Digitalni fotoaparat "Nikon Koolipix L-820": opis, značilnosti in pregledi

Naprava je bila razvita kot vmesni model med slikovnim ravnilom S in trdnimi tradicionalnimi kamerami družine P, ki ponuja koncept sodobne odpovedi ročnih kontrol. Hkrati je naprava pokazala tehnološke zmogljivosti predstavnikov Coolpixa. Trenutno je "Nikon Coolpix L-820" uravnovešena različica poenostavljenega ultrazvoka, ki nima veliko tekmecev. Vendar optimizacija in izgradnja funkcionalnosti ni bila brez negativnih odtenkov.


Splošne informacije o fotoaparatu

Model je kompaktni fotoaparat, opremljen s 16-megapixelno paleto in 30-kratno povečavo. V liniji proizvajalca je zamenjala modifikacijo L810, ki je lahko povečala 26x. Tudi matrika - modul CCD je odstopil BSI-CMOS, ki je opremljen s kamero "Nikon Kulpix L-820". Cena pa se ni bistveno spremenila in je le 8-9 tisoč rubljev. Med proračunskimi modeli tega razreda je dobra ponudba. Na trgu je fotoaparat pozicioniran kot točka-in-strel, vendar brez PASM načinov. Na splošno se številne privlačne lastnosti in zmožnosti naprave zaradi očitne optimizacije zaradi omejenih cenovnih virov v praksi očitno ne kažejo kot najboljši način. Celovit pregled spodaj predstavljenega modela Nikon Coolpix L820 vam bo pomagal prepoznati slabosti in prednosti japonske kamere.

Tehnične značilnosti

Osnovni tehnični podatkiparametri omogočajo oceno delovnega potenciala naprave, kar zlasti kaže ločitev ravnila "Cullyx" od uveljavljenih enostavnih rešitev. Kako pomemben napredek je mogoče oceniti glede na tehnične značilnosti:


 • Število slikovnih pik - 167 milijonov
 • Območje občutljivosti - od 125 do 3200 ISO z možnostjo samodejnega popravka.
 • Ločljivost kamere - največja oblika 4608х3456.
 • Faktor prehoda naprave je 562.
 • Poudarek je od 225 do 675 mm.
 • Zvok je 30x.
 • Število optičnih komponent je 12.
 • Snemanje videa - HD format 1920 x 1080 in FullHD pri 30 fps.
 • Napajalniki - 4 AA baterije.
 • Dimenzije kamere - 111x76x85 mm.
 • Teža v zaključenem stanju - 470 str
 • Zunaj model izgleda bolj kot sprejemljiv za svoj segment, vendar je treba upoštevati, da ni jezika o popolni primerjavi s predstavniki razredov, ki podpirajo podobne delovne lastnosti. Dovolj je opozoriti na zmogljivost naprave "Nikon Kulpix L-820" - značilnost hitrosti snemanja je izražena 21 fps, kar je skromen rezultat za sodobne ultrazvoke. Čeprav je lahko serijska fotografija presenečenje - 38 slik za format JPEG.

  Oblika modela

  Videz kamere se ne razlikuje posebej. Uporabili smo tradicionalni faktor za ultrazvok v kombinaciji z velikim peresom in velikim objektivom. Ali se je izkazalo, da je oblika še bolj agresivna in brutalna, kar olajšuje tudi ročica zoom. Kar zadeva materiale, potem tudi na tem deluvse je predvidljivo. Ponovno, v okviru optimizacije, oblikovalci niso mogli preseči črne poceni plastike, čeprav po barvi vse ni tako žalostno - razpoložljive različice v rdeči, modri in vijolični. Druga stvar je, da se kakovost plastičnega odtenka ne spremeni. Čeprav je to nemogoče določiti, ni kakovost zbiranja pritožb, ni zamud in ni opaziti škripanja. Toda "Nikon Kulpix L-820" je zelo umazan. Ustvarjalci pa so precenili stroške in odpravili najbolj hitra področja alternativnih materialov in premazov. Nepraktična in skoraj pol kilogramska masa naprave, ki jo je povečala integracija skupine štirih AA-baterij.

