Acer Aspire S7 Notebook: pregled modela, primerjava s konkurenti in pregledi

Sharp, kot nož, tanke, elegantne in lakonske vrhunske serije ultrabook Acer Aspire S7-191 nikogar ne bodo pustile ravnodušne. Ali je to prepričljiv način za konfiguriranje zaslona WQHD in SSD RAID?

Zgodovina modela

Leta 2012 je proizvajalec začel s proizvodnjo ultrabooka, ki ga je seveda mogoče zaslužiti za premium razred. Eleganten, a trden in trden karoserij je neprimerljiv in slim silhueta 13-palčne naprave je navdušil uporabnike. Po prvi generaciji, ki je temeljila na čipu Ivy Bridge, je bila na Acer Aspire S7-391-53314g12aws konec leta 2013 proizvajalec posodobil procesor na Haswell, zaslon pa je odobril WQHD. Spremembe v primeru so bile majhne, ​​vendar se je zmogljivost baterije povečala. Zdaj se videz Acer Aspire S7 ni popolnoma spremenil. Telo je enako modelu iz leta 2013. \ t

V članku je podana ocena montažnih in vhodnih naprav, upoštevajoč pretekli čas in popolnoma nove tehnološke dosežke, in sicer procesor Broadwell Core i7-5500U, ki mora obdržati nespremenjeno zmogljivost baterije, ki je 47 vatnih ur. Konkurenti modela so ultrabook kot MacBook Air 13 Dell XPS 13-9343 in ASUS Zenbook UX303LN. Vse to so lahke 13-palčne naprave zelo kakovostne in privlačne oblike. Poleg Air 13 so opremljeni s Broadwell procesorjem in imajo ločljivost zaslona vsaj WQHD (2560 x 1440). Kaj ponuja Acer Aspire S7 za 1500 evrov?

Konstruktivna izvedba

Kljub tanki zasnovi je ohišje zelo togo. Debelina modela je 13 mm plus 2 mm zaspone Sprememba 191 je bila 1 mm tanjša, vendar se je zaradi povečane zmogljivosti baterije Acer Aspire S7-392-54218g12tws ta velikost povečala. Osnovna enota je skoraj enako trdna kot plošča. Uporaba običajnega napora le malo deformira šasijo vzdolž in diagonalno. Proizvajalec je to dosegel zahvaljujoč pokrovu iz debelega aluminija, dodatno ojačan na robovih in stabiliziran v vogalih. To pa povzroča neprijetnosti. Sprednji in bočni konci so zelo ostri. Pogled je privlačen, vendar ni namenjen vsakodnevni uporabi.

Pokrov je izdelan iz aluminijastega okvirja, ojačanega stekla Gorilla Glass. Čeprav so na njem prstni odtisi, zagotavlja visoko togost. Pokrov lahko zavrtite in kliki niso prikazani na zaslonu. Delovno območje ni dvignjeno, ključi pa se nahajajo v globini. Tako je zgornja površina gumbov v ravnini z delovno površino. To je pomembna podrobnost, ker zaslon leži neposredno na tipkovnici in samo ozka gumijasta posoda preprečuje, da bi zaslon na dotik praskal. Ali lahko prepreči poškodbe? Ko je pokrov zaprt, sta aluminijasti okvir zaslona in delovna površina izpostavljena. Čez nekaj časa lahko pride do prask. Zato mora uporabnik vedno imeti robčke za čiščenje ključev. Če Acer zagotavlja razmik med desetino milimetra, je razdalja med zaslonom in tipkovnico zelo majhna. Tudi prstni odtisi lahko vplivajo na stanje zaslona. Proizvajalec je namestil dva ventilatorja. Eno hranimo hladen zrak skozi majhno luknjo, druga pa jo izločitopel zrak skozi veliko luknjo. Acer Aspire S7 nima servisne luknje in odstranljive baterije. Ultrabook ne vsebuje veliko elementov, ki bi jih bilo mogoče nadgraditi ali zamenjati. SSD pogon (256 GB RAID 0 je definiran kot 2 x 128 GB) je vstavljen v vrata mSATA. Nameščen 2x4 GB RAM-a.

