Neprekinjeno napajanje IPPON Back Office 400: funkcije, pregled

Izdelki blagovne znamke IPPON so izdelani na Tajvanu v prostorih podjetja Centralion Industrial INC. V državah SND blagovno znamko promovira MERLION.

Opis

Interaktivni UPS-i so na voljo v šestih različnih serijah. Obravnavani model sodi v serijo Back Office, ki vključuje UPS z izhodno močjo 400 in 600 VA. Serija ima tudi originalno ime iMaster. UPS, vključen v skupino, pripada razredu OffLine. Proizvajalec določa naslednje značilnosti proizvoda:
 • izhodna moč - 600 in 300 vatov.
 • Za računalnik z monitorjem z diagonalo 15 'je čas pripravljenosti 8 minut.
 • Zmožnost zagona UPS IPPON Back Office brez povezave z električnim omrežjem.
 • Baterija se polni do 90% v 10 urah.
 • IPPON Back Office je opremljen z LED indikatorji rdeče in zelene.
 • Kompaktna velikost in majhna teža.
 • Zvočna obvestila. • Paket

  IPPON Back Office 400 je v originalni embalaži velikosti 125 x 290 x 220 mm in tehta približno 4 kilograma. Zaradi lažjega transporta se izrez nahaja v zgornjem delu škatle. Na škatli je nalepka, ki pravi, da je UPS izdelan v Tajvanu. Komplet IPPON Back Office 400 vključuje:
 • Navodila za uporabo Russified.
 • Russified garancijska kartica.
 • Disk z programsko opremo WinPower.
 • Izjemen dodatek za UPS, ki ni opremljen z vmesniki za komunikacijoRačunalnik, disketa s programsko opremo. Žice za priključitev zaščitene opreme, tradicionalne za UPS IPPON Back Office 400, niso vključene.


  Standardna garancija UPS je 2 leti od datuma izvedbe naprave, vendar ne več kot 30 mesecev od datuma proizvodnje. Datum izdaje lahko določite po serijski številki. Pooblaščeni servisni centri blagovne znamke se nahajajo v 100 mestih Rusije.

  Izvedba sistema IPPON Back Office 400

  UPS je izdelan v plastičnem ohišju s štirimi deli: dve stranski, zadnji in sprednji plošči. V zgornjem delu je elektronika, spodaj pa baterija. Elementi ohišja so povezani z vijaki, ključavnicami in utori. Casting, kot plastika, je zelo visoke kakovosti. Svetleče diode trenutnega načina in gumb za vklop /izklop se nahajata na sprednji strani UPS-a. Štiri vtičnice IEC 320, avtomatska večnamenska varovalka s 5A in režo RJ-45, se nahajajo na zadnji strani vira napajanja. Za priključitev na električno omrežje se uporablja kabel, ki ga ni mogoče odstraniti.

  Baterija

  Back Office 400, tako kot IPPON Back Office 600, uporablja baterijo za dvojno polnjenje, ki jo proizvaja tajvanski CSB. Kapaciteta take baterije je 72 Ah, napetost je 12 Vt. Praznjenje akumulatorja v tej seriji je dovolj za 20 ur delovanja. Z delovanjem UPS-a v standardnih pogojih se zmogljivost baterije poveča. Zamenjajte baterijo v servisnem centru. Uporabnik lahko to naredi sam - v ta namen bo treba razstaviti IPPON Back Office 400.

  Sklop

  Na eni straniTiskano vezje je glavna elektronika naprave. Elektronika in baterijski predel sta ločena drug od drugega. Vsi elementi ustrezajo osnovni shemi, sama plošča, kot tudi spajkanje elementov na njej je kakovostna. Vse komponente so nameščene na obeh straneh plošče, na hrbtni strani katere so ravninske podrobnosti.
  Dve od štirih centralnih žic sta premaknjeni, kljub temu, da je zaščitna plošča razdeljena na vse štiri pare priključkov RJ-45. Zemeljska pnevmatika z zaščito ni povezana. Zasnova filtra iz impulznih motenj je zelo enostavna in je sestavljena iz kondenzatorja in varistorja. S pomočjo releja se izvede stikalo pri maksimalnem toku 8A in napetosti 250 V, kar omogoča priključitev obremenitve z maksimalno močjo 2000 VA. Približen sinusoid nastane s pretvornikom na štirih tranzistorjih, ki ga proizvaja Chino-Excel Technology Co. Ustvarja ga visokofrekvenčno vezje, tako da pri izvedbi UPS ne uporablja zelo težkega petdeset Hz transformatorja. Pri uporabi brez baterij UPS porabi 29 vatov. Moč vsakega vgrajenega tranzistorja je 100 W, maksimalna delovna 1-fazna napetost je 30 V, temperaturno območje obratovanja je do 175 ° C.

