Robotski sesalnik: pregledi, 5 najboljših modelov, ratingi, naslovi in ​​funkcije

Sodobna ženska ima vedno manj prostega časa za temeljito čiščenje hiše. Edina rešitev v tem primeru so specializirane naprave, ki pomagajo bistveno izboljšati vzdrževanje čistoče doma. Dober primer tega so specializirani sesalniki za delo. Samodejno čistijo sobo. Če niste prepričani, kakšno tehniko kupiti najboljše, potem je vredno raziskati podrobno preglede 5 najboljših modelov robotov-sesalniki.

Merila za izbiro sesalnika-robota

Vsaka oseba, ki želi kupiti sodobno opremo, mora razumeti kriterije za njeno izbiro in se osredotočiti na razmerje med ceno in kakovostjo. Če govorimo o podjetju, tukaj posebna merila niso dodeljena. Zdaj mnogi proizvajalci iz Kitajske ustvarjajo ne le visoko kakovostne, ampak tudi slabše po svoji vrednosti evropske analogne naprave. Poleg tega obstajajo sesalniki azijskih znamk, ki so del skupine premium naprav in veljajo za najbolj kakovostno in učinkovito čiščenje doma.


Avtonomija

Zaradi dejstva, da take naprave delujejo na posebni bateriji, mora kupec posebno pozornost nameniti njihovi samostojnosti. Za stanovanje s tremi sobami lahko kupite robot za sesalnik, ki je namenjen za dve uri dela. Če naprava deluje manj kot je potreben čas, potem popolnoma odstrani stanovanje, ne bo mogel in ga bo treba zamenjati z novim.

Zmogljivost zbiralnika prahu

Drug pomemben dejavnik pri izbiri tehnologije je zmogljivost zbiralnika prahu. Kontejnerji za zbiranje smeti v sesalniku avtomatskega tipa se ne razlikujejo po svoji veliki velikosti, ravno zaradi tega bo volumen zbiralnika prahu odvisen od tega, kako pogosto je potrebno očistiti opremo.

Gradnja trase

Naslednje merilo je vgrajena funkcija avtomatskega usmerjanja stanovanja. Vse naprave delujejo samostojno, kar pomeni, da se oseba pri svojem delu ne trudi. Zato mora biti delo v sesalniku nekako usmerjeno v hiši. Za čiščenje apartmaja z več sobami je pomembna predvsem funkcija izgradnje poti. Modeli iz proračuna razreda prvič zapomniti celotno stanovanje, in po delu že na poti, ki prej, ki pomaga, da hitro in učinkovito odstraniti celotno stanovanje.


Nadzor takih naprav se lahko izvaja prek specializirane nadzorne plošče ali z daljinskim upravljalnikom. Druga metoda je bolj udobna pri uporabi, saj lahko oseba, tudi če se ne dvigne s kavča, obrne sesalnik v prvotni položaj ali namesti program ponavljajočega prehoda na določenem mestu v hiši, ki se zdi slabo očiščena.

Velikost naprave

Velikost naprave bo vplivala na to, pod katero notranjostjo v stanovanju lahko ujame sesalnik, in kdo bo prešel. Še en zelo pomemben dejavnik je, da so številni sodobni modeli robotskih sesalnikov opremljeni s posebnimi kolesi, ki jih je mogoče spustiti.ali vzpenjati se, torej imajo originalne blažilnike. S to funkcijo lahko naprava enostavno premaguje ovire na svoji poti (na primer nizke predmete in žice). Takšne funkcije v tehnologiji proračunskega razreda ne obstajajo, zato se le zatakne.

Krtače in senzorji

Prav tako je treba posebno pozornost nameniti številu vgrajenih ščetk in senzorjev. Obstajajo modeli robotsko-sesalnikov, ki imajo v svoji strukturi samo eno glavno krtačo. Tak model se šteje za najboljšo možnost, saj naprava ne more približati steno blizu stene in zbirati smeti v njegovi neposredni bližini. Enako lahko rečemo za vogale sobe. Obračajo in mečijo vso umazanijo na glavno krtačo.
Za orientacijo v prostoru sesalnik uporablja posebne infrardeče senzorje, ki samodejno določajo oviro spredaj in jim pravočasno pomagajo obiti. Poleg tega tak senzor preprečuje hudo onesnaženje naprave. Pri nekaterih napravah obstaja senzor, ki upošteva višino, ki se nahaja pred objektom. S tem preprečite, da bi se sesalnik zataknil pod omarico ali drugo pohištvo v prostoru.