Povezava

Vrata USB 3.0 HDMI in DisplayPort ne izčrpata seznama vmesnikov. Drugi so na voljo z adapterjem. Komplet vsebuje adapter za DisplayPort, ki dodaja še 3 priključke: VGA izhod, Fast Ethernet vrata in USB 2.0. Razporeditev vmesnikov v Acer Aspire S7-393 je dobra - vse so na straneh bližje zaslonu. Sklopi v bližini stojala za zapestje so prosti, na primer za zunanjo miško.

Komunikacija

Dvofrekvenčni brezžični komunikacijski čip zagotavlja obseg prenosa podatkov do 40 metrov, odziv uporabnikov na takšno razdaljo pa se rahlo zmanjša, vendar se brskanje po spletu nadaljuje brez prekinitev. Vsi prenosniki niso sposobni za to. Ethernet je na voljo prek priključenega zunanjega USB modema. Obstaja tudi Bluetooth 4.0. Vendar pa proizvajalec ne ponuja tako sodobne in uporabne funkcije kot NFC. In za razliko od svojega predhodnika, ni modula TPM.

Dodatki

Poleg priročnika za hiter začetek, uporabniških priročnikov in informacij o garanciji, Aspire prihaja z ohišjem RJ45 USB in adapterjem za vrata USB in vrati VGA za vrata Displayrort.

Vzdrževanje

S7 nima servisne luknje. Vendar pa je dostop do notranjosti primera, kot v prejšnji spremembi Acer Aspire S7-392. V ta namen razpakirajte 11 vijakov TORX na spodnji plošči. Odpre sedostop do pogona SSD, edinega modula, ki je nameščen na prirobnici. Sistem ga definira kot polje RAID 0. Lahko pa tudi očistite ventilatorje in zamenjate baterijo v primeru okvare.

Kamera

Glede na preglede uporabnikov, ki imajo dobro osvetlitev, spletna kamera z ločljivostjo 1MP ustvari precej jasen, a zelo zabaven videoposnetek. Z enakim uspehom ga proizvajalec sploh ni mogel namestiti. Acer Aspire S7-392 je zagotovil boljšo kakovost slike. LED dioda v bližini fotoaparata prikazuje njeno aktivnost.

Tipkovnica

Absolutno ploske tipke so jasno pritisnjene in imajo dve ravni osvetlitve, ki sije skozi prozorne črke. Glede na povratne informacije uporabnika ne izgleda le čudovito v temi ali v slabih svetlobnih pogojih, pač pa so črke dobro vidne. Pri dnevni svetlobi rezultat ni tako impresiven, saj so črke zelo blede in težko razumljive, osvetlitev ozadja je vklopljena. Tipke zagotavljajo odlične povratne informacije. Push-up deluje jasno, čeprav premik gumba zaradi majhne višine S7 ni zelo velik.
Številne funkcijske tipke v kombinaciji z digitalnim (začenši z modelom Acer Aspire S7-191-73514g25ass). Zgornja vrstica vsebuje nekatere funkcije strojne opreme, na primer način letenja, utišanje, izbiro ali deaktiviranje zaslona. Prostor nad tipkovnico je odličen. Pod njim je hladilni sistem in procesor.

Sledilna ploščica

Sledilna ploščica se nahaja nasproti središča preslednice, ne na sredini ultrabooka. Ima precej veliko velikost. Na zaslonu na dotik praviloma ni nobenih namenskih gumbov.Sledilna ploščica deluje kot gugalnica - desni in levi gumb miške sta skrita pod desnim in levim delom miške. Relativno gladka površina je občutljiva na gibe po celotnem območju. Podpira vse običajne kretnje z več dotikom. S povratnimi informacijami uporabnika pritiski na gumbe ne zahtevajo napora in jih spremlja tihi klik. Na splošno, zaslon na dotik in tipkovnica delo lepo. Prva se odziva hitro in brez napora, druga pa zagotavlja nemoten vnos in zadovoljive povratne informacije.

