Brskalnik "Vivaldi": uporabniški pregledi, plus in minusi namestitve

Danes se internetne tehnologije razvijajo nore. Skladno s tem razvijalci spletnih brskalnikov ne ostanejo v bližini in poskušajo optimizirati svoje brskalnike za najnovejše naprave in operacijske sisteme, nameščene na njih. Med njimi ni veliko tistih, ki uvajajo nove programske izdelke, poskušajo tekmovati s takimi velikani, kot so Chrome ali Mozilla. Eden od najbolj zanimivih dogodkov v zadnjem času je brskalnik "Vivaldi". Povratne informacije uporabnika o novem izdelku programske opreme, ki ga najdete na internetu, so jasno razdeljene. Toda tisti, katerim je novost prišla na okus, je očitno več, kljub nekaterim slabostim brskalnika. Vendar pa bi morala biti v skladu z idejo, saj brez napak preprosto ni mogoče ustvariti nekaj, kar bi bilo resnično vredno.


Browser Vivaldi: prvo poznanstvo

Začnimo z dejstvom, da je ta programska oprema neposreden dedič dobro znanega in zelo priljubljenega brskalnika Opera, saj je bil njegov glavni razvijalec in ideološki navdih za skupino navdušencev Jon Stefenson von Tecner, ki je nekoč potekal Vodja oddelka SEA pri operi Software. Leta 2011 je zapustil podjetje in ustvaril lastno blagovno znamko Vivaldi, katere blagovna znamka je začela delati za ustvarjanje novega brskalnika. In zelo nepričakovano je dejstvo, da so bili mnogi elementi oblikovanja in plošče izposojeni iz "Opera". Vendar pa, glede na povratne informacije o najnovejši različici brskalnika Vivaldi, je videti veliko bolj zanimivo kot njegovpredhodnik, deluje bolj gladko in ima nekaj precej nenavadnih funkcij, ki niso na voljo v podobnih programskih izdelkih.


Prenesite namestitveni paket neposredno iz uradnega vira za razvijalce, kjer se položaj uporabnika in operacijskega sistema določi samodejno. Neposredno na strani za prenos boste pozvani, da prenesete brskalnik "Vivaldi" v ruščini (sama stran je tudi Russified). Namestitev traja nekaj minut. Parametrov ne morete spremeniti (razen za nastavitev brskalnika, ne za enega, ampak za vse uporabnike računalnika). Prosimo, upoštevajte, da je priljubljena različica brskalnika "Vivaldi" 2.0, vendar na isti uradni strani za namestitev najnovejša gradnja, predlagana kot sprememba 2.2.

Združevanje zavihkov po vsebini in temah

Na prvem začetku programa takoj postane jasno, da imamo nekaj podobnega »Opera«.
Vsaj, videz vmesnika s stransko in ekspresno ploščo trenutno ponovi "Opera". Toda, ko začnete delati z brskalnikom, opazite veliko nenavadnih. Najprej in predvsem - možnost združevanja zavihkov na teme ali na vzdrževanje in na splošno na kakršen koli način. Mnenja o brskalniku "Vivaldi" kažejo, da lahko preprosto povlečete en kup nad drugim, skupina pa se bo ustvarila samodejno brez sodelovanja uporabnika.
Lahko tudi označite vse strani in jih združite v meni PCM. Istočasno se pri prikazu kazalca na skupini prikaževse sličice. Ista skupina se shrani tudi, ko zapustite program. To je priročno, če odprete brskalnik in zadnji zavihek (ali skupino), ko zaženete brskalnik. Strani v skupini se prav tako hitro odprejo.

Hitri dostop do nastavitev in ukazov

Posebno pozornost je treba nameniti povratnim informacijam o brskalniku Vivaldi glede dostopa do osnovnih nastavitev in ukazov. Uporaba filtrov, zlasti pri vnosu iskalne poizvedbe parametra, vam omogoča hiter prehod na želeno možnost, tudi če vnos celotne besede ali naslova ni bil dokončan. Očitno je bila ta tehnologija sposojena tudi iz "Opere".
Poleg tega je v brskalniku še ena zanimiva funkcija, ki jo sestavljajo klicanje ukaznega filtra s pritiskom na tipko F2, ki vam omogoča nadzor dodatnih orodij, kot je upravitelj opravil (brskalnik sledi dohodnemu in odhodnemu prometu).

Izbira optimalnega načina prikaza strani

Še ena zanimiva inovacija - možnost izbire več ogledov strani. Pregledi brskalnika Vivaldi potrjujejo, da lahko pogled nastavite tako, da bo več odprtih zavihkov (strani) prikazano v zatemnjenem pogledu v glavnem oknu brskalnika.
Če želite preklopiti, morate ob pritisku tipke Ctrl izbrati več zavihkov, nato pa pritisniti spodnji gumb in izbrati želeni način. Če je potrebno, lahko uporabite glavni meni ali gumb s ikono fotoaparata na spodnji plošči in posnamete posnetek.na zaslonu.

Upravljanje z gibi

Ta funkcija ni posebna inovacija, vendar deluje zelo zanimivo. Najpomembnejša razlika med Chromeom in Firefoxom je, da ni treba namestiti dodatnih vtičnikov za uporabo te funkcije.
Toda število podprtih operacij še vedno pušča veliko možnosti za željo, saj glavne geste še vedno niso toliko. Vendar, očitno, lahko upamo, da se bo sčasoma njihovo število razvijalcev povečalo.

Ustvarjanje opomb

Nazadnje ima brskalnik najprej vgrajena orodja za hitro ustvarjanje opomb. Ob istem času, da ustvarili članek, lahko preprosto dodate screenshots, določite datum in čas ustvarjanja, priložite datoteke, itd Vendar pa tudi razvijalci sami trdijo, da je to orodje zelo daleč od popolnega, in nad njim še vedno potrebujejo za delo in delo. Vendar pa lahko veliko uporabnikov meni, da je ta funkcija zelo uporabna.

Prilagoditev na vtičnike

Posebej je treba omeniti dejstvo, da ustvarjalci brskalnika "Vivaldi" niso začeli izumljati kolesa, temveč so poskušali narediti vse, kar je v njihovi moči, da bi svoj izdelek popolnoma prilagodili vsem vrstam dodatnih razširitev, lahko namestite na enak način kot v vse druge priljubljene brskalnike. Gre za to, da lahko v tem brskalniku popolnoma popolnoma vključite vse vtičnike, ki so namenjeni za uporabo v istem Chromu.

In na splošno, po mnenju večine strokovnjakov in uporabnikov, združuje brskalnik "Vivaldi"zmogljivost "Opera" in zmogljivosti kromiranega motorja, ki je do danes neprekosljivo.

Najnovejša različica brskalnika Vivaldi

Kar zadeva slabosti novega brskalnika, jih ni veliko, vendar so. Torej, na primer, najpomembnejša pritožba je, da bo kljub precej hitrem dostopu do vseh razpoložljivih možnosti in zmožnosti brskalnika natančna nastavitev vaših nastavitev zelo problematična, saj vsa potrebna dejanja za ureditev gumbov, stikal in kontrol v vmesniku zahtevajo veliko čas Nekateri uporabniki se pritožujejo, da v brskalniku na Yandex.Den ni nobenega brskalnika, ki bi ga lahko prilagodili glede na njihove interese. Začetna