  Tehnološke značilnosti

  Osnova fotoaparata je objektiv Nikkor z 30-kratno povečavo. Poleg osnovne zmogljivosti, v primerjavi s prejšnjo izvedbo povečave, je ta komponenta dodana tudi v svetlih barvah. Njegova glavna značilnost pa je možnost preobčutljivosti, ki jo odlikujejo manj izrazite kromatične aberacije, izboljšan optični sistem in kazalniki visoke ostrine vzdolž robov slike. Sprejeta je bila zasnova in dvojni sistem stabilizacije, ki sta ga tvorila elektronska in optična korektorja. Prva izvaja stabilizacijo zaradi visokih vrednosti občutljivosti na svetlobo, druga pa po klasični shemi zaradi dinamične leče v objektivu. Vendar pa to niso vse pomembne izboljšave, ki so dobile fotoaparat Nikon Coolpix L820. Značilnosti modela se odražajo tudi v senzoričnih funkcijah. Ti vključujejo sposobnost prepoznavanja vibracij fotoaparata ingibanja v okvirju. Tukaj je treba omeniti zgoraj omenjeno serijsko snemanje 38 okvirjev. Ta možnost je bila izvedena natančno kot del naloge izostritve posnetkov. V zajetem nizu sistem samodejno izbere okvir z najostrejšo sliko. Mimogrede, proizvajalec še posebej priporoča uporabo tega načina fotografiranja, ko je polnjenje končano in ni časa za dolge poskuse z nastavitvami.

  Funkcionalno

  Najprej je treba opozoriti, da je naprava prejela celoten sklop načinov fotografiranja, ki so jih uporabljali drugi predstavniki družine Kupliks. Med njimi lahko izberete makro fotografijo, snemanje pri snemanju, fokusiranje na obraz, itd. Zagotovljeno je več meritev izpostavljenosti, vključno s točkovno, sredinsko uteženo in več cono. Med sodobnimi funkcijami je prav tako pomembno poudariti snemanje 3D, nastavitev beline, vgrajeno bliskavico s polmerom 6 m in zmanjšanje učinka rdečih oči. Vendar pa je ostala široka paleta priljubljenih možnosti, ki jih "Nikon Kulpix L-820" ni prejel. Gledalec videa na primer nima iskala, čeprav proizvajalci, ki ponujajo stabilizacijo in povečavo, pogosto predvidevajo to funkcijo. Kar zadeva komunikacijo, ustreza trenutni ravni. Zagotovljeni avdio in video izhodi, vrata USB in vrata HDMI. Mimogrede, tisti, ki računajo na velike količine materialov, je potrebno vnaprej poskrbeti za SD, SDXC ali SDHC kartice.zahtevane velikosti. Dejstvo je, da je glavni pomnilnik modela samo 65 MB.

  Ergonomija delovnega procesa

  Če je treba napravo čim prej pripeljati, je treba upoštevati, da bo to trajalo približno 3 sekunde. Do težave lahko pride, če ima leča trenutno zaščitni pokrov. Zasnova predvideva možnost ponastavitve zaščitnega dodatka, vendar je za zvestobo priporočljivo, da se streljate sami in brez strahu pred izgubo pokrova - se pripne na posebno vrv. Nato je treba napravo rahlo nagniti in vklopiti. Preklapljanje med načini se izvaja na programski ravni - druga posledica zavrnitve mehanskih "zvitkov". Gumb SCENE omogoča spreminjanje načina. Vendar ni bilo pomanjkanja nadzora strojne opreme. To so gumbi za brisanje fotografije, vstop v pogled in klicanje menija. Na voljo je tudi majhna igralna palica z gumbom za potrditev dejanja. Na splošno drugi elementi niso potrebni. Tudi pred odhodom na sejo je treba upoštevati, da kamera "Nikon Kulpix L-820" deluje samo iz prstnih odtisov. Izkušeni uporabniki priporočajo uporabo čim večjih predmetov. Na primer, količina 2700 magije je dovolj za povprečno 500 fotografij.