Zaslon

Acer Aspire S7 je opremljen z ločljivostjo zaslona 2560 x 1440 slikovnih pik, ki jih proizvaja Sharp. Multisenzorski zaslon, ki lahko zazna hkratni dotik do 10 prstov, model spremeni v ta ultrabook. Najsvetlejši del zaslona IPS je njegov center, svetlost doseže 360 ​​cd /m 2 (Acer Aspire S7-391-53334g12aws je bil 215 nits). To je zelo dober kazalnik, ki žal ni podprt brez povezave. Ko je senzor izklopljen, je zaslon utišan na 238 cd /m 2. To je slabo, saj naprava običajno napaja akumulator na prostem, kjer uporabniki potrebujejo največjo možno svetlost. Po mnenju uporabnikov je visok kontrast (1565: 1) neverjeten in prijeten očesu z bogatimi črnimi in živimi barvami. To je bistveno izboljšanje v primerjavi s 500: 1 Acer Aspire S7-391. Raven črne barve pri maksimalni svetlosti 023 cd /m 2 v omrežju je zelo nizka, kar je tudi zelo dobro. V konkurenci je praviloma kontrast zaslona slabši. Zlasti v ASUS ZenBook UX305 in UX303 je ta številka 40-50% nižja. Kontrast XPS 13 je še višji, vendar ni verjetno, da bi oko lahkorazlikovati med 1500: 1 do 2000: 1. Analiza prikaza s spektrometrom dokazuje odličen 98% prenos sRGB barv z DeltaE = 36. Umerjanje zaslona ni potrebno, saj bo le malo izboljšalo njegovo delovanje. Sijajni zaslon ni tako impresiven na prostem zaradi njegove visoke odbojnosti in utišane svetlosti. Vendar pa skoraj vsak zaslon na dotik, subnotebook, transformator ali tablični računalnik trpi zaradi te pomanjkljivosti. Samo nekateri ekskluzivni poslovni modeli združujejo mat zaslon z zaščito proti bleščanju. Za IPS plošče so značilni široki koti gledanja brez premika kontrasta. Slike in besedilo ostanejo dobro vidni na vsakem nagibu zaslona. Veliki koti trpijo zaradi nezadostne svetlosti, kar ne vpliva na jasnost.
Performance
Prenosni računalnik Acer Aspire S7-393 je na voljo v konfiguraciji z dvojnim jedrom 24GHz Intel i7-5500U, 256GB SSD in Intel HD Graphics 5500. Core in 7 overclocking zmogljivosti se uporabljajo nedosledno. Pri zagonu testa z več jedri se hitrost takta dvigne na 30 GHz takoj, kar povzroči porabo energije do 36 W. Po eni minuti pa se stopnja obremenitve procesorja spusti na 25 GHz, poraba energije pa do 29 W. Je omejena z uspešnostjo? Sploh ne. ThinkPad X1 Carbon z istim Cinebench R15 čipom kaže 5% nižji rezultat. ZenBook UX305FA Core M procesor je počasnejši od 32-42%. Core i7-5500U je torej eden najmočnejših 15-vatnih Intelovih čipov. Njena računalniška moč se ohranja tudi brez povezave, saj testi R11.5 Multi in OpenGL dajejo enake rezultate kotče se napaja iz omrežja.

Hitrost

Uporabniški pregledi omogočajo, da aplikacije tečejo na zelo visoki ravni, in le MacBook Pro Retina 13 presega 10% Acer Aspire S7 ultrabook s PCMark 7. Ta prednost je tudi v PCMark 8. Apple to doseže s čipom Core. i5-5257. Razlog za dobre preskusne parametre modela je trdi disk RAID 0. Rezultati testa PCMark za enako zmogljive procesorje se nekoliko razlikujejo. Samo čipov 5Y 10 (z SanDiskom v Asus UX305FA) nepričakovano zaostaja za 25-30%. Subjektivno, hitrost Aspire je impresivna, sistemski zagon, namestitev in podvajanje se izvajajo hitro.

