Smartphone Battery: Kako zaračunati pravico za prvič?

Danes moramo ugotoviti, kako pravilno napolniti baterijo pametnega telefona. Ali obstaja kakšen element tega procesa? Veliko ljudi zagotavlja, da bo kakovost baterije telefona odvisna od pravilnosti tega postopka. Je to res? Kakšne so teorije o polnjenju mobilnih naprav? Ali se lahko katera od njih imenuje resnica? O odgovorih na ta vprašanja bomo nadalje razpravljali!

Prva obremenitev - kalibracija

Skoraj vsi kupci mobilnih naprav razmišljajo o tem, kako naj prvič pravilno napolnijo baterijo pametnega telefona. Ta proces je zelo pomemben za ta proces. Domneva se, da je prva napolnjenost telefonske baterije njena kalibracija.


Ali je to res? Do neke mere, da. Kakovost in trajanje pametnega telefona je odvisna od pravilnosti polnjenja mobilne naprave. Vendar ni jasno, kako ukrepati po nakupu novega mobilnega telefona. Skupno obstaja več teorij za reševanje tega vprašanja. O njih bomo razpravljali še naprej.

Skupna pravila

Kako polniti baterijo pametnega telefona? Nekaj ​​različic razvoja dogodkov. Vendar pa obstajajo najpogostejši nasveti. Najpogosteje, ko kupite mobilne naprave z baterijo, se prodajalcem svetuje, da popolnoma odstranijo pripomoček in ga nato zaračunajo. Ta algoritem ponovite trikrat. To je ta teorija, ki jo uporablja večina kupcev. Kako pravilno je? In kakšne druge metode za umerjanje baterijeimajo mobilni telefoni prostor?


Pol dneva

Kako pravilno napolniti baterijo pametnega telefona? Naslednja teorija navaja, da je treba napravo izprazniti takoj po nakupu. Nato, ko je ugasnjena, jo je treba polniti 12 ur. Ko je baterija popolnoma napolnjena, se izvede neposredno polnjenje.
Te manipulacije je treba izvesti samo enkrat. Telefon se nato normalno polni.

Cel dan

Kako napolniti baterijo pametnega telefona? Naslednja plošča nekoliko spominja na prejšnji algoritem delovanja. Nekateri menijo, da je treba mobilne telefone zaračunati 100% neposredno pred nakupom (preden je izključen). Napravo morate po izklopu 24 ur polniti. In nič manj! Kolikokrat je pametni telefon izpostavljen podobnim manipulacijam? Samo ena Po tako dolgem polnjenju bo baterija kalibrirana in bo delovala normalno. Lahko se polni v običajnem načinu.

Celoten cikel brez izjeme

Toda to ni vse! Če razmišljate o tem, kako pravilno napolniti baterijo pametnega telefona (prvi, najpomembnejši), se lahko soočite z velikim številom različnih teorij.
Nekateri menijo, da izklop brezžične naprave med polnjenjem ni potreben. Napravo dolgo časa hranite v omrežju. Dovolj, da v celoti odstranite pametni telefon in ga napolnite. Postopek ponovimo 3-krat. Pomembno je, da gadget vključite v omrežje, preden ga prekinete.

Brez "črpanja"

Kako pravilnoprvič napolnite baterijo pametnega telefona? Poleg vseh teh teorij lahko naletimo na predpostavko, da sodobnih baterij ni treba kalibrirati. Ljudje, ki sledijo temu stališču, kažejo na potrebo po rutinskem delu s pripomočkom. To pomeni, da je naprava prvič izpraznjena in se nato napolni z običajnim tempom. Nobena namerna aktivna uporaba za hitro praznjenje baterije ni potrebna.

O ciklih

Torej, zakaj mi verjameš? Kot ste lahko videli, ljudje gradijo različne teorije o obravnavani temi. Toda med njimi ni nobenega dokončnega mnenja. Kako napolniti baterijo pametnega telefona? Veliko je odvisno od tega, katera baterija je nameščena na mobilni napravi. Do danes so na voljo Ni-MH in Li-On baterije. Drugi tip baterije najdemo veliko pogosteje. Pri baterijah Ni-MH je pomembno, da napravo izpraznite z naknadnim polnjenjem vsaj 5-krat. To je, koliko ciklov je potrebno za kalibracijo. Li-On baterije potrebujejo 2-3 ponovitve. To je dovolj, da prenesete pripomoček.