  Delovanje UPS-a iz električnega omrežja

  Stabilizator ali avtomatski regulator napetosti, ki omogoča prilagajanje vhodne napetosti iz napajalnika brez preklapljanja naOffLine ni nameščen na off-line UPS. Vhodna napetost, ki jo zagotavlja UPS, je približno 170-280, kar ni najboljši kazalnik. Prehod UPS na baterijo spremlja zvočni signal in se izvaja na izhodu napetosti v omrežju za določena območja. Vključitev baterije spremljajo kratki piski v intervalih po 5 sekund. Ko se UPS izprazni, se frekvenca signala skrajša na 1 sekundo.

  Testiranje stojala

  Neprekinjeno napajanje je bilo testirano na različnih ravneh obremenitve za življenjsko dobo baterije. Med preskušanjem je UPS v celotnem obsegu obremenitev v ustreznem GOST-u in v povprečju vprašanjem 217 čl. Glede na rezultate preskusa je priporočena moč UPS 300 W.
  Glede na rezultate preskusov, opravljenih na dejanski obremenitvi, se je oskrba z električno energijo pokazala na najboljši strani. Potrebno je veliko časa od izpraznitve baterije do popolne zaustavitve. Edini minus so možne težave pri delu s sodobnimi večjedrnimi procesorji in grafičnimi karticami, sinhronizacija s katero znatno skrajša čas delovanja.

  Polnjenje baterije

  Življenjska doba baterije in samega UPS-a vpliva na življenjsko dobo baterije in njeno življenjsko dobo. Proizvajalec za akumulator, ki je nameščen v viru napajanja, označuje največji polnilni tok 216 A. Po popolnem praznjenju akumulator povrne polnjenje v 17 urah. Na začetku postopka polnjenja je polnilni tok dosegel vrednost 520 mA.Šest ur je tok ohranil svojo vrednost pri 480 mA. Do oznake pri 20 mA in napetosti v 137 je bilo 10 ur. Po intenzivnem polnjenju je bila baterija obnovljena 6 ur. Polnjenje neprekinjenega napajanja je potekalo v območju obratovalnih napetosti in v preklopnem načinu. Polnilni tok v območju od 170 do 280 V se je spremenil za 44%, kar je precej dober rezultat za UPS. Delovanje sistema zaračunavanja v skladu z rezultati vseh opravljenih preskusov se šteje za dobro. Za minuse je mogoče akumulatorsko napetost pripisati le, ko je naprava vklopljena, do prednosti - kompetentna izbira polnilnega toka in ciljne napetosti, ki zagotavlja sprejemljivo življenjsko dobo in zmogljivost baterije.

  Delo z APFC in hladnim zagonom

  Pri preverjanju sistema hladnega zagona se UPS aktivira pri nazivni meji obremenitve. Za 160 ms se nastavi nazivna izhodna napetost. Neprekinjeno napajanje obeh modelov, IPPON Back Office 600 in Back Office 400, ni priporočljivo za uporabo z osebnimi računalniki, opremljenimi z APFC. Model je bil priključen na napajalnike s širokim razponom vhodnih napetosti in aktivnimi PFC za testiranje združljivosti. Ko je sistem povezan z računalnikom s to vrsto napajanja, je sistem deloval nestabilno, trajno odklopljen in vklopljen.

  Programska oprema in vmesnik

  Paket ne podpira programske opreme. Dejstvo je, da neprekinjeno napajanje ni opremljeno z vmesnikom za komunikacijo z osebnim računalnikom.

  Sklepi

  Neprekinjen vir energije IPPON Back Office jeproračunski model, vendar so vsi parametri, ki jih določi proizvajalec, navedeni v celoti. S praktičnega vidika je lahko opustitev vmesnikov za povezavo z računalnikom upravičena. UPS se lahko uporablja za neprekinjeno napajanje pisarniških računalnikov in komunikacijske opreme. V tem primeru je treba upoštevati dejstvo, da vir ne more zaščititi tehnologije pred zmanjšano ali povečano napetostjo v omrežju. Prednosti:
 • Ustreza zahtevani moči.
 • Kakovostna, sodobna in enostavna izvedba.
 • Majhna teža in kompaktnost.
 • Slabosti:
 • Nezdružljivo z napajalnimi enotami z aktivnim PFC.
 • ​​
 • Vhod je zaščiten z napetostjo od 170 do 280 V.
 • Sorodne publikacije