Kako odstraniti datoteko iz arhiva ZIP: metode in priporočila

Danes, da bi prihranili prostor za shranjevanje ali prenos podatkov, se uporabljajo posebni formati, imenovani arhivi. V bistvu predstavljajo vsebnik, ki vsebuje zahtevane datoteke v stisnjeni obliki. Eden od najpogostejših je format ZIP. Upoštevali boste, da želite odstraniti datoteko iz arhiva ZIP. V angleščini se ta operacija imenuje Extract (Izvleček) ali Decompress (Dekompresija) (vse je odvisno od uporabljene aplikacije). Če želite to narediti, lahko podate nekaj koristnih nasvetov, ki bodo koristni v prihodnosti.


Kako odstraniti datoteko iz arhiva ZIP: splošna načela

Na splošno, v začetku, pri dekompresiji katerekoli vrste arhivskih podatkov, se pri izvajanju izbranih dejanj razlikujeta dve glavni smeri. Prvič, vse podatke lahko dobite v celoti. Drugič, lahko izberete določen predmet, ki ga želite razpakirati.
Ko govorimo o tem, kako izvleči datoteko iz arhiva ZIP, je pomembno vedeti, da sodobni arhivisti podpirajo ustvarjanje in brisanje podatkov iz takih arhivov. Toda kar zadeva začetno izdelavo pakiranega kataloga, ni tako enostavno. Dejstvo je, da lahko nekateri programi pri shranjevanju podatkov uporabljajo dodatne algoritme stiskanja, šifriranje in uporabljajo omejitve dostopa z nastavitvijo gesla. To bo rečeno malo kasneje.

Kako odstraniti datoteko iz ZIP arhiva: program, s katerim je bil ustvarjen arhiv

Do nedavnega je veljalo, da je ZIP arhive mogoče najprej ustvariti samo s pomočjo priljubljene na zvezdirazvoj arhivskega računalnika z računalniško tehnologijo WinZIP.


Da, v tem času ni bilo nobene alternative tej vlogi, toda s prihodom tako močnih pripomočkov, kot sta WinRAR in 7-Zip, je glavni program prešel na drugo mesto, saj so lahko arhivi tega formata ustvarjeni in razpakirani z novimi sredstvi . Danes lahko WinZIP sprejme tudi druge formate, vendar z uporabo tega programa ni nič narobe. Za standardno pridobivanje podatkov lahko z običajnim dvakratnim klikom na arhiv pokažete končno lokacijo za razpakiranje. Če se želite odločiti, kako odstraniti datoteko iz ZIP arhiva (gre le za en predmet, če je v arhivu več), najprej zaženete program, odprete želeno datoteko zip, v njej izberete želeni predmet in nato določite mesto za shranjevanje prejete datoteke.

Vzpostavljeni Windows-sistemi

V zadnjem času imajo sistemi, ki temeljijo na Windows, vgrajena orodja za dekompresijo arhivskih podatkov. V bistvu ni nič drugega kot isti WinZIP arhivator, ki je preseljen v standardni operacijski sistem (vgrajen je v Explorer).
Načeloma lahko za pridobivanje informacij uporabite to možnost z običajnim dvojnim klikom z izbiro objekta /objektov s seznama (Windows nima samodejnega privzetega izpisa, namesto da se arhiv odpre kot ločena mapa). Lahko pa uporabite tudi dekompresijski ukaz.

WinRAR

Ta program je drugačen, ker zaznava veliko formatov.Pridobivanje posameznega objekta brez ročnega zagona programa ne bo uspelo.
Če pa uporabite meni z dvojnim klikom ali pojavnim menijem z možnostjo "Eject All", vam ni treba klikati gumba za brskanje z izbiro mape (čeprav je to mogoče) ali določite razpakiranje v trenutni imenik, saj aplikacija sama predlaga ustvarjanje imenika z istim imenom arhiv. Poleg tega se ta pripomoček šteje za enega najboljših za ustvarjanje in delo s SFX datotekami (samoraztezne arhive, po načelu dejanja, ki spominja na navadne EXE datoteke).

7-Zip program: prednosti pred drugimi sredstvi

7-Zip je relativno mlad program. Vendar pa je v veliki meri boljši od klasičnih pripomočkov, datotek, ustvarjenih z njim, pa včasih ni mogoče razpakirati s standardnimi sredstvi.
To je posledica dejstva, da omogoča uporabo enakih dodatnih algoritmov stiskanja in šifriranja, ki so onemogočeni ali preprosto odsotni v standardnih nastavitvah drugih aplikacij.

Razpakiranje arhiva z geslom

Zdaj nekaj besed o tem, kako izvleči datoteko iz ZIP arhiva z geslom. V najpreprostejši različici jo morate vnesti v posebno polje, preden se začne dekompresijski postopek. Če gesla ni, za prenesene datoteke iz interneta ga morate preveriti na spletnem mestu, od koder se nalagajo.
Če ni gesla kot takega, lahko uporabite katerokoli arhivsko programsko opremo z naprednim programom za obnovitev gesel. V svojih nastavitvah se najprej določi pot do arhiva, nato metoda določanja gesla in njegova približna vrednostdolžino Pri izbiri metode Brute-force morate določiti, katere znake bo verjetno uporabil geslo (številke, črke, simboli ali kombinacija), metoda za vnos gesla je vgrajen slovar, za katerega želite vnesti pot do datoteke v imeniku ARCHPR.

Pridobivanje podatkov na mobilnih napravah Android

Nazadnje si poglejmo, kako odstraniti datoteko iz ZIP arhiva na Android-podatkovnih bazah. Za takšno operacijo v sistemu ni lastnih sredstev, zato bo morala uporabiti programe tretjih oseb.
Med najbolj priljubljenimi so:
 • Easy Unrar, Unzip & amp; Zip;
 • Andro Zip;
 • RAR za Android;
 • Solid Explorer;
 • ES Explorer, itd.
 • Zadnja dva programa sta zmogljiva upravitelja datotek, ki že imata vgrajen program za arhiviranje. Ista dejanja za pridobivanje podatkov iz arhivov iz standardnih postopkov in zlasti ne razlikujejo.

  Kaj naj uporabim?

  Kako odstraniti datoteko iz arhiva ZIP je že jasno. Ostaja še nekaj nasvetov o uporabi pripomočkov. Kljub priljubljenosti klasičnih programov, kot sta WinZIP in WinRAR, je še vedno bolje dati 7-Zip arhivatorju, saj ima velike funkcije v funkcionalnosti in podpira napredne tehnologije stiskanja in šifriranja podatkov. Pri izbiri gesel bo uporabljen podan pripomoček AAPR. Mimogrede, ne Disassembler, ki vam omogoča, da si ogledate "decompiled" arhivsko kodo, ne bo pomagalo, ker je geslo šifrirano enostransko. No, za sisteme Android, da ne bi namestili dodatnih arhiverjev, bo uporaba datoteke ES-manager odlična rešitev.Explorer, ki velja za najmočnejšega in naprednejšega med vsemi programi tega tipa.

  Sorodne publikacije