Car Stereo Sony DSX-A30E: specifikacije, navodila za uporabo in ocene

Ko se peljete v avtu, nič ne poveča razpoloženja, kot je dobra glasba. Sony DSX-A30E sprejemnik lahko predstavlja nepozabne trenutke akustične spremljave. Ima eleganten in sodoben dizajn. Presentably izgleda v vsakem avtomobilu in ima vse, kar potrebujete za dobro funkcijo kasetofon.

Sony DSX-A30E: Tehnični podatki

Ta snemalnik ima RDS sprejemnik s samodejnim nastavljanjem, katerega parametri območja so FM /MW /SW. Lahko priključite pomnilniško napravo USB, ki podpira formate MP3 /WMA /AAC. Naprava podpira oznake ID3.


Avtomobilski sprejemnik je opremljen z osmim simbolom s tekočimi kristali. Na voljo je podpora za rusko besedilo, AUX in USB vhodni vhod, kot tudi pred-ojačevalni RCA izhod, in tudi tri-pasovni grafični izenačevalnik. Napravo lahko upravljate z gumbi na plošči in z daljinskim upravljalnikom. Izdelek napaja 12V baterija. Zunanja plošča je odstranljiva in osvetlitev ozadja je zelena. Največja moč avdio kanala je 50 W. Parametri naprave (širina /višina /globina): 178h50х120 mm. Teža izdelka - približno 07 kg. Kasetni predvajalnik je opremljen z nadzorno ploščo RM-X211 in deli, ki so potrebni za namestitev in priključitev te opreme. Izdelana v črni barvi Sony DSX-A30E. Kako vklopiti bluetooth? To vprašanje postavljajo mnogi uporabniki tega snemalnika. Odgovor je preprost: v tej napravi ni bluetootha, zato ga ni mogoče vklopiti.

Zagon stroja

Že na začetkuČe uporabljate Sony DSX-A30E, morate preklicati način DEMO, ki se bo pojavil ob vsakem izklopu naprave. V ta namen pritisnite gumb za izbiro in ga držite, dokler se ne prikažejo parametri na zaslonu. Nato obrnite krožni rotator na napis na zaslonu - "DEMO". Po ponovnem pritisku na izbirnik potrdite izbiro funkcije in izberite parameter "DEMO-OFF", nato ponovno pritisnite izbirni gumb. Po tem pritisnite gumb "BACK", kar pomeni "nazaj", na LCD-prikazovalniku pa se prikaže običajen način delovanja naprave.


V naslednjem koraku morate čas na uri pravilno nastaviti. Imajo 24-urno indikacijo. To storite tako, da kliknete gumb za izbiro okroglega gumba in ga držite, dokler zaslon ne prikaže nastavitev. Ko vrtite gumb, morate izbrati funkcijo "CLOCK-ADJ" in ura bo začela utripati. Za spremembo podatkov kliknite "SEEK +/-". Dejanje se potrdi s pritiskom izbirnega gumba, po katerem se nastavitev ure zaključi. Če želite prikazati uro, kliknite indikator DSPL. Da ne bi ukradli snemalnika, morate odstraniti sprednjo ploščo, preden zaprete avto in greste. V ta namen pritisnite gumb SOURCE /OFF in izklopite napravo. Nato morate klikniti na gumb s puščico v spodnjem levem kotu in povleči ploščo do sebe.

Gumbi za prikaz

Glavni meni avtoradia je opremljen z naslednjimi gumbi:
 • "BROWSE" s sliko povečevalnega stekla. Uporablja se za preklop na Quick-BrowZer, kjerObstaja osnovno iskanje del.
 • VIR /IZKLOP. Z njegovo pomočjo vključijo inštrument, ga prenesejo na alternativni vir predvajanja, in če je podprt, je naprava popolnoma izključena.
 • Krmilnik diska ali gumb za izbiro. Pomaga pri prilagajanju glasnosti. Ko pritisnete, se preklopi na območje menija, kjer so konfigurirane večpredstavnostne nastavitve.
 • "NAČIN". Uporablja se za izbiro ustreznega radijskega območja.
 • "NAZAJ". Vrnite se v glavni meni.
 • Gumb s puščico navzgor. Uporablja se za odstranitev sprednje plošče.
 • "SEEK - /+". Iskanje radijskih postaj, tako avtomatskih kot ročnih. Ko se predvajate s pomnilniškega pogona, lahko preskočite pesem in se premaknete naprej in nazaj na eno skladbo.
 • AF /TA. Z njegovo pomočjo poteka prenova kanalov radijske postaje, poroča pa tudi o razmerah na avtocestah.
 • "ALBUM". Omogoča preskakovanje celotnega albuma.
 • "PAUSE". Zaustavite predvajanje za nekaj časa.
 • "SHUF". Ponovno vnesite skladbo.
 • "DSPL /SCRL". Spremenite prikaz na zaslonu in se pomaknite.
 • Te in druge gumbe, ki se nahajajo na daljinskem upravljalniku in plošči, nadzira Sony DSX-A30E. Priključitev in odklop naprave se lahko izvede tako iz območja kot iz daljinskega upravljalnika.

