Realna poraba goriva na 100 km VAZ-2114

Avtomobili VAZ-2114 so priljubljeni v Rusiji. To so poceni in praktični stroji, ki so poceni pri vzdrževanju in popravilih. Glede na to, da je avtomobil namenjen potrošnikom srednjega razreda, so kupci zaskrbljeni zaradi porabe goriva VAZ-2114 za 100 km. Če verjamete v mnenja lastnikov teh avtomobilov, dejanska poraba bencina presega potni list. Zato obstaja razlaga.

Referenca

Upoštevajte, da sta potni list in dejanska poraba goriva VAZ-2114 različne stvari. Te nastavitve so le redko enake. Proizvajalec trdi, da poraba bencina VAZ-2114 z 1,5-litrskim motorjem znaša 6,8 litrov v mešanem ciklu 100 km, pri vožnji v mestu pa porabi 8,9 litra, pot pa 5,2 litra. Obstaja avto z 1,6-litrskim motorjem, ki porabi malo več - 7,2 /5,4 /9,8 litra v mešanem načinu vožnje, ob poti in v mestu. Te številke, če jih verjame proizvajalec, so precej privlačne. Sodeč po njih lahko sklepamo, da je avtomobil precej ekonomičen.

Vendar voznikova povratna informacija o porabi goriva VAZ-2114 (Lada) kaže, da avtomobil porabi več goriva. Večina lastnikov avtomobilov opozarja na naslednje številke:
 • Z 1,5-litrskim motorjem v mestu avto "poje" 12 litrov bencina na 100 kilometrov. Z motorjem 1,6 litra v mestu se stroški povečajo na 13,5 litrov.
 • Na cesti vozila z obema motorjema porabijo 5,5-6 litrov.
 • V mešanem načinu je poraba v razponu od 7,5 do 8 litrov na sto.
 • Mnogi lastniki teh avtomobilov imajo višjo porabo goriva, vendar v tem primeru to storijomotorja ali kakršnih koli elementov sistema za gorivo.

  Vzroki za veliko porabo goriva

  Upoštevajte, da je visoka poraba bencina lahko tudi pri avtomobilu z motorjem 0,6 litra, z ustrezno vožnjo. Zato je vredno najprej paziti na vaš stil vožnje. Tudi razlogi za povečano porabo goriva na 100 km VAZ-2114 so naslednji problemi:
 • Stari zračni filter.
 • Umazan filter za gorivo.
 • Nizka zmogljivost plinske črpalke.
 • Pomanjkljiv senzor kisika.
 • Nizka kompresija.
 • Kakovost bencina.
 • Okvarjen senzor hitrosti.
 • Nizek tlak v pnevmatikah.
 • Nekatere težave s tem seznamom je mogoče rešiti same.

  Odprava vzrokov za visoke stroške

  Da bi se resnična poraba goriva VAZ-2114 (Lada) približala potnemu listu, je treba sprejeti številne ukrepe. Preverite filter za gorivo za smeti. Če ugotovite, da vaše stanje ni normalno, zamenjajte filter. Stane en peni, spremeni se v 5 minutah brez vožnje do bencinske črpalke. Drugi filter je v zraku - prav tako ga je treba preveriti. Oba filtra se nahajata pod pokrovom avtomobila. Voznik jih bo zlahka našel. Zračni filter je odgovoren za čiščenje zraka iz ulice. In če je umazana, je lahko vnos zraka nezadosten, zaradi česar se zmes zraka in goriva izčrpa. To bo povzročilo pomanjkanje moči motorja in povečano porabo bencina. Pogosto v pregledih lastniki avtomobilov pišejo, da so lahko znižali stroške za 2litra bencina za sto, preprosto zamenjava starega zračnega filtra.

