Samsung mikrovalovna pečica: popravilo z lastnimi rokami. Kako popraviti mikrovalovno pečico Samsung

Takšen dosežek civilizacije kot mikrovalovna pečica je danes v skoraj vsakem domu. Omogoča hitro, enostavno in priročno segrevanje ali kuhanje hrane, vrednost izdelka, medtem ko ostane. Žalostno in neprijetno je, če se mikrovalovna pečica nenadoma začne strmoglaviti ali pa se neha vklopiti. Seveda, prva je zamisel o potovanju v servisni center ali najbližjo delavnico. Če je v garanciji mikrovalovna pečica, je to treba storiti. Toda večina neuspehov, kot kaže praksa, ima dokaj preproste razloge. Oseba, ki ima določena orodja in jih lahko uporabi, lahko poskuša narediti preprosta popravila z lastnimi rokami.


Poskusimo ugotoviti, zakaj ta gospodinjski aparat morda ne bo deloval na primer mikrovalovne pečice Samsung. Popravila z lastnimi rokami priporočamo šele po koncu garancijske dobe. Mikrovalovna pečica Samsung ima ne le običajne univerzalne lastnosti, temveč tudi edinstvene dodatne funkcije, ki so značilne samo za to blagovno znamko. Za izvedbo neodvisne popravilo mikrovalovne pečice Samsung, morate vedeti napravo in načelo mikrovalovne pečice v načelu.

Naprava za mikrovalovno pečico

Vsako popravilo gospodinjskih aparatov je najbolje začeti s spoznavanjem njegove notranje naprave. Osnovne funkcionalne podrobnosti:
 • kontrolna enota;
 • magnetron;
 • valovod;
 • telo;
 • kamerakuhanje.
 • Tukaj je nekaj tipičnih okvar takšne tehnologije:
 • Mikrovalovna pečica se ne segreje.
 • V notranjosti se sproži mikrovalovna pečica.
 • Mikrovalovna pečica ni vključena.
 • Posode ne vrtite.
 • Mikrovalovna pečica se slabo segreva.
 • Delovanje peči spremlja močan zvok.
 • Tipkovnica na dotik ne deluje.
 • Ni znakov.
 • Mikrovalovna pečica se ne segreje

  Torej ste razbili mikrovalovno pečico Samsung M1712NR. S svojimi rokami bomo začeli popravljati razstavljanje. Odvijte zadnji pokrov peči. Multimeter bo zvonil varovalke in navijal termostate. Ko so odkrite napake, je treba zamenjati varovalke. Preverite magnetno verigo in žarilno nitko. Kondenzator in njegova varovalka. Ugotovili smo, da je slednje zažgano, kar kaže, da se tokokrog zapira, in upor kondenzatorja je enak 2 ohmom.


  Tako smo ugotovili, da je okvara v kondenzatorju, ki je naletel na vezje. Odstrani ga. Izberemo nov kondenzator z nominalno vrednostjo, tako starim, in zamenjamo ali obnovimo kondenzatorsko varovalko. Preverite peč. Nasvet: Da se zaščitite pred sevanjem iz mikrovalovne pečice, ga ne vklopite brez pokrova. Ste zaslužili Torej je popravilo končano.

  Mikrovalovna iskra v notranjosti.

  Če ste zlomili Samsung ME713KR /BWT tehniko, potem, preden popravite Samsungovo mikrovalovno pečico z lastnimi rokami, jo izključite iz omrežja. Prva stvar, ki jo je treba iskati v primeru okvare, je zaslon magnetrona. On jev večini primerov je izdelan iz sljude. Zaslon magnetron se nahaja na stranski steni v mikrovalovni pečici. Izvaja se kot podloga in se pritrdi bodisi z zapahi bodisi z vijaki. Pod zaslonom je luknja, skozi katero žarek magnetrona vstopi v mikrovalovno pečico. Po odstranitvi plošče najdemo na njej sledove požgane sljude. Prav zato je peč iskala. Najlažji način za odpravo napake je, da naredite nov zaslon sljude in ga namestite na svoje mesto.
  Poleg tega je treba paziti na stanje kovine na mestu, ki je bilo zaprto z zaslonom. Če je mikrovalovna pečica dlje časa delala z žganjem sljude, sta lahko kovina in magnetronska kapica v prostoru poškodovala zaslon. Nato morate odstraniti zaščitni pokrov mikrovalovne pečice, priti do magnetronskega pokrova in ugotoviti, ali ga je treba zamenjati ali ne.