  Radijski sprejemnik

  Sony DSX-A30E omogoča shranjevanje v pomnilniku in sprejemanje želenih radijskih postaj. Da bi se izognili nesrečam, radijskih postaj med vožnjo ne iščitesam, vendar je najbolje, da uporabite optimalno nastavitev pomnilnika BTM. Za to dolgo pritisnite tipko "SOURCE /OFF", dokler se na zaslonu ne prikaže "TUNER". Če želite izbrati želeno območje, z gumbom MODE ustavite želeni val. To je FM1 FM2 MW ali LW, na nekaterih mestih je mogoče sprejemati FM3. Nato pritisnite gumb za izbiro in ga ne izpustite, dokler se zaslon ne spremeni. Element "BTM" je izbran z vrtenjem krmilnika za izbiranje. Dejanje se potrdi s pritiskom na krožno vrtenje. Tako bo radijska postaja imela samodejno številko in bo shranjena v pomnilniku naprave.
  Radijskim postajam lahko ročno dodelite številke. V ta namen med predvajanjem radijske postaje pritisnite katerokoli številčno tipko od 1 do 4 in jo držite, dokler se na zaslonu ne prikaže "MEMORY". Če želite predvajati shranjeno radijsko postajo, morate najprej izbrati želeno območje in nato ustrezen gumb. Za samodejno nastavitev radijskih postaj izberite želeno območje in pritisnite gumb "SEEK +/-" za iskanje kanalov. Postopek iskanja se ustavi, ko kasetofon zazna radijsko postajo. Postopek je treba izvesti tako dolgo, dokler ne najdete želene točke predvajanja.

  O napravah USB

  Avtoradio nam omogoča uporabo USB naprav USB, ki so združljive s standardnim USB-jem. Ponovljivi kodeki vključujejo:
 • MP3 (.mp3).
 • (WMA.wma).
 • AAC (.m4a).
 • Naprava USB mora biti priključena, ko je vklopljenamotorja v avtomobilu. Priključitev digitalnega medija pred zagonom motorja lahko povzroči okvaro. Če želite poslušati glasbo s pogona USB, morate v ustrezen sprejemnik vstaviti pogon USB. Predvajanje skladb se začne skoraj takoj. Če je priključena naprava USB, držite tipko "SOURCE /OFF" med poslušanjem posnetka, dokler se ne prikaže USB. Če želite ustaviti postopek predvajanja, morate pritisniti tipko SOURCE /OFF za eno sekundo. Preden USB odstranite iz naprave, najprej ustavite predvajanje. Zaslon na zaslonu se razlikuje glede na vrsto uporabljenega USB-ja in obliko snemanja ter druge nastavitve. Največje število prikazanih albumov je 128, pesmi v vsaki mapi pa ne smejo biti večje od 500. Pri veliki količini predvajanja se podatki izvedejo z nekaj zamude. Naprava ne more brati datotek DRM. Naprava ne reproducira stisnjenih podatkov, zaščitenih s pravicami avtorja.

  Splošne nastavitvene informacije

  Če želite prilagoditi Sony DSX-A30E (vodnik za nastavitev instrumenta je vključen in ga je treba upoštevati pri uporabi naprave), pritisnite in nekaj časa držite izbirni gumb. Na zaslonu se prikažejo nastavitve sprejemnika. Vrtljivi gumb naj bo obrnjen, dokler se ne prikaže želena funkcija. Če ga želite izbrati, morate znova pritisniti izbirnik. Nastavitev opreme za to bo končana. Nato kliknite "BACK" in se vrnite na toobičajnega menija

  Dodatna avdio oprema

  Omogoča priključitev dodatne opreme Sony DSX-A30E. Subwoofer in druge naprave so povezane prek posebnega mini AUX priključka. To lahko storite neposredno ali prek kabla. Po priključitvi avdio naprave morate izbrati vir predvajanja. Dodatek dodatne opreme je treba izvajati pri zmanjšani prostornini. Tipko SOURCE /OFF držite, dokler se na zaslonu ne prikaže "AUX". Ko izberete želeni način, morate prilagoditi glasnost kasete in dodatne opreme.