  Lambda sonda

  Lambda sonda je senzor, ki ocenjuje stanje izpušnih plinov in določa prisotnost kisika v njem. Nahaja se v tem senzorju izpušne cevi in ​​lahko vpliva na porabo bencina. Če je lambda sonda poškodovana, se bo poraba goriva povečala, saj sistem ne bo mogel natančno nadzorovati mešanja bencina in kisika.
  Ko pa senzor odpove, sveti lučka "Check" na armaturni plošči. Če ne gori, in poraba goriva VAZ-2114 na 100 km še vedno ostaja visoka, potem problem očitno ni v njem. Ko se pojavi žarnica "Check", je treba upoštevati kodo napake, ki bo najverjetneje potrdila napako senzorja, ne pa dejstva.

  Senzor hitrosti

  Možno je, da je razlog za višji strošek okvara senzorja hitrosti. Njegova naloga - določiti hitrost avtomobila, kot tudi za prenos informacij v sistem za upravljanje motorja. Isti sistem, ki temelji na prejetih informacijah iz senzorja, regulira dušilni ventil. Če je senzor okvarjen, bo na armaturni plošči signaliziral tudi lučko "Check". Na žalost se lahko ta problem odpravi samo na SRT, neodvisno zamenja senzor ne bo niti voznikov z izkušnjami popravila. Poleg "Preveri", to signalizira okvaro senzorja merilnika hitrosti, izguba potiska avtomobila tudi, ko je pritisnjen pedal za plin, motor se ustavi pri prostem teku in seveda povečana poraba goriva VAZ-2114 za 100 km.

  Injektor in sistem za gorivo

  Če pride do težave z vbrizgalno šobo, jo lahko diagnosticirajo vaša lastna sredstva. Pomoč samo na bencinskem servisu. Enako velja za sistem za gorivo. Razpršilne šobe so elementi, ki povzročajo veliko porabo goriva. Šoba se lahko zatakne zaradi uporabe bencina nizke kakovosti. In potem v eni ali več zgorevalnih komorah ne bo dovolj učinkovite mešanice goriva. Pri slabem delovanju šob opazimo enake težave z zgoraj opisanim vozilom: izgubo dinamike, sunke pri vožnji, visoko porabo bencina, detonacijo v motorju.
  Problem lahko poskusite rešiti sami. Če želite to narediti, morate kupiti poseben dodatek v bencinu, ga vlijemo v rezervoar za gorivo in se peljemo z avtomobilom. Poiščite ta dodatek v skoraj vsaki specializirani avtomobilski trgovini. Prodajalcu povejte, da potrebujete dodatek za čiščenje sistema za gorivo. Uporablja se lahko le nekajkrat, zato ga ni mogoče vedno preliti v rezervoar za plin za preprečevanje.

  Gorivo nizke kakovosti, maslo

  To bo zvenelo banalno, toda gorivo in motorna olja imajo prav tako vlogo pri oblikovanju porabe goriva. Če povprečni strošek na 100 km VAZ-2114 presega zgornje številke, potem lahko poskusite rešiti problem na najlažji način - da napolnite motor z višjim oktanskim številom bencina. To pomeni, da če je voznik uporabljal gorivo AI-92, potem je sedaj potrebno politi AI-95. Motorno olje lahko poveča tudi stroške. Viskozno mazivo ustvarja debel film med tornimi pari motorja invodi do povečanega trenja. Posledično se del energije porabi zaman. Druga možnost je, da uporabite več tekočinskega maziva. Če je lastnik predhodno uporabljal olje z viskoznostjo 15W40, potem je vredno poskusiti, da se SAE 5W30 zlije z viskoznostjo.

  Slog vožnje

  Nekateri nasveti za lastnike avtomobilov:
 • ne pritiskajte pedala na tla ob začetku gibanja (ostri trzljači povzročajo povečane stroške)
 • poskusite čim manj zavirati (če ste pred nami) semaforja z rdečo lučjo, je bolje, da vnaprej zmanjšate hitrost in se le zvijete).
 • Na cestah je veliko podobnih trikov. Ob študiju jih lahko znatno zmanjšate porabo bencina v vašem avtomobilu. To ne velja samo za model VAZ-2114.

  Sorodne publikacije