CSS: barva pisave, slog, ozadje, velikost

Programiranje - da je ogledalo: prvotno beseda, vendar sploh ni vplivalo na odgovor. In zelo hitro je bilo treba "spremeniti": najprej ogledalo, nato beseda V danem času, tabele kaskadnih stilov - to je dobro, ampak zakaj tako dolgo za njo je bil um razvijalec? CSS je še vedno ista vrsta računalniških programov od začetka obdobja, vendar le v drugačni perspektivi. Tudi takrat, ko so polja postala asociativna, revolucija ni.

Stran strani je HTML označevalne oznake, ki se lahko dodelijo določenemu slogu ali identifikatorju sloga. Prvi se lahko enkrat določi in pripiše karkoli, kolikor je potrebno, drugi pa pripada določenemu elementu.


Dnevniki splošnih opisov slogov

Slog se tradicionalno postavi v datoteko CSS, vendar se lahko pripiše določenemu elementu v atributu sloga. Slog lahko dinamično ustvarite z orodji javascript. Posebej pomembno ni, kako opisati, na primer, uporabo CSS barvo pisave, njeno velikost, pisavo, ozadje pod njo itd. Kraj opisa stila ima pomen v kontekstu, ponavadi dve ideji: kasneje opisano, je prednostna naloga, in če je opisana na elementu, potem je absolutno! Slednja, zapisana kot taka, jasno določa prednost.
Uporabite slog, tako da bo na primer barva pisave spremenila barvo, je možno kjerkoli in vseeno. Vprašanje je, kako bo to naredil brskalnik med razstavljanjem vseh slogov v agregatu. Koliko porabi za procesorski čas? V idealnem primeru bi morala biti barva pisaveomenjeno le enkrat - to je klasika. Razmišljati o enem preprostem opisu je še nekaj, potem pa seveda lahko. Je modna, vendar nepraktična.

Primer splošne logike

Vse je zelo preprosto: z definiranjem s CSS barvo vsega za tri elemente lahko dobite vsaj tri dolge težave: # Ele1 # Ele2 # Ele3 {
POLOŽAJ: absolutno;
levo: 20 px;
vrh: 14px;
barva: rdeča;
} # Ele2 # Ele3 {
levo: 90px; //spreminjanje vodoravne koordinate CSS
barva: rumena; //spreminjanje barve pisave CSS
} # Ele3 {
vrh: 114px; //sprememba CSS koordinate navpično barve: zelena; //ponovno spremeni barvo pisave CSS barva ozadja: lightgrey; //barva izbire besedila CSS se spremeni, vendar to ni v # Ele1 in # Ele2; situacija se je spremenila, vendar se je že spremenila # Ele2 in ne kot tukaj} Zdaj se moramo spomniti, da so vsi ti trije elementi nekje definirani, in v primeru spreminjanja barvnih predstavitev lastnika spletnega mesta, bo razvijalec moral omeniti ne samo barvo, ampak tudi o pravilih levega in zgornjega dela ter o spreminjanju barve izbire besedila ne smemo pozabiti.


Vsi razvijalci ne spoštujejo zahteve CSS: identifikator sloga - samo en element, in slog razreda - za mnoge oznake, poleg tega se lahko slednje v oznakah navedejo kot pridevniki:
 • nastavite barvo pisave v CSS - slog razreda classColor;
 • navedite velikost črk - velikost razreda15;
 • Nastavite položaj - razred PlaceUp.
 • Seveda je uporaba identifikatorjev, zlasti če spadajo v en element označevanja, boljša od ducata slogovnih razredov, ki so naslikani v različnih kombinacijah na stotine elementov strani. Toda vse ima svojo objektivno logiko.
  Razvijalec je preprostpravilno upoštevati: če CSS celo barvo pisave HTML predlaga, da bi jo natančno opisali, je prilagodljivost celotne strukture opisov njegovo delo.