Naprava za shranjevanje

SSD RAID 0 Kingston SMSR150S3256G, čeprav se nanaša na stari standard, deluje hitro. Ni vsak prenosni računalnik zagotavlja serijsko hitrost prenosa podatkov 862 MB /s. Pri tem Aspire S7 presega večino konkurentov, samo ThinkPad X1 Carbon (1332 MB /s) ali Apple MacBook Pro Retina 13 (1403 MB /s). Apple uporablja vmesnik PCIe 3.0 SSD, medtem ko je Lenovo najhitrejši Samsungov SSD (8256GB PM851). V testih za branje /pisanje 4k Aspire prikazuje samo povprečni rezultat. To je eden od razlogov, zakaj kupci v izvedbi SSD ne bi smeli videti odločilnega merila nakupa. V praksi je razlika v praksi očitna.

Grafična kartica

Integrirana grafična kartica Intel HD Graphics 5500 je zasnovan za izvajanje rutinskih opravil. Video dekoder obdeluje vsebino z visoko ločljivostjo, procesor pa se raztovori s tehnologijo OpenCL 2.0. Video izhod je prek vmesnikov DisplayPort 1.2 in eDP 1.3 (3840 x 2160 slikovnih pik pri 60 Hz). Največja frekvenca GPU-ja je od 850 do 950MHz Slednji se uporablja v OpenGL Cinebench R11.5 testih. HD Graphics zmanjša frekvenco na 800-850 MHz z dodajanjem procesorja hkratnega serijskega zagona. Rezultati testov so nekoliko boljši od konkurentov. To je lahko rezultat dvokanalnega pomnilnika. Tudi grafična kartica GeForce 840M v UX303LN ima samo 12-odstotno prednost.

Hrup

Čeprav Aspire S7 ne temelji na Core M, je stanje pripravljenosti skoraj vedno tiho. Ko se naloži obremenitev, aktivno hlajenje, ne glede na to, ali gre za igro, teste učinkovitosti ali test izjemnih situacij. Hitrost ventilatorja je 37 dB (A). Acer Aspire S7-191 laptop je bil glasnejši z največjo obremenitvijo (46 dB). Večina modelov konkurentov pod obremenitvijo je hrupnejša od 40 dB (A). Sistem XPS 13-9242 z i5-5300 "zmaga" s 48 dB (A). S povprečno obremenitvijo S7 izgubi svojo prednost - njen volumen se primerja s stresnim testom in je enak 375 dB (A). V večini konkurentov se ventilator pri zmerni obremenitvi vrti počasneje. Lenovo ThinkPad X250 je tukaj zgleden. Tudi pri preskusu obremenitve njegov hrup ne presega 34 dB (A).

Temperatura ogrevanja

Kot pregled uporabnikov, je Aspire S7 v stanju pripravljenosti skoraj tiho. Temperatura površine je le nekaj stopinj višja od temperature okolice. Po 1-urnem stresnem testu se procesor stabilizira na 24 GHz, na površini ultrabooka pa najdete več vročih točk pri temperaturi 40 ° C (Acer Aspire S7-391 se segreje na 48 ° C). Vendar pa je mogoče napravo postaviti na kolena, saj se osnova segreje do maksimumado 38 ° C. Konkurenčni modeli imajo podobne rezultate. Lastniki menijo, da v pogojih stresnega testa pri frekvenci 800-850 MHz GPU svoj potencial dobro izkorišča. Po začetni uporabi Turbo Boost je procesorska frekvenca nastavljena na nominalno 24 GHz. Med preskusom napetosti so senzorji pritrjeni na čip samo 85 ° C.

Zvočniki

Aspire S7 je opremljen s parom stereo zvočnikov, ki so pod območjem zapestja in oddajajo zvok na površino mize. Sprednji zapahi se nahajajo tik ob njih in pustijo majhen prostor, ki odseva zvočne valove. Akustika ni impresivna in brez volumna brez trdne odsevne površine. Logotip Dolby na primeru se nanaša na kodek Dolby Advanced Audio, ki očitno izboljša kakovost zvoka glede na profil in nastavitve. Uporabnik lahko neposredno vpliva na to s posebno aplikacijo. Zvok je ročno nastavljiv ali s prednastavljenimi profili za filme, glasbo, igre in glasove. Vendar pa poslušalec ne sme pričakovati preveč. Majhni zvočniki so šibki in zagotavljajo majhno glasnost. Zvok je jasen pri maksimalni glasnosti in je precej različen. Visoke in nizke frekvence se ne reproducirajo.

