Pri prenosu programske opreme za iPhone je prišlo do težave: razlogi in metode za njihovo odpravo

Apple vsako leto naredi vse za svoje uporabnike, da lahko brez skrbi uporabljajo sodobne pripomočke. Glavne posodobitve so povezane z operacijskim sistemom iOS. Vendar pa tudi najboljši razvijalci ne dobijo vedno novega brez napak. iOS 11 se je pojavil šele pred kratkim, vendar so uporabniki že naleteli na vrsto napak. Mnogi so se na primer pritožili, da je pri poskusu posodobitve prišlo do težave pri prenosu programske opreme za iPhone. Drugi so opozorili, da so bile težave ugotovljene na prvi stopnji pridobivanja nove programske opreme. Vendar pa to ne pomeni, da vse krivde ustvarjalcev "jabolčnih" izdelkov. Včasih se takšne težave pojavijo zaradi dejanj lastnika sodobnega pripomočka. Torej, preden greste v servisni center, je vredno razumeti: če imate težave s prenosom programske opreme za iPhone, kako to popraviti sami.


Naprave, za katere je dovoljen iOS 11

To je najbolj preprosta in pogosta napaka, s katero se uporabniki srečujejo. In vse je razloženo preprosto - vsi ne vedo, da novi ne podpira vseh telefonov. Če imate težave pri prenosu programske opreme za iPhone, je treba najprej pojasniti, da je ta posodobitev na voljo samo za iPhone 5 in več. Zato se morajo lastniki starejših modelov vzdržati namestitve takšne programske opreme, saj bo tak postopek povzročil le okvaro naprave.

Napakepri preverjanju posodobitev

Razlogi za težavo pri prenosu programske opreme za iPhone so lahko v drugi. Na primer, v nekaterih primerih naprava sploh ne najde novega iOS-a. To pomeni, da telefon ne vidi niti posodobitev.


Da bi odpravili to napako, morate najprej preveriti pravilnost povezave z internetom. Če je omrežje odsotno, se sistem ne bo mogel povezati s strežnikom in prejeti novih podatkov. Če imate težave s prenosom programske opreme iPhone, lahko poskusite nadgraditi z iTunes. Manj verjeten razlog za to težavo je preobremenitev Appleovih strežnikov. Enako bi se lahko zgodilo dan po pojavu novega, saj so se milijoni uporabnikov požurili s prenosom programske opreme. Če naletite na težavo pri prenosu programske opreme iPhone (napaka 39), to pomeni, da naprava ne more dostopati do Appleovih strežnikov.
Toda za danes je to že nepomembno, čeprav bodo te informacije v prihodnosti koristne, ko se bodo na spletu pojavile nove posodobitve za jabolka.

Prenos posodobitev ni uspel

V nekaterih primerih telefon vidi novo programsko opremo in celo začne nalaganje. Vendar pa v postopku pridobivanja novih podatkov naprava začne izdajati napake. V tem primeru se lahko težave pojavijo takoj zaradi več razlogov:
 • Nezadostna zmogljivost pomnilnika v telefonu. Če zagonske datoteke "visijo v zraku", to pomeni, da nimajo mesta. V tem primeru morate sprostiti pomnilnik aliuporabite prenos iTunes.
 • Šibka povezava z internetom. Če pri prenosu posodobitev vedno pride do prekinitve, sistem preprosto ne more dobiti vseh potrebnih datotek. V tem primeru morate preveriti hitrost interneta in po potrebi počakati, da postane stabilna.
 • Ponovni zagon strežnikov proizvajalca. Ker Apple nenehno predstavlja nova dogajanja, taki odmori na liniji niso neobičajni. V tem primeru je treba naslednji dan ponoviti prenos programske opreme.

