"Mazda": država proizvodnje - Japonska. Informacije o blagovni znamki in priljubljeni modeli

Japonska je država proizvajalka Mazda. Spada v eno od tistih podjetij, ki so se pred prehodom v avtomobilsko industrijo ukvarjale s proizvodnjo strojnih orodij. Danes je Mazda na seznamu najbolj priljubljenih in priljubljenih strojno-gradbenih podjetij na svetu, ki proizvajajo močne avtomobile. Ne moremo ga imenovati podjetje z bogato zgodovino, vendar je v kronologiji blagovne znamke nekaj zanimivih trenutkov.

Zgodovina ustvarjanja avtomobilske znamke

Zato se Mazda proizvaja na Japonskem. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1919 v Hirošimi, kot Toyo Kogyo. Sprva se je podjetje ukvarjalo s proizvodnjo blaga iz kortikalnega drevesa, vendar ni prešlo v posest uspešnega poslovneža Dzudzira Matsude. Pod njegovim vodstvom se je podjetje najprej ukvarjalo s proizvodnjo strojnih orodij, nato pa se je prestavilo na vozila. Leta 1931 je bil Toyo Kogyo preimenovan v Mazdo, kot je ime v skladu s priimkom ustanovitelja podjetja. Beseda prihaja iz imena Ahura Mazda - boga modrosti, razuma in harmonije.


V poznih petdesetih letih je podjetje pridobilo tehnologijo proizvodnje rotacijskih motorjev, danes pa je Mazda edina avtomobilska družba, ki uporablja tako alternativo običajnemu batnemu motorju. Leta 1969 je Mazda (država proizvajalka Japonska) združila svoje sile z znamko Ford. Rezultat sodelovanja je razvoj avtomatskega prenosa in gradnja tovarne za sestavljanje v Novi Zelandiji. Mazda in Fordova podjetja še vedno delata skupaj, kar omogočaJaponska znamka se uspešno razvija in konkurira drugim proizvajalcem vzhajajočega sonca.

Prvi modeli Mazde

Prvi in ​​edini pred drugo svetovno vojno model je Mazda-Go. To je avtomobil s tremi kolesi, ki je nastal leta 1931. Že leto pozneje začne proizvajalec "Mazda" izvažati te avtomobile na Kitajsko. Potem se je začela vojna, podjetje je začelo s proizvodnjo orožja, nato pa je bil center center pomoči prebivalstvu, ki ga je prizadelo bombardiranje.

Podjetje je ponovno začelo obratovati leta 1949 z modelom Mazda-Go. Šele leta 1959 je Mazda (država-proizvajalec - Japonska) začela proizvajati štirikolesna vozila, od katerih je prvi postal tovornjak Romper. Sledil ga je prvi osebni avto R360 Coupe. Model se je začel leta 1960. Opozoriti velja tudi na model RX-500 iz leta 1970. Je ena najbolj znanih in nepozabnih. Predstavljena je na vseh vrstah razstav in ta avto še vedno vozi sama. In vredno je reči, da gre zelo dobro. Ampak glasno.

Mazda je danes

Danes je Mazda eden največjih proizvajalcev avtomobilov na Japonskem. Med priljubljenimi modeli je Mazda 3 opremljena z limuzino in hatchbackom - obe možnosti sta estetsko privlačni in imata značilnosti, ki so primerne za mestna okolja. Ne manj kot kakovost oblikovalca in zanesljivost Mazda 6 limuzine in Crossover serije CX:
 • CX-5;
 • CX-7;
 • CX-4;
 • CX-3;
 • CX-9.
 • Vsi ti modeli so elegantninotranjost in zunanjost, dobra tek na smučeh in odlične vozne lastnosti. Avtomobili imajo lahko pogon na prednja kolesa ali pogon na vsa kolesa, kot tudi bencinski ali dizelski motor. Mazda CX-9 se na primer razlikuje po prostornini uporabnega prostora, ki lahko sprejme do 7 potnikov. V proizvodnji CX-3 uporablja nenavadne po svojih lastnostih barve, ki spremeni lastnosti pri spreminjanju zornega kota. In limuzine 6 in 3 serije - to so estetsko privlačni avtomobili, izstopajo iz splošnega pretoka avtomobilov prefinjenih funkcij, ki so značilne za reprezentativni razred.

  Mnenje ruskih voznikov o blagovnih znamkah Mazda

  Vsak ruski voznik ve, da je država-proizvajalec "Mazda" - Japonska. Torej, ko se vprašanje nanaša na znamko avtomobila, mnogi izbirajo v korist blagovnih znamk vzhajajočega sonca. Japonska avtomobilska industrija je znana po svoji kakovosti.
  Mazda ne odstopa od drugih strojev strojne gradnje in ima svoje mesto na lestvici najbolj priljubljenih avtomobilov na svetu. Lastniki avtomobilov, ki so preverili svoje osebne izkušnje z Mazdinimi značilnostmi različnih modelov, menijo, da so ti avtomobili odlična možnost za mesto in potovanja zunaj njenih meja, za delo in družino, za prevoz potnikov in stvari. Na splošno je to odličen avtomobil za reševanje vsakodnevnih nalog. Mazda ima pomanjkljivosti, vendar so majhne in vsi vozniki se ne skrbi. Na primer, v modelu CX-52017 leto, grdi torpedo, in lastnik limuzine Mazda 3 (2013) ugotavlja, da je zelo malo prostora za seboj. Tudi "tri" v letu 2009 je slabazvočna izolacija.

  Sorodne publikacije