Prenosni zvočnik Creative D100: pregled in povratne informacije

Ljudje radi preproste rešitve. Sovražijo kable in njihovo zmedo. Zato je večina ljudi veliko bolj pripravljena vlagati v zvočnike, ki lahko zagotavljajo glasbo prek brezžičnega omrežja. Ta pregled poskuša ugotoviti, ali je vredno kupiti prenosni avdio sistem Creative D100, ki izpolnjuje te zahteve.

Glasba za vse priložnosti

Singapore Creative Company, ki je pridobil popularnost zvočnih kartic Sound Blaster, izdeluje tudi kakovostne brezžične slušalke, zato je zanimivo primerjati druge naprave istega proizvajalca, ki podpirajo isti vmesnik Bluetooth. Eden od takih modelov je lep prenosni zvočnik Creative D100, ki je po mnenju tržnikov odličen za uporabo doma in na prostem. Prednost takšne opreme in tehnologij, ki jih uporablja, mora biti predvsem povezava praktično neomejenega števila naprav, ki so zmožne reprodukcije zvoka. Zaradi tega je življenje njegovega lastnika veliko bolj prijetno.


Specifikacije

Specifikacije modela so naslednje:
 • frekvenčno območje: 20 Hz - 20 kHz;
 • razmerje signal /šum: 80 dB;
 • teža: 1 kg;
 • dimenzije (dolžina x širina x višina): 336h115h115 mm;
 • Brezžična povezava: Bluetooth 2.1 + EDR z A2DP (stereo) /AVRCP (daljinsko upravljanje);
 • delovna razdalja: do 10 m (v odprtem prostoru lahko stene in druge ovire vplivajo nanaprave).
 • Razpakiranje

  Prvi vtis embalaže, v kateri je dostavljen prenosni avdio stolpec, ni super senzacionalen, vendar je škatla izvedena na dostojni ravni. Nič iz obsega, iz katerega prihaja, ne predstavlja samega sebe, ampak je zanesljivo tako v smislu videza kot glede zagotavljanja vzdrževanja vsebine. V njem je naprava sama, napajalni kabel z dvema zamenljivima adapterjema, tako da se lahko prilega v vsako vtičnico, kot tudi niz navodil za Creative D100 in razglednice proizvajalca. Glede na povratne informacije uporabnikov, edina stvar, ki ni dovolj - AA baterije, ki bodo potrebne za zvočnike v "resničnem svetu".


  Creative D100: Design Review

  Ko gre za ocenjevanje videza same naprave, kot tudi za funkcionalne zmožnosti, ki jih je proizvajalec skušal dati kompaktni stolpec, je prva stvar, ki prizadene oko, njegova barva. Creative D100 je na voljo v črni in beli barvi, ton sprednje plošče tečajnika pa je lahko izbran v skladu z njegovimi okusi iz roza, modre, zelene in črne možnosti. Ta odločitev kaže, da je ciljna publika modela otroci in uporabniki, ki iščejo cenovno ugoden prenosni brezžični zvočniški sistem. Oblika naprave, ki izgleda vsaj zanimivo in elegantno, pritegne pozornost. Razlika v velikosti prednje in zadnje strani ohišja (1325 "spredaj in 116" zadaj, kar ustreza 336295 mm) v povezavi zZaokrožene stranice resnično zadovoljijo oko in so zelo prijetne, še posebej, če jih gledamo s strani. Cilindrične oblike so fizično večje od velikosti Logitech Z515, zato so zvočniki Creative z maso 998 r zelo lahki. Lahko jih nosite doma ali pa jih vzamete s seboj na piknik, da se zabavate v naravi. Res je, zaščitna torbica, kot v primeru proizvajalca Logitech Z515 ne ponuja. Kljub temu je sprednja plošča tudi odlična. Večina je prekrita z materialom izbrane barve, pod katerim je skrit par zvočnikov. To je 2-palčni 3-palčni 2-vatni oddajnik proizvajalca Cambridge SoundWorks.

  Upravljanje in povezljivost

  Središče plošče vsebuje gumb za povezovanje Bluetooth ter tipke za povečanje in zmanjšanje glasnosti. So ne le funkcionalne, temveč tudi estetsko videti in ne uničujejo videza modela. Na hrbtni strani stolpca Creative D100 je gumb za vklop /izklop, vhod AUX-IN in vtičnica za napajanje. Spodaj je pokrov predala, ki omogoča spreminjanje napajanja naprave. Tukaj lahko vstavite 4 baterije velikosti AA, akustični sistem pa lahko deluje zunaj prostorov, opremljenih z električnimi vtičnicami. Poleg tega ima spodnja plošča štiri gumijaste noge, ki preprečujejo zdrs kolone.

  Kako deluje?