 • Nova programska oprema ni nameščena

  Včasih se izkaže, da je prišlo do težave pri prenosu programske opreme za iPhone, ni v postopku prenosa datotek, temveč z neposredno namestitvijo datotek. V tem primeru je najverjetnejša situacija, ko se na zaslonu prikaže pojavno okno, ki je pobarvano z napisom, ki se je med nameščanjem iOS 11. zrušil. V tem primeru je priporočljivo zagotoviti, da je zmogljivost baterije več kot 50%. Prav tako je vredno preveriti povezavo z internetom. Če obstaja težava pri prenosu programske opreme za iPhone in nič ne pomaga, se lahko zatečete k trdemu vnovičnemu zagonu sistema. Najbolje je shraniti najpomembnejše datoteke.

  Prisilno ponovno zagon

  Tovarniško nastavitev je bila predhodno izvedena s pritiskom na gumb Domov in gumb za izklop naprave. Vendar, začenši s sedmim modelom, Home ni več mehanska,zato uporabnik ne pritiska nič elementarno. Kako biti v tem primeru? Vse je zelo preprosto. Najprej morate poskrbeti, da je telefon v normalnem načinu. Po tem je dovolj, da pritisnete gumb, da vklopite napravo in zmanjšate glasnost. Ohranjanje ključev je potrebno, dokler nadzornik gadgeta ni čistejši in se ne prikaže vsem znanim logotipom "apple". Po tem gumbu lahko sprostite. Po tem bo naprava šla v tovarniške nastavitve in delovala normalno.
  Če pride do težav pri prenosu programske opreme za iPhone, so lahko navodila za popravljanje drugačna. Na primer, uporaba vgrajenih orodij iTunes je veliko lažja in bolj priročna. Hkrati za nadgradnjo ne zahteva veliko prostora, in postopek bo manj boleč. " Vendar pa v tem primeru lahko pride do težav.

  Če ne morete nadgraditi z iTunes

  , se podobni problemi lahko pojavijo za tiste, ki nenehno sledijo vsem novicam Apple in so vedno nastavljeni na beta način. Praviloma sistem na tej stopnji deluje nestabilno, v nekaterih primerih pa se samodejno posodablja v stabilno stanje. Zaradi tega pride do neprijetnih obešenj. Hkrati bo obnovitev in prenos novih podatkov neuspešna. V tem primeru lahko pomaga:
 • Prevedi pripomoček v način DFU.
 • Prenos starejše programske opreme. Če na primer niste namestili druge beta verzije, jo preiščite na spletnem mestu razvijalcaprvi
 • Povezovanje z iTunes, tako da se dotaknete tipke Shift (če je vaš računalnik nameščen v operacijskem sistemu Windows) ali Alt (če uporabljate Mac). Po tem kliknite »Obnovi« in počakajte na posodobitve.
 • Po potrebi lahko poskusite tudi znova namestiti iTunes, ker lahko včasih povzroči težave s to programsko opremo.
  Poleg tega je vredno opozoriti na kodo napake, ki jo povzroča sistem.

  Med 3000 in 3990

  Če so kode napak v tem razponu, to pomeni, da iTunes ne more vzpostaviti pravilne povezave z zahtevanimi strežniki prek vrat 80 ali 443. To je običajno posledica zastarelosti ali dela antivirus V nekaterih primerih požarni zid zazna omrežne vire kot vir zlonamerne programske opreme in blokira komunikacijo. Zato je treba preveriti konfiguracijo protivirusnega programa in, če je potrebno, na seznam izjem dodati strežnik gs.apple.com.

  Napaka 3002

  Ta koda bi morala biti malo bolj podrobna. Če se taka napaka pojavi pri lastniku iPhone 3G, v tem primeru posodobitve in obnovitve iTunes-a pogosto preprosto pomagajo. V ta namen pojdite v meni in izberite ustrezno postavko. Poleg tega pri nameščanju novega ne smete uporabljati virov tretjih oseb za prenos programov. Lahko so škodljivi. Zaradi tega lahko telefon preneha delovati pravilno ali daje napake.

  Sorodne publikacije