  Ne zavrtite krožnika

  Obstaja še en staromoden mikrovalovni model - "Samsung" MW 87 GPR-G. Včasih ne zavrti plošče. To je eden od najpogostejših tehničnih težav, ki jih lahko odpravite, če želite sami popraviti mikrovalovno pečico Samsung. Najverjetneje se je v peči poškodoval motor vrtenja palete, ki ga je treba zamenjati. Postavite mikrovalovna vrata gor. Odstranimo pokrov, ki zapira motor. Prekinite povezave stikov. Odvijte njegovo pritrditev in odstranite motor. Ko smo zagrabili nov motor, odpremo vrata mikrovalovne pečice in pogledamo položaj pogonskega tulca. Gred motorja je rezan. V njemfiksni rokav Pri vgradnji motorja je potrebno, da reža na puši sovpada z režo na gredi. Ročico obrnite ročno, dokler ne klikne na gred. Popravimo motor, postavimo sponke in pokrov. Popravilo mikrovalovne pečice Samsung z lastnimi rokami s takšno napako se lahko izvede zelo enostavno.

  Tipkovnica na dotik ne deluje

  Kako popraviti mikrovalovno pečico z lastnimi rokami, če gumb Start ne deluje? V tem primeru je bila najverjetnejša okvara na dotik. To je posledica vlažnosti, oksidirajo kontakte in nekateri gumbi prenehajo delovati. Poleg tega se zaslon na dotik sčasoma obrablja in ga je treba zamenjati.
  Odstranimo zgornji pokrov in krmilno enoto. Odklopite ploščo. Pod topel zrak odstranimo zaslon na dotik. Očistimo stike, namestimo novo ploščo. Nadzorno ploščo postavimo na svoje mesto.

  Mikrovalovna pečica se ne vklopi

  Mikrovalovno pečico Samsung GE83KRW-1 /BW lahko popravite z lastnimi rokami. Odstranimo pokrov, preverimo celovitost omrežnega kabla z multimetrom. Nato z njegovo pomočjo preverjamo celovitost varovalk v načinu klica. Če ne odkrijemo preloma verige, nadaljujemo s preverjanjem. Pokličite upore in nadzorno ploščo. Nato preverite stikala na plošči. Odkrivanje elementa prekinjenega stikala. Ko so vrata zaprta, ta element ni pritisnil na gumb, zato stik ni bil zaprt, zato mikrovalovna pečica ni delovala. Popravite zlomljeno stikalo, če omogoča kakovost plastike in lepila, alizamenjajte neuspeli element. Zberite peč.
  Nekateri potrošniki se spopadajo s slabim ali brezvestnim servisiranjem v servisni delavnici in se sprašujejo, kako bi lahko sami popravili Samsungovo mikrovalovno pečico. Odprava škode je v večini primerov resnična. V ta namen se seznanite z mikrovalovno pečico in kako deluje. Ne pozabite upoštevati varnostnih ukrepov pri popravljanju lastnih rok.

  Varnostni ukrepi

  Za popravilo Samsung mikrovalovne pečice z lastnimi rokami upoštevajte naslednja pravila:
 • Prepovedano je odpiranje lukenj v ohišju peči;
 • ne vklopite aparata z odprtimi vrati in odstranjenim ohišjem;
 • pri vnovični namestitvi magnetrona odstranite odpadne instalacije iz valovoda;
 • Za praznjenje magnetronske dobavne verige uporabite izolirano žico.
 • Sorodne publikacije