  Ocena kakovosti zvoka je zelo subjektivna in težka, če ni posebne opreme. Hkrati se lahko zanesemo na mnenje strokovnjakov. Glede na povratne informacije lastnika, je D100 eden najboljših prenosnih zvočnikov, ki opravlja vse,da uporabniki zahtevajo takšno opremo. Večinoma jim je všeč akustično delo med gledanjem filmov. Zvok je zelo prijeten, obsežen in jasen (kot v igrah). Vendar pa vtis poslušanja glasbe ni tako mavrica. Zdi se, da avdio zvočniki preglasijo z nizkimi frekvencami, kar potrjujejo slušalke istega proizvajalca Sound Blaster, zaradi česar je ta funkcija pripisana slabostim modela. Mogoče ima nekdo všeč, vendar takšna razlika v zvoku kaže na neravnovesje frekvenčnih območij naprave. Vendar pa zvočno bogate skladbe zvenijo zadovoljivo, visoke frekvence so jasne in se ne zdijo kovinske in dumbbell, kar navdušuje z akustiko Bluetooth.
  Za svojo ceno zvočniki D100 delujejo presenetljivo dobro. Po kakovosti so popolnoma v skladu z Super Tooth Disco, ki zagotavlja visoko zmogljivost z manjšim številom zvočnih oddajnikov, deloma pa izravnan z vrhunskim sistemom za povečanje moči. D100 ima samo dva zvočnika, vendar je edina razlika, ki jo je mogoče doseči med modelom z 80 dolarji in Super Tooth Disco za 150 $ - še boljši zvok pri visokih frekvencah v dražjem sistemu, ki je seveda izravnan z nadležnim HF praskami in statično . Moč Creative D100 je zadostna - raven zvoka lahko doseže vrednosti, ki so lahko nevarne tudi v bližnjem obsegu, in glasnost bo dovolj, da popolnoma napolni zvok z majhno pisarno. Čeprav Creative zvočniki manjkajo nekatere stvari, kot so prenosni kovček ali torbicaVgrajena akumulatorska baterija, vendar dvakrat nižja cena govori sama zase. Zvočnik zveni prav tako dobro kot kateri koli drugi zvočnik, ki podpira Bluetooth in stane manj kot 100 USD, čeprav njegove cenejše rokovanje in velike velikosti ne kažejo v njegovo korist.

  Brezžična povezava

  Creative D100 se poveže z drugimi napravami prek Bluetooth 2.1 + EDR in podpira profile A2DP in AVRCP. Ta tehnologija je bila poimenovana najboljša na CES 2010 in prejela ustrezno nagrado predstavnikov organizacije Bluetooth SIG, ki se ukvarja z razvojem in licenciranjem tega standarda brezžične komunikacije. Naprava je zelo enostavna za nastavitev, ne glede na to, ali gre za pametni telefon, prenosni računalnik, mp3 predvajalnik, tablični računalnik ali računalnik. Držite gumb za vklop nekaj sekund, da aktivirate način zaznavanja in izberete stolpce v ustreznem predvajalniku glasbe. Celoten postopek traja manj kot minuto na telefonih Android in Apple iPhone. Logitech Z515 model je resničen, kar ponuja tudi brezžični USB adapter, ki vam omogoča shranjevanje napajanja pametnega telefona tako, da povežete sistem zvočnikov z računalnikom. Uporabniki, ki so povezali zvočnike z različnimi napravami, pravijo, da hkrati niso nikoli imeli nevšečnosti. Prav tako zadovolji precej velik obseg sprejema, ki lahko, odvisno od tehnologije povezovanja, doseže 10 m. V praksi je isti sistem zvočnikov sposoben delati z dvakratno razdaljo. Enako dobro je tudi življenjska doba baterije modela. Po navedbah proizvajalca, lahko brez napajanja iz električnega omrežja stolpec deluje 25 ur.Čeprav v resnici ta čas ne bo tako dolg, je dovolj za prijetno zabavo v naravi.

  Nekatere pripombe

  Glede na povratne informacije uporabnikov so nekateri vidiki dela modela zaskrbljujoči. Razočaranje je, da je prilagoditev glasnosti D100 mogoče doseči le s tipkami za glasnost na stolpcu, namesto s pripadajočim pametnim telefonom, tablico, MP3 predvajalnikom, prenosnikom ali računalnikom. To ni velik problem, saj ustvarjalni zvočniki zvenijo odlično ne glede na glasnost in vrsto zvoka, ki ga predvajajo. Druga, bolj resna pripomba je, da je nizka cena modela povezana z možnostjo prezgodnje odpovedi. Čeprav se večina lastnikov prenosnih zvočnikov podjetja Creative ne pojavlja, obstajajo primeri neuspeha nekaterih D100, ki po daljši dnevni uporabi prenehajo z delom. Medtem ko je zaradi nizke cene to manj šokantno, lastniki priporočajo nakup akustike od prodajalcev z dobrim sistemom storitev za stranke in razumno politiko vračanja.

  Prednosti in slabosti

  Po mnenju uporabnikov je prenosni avdio sistem Creative D100 lepo oblikovan in barvno zasnovan ter ponuja odlično brezžično povezavo Bluetooth, avdio vhod in odličen zvok za filme in igre (na primer zvočnike) PC) in sposoben dolgoročnega samostojnega delovanja. Hkrati je pri poslušanju glasbenih kompozicij opazno neravnovesje različnih frekvenčnih območij in elementiNapajanje ni vključeno v komplet.

  Zaključek

  Ustvarjalni zvočniki D100 niso namenjeni izkušenim ljubiteljem glasbe, kar dokazujejo tehnične značilnosti modela, vendar je treba priznati, da prenosni zvočnik odlično opravlja nalogo, ki je bila postavljena pred njim. Majhna velikost, zanimiv dizajn in šarmantni pastelni odtenki jasno govorijo v korist naprave, ki zaradi tega ne bo težko najti svoje mesto v stanovanju ali družinsko potovanje na prostem. D100 se lahko celo namesti na kolo in uživa v glasbi med vožnjo. Prenosljivost je podprta s takojšnjo namestitvijo brezžične povezave Bluetooth, katere razdalja celo presega pričakovanja proizvajalca. Na splošno je to eden najboljših prenosnih zvočnikov, ki jih lastniki močno priporočajo, še posebej ker je njegova cena zanimiva in je 80 $.

  Sorodne publikacije