Poraba energije

S7 porabi 4-65 vatov iz napajalnika. To je zelo majhno, še posebej, če menite, da je zelo dobra svetlost. Čeprav imajo vsi primerljivi modeli v stanju pripravljenosti 3-4 W, je največja vrednost večja. UX305FA, X250 in Folio 1040 potrebujejo 8 W. Poraba energije pri napajanju iz omrežja (brez polnjenja baterije) priobremenitev se lahko dvigne na 31 vatov in kratkoročno do 36 vatov. Zaradi konzervativnih nastavitev za pretok moči pri overclockingu med testom obremenitve in preprosto obremenitvijo je en nivo. MacBook Pro Retina 13 porabi 28 vatov. Zenbook UX303LN z GeForce 840M in ThinkPad z i7-5600U po začetnem vrhuncu 36 vatov, s 20 moči pade na 265 vatov in je nastavljen na 29 vatov pri dolgi obremenitvi. 45-voltni napajalnik popolnoma napolni Aspire S7 3 ure in 40 minut.

Trajanje trajanja baterije

Za preglede uporabnikov, brskanje po spletu in predvajanje večpredstavnostnih vsebin z uporabo Wi-Fi se baterija izprazni za 7 ur in 44 minut. Dell XPS 13 (52 W) in ASUS Zenbook UX303LN (50 W) sta v tem načrtu pred Aspire S7 (47 W). Največji možni delovni čas, ki je v stanju pripravljenosti, je 14 ur. Vendar pa je za resnično življenje nepomembno, saj v tem primeru svetlost ultrabuka določa minimalno in izključi brezžični modul. Trajanje Acer Aspire S7-391 je bilo še manjše - le 4 ure in 10 minut. Stanje je rešil dodatni zunanji akumulator, vreden 150 $, zaradi česar se je povečal na 9 ur 17 minut.

Zaključek

Acer S7-393 pravilno dela veliko stvari in spada med prvih 10 najbolj prodajanih ultrabook, vendar vodilni (kot je Dell XPS 13-9343) ni. Prednost modela je v zelo dobri kakovosti telesa in montaže. Sijajni WQHD zaslon z visoko ločljivostjo ni primeren za vsakogar, vendar proizvajalec ne ponuja alternativ z mat zaslonom HD. Če odstranite vse nepotrebne prednameščene programske opreme, potem napravonagrajevanje visoke hitrosti. Za profesionalne oblikovalce je bolje, da ga zavrnejo, če GPU zahteva visoko zmogljivost, vendar bo grafični procesor dovolj za vsakodnevne naloge in preproste igre. Nesporne prednosti Acer Aspire S7 se imenujejo visoka zmogljivost, pomanjkanje ogrevanja v normalnih pogojih delovanja in možnost razširitve vmesnika prek adapterja DisplayPort. Kritika pomanjkanja konektorjev je delovala in v celotnem kompletu ultrabook je bil adapter za povezovanje kablov VGA, Ethernet in USB. Vendar ne smemo pozabiti na slabosti, ki zmanjšujejo vtis Aspire S7. Visoka odbojnost zaslona pri sončni svetlobi v kombinaciji z zmanjšano svetlostjo v samostojnem načinu znatno otežuje delo z ultrabuckom. Storitvene in nadgradne zmogljivosti modela so zelo omejene, zmogljivost baterij pa je manjša od zmogljivosti konkurentov. Ergonomija trpi zaradi ostrih robov, zelo dolgočasnih pri daljši uporabi. Kakovost in ločljivost kamere pa nista primerni za ultrabook, ki stane 1500 evrov. Čeprav model ni vodilni na trgu, ostaja eden najbolj zanimivih ultrabookov na trgu. Tisti, ki želijo imeti prvovrstni 13-palčni ultrabook z zaslonom na dotik, odličnimi funkcijami in belo torbico, morajo izbrati svojo izbiro na Acer Aspire S7.

Sorodne publikacije