  Nega pripomočkov

  Avto sprejemnik Sony DSX-A30E ne potrebuje posebne nege. Včasih morate zamenjati staro litijevo baterijo na daljinskem upravljalniku z novim CR2025, saj se sčasoma izprazni in nadzorna plošča postane nemogoča. Ne uporabljajte baterij, ki niso primerne za parametre, saj obstaja nevarnost eksplozije. Litijeva baterija mora biti shranjena na mestu, ki ni dostopno otrokom. Da bi bil stik z napravo bolj zanesljiv, ga je treba obrisati s suho krpo. Pri polaganju baterije v daljinski upravljalnik morate upoštevati polarnost. Akumulatorja s pinceto ali drugimi kovinskimi napravami ni mogoče vzeti, lahko povzroči kratek stik, zato ga je treba zadržati proč od virov toplote. Motnje v napravi so lahko posledica kontaminacije kontaktov, ki povezujejo sprednjo ploščo z ohišjem naprave. Za čiščenje kontaktov je potrebno odstraniti sprednjo ploščo in jo obrisati z vato. Med tem postopkom mora biti vžigoff Ne dotikajte se stikov s prsti ali kovinskimi izdelki.

  Previdnostni ukrepi

  Če se naprava segreje, ko stoji na vročem mestu, Sony DSX-A30E ni mogoče vklopiti, dokler se notranjost ne ohladi. V avtu ni treba pustiti odstranljive sprednje plošče, kot tudi prenosne avdio naprave, saj jih močna sončna svetloba lahko poškoduje. Ko naprava deluje, se antena z električnim pogonom samodejno oddaja, da izboljša kakovost reproduciranega zvoka. Kasetofon mora biti zaščiten pred vlago.

  Odpravljanje napak

  Navodila za uporabo morate pred uporabo natančno preučiti. Sledi seznam dejanj, ki jih morate izvesti, ko se pojavijo določene težave z napravo Sony DSX-A30E:
 • Gumbi ne delujejo. Podobne nesreče se pojavijo pri zamašenih stikih, strokovnjaki pa priporočajo izklop aparata za nekaj minut in vklop. Včasih pomaga ponovno zagnati napravo, za to je potrebno hkrati pritisniti gumbe "DSPL" in "BACK" in "MODE".
 • Krma ni vročena. Preverite povezavo ali delovanje varovalke. Napravo lahko izklopite.
 • ​​
 • Antena ne deluje. Brez releja.
 • Ni zvoka. Funkcijo ATT lahko omogočite. Če obstaja sistem z dvema zvočniki, potem ni nameščen fader.
 • Podatki iz pomnilnika naprave so izginili. Napajalni kabel lahko odklopite ali je nepravilno priključen. Ni baterij.
 • Ta in druga vprašanja je mogoče rešiti s sklicevanjem na priročnik za uporabo. Če so vsi poskusi obnovitveNaprava je neuporabna, zato se za pomoč obrnite na najbližji servisni center.

  Sony DSX-A30E: cena

  Kasetofon v avtomobilu lahko kupite ne samo v avtomobilih, ampak tudi v hipermarketih gospodinjskih aparatov. Stane v regiji 2000 rubljev. Cena se lahko nekoliko razlikuje glede na razliko v prodajnem mestu.

  Mnenja potrošnikov

  Avtomobilski predvajalnik je prejel številne pozitivne ocene. Potrošniki opozarjajo na visoko kakovost zvoka in hitro reprodukcijo celo najobsežnejših del. Veliko jih ima stilsko zasnovo, klasično črno barvo, zeleno osvetlitev ozadja, kot tudi prisotnost daljinskega upravljalnika, uro, izenačevalnik in odstranljivo ploščo. Ljudje trdijo, da naprava hitro ujame radijski signal in spomni na kraj, kjer je proga ustavljena. Užitek in priročen navigacijski sistem, ki vam omogoča, da takoj poiščete pravo pot, branje ruskih črk. Lastniki ugotavljajo, da je veliko cenejši v primerjavi z analogi. Med pomanjkljivostmi so ugotovili, da ni bilo slušalk in rež za pomnilniške kartice, majhnih črk na zaslonu, ki jih je težko brati, odsotnosti pokrova za ploščo in majhnega števila gumbov za radijske kanale. Pravijo, da je med dolgotrajnim delom magnetofon močno segret. Mnogi nimajo CD predvajalnika in tipk za izklop zvoka ("ATT") na sami plošči. Nekateri pravijo, da za tako ceno najdete napravo in bolje. Na splošno so bili uporabniki zadovoljni s to napravo. Deluje dobro že več let in ne preneha uživati ​​akustiko voznikov.

  Sorodne publikacije