Skeniranje dokumentov: katere programe izbrati?

Če je na voljo takšna uporabna oprema, mora biti na voljo dobra programska oprema. Konec koncev, brez tega ne bo mogoče razkriti vseh možnosti naprave. Dokumenti za skeniranje morajo biti udobni in kakovostni.

Pogoni niso večni

Običajno, ko kupite nov skener, uporabnik dobi disk z gonilnikom in program. Toda takšni diski imajo možnost, da nekje izginejo čez čas. Tu in tam so lahko ideje o uporabi kakršnega koli alternativnega programa za skeniranje dokumentov v PDF in drugih formatih. Konec koncev so nekateri pripomočki sposobni za napravo imeti več kot izvirnik.


Program VueScan

Skener je naprava, ki služi deset ali več let. Če ni zelo aktiven, še naprej deluje, tudi če se je spremenilo več računalnikov. Toda proizvajalcem perifernih naprav to ni všeč. To lahko preverite, če skušate povezati zelo star optični bralnik z računalnikom z najnovejšim operacijskim sistemom. Vozniki niso več sproščeni, ker je podpora ustavljena. In kako skeniram dokumente? Proizvajalci namigujejo na potrebo po nakupu nove naprave. Prihaja VueScan, ki igra vlogo univerzalnega gonilnika za zastarele modele.
Z uporabo tega programa za skeniranje dokumentov v PDF, TXT, JPEG lahko uspešno delate in shranite rezultate ali jih pošljete za tiskanje. Bo noterMožno je tudi za lastnike novih modelov, saj ima veliko število nastavitev. Program se izvaja v dveh načinih. Prvi se imenuje "Mojster" in organiziran kot asistent. Tukaj je uporabniku ponujeno, da skenira dokumente v programu Word ali PDF ali pošlje v tiskanje. Zanimiva lastnost tega načina je, da uporabnik ne naleti na takšne koncepte kot dovoljenje. Samo določite želeno dejanje. Naslednji korak je prikaz, kako dokument izgleda po skeniranju. Lahko ga obrežete ali obračate.


Profi način

Če uporabnik uporablja vse, da nadzoruje vse, potrebuje drugi način - "Detail". Program za dolgo življenje je pridobil ogromno priložnosti. In ta način je eden izmed njih. Tukaj se lahko znebite zrnatega, povečate ostrino in obnovite odtenke.
Številne nastavitve omogočajo nadzor barvnega ravnovesja, nastavitev samodejnega zajemanja in še več. Izbrane možnosti lahko shranite in uporabite pri vsakem skeniranju dokumentov. To je zelo priročno, če pripravljate dokumente iste vrste.

Druge značilnosti

Poleg tega ima program vgrajen sistem za optično prepoznavanje znakov, skozi katerega je mogoče prepoznati dokumente in na podlagi katerega lahko ustvarijo besedilne datoteke, v katerih bo mogoče funkcijo iskanja omogočiti z besedilom. Seveda vsi dokumenti niso pravilno prepoznani, vendar to ni glavna funkcija programa, ampak prijeten dodatek. Profesionalna različica pripomočka se razlikuje od standardne barvne podporeProstori in ICC. Prav tako ima kalibracijo barv in možnost skeniranja v RAW format.

Uporaba optičnega bralnika v omrežju

Skenerji so praviloma manjši od namiznih računalnikov. In to pripelje do nevšečnosti. Na primer, par namiznih računalnikov in par prenosnih računalnikov. Odločite se, katera naprava je primernejša za povezavo optičnega bralnika. Če je naprava povezana z računalnikom v računalnik, lahko oseba, ki dela z njo, zniža od dotoka tistih, ki želijo skenirati dokument. Uporaba računalnika je zgrajena v čakalni vrsti.
Ta problem je mogoče rešiti s programom BlindScanner. Njegova uporaba vam omogoča dostop do optičnega bralnika iz katerega koli računalnika v omrežju. Če želite to narediti, računalnik z optičnim bralnikom namesti strežniški del programa, drugi pa stranko. Drugi ima uporabniku prijazen vmesnik in z njim lahko prevzamete nadzor nad procesom skeniranja. Najprej morate s seznama naprav izbrati optični bralnik in nato določiti kraj za shranjevanje dokumenta in obliko. Podprte datoteke vključujejo datoteke PDF, PNG, TIFF in druge običajne vrste datotek. Način ločljivosti in barve lahko nastavite pred skeniranjem. Če pregled vključuje veliko dokumentov, lahko uporabite skupino nastavitev po meri. Lahko jih tudi shranite za kasnejšo uporabo. Opozoriti je treba, da za komunikacijo s strežnikom program uporablja vrata 8900. Za pravilno delovanje je potrebno zagotoviti, da ga požarni zid ne blokira.

Programska oprema za hitro tiskanje (Scan Scan Printing Software)

Vsi pripomočki, ki so priloženi opremi, niso lahko hitripošljite dokumente za tiskanje. Toda ta funkcija je zelo zahtevna, ker skener in tiskalnik, ki sta povezana z računalnikom, popolnoma nadomestita kopirni stroj. PhotoCopier Pro vam omogoča, da po skeniranju dokumentov pošljete skeniranje v tiskalnik. Canon, HP in drugi modeli delujejo brez težav.
Utility je zelo enostaven za uporabo. Vsi njeni parametri so postavljeni v majhno okno. Vendar pa obstaja možnost za tanjše nastavitve. Privzeto lahko pregledujete dokument, ga centrirate ali obrežete, zmanjšate ali povečate svetlost in povečate. Označuje tudi zahtevano število kopij, možnost dvostranskega skeniranja je omogočena in samodejni podajalnik dokumentov je izklopljen. Za vsak način barvnega skeniranja lahko podate dovoljenja in določite, ali je treba v proces vključiti funkcijo za generiranje negativov. Vsi zgoraj navedeni programi bodo zelo olajšali skeniranje dokumenta. Priporočamo ga vsem, ki delajo z dokumenti in jih namestijo v računalnik.

Sorodne publikacije