Prerazporeditev je sramota

Kako napolniti baterijo pametnega telefona? Naslednjo ploščo morajo upoštevati vsi kupci, ne glede na to, kakšna je baterija v telefonu. V času "črpanja" baterije, morate popolnoma odstraniti pametni telefon. Najbolje je, da ga izključimo. Toda takoj ko bo kalibracija končana, boste morali spremljati energijo naprave. Preobremenitev je škodljiva za baterijo. Zato je polnjenje mobilnega telefona nujno potrebnobaterija bo samo 5-10% energije. Nekateri sodobni pripomočki opozarjajo uporabnike na potrebo po povezavi v omrežje s 15-odstotno ceno. To je na primer funkcija Samsunga. Tak sprejem bo pomagal podaljšati življenjsko dobo vseh vrst baterij.

Napajanje

Polnjenje mobilne naprave tudi poškoduje baterijo. Pomembno je, da tega ne dovolimo. To pomeni, da morate po 100% zaračunavanju čim prej prekiniti povezavo mobilnega telefona z omrežjem. V nasprotnem primeru se umerjanje zruši in ne bo delovalo. Naprava se bo hitro začela prazniti.
Treba je opozoriti, da "naravni" polnilniki ne omogočajo ponovnega polnjenja. Telefoni sami nadzorujejo pretok energije. Toda pri uporabi kitajskih polnilnikov je treba izklopiti mobilne naprave s 100-odstotno porabo.

Vrtenje

Kako napolniti baterijo pametnega telefona? Naslednja plošča je menjava polnih in nepopolnih ciklov. Najprej je treba napravo napolniti 100%, nato 80-90 in nato še 100. Zaželeno je, da se takšne manipulacije opravijo po 3 (ali 5) polnih polnih ciklih. V nasprotnem primeru se lahko umerjanje baterije izgubi.

Dolgoročno

Obstajajo nasveti za tiste, ki ne nameravajo uporabljati mobilne naprave v bližnji prihodnosti. Če želite ohraniti zmogljivost baterije, jo morate odstraniti iz pripomočka. Hranite ga na hladnem. Če pametni telefon v bližnji prihodnosti ni načrtovan, ga morate izklopiti, ko v akumulatorju ostane približno 40% baterije. Je v tem stanjuBaterijo je treba shraniti pred naslednjo uporabo mobilne naprave.

Navodilo

Torej, kako pravilno napolniti baterijo pametnega telefona? Na podlagi navedenega lahko ugotovimo, da so teorije popolne. Vendar nobeden od njih nima resničnih dokazov. Zato je priporočljivo slediti naslednjemu algoritmu:
 • Vključite mobilni telefon takoj po nakupu.
 • Izpraznite ga v celoti (do 0%).
 • Vključite v omrežje in počakajte na polno plačilo. Zaželeno je, da je naprava izklopljena.
 • Vključite pripomoček in ponovite postopek 3-krat.
 • Prav ta postopek bo pomagal ohraniti kakovost Li-On baterij. Natančnejše informacije o postopku lahko določite od prodajalca. Običajno vodje prodaje vedno svetujejo svojim strankam in predlagajo, kako pravilno umeriti baterijo določene naprave.

  Povzetek

  Zdaj je jasno, kako pravilno napolniti baterijo pametnega telefona. Ta operacija običajno povzroča veliko vprašanj. Vsaka sodobna oseba ne ve, kako pravilno umeriti baterijo. Napačno polnjenje baterije povzroči, da v nekaj mesecih uporaba mobilnega telefona zahteva iskanje nove baterije. Sodobni pripomočki so znani po kratkem času. Še posebej, ko gre za operacijski sistem Android. Napačno umerjanje omogoča delo s pametnim telefonom. Včasih kršitev pravil prve obtožbe vodi do dejstva, da lahko mobilni telefon deluje le zga vključite v omrežje. V vsakem primeru so nam sedaj znane vse funkcije umerjanja baterij sodobnih pripomočkov. Tudi po "zibanju" se bo baterija morala držati določenih pravil varčevanja z energijo na telefonu. V nasprotnem primeru se težavam ni mogoče izogniti. Te smernice veljajo za vse pametne telefone. Nekatere mobilne naprave imajo baterije, ki jih ni mogoče odstraniti. Za lastnike teh naprav je pomembna pravilna kalibracija in poznejše polnjenje telefona. Zamenjava okvarjene baterije v takih okoliščinah bo prinesla veliko težav.
  Kaj storiti s številnimi nepotrjenimi teorijami o tem, kako pravilno napolniti mobilne baterije? Pozabite na njih. Eksperimentiranje s sodobnimi pripomočki ni priporočljivo. Ne delajo predolgo. In izgubiti baterijo z napačnimi ukrepi je slaba ideja! Konec koncev, zdaj veste, kako pravilno napolniti baterijo pametnega telefona!

  Sorodne publikacije