  Pričakovani rezultat uporabe splošne logike

  Sodobni brskalniki se mirno sklicujejo na veliko število slogovnih slogov in njihove količine. Pri oblikovanju, zlasti s pomočjo CSS-ja, barve celotne strani, bi morali vedno pomisliti na razumno zadostnost. V uporabi niso vsa slogovna pravila "poceni". Preprost lakoničen vnos: * {color: white;} je vsekakor lep, vendar se nanaša na vse elemente strani brez izjeme.
  Od vseh pravil, ki so opremljena s CSS, je najpomembnejši:
 • slog je razred, nato pa se njegovo ime začne z ".";
 • slog je identifikator in njegovo ime se začne z znakom "#";
 • V drugih primerih je to ime oznake ali nečesa posebnega
 • . Druge zamisli v delu, ki opisuje sloge (dedovanje, prekrivanje lastnosti, prednostne naloge, položaj, vrstni red itd.), Je treba smiselno in strogo uporabljati. Brskalnik bo vedno pogrešal tisto, kar ne bo opisal v opisu, zato ne bo nobenih posebnih presenečenj. Če nekaj ni na pravem mestu ali če ne morete določiti barve pisave v CSS-ju, potem obstaja napaka v slogu.

  Nepričakovane priložnosti

  Slogov, kot so * {levo: 124px;} ali ol ol, ul ul, ul ul, ul ol {margin-bottom: 0;}
  ne smete zlorabiti. } Čeprav je začetnemu razvijalcu težko uporabiti pravila CSS. Vedno pri razvoju katere koli strani, celo idealno preprosta sintaksa CSS daje nepredvidene težave. Vendar, če se osredotočite na svoja prizadevanjaNa področju pravilne uporabe sintakse, ampak da bi jo uporabili za funkcijo javascript, se bodo nove nepričakovane možnosti izognile enoličnemu ustvarjanju identifikatorjev za vsak element ali opazovanju raznolikosti uporabe slogovnih razredov.
  CSS ni samo slogovna datoteka, ki je povezana s stranjo prek oznake za povezavo ali pa je vstavljena v njo skozi slogovno oznako. To je tudi priložnost, da ustvarite stil na letenje ali spremenite že obstoječega. Pri uporabi CSS lahko programirate barvo pisave. Enako kot velikost in položaj, alineje. Spletna stran ni namenjena uporabi znanja CSS, HTML, PHP ali sijaj z javascript učinki. Spletni vir - to je predvsem informacija na določen način. Zato je CSS najbolje gledati dinamično skozi prizmo, kako se lahko oblikuje, ko je stran še vedno na strežniku (zaseda jo PHP v času, ko je obiskovalec prišel na spletno mesto, ne pa razvijalec, medtem ko razvija spletno mesto), zahteva se slog datoteka za določeno besedilo, za ustrezno vsebino ali za ustvarjanje sloga razreda ali id-ja med delom strani, ko si ga ogleda določen obiskovalec.

  Statična dinamika

  Ni potrebno vedno pisati kompleksnega javascripta, da bi vsebino dinamično in njeno zasnovo - ustrezno vsebino. Včasih je res, da uporabite razpoložljive funkcije. Z določitvijo barve pisave najprej s statičnim pravilom, lahko skrijete to pravilo (skrito) in ga vizualizirate (vidno).
  Tu dinamika ne zahteva algoritma: //osvetli gumb za prijavo na spletnem mestu
  function scfWelcomeOver () {
  document.getElementById ('scDocxNamePiP'). style.visibility = 'viden';
  }

  //skrij prijavni gumb
  funkcija scfWelcomeOut () {
  document.getElementById ('scDocxNamePiP') style.visibility = 'hidden';
  } CSS ponuja svoje variacije dinamike: tekalne linije, preglednost elementov, različne variacije prekrivanja, manifestacije, bledenje barv. V CSS-ju lahko barvo pisave naredimo celo tako, da ni nobenega pravila za slog.