Funkcionalni sesalnik

Sesalniki iz drage kategorije imajo vgrajeno funkcijo avtomatskega čiščenja. Načelo njegovega dela se zaključi v naslednjem: osnova za polnjenje uniči vsebnik v sesalniku, kar napravi omogoča nadaljnje čiščenje. Po čiščenju mora lastnik opreme občasno odstraniti smeti iz polnilnika. Obstajajo situacije, ko je v zaprtih prostorih treba razmejiti določen prostor, ki ga sesalnik nemora voziti. Za dosego tega je lahko preprost trak, ki lepila na tla. Za udobje uporabe nekaterih naprav imate poseben program, ki vam omogoča, da prilagodite svoje delo do tedna ali poseben časovnik.
Vgrajeni deli sesalnika-robota se lahko sčasoma zlomijo. To še posebej velja za baterije in filtre. Zato je pomembno, da se pri nakupu naprave spomnite, da je treba po enem letu ali več nadomestnih delov zamenjati z novimi, kar pomeni, da enodnevna podjetja ne bodo ustrezala. Posebno pozornost je treba posvetiti naslednjim dejavnikom:
 • prostornini zbiralnika prahu;
 • zmogljivost baterije;
 • razpoložljivost funkcije skeniranja prostorov in beležke poti;
 • krmiljenje daljinskega upravljalnika ali elektronske plošče;
 • prisotnost delov na trgu, primernih za ta model sesalnika;
 • druge dodatne funkcije v napravi.
 • Kaj je robotski sesalnik dober?

  Mnenja kažejo, da je domači proizvajalec sesalnikov-robotov Kitfort kakovosten in povpraševalec. Naprave te blagovne znamke najdete v skoraj vsaki spletni trgovini. Oblikovalci ustvarjajo modele v različnih barvah, ki vsakemu kupcu pomagajo izbrati bolj primerne za tehnične lastnosti in barvni model. Podjetje Kitfrot se ukvarja predvsem z razvojem naprav za uporabo v kuhinji. Vsak, celo najboljši proračunski model tega proizvajalca, je značilen po svoji široki funkcionalnosti, dostopni ceni in vredni tehničnegaparametrov.
  Stalna širitev ponudbe podjetja je privedla do oblikovanja robotskih sesalnikov. Postali so glavni pomočniki pri čiščenju hiše za vsako ljubico. Mnogi kupci opreme iz Kitforta pustijo le pozitivne povratne informacije o napravi. Veliko ljudi privlači enostavnost in udobje uporabe, kot tudi cenovno ugodna cena. Glavna pomanjkljivost tehnologije je nizka produktivnost.

  1. Kitfort KT-511

  Ta model je vključen v oceno 5 najboljših modelov robotov, katerih pregledi so najboljši. To je enostavno upravljati in hitro obvladovati naloge. Naprava se šteje za relativno poceni in vključuje samo potrebne funkcije čiščenja doma. Glavne prednosti takih pregledov modelov so enostavnost zasnove, zaradi katere je verjetnost prekinitve naprave minimalna. Tehnične značilnosti naprave so naslednje: višina ohišja doseže devet centimetrov (povprečna vrednost za takšno opremo). Takšno ohišje ne bo posegalo v delovanje naprave, zlahka bo dosegel vse vogale sobe in odstranil iz njih zbrane smeti in umazanijo. Vir energije v tem modelu je nikelj-metal-hidridna baterija. Njena zmogljivost doseže 800 mga - bo dovolj za 30 minut. Čas polnjenja naprave je do osem ur. Opisane značilnosti modela lahko imenujemo njegove glavne pomanjkljivosti.
  V enoti sta nameščeni dve ščetki za čiščenje tal. Pomagajo jim učinkovito inhitro očistite podstavke, vogale v prostoru in pohištvo. Prostornina smeti je lahko 300 mililitrov. Robotski sesalnik vam omogoča tudi čiščenje sesalnega zraka. V ta namen ima vgrajene filtre za grobo čiščenje. Če govorimo o hrupu izdelka, potem je to minimalno. V redkih primerih volumen instrumenta doseže 68 dB.
  Funkcionalnost naprave lahko imenujemo različna - naprava deluje samo v enem načinu. Ampak, če se spomnite o njegovi ceni, potem ne morete paziti nanj. Naprava se uporablja za suho čiščenje gladkih površin v stanovanju (laminat, linolej, ploščice, ploščice in preproge z majhno kupo).

  2. Panda X600 Pet Series

  V Rusiji se prodajajo več robotskih sesalnikov s funkcijo Panda za mokro čiščenje. Modeli takšnega podjetja, pa tudi druge japonske dobrine za sobo, se ne štejejo le za funkcionalne, temveč tudi privlačne v svojem oblikovanju. Glavna prednost pregledov naprav je, da obstaja možnost, da ga programirate za določen čas. Moč sesanja je od 50 do 85 W, naprava pa začne delati na preprogi s polno zmogljivostjo - kjer je to res potrebno, kar močno poveča trajanje dela. Poleg tega naprava ne povzroča prekomernega hrupa, njen volumen niha v območju 50 decibelov. Prostornina posode - 450 gramov. Z dobro programsko opremo in velikim številom vgrajenih senzorjev naprava hitro prečka vse ovire, premakne kable in pragove, posebna ultravijolična svetilka pa pomaga prepoznati tla. Cena na napravo se giblje med 13 in 16 tisočv kompletu so tudi brusilni obročki, stranske krtače, ščetke za čiščenje in zračni filtri.

