Polnjenje iz vžigalnika za prenosni računalnik: pomoč pri izbiri

Izjemno pomembno je, da je vsak poslovni subjekt pripravljen delati v vseh razmerah v kateri koli situaciji. Prenosni računalnik vedno pomaga izvajati skoraj vsako nalogo kjerkoli, kar je najpomembnejše, da ima prenosni računalnik in napolnjeno baterijo v samem prenosniku. S prvim trenutno ni težav, lahko uporabite omrežje Wi-Fi v kavarni ali nakupujete ali uporabite mobilno podatkovno omrežje. Tu je težava, ko je izpraznjena baterija težja. Avto navdušenci lahko prihranijo polnjenje iz vžigalnika za laptop. Poglejmo, kako koristen je in kako se laptop napolni na druge načine.


Zunanja baterija

S prihodom mobilnih bank je postalo veliko lažje podaljšati življenjsko dobo vseh mobilnih naprav, vključno z prenosnimi računalniki. V povprečju vam zunanja baterija omogoča, da delate 2-krat dlje, ne da bi se povezali z omrežjem, vendar pa morate zdaj za polnjenje prenosnega računalnika nositi dodaten težek blok in adapter.

Inverter in auto

Druga možnost je uporaba avtomobilskega pretvornika. Inverter - naprava, ki vam omogoča pretvorbo napetosti avtomobilskega omrežja na 220 V AC. V tem primeru polnjenje iz vžigalnika za prenosni računalnik ni potrebno, lahko uporabite običajen pomnilnik, ki je priložen napravi. Od minuse - težka obremenitev na akumulator vozila, zato ga uporabite za dolgo časa je priporočljivošele, ko je motor v gibanju. Mimogrede, nekateri proizvajalci že opremljajo svoje stroje z razsmerniki in izhodom 220 V, ki zopet deluje le pri delujočem motorju.


Edina možna nijansa je lahko, da vse naprave ne morejo popolnoma delovati prek podobnih pretvornikov. Zaradi faznih razlik polnilnik prenosnega računalnika morda ne bo deloval. Na žalost je to mogoče preveriti le v praksi, tako da, če morate kupiti inverter, vzemite s seboj prenosni računalnik, potem boste vedeli, ali ga lahko napolnite ali ne.

Prednosti polnjenja s cigaretnim vžigalnikom

Zdaj pojdite k polnilnikom iz vžigalnika. Praviloma tak polnilnik ni nič več kot običajni polnilnik, s katerim napolnite beležko iz omrežja, tako da vam ne bi smelo priti do neugodja. Poleg tega ima polnjenje iz vžigalnika za prenosni računalnik še druge prednosti:
 • nizke stroške;
 • kompaktnost in majhna teža;
 • Ni potrebe po nakupu dodatne opreme na vozilu;
 • deluje v katerem koli vozilu;
 • akumulatorja ni močno obremenjen.
 • Poleg zgoraj navedenih pozitivnih lastnosti je vredno omeniti še eno - univerzalnost. Dejstvo je, da je večina avtomobilskih zvezkov za prenosne računalnike univerzalna. Z uporabo adapterja za polnjenje prenosnega računalnika pravega modela lahko preprosto zaračunate svoje. Pogosto ima tudi "polnilnik" USB vrata, preko katerih lahko polnite pametni telefon. To je zelo priročno, če ima vaš avto samo eno vtičnico za vžigalnik cigaret.

  Slabosti polnjenja

  Pri polnilnikih za avtomobile ni samo pozitivna stran. Zdaj pa govorimo o minusih:
 • več časa za polnjenje kot iz omrežja;
 • zaradi skokov napetosti v avtomobilskem omrežju lahko poškodujete baterijo pametnega telefona;
 • Med dolgotrajnim delovanjem je potrebno zagnati motor, sicer lahko ogrožate polnjenje akumulatorja.
 • Kako izbrati polnilnik za prenosni računalnik

  Če morate kupiti polnilnik iz vžigalnika, je najbolje izbrati proizvajalce, katerih dodatke ste uporabili in so zanesljivi. Idealno, če je kupljen avtomobilski polnilec za prenosni računalnik Asus iz vžigalnika ali vaše blagovne znamke. Ti modeli so maksimalno optimizirani in zagotovo ne boste imeli težav z baterijami po uporabi tega polnjenja.
  Univerzalno polnjenje iz vžigalnika za laptop ne ustreza značilnostim vašega glavnega napajanja, zato boste morali tvegati. Obstajajo modeli polnilnikov, v katerih lahko prilagodite napetost in polnilni tok. V tem primeru ste praktično brez tveganja, glavna stvar - določiti parametre, ki ustrezajo deklarirani vaš proizvajalec laptop. Obstajajo tudi modeli s samodejnim določanjem potrebnih parametrov, vendar ne delujejo vedno sto odstotno pravilno, cena pa je na višji ravni.
  Pri nakupu dajatev je bolje, da ne prihranite preveč. Najverjetneje poceni modeli ne bodo imeli niti samodejnega prilagajanja parametrov niti mehanskihprilagoditve Takšna pomnilniška naprava je pogosto vzrok za neuspeh vašega prenosnika. Po nakupu, se prepričajte, da preverite skladnost z navedenimi parametri, dejansko izhodno napetostjo in tokom. Pogosto so napačni modeli, tudi pri nastavitvi, dali veliko različnih parametrov napetosti.

  Sorodne publikacije