  Meni naprave

  Ta razdelek že sledi značilnostim prejšnjih različic Kulpixa, ki so bile razvite s poudarkom na enostavnih in jasnih menijih. Medtem ko velik del uporabnikov zavrača odvečno preprostost, to velja samo za strukturiranjeikone in veliko črno-belo pisavo. Po drugi strani pa občudovalci blagovne znamke sledijo v tem in izvirnem slogu, ki spominja na implementacijo brezzornih kamer istega proizvajalca. Preko menija operater dobi dostop do vseh orodij za začetno nastavitev in naknadno obdelavo materialov, ki jih odstrani kamera "Nikon Cullyx L-820". Priročnik prav tako opozarja na prednosti samodejnih nastavitev, še posebej, da lahko belina deluje ne glede na trenutno obliko fotografiranja, s tem da popravi osvetlitev. V zvezi z nadaljnjo uredniško obdelavo, v zvezi s tem, orodje ni bogato - glavni program je D-Lighting in funkcija pridelka.

  Zajem videa

  V glavnem načinu fotoaparat podpira snemanje videoposnetkov HD, vendar lahko po želji vklopite funkcijo FullHD, ki aktivira tudi stereo zvok s funkcijo povečave. V prednosti izvajanja upravljanja videa lahko vključite poseben gumb, ki sproži postopek. Značilnosti tega načina v napravi "Nikon Kulpix L-820" je mogoče pripisati dobro lestvico, ki je mehkejša kot v procesu fotografiranja. Frekvenca je 30 sličic na sekundo, če pa je potrebno, se lahko poveča na 240 fps. To storite tako, da izklopite snemanje zvoka in nastavite najmanjšo ločljivost. Na ta način lahko dosežete 8x upočasnitev.

  Pozitivni odzivi

  Model je bil zasnovan kot prehodna kamera med praktičnimi, majhnimi in srednje velikimi kamerami ter sodobnimi ultrazvokom z vsemi potrebnimiorodja Kot rezultat, model pohvali za dobro izvedeno ergonomijo, visoko kakovost zaslona, ​​vsestranskost v smislu delovanja in prisotnost makro način, ki se je izkazalo, da je vreden zaradi povečave objektiva "Nikon Kulpix L-820". Mnenja o oblikovanju in oblikovanju niso tako impresivna, vendar jih ni mogoče pripisati negativnim. Po eni strani se je izkazalo, da je kamera ogromna in težka, po drugi strani pa fizična manipulacija v tem procesu ne trpi zaradi tega. V vsakem primeru se lahko navadite na obliko ohišja in kontrolnike.

  Negativni odzivi

  Takoj začnite z obravnavo iste zasnove, vendar z drugimi ocenami. Kritika izvrševanja telesa je odvisna od naslednjih razlogov označevanja in splošne nepraktičnosti. Poleg tega gre ne samo za plastiko, ampak tudi za bolj viden prikaz. Označujejo uporabnike in procesor z nizko porabo energije, ki je opremljen s fotoaparatom "Nikon Kuplyx L-820". Zlasti se ocene nanašajo na njen nizek potencial z dolgim ​​začetkom in skromno hitrostjo posnetka.

  Zaključek

  Primer tega fotoaparata še enkrat dokazuje, da poskusi prevajanja nekaterih uspešnih modelov iz segmentov začetne povezave v vsaj srednji razred v bistvu ne spreminjajo produkta. Še posebej, če razvijalci tudi poskušajo shraniti in cenovno nišne modele. S povečevanjem ali dodajanjem ločenih funkcij in lastnosti so ustvarjalci prikrajšani za kamero drugih kvalitet. V tem primeru je preobremenitev neobvezna izbira v škodo praktičnosti, kar dokazujejo pregledi (Nikon Coolpix L820).Cene na 8-9 tisoč. Seveda, rešiti situacijo, vendar ne reši problema zamegljen položaja. Vsaj v svoji zmogljivosti modela, lahko sodijo v segment trgovin proračuna kamere. Ampak potem bo izgubila udobje lahke rešitve z odlično ergonomijo. V nasprotju s tem, srednji segment, ne prejmejo naprave zaradi zahtevane funkcionalnosti vrednosti nedotyahyvayuschey in uspešnosti.

  Sorodne publikacije