Chipset Družina čipov Intel R 82945G Express. Značilnosti in specifikacije

Leta 2005 je bil uveden sklop silicijevih čipov Intel R 82945G Express Chipset Family. Značilnosti so pokazale, da je bila namenjena računalniški platformi LGA775 in je bila uporabljena za izvajanje proračunskih pisarniških računalnikov. V tem pregledu bomo obravnavali značilnosti tega čipov.

Pozicioniranje. Namen

Značilnosti Družina čipov Intel R 82945G Express poudarja dejstvo, da vključuje integrirano video jedro. Zato lahko ta čipov varno pripišemo liniji proračunskih naprav. Kot rezultat, so bile najpogosteje matične plošče, ki temeljijo na njej, uporabljene v pisarni. V tem primeru se realizirajo najmanj stroškovno zahtevne naloge na osebnem računalniku, ki lahko vključujejo testni procesor, urejevalnik tabel ali reprodukcijo multimedijske vsebine v predvajalniku. V drugih primerih je bila uporaba take matične plošče neprimerna, ker ni omogočala povečanja učinkovitosti mikroprocesorjev. Tudi skromen komunikacijski sklop ni dovolil uporabe takšnih računalnikov na drugačen način.


Glavne značilnosti

Specifikacije Družina čipov Intel R 82945G Express ga razlikuje, kot je bilo že navedeno, prisotnost dveh čipov. Eden od njih je "severni most". Njegova oznaka je 82945G. Zadnja črka v svoji zasnovi kaže prisotnost integriranega video podsistema. Ta komponenta omogoča tudi interakcijo z RAM-om in različnimi perifernimi napravami. Drugikomponenta se imenuje "južni most". Njegova oznaka je ICH7. Omogoča izmenjavo elementov diskovnega podsistema, razširitvenih regulatorjev in prednje plošče ohišja računalnika.

Pomnilniški podsistem

Ta začetni niz logike je opremljen z dvokanalnim krmilnikom. Slednji je vključen v ti severni most tega čipseta. To pomeni, da je narejena za trenutno postavitev, ki ni pomembna. Zdaj se takšni elementi prenesejo na CPU, kar poveča hitrost računalnika kot celote.


Največja količina OPERATIVNEGA pomnilnika je omejena na 4 GB. To pomeni, da se lahko takšne plošče namestijo 4 modula 1 GB. Vrsta pomnilnika, ki se uporablja DDR2. Priporočene frekvence pomnilnika so 400533 in 800 MHz. Poleg tega je dovoljeno namestiti in več hitrih modulov, vendar bodo delovali na najvišji možni ravni 800 MHz.

Grafični podsistem

Poleg tega imajo značilnosti družine čipov Intel R 82945G Express izjemno nizko raven učinkovitosti. Vgrajeni pospeševalnik - GMA950. Tako kot krmilnik RAM se izvaja kot ločeno mikrovezje. To pomeni, da se izvaja tudi v zastareli izvedbi. In njena uspešnost je na izredno nizki ravni. Zato se lahko uporabi le, če se izvede najpreprostejša programska koda. Kot video bufer uporablja sistemski RAM. Največji znesek rezerviranega pomnilnika v tem primeru je 184 MB. Tudi ta zadnja vrednost zadostuje le za najzahtevnejše naloge.

Modeli procesorjev

Specifikacije družine čipov Intel R 82945G Express kažejo popolno podporo za kateri koli model CPU za vtičnico LGA775. Sprva je proizvajalec napovedal, da lahko take matične plošče namestijo modele Celeron in Pentium. In tako v izvedbi z enim jedrom kot pri dvojedrni izvedbi. V prihodnje smo izdali vdelano programsko opremo, ki je omogočila namestitev čipov Core 2, ki lahko vključujejo že dva ali štiri kodne module. Tako se lahko vsak mikroprocesor za LGA775 uporablja v povezavi s takšno matično ploščo. Vendar pa je spet nizka stopnja funkcionalnosti te serije naprav omogočala njihovo uporabo le, če je bila kombinirana z najmanj produktivno CPU. Za takšno izkoriščanje so bile izdane take matične plošče. Prav tako omejitve napajalnega sistema ne omogočajo izvlečenja mikroprocesorjev. Če poskušate povečati taktno frekvenco na takšni strojni opremi, se lahko tako matična plošča kot tudi CPU izklopita. Preveč slabo organizirana na prvi od njih oskrba z električno energijo in nameščeni energetski elementi z nizko zanesljivostjo.

Pregledi. Aktualnost

Trenutno je procesorski konektor LGA775 zastarel. To velja v celotnem obsegu čipov družine Intel R 82945G Express. Opis tega sklopa mikroprocesorske logike ga je opisal kot začetno rešitev. Zato so v skladu s standardi za obdobje 2005–2006 na njeni podlagi delovali samo pisarniški računalniki. Zanj, za tako uporabo, je bilo vse na voljo. To je osnovna raven funkcionalnosti, tako poceni kot sprejemljivahitrosti.

Sklep

Kot del tega pregleda je bil obravnavan čipov družine Intel R 82945G Express Chipset Family. Značilnosti so bile precej skromne in dovoljene so bile le za reševanje najmanj zahtevnih nalog. Zato se najpogosteje take matične plošče nahajajo le v pisarniških računalnikih. V vseh drugih primerih je prisotnost produktivne diskretne grafične kartice obvezna. Zato je v takih primerih Intel ponudil uporabo čipov P975 ali P955. Prvi od njih je omogočil izvajanje ultimatnih visoko zmogljivih računalnikov, drugi pa računalniške sisteme srednje ravni.

Sorodne publikacije