  Dinamični prikaz vsebine

  Brez dogme verjetno ne bi bilo napredka. Ne gre se za boj. Hipertekst je prinesel veliko dogm v svet. Čas je, da jih opozorimo in začnemo razvijati spletna mesta v pragmatičnem in praktičnem slogu.
  Najprej je stran (P), vsebuje vsebino (K), vse oznake strani so opisane v slogovni listi (S). Ne ustvarite nove strani P preko PHP ali Perl na strežniku in izberite K iz baze podatkov. Obstoječi slogovni list S bo dodan z avtomatskim strojem. Vendar pa se lahko K ​​spremeni in v večini primerov bo taka sprememba povzročila potrebo po drugih stilih, to je S +. Na primer, stranka je dejal: "Stran, ki opisuje življenje Moskve bo videti bolje, če so novice članki so oblikovani v stilu Zazvatrak, opis noči ispraznost v slogu" Las Vegas ", in članke o znanstvenem in tehnološkem napredku v stilu" ModernTechno ". Ampak, če naredite S na teh treh možnostih, potem ni nobenega zagotovila, da stranka ne bo imela ideje, da bi imela nabor člankov "Novice", "Počitnice", "Delo", "CSS /HTML" in bonus "Opombe imetnika". Bolj praktičen alternativni pristop. Ne glede na kategorijo članka je vedno vsebina, ki jo je mogoče naslikati na določen načinbarve Tukaj, na tej strani, je povsem pravilno misliti: pridobivanje specifičnega K, ki je še vedno na strežniku, da tvori ustrezen S, in ko brskalnik vpraša P, bo dobil zahtevano vsebino v ustreznem oblikovanju.

  Dinamika sloga iz javascripta

  Minimalna, a zelo učinkovita rešitev - styling neposredno v odjemalskem brskalniku. Prvič, razkladanje strežnika - vam ni treba zapravljati časa za ustvarjanje označevalnikov strani in slogov za njih. Drugič, naravni čas, ki zamuja v brskalniku, bo ustvaril učinek, da je stran zasedena in aktivno vzdržuje dialog z obiskovalcem: ne sprejema vsebine na enak način, zato bo užival skladne in premišljene izhodne informacije. Tretjič, razvijalcu omogoča, da obiskovalcu zagotovi mehanizem za ustvarjanje vsebine v slogu, ki mu je primeren. To ni kdo. Za uresničitev te zamisli morate uvesti mehanizem za ustvarjanje slogov elementov takoj po nalaganju strani in v procesu njegovega delovanja. Sodobno spletno mesto je tako ali drugače AJAX. Ni težko izvajati styling neposredno v procesu oblikovanja drevesa strani. Je preprosta, cenovno dostopna in učinkovita, saj vsebina sledi oblikovanju. To ne nasprotuje trenutni težnji po ločevanju predstavitve podatkov od njihove obdelave in izvrševanja podatkov, ki se odražajo.

  CSS kot aktivna komponenta

  Hipertekst je prinesel veliko dobrega, toda le majhen del naravnih informacij je bil uspešno formaliziran,obstajala so orodja in izkušnje, ki ustvarjajo kakovostne HTML, XML, CSS dokumente. Ni težko formalizirati nove količine informacij in jih že spremeniti. Kar zadeva CSS, je ta proces že aktiviran v povsem drugačnem kontekstu. Vgrajen javascript vam omogoča, da "ustvarite na letenje" elemente in sloge elementov, ni prevzel take priložnosti, in ustvarjalci PHP, še posebej, šteje, da se ukvarjajo z oblikovanjem samo HTML strani. Tako prvi kot drugi vam omogočata programiranje stilov. To je nova smer na področju informacijske tehnologije. Slogi so veliko bolj formalna stvar kot HTML ali XML, pravila so zelo preprosta. Slog je vedno prisoten v informacijah, ne glede na naravo. Oblikovalci podatkov so vedno vključeni v veliko bolj neformalizirana področja, vendar je CSS tema zelo preprosta naloga, ki pa ni prišla na področje razvoja.

  O dogmi v programiranju

  Kot ledena gore, dogma ne more dolgo razjarjati informacijskih prostorov. Zbrane izkušnje so se osredotočile ne samo na standarde HTML in CSS, orodja, ki delajo z njimi, znanje razvijalcev.
  Preprosta naloga - uporaba barve pisave CSS - je našla svojo odlično rešitev. Pravila, skladnja, logika in udobje so nedvomni. Toda tudi, ko pisave resnično ne potrebujejo veliko, barve za prakso, tudi, ne potrebujejo veliko, in na splošno, za virtualizacijo realnosti ne potrebuje vse nabrane "moč" HTML in CSS, pride trenutek, ko situacijsko znanje gre za reprodukcijo, in se pojavi izkušnje in orodjanaravna oblika vsebinskih stilov. Morda pa ni povsem jasno, vendar je očitno dejstvo, da je postopek že v teku.

  Sorodne publikacije