  3. IRobot Roomba 980

  Naprava ameriškega proizvajalca je ena izmed petih najboljših modelov robotskih sesalnikov. Mnenja pravijo, da je ta model primeren za suho čiščenje tal in preprog v sobi. Baterija naprave vam omogoča, da odstranite prostor na 185 kvadratnih metrov naenkrat. Čiščenje naprave poteka v treh fazah. Na prvi stopnji naprava s pomočjo vgrajenih stranskih krtačk zbira prah v bližini sebe in v kotih sobe, nato pa ga pošlje na dva glavna valja. V drugi fazi montaže so mehki valji gumijaste lasulje in čiščenje umazanije. Na koncu dela se sesanje in čiščenje zraka v prostoru izvaja s pomočjo močnega vakuuma. Koristno je, da taka naprava vsebuje spremenjen vsebnik z volumnom do enega litra, ki pomaga absorbirati tudi majhne delce prahu, vključno s tistimi, ki povzročajo alergijo.

  4. Philips FC 8820

  Še naprej ugotavljamo, kateri je najboljši robotski sesalnik. Ta model se uporablja za suho čiščenje prostora. Povprečna cena se giblje od 20 do 31 tisoč rubljev. Pomembno je omeniti, da se ta cena ne šteje za največjo za sesalnik, ki ima tako veliko število vgrajenih funkcij. Na primer, s pomočjo svoje tanko telo, naprava pomaga očistiti prostor kakovostno, tudi pod pohištvom. Dolge krtače na straneh odstranijo smeti v kotih sobe.
  V izdelkuVgrajen specializiran TK senzor za izklopne ovire. Če v prostoru, kjer ne bi bilo sesalnika, obstajajo mesta, lahko v njem programirate posebno "steno". Zbiralnik prahu lahko vsebuje do 400 mililitrov odpadkov. Glavne prednosti naprave so bile 2 uri neprekinjenega delovanja z zmogljivo baterijo. Poleg tega lahko sesalnik varno preide skozi pragove v prostoru do 15 centimetrov.

  5. Miele SJQL0 Scout RX1

  Takšen robotski sesalnik je kompakten in privlačen. Model sploh ni poceni, njegova povprečna cena pa doseže 50 tisoč rubljev. Dobro za osebo, ki ceni udobje in kakovost. Sesalnik ima široko vgrajeno funkcijo: hitro zbira smeti in umazanijo v kotih prostora in nedostopnih mestih. Naprava je primerna za suho čiščenje stanovanja z več sobami. Popolnoma napolnjena baterija lahko očisti površino do 150 kvadratnih metrov, zbiralec prahu pa do 600 gramov prahu. Naprava pride na svoje prvotno mesto neodvisno. Naprava lahko deluje v petih načinih: izvaja preusmerjeno čiščenje prostorov, lahko deluje v turbo načinu, če potrebujete hitro čiščenje prostora, s pomočjo stranskih krtačk lahko naprava hitro odstrani umazanijo in prah v kotih. Napravo lahko upravljate samostojno z uporabo tega ročnega načina.

  Mnenja o najboljših modelih ocene robotskih čistilcev

  Večina uporabnikov pusti pozitivne povratne informacije o delu te naprave. Ugotavljajo, da če je robot sesalniknenadoma obtičal v določenem prostoru sobe, potem se bo poskušal osvoboditi. Če ne deluje, bo začel izdajati signal, potem pa bo izklopljen. Ocene najboljših robotov-sesalnikov poročajo, da takšne pametne naprave po dostopni ceni pomagajo prihraniti čas in učinkovito očistiti sobo.

  Sklep

  Kaj je boljši robotski sesalnik? Pomembno je, da začnete z odločitvijo, kateri proračun bo uporabnik pripravljen porabiti za nakup nove domače naprave. Pomembno je tudi oceniti trajanje baterije naprave. Če so v apartmaju tri sobe, je najbolje kupiti sesalnik, ki lahko deluje več ur. Moč prahu in absorpcije umazanije bo neposredno odvisna od moči naprave. Pri nizkih ravnih talnih oblogah je dober sesalnik z nizko močjo do 60 W. Ocene o 5 najboljših modelih robotskih sesalnikov kažejo, da posebno pozornost namenjate znamkam Philips in Kitfort. Velikost naprave bo neposredno odvisna od njene prepustnosti. Bolj kompaktna je naprava, bolj verjetno je, da bo lahko dosegla težko dostopna mesta.

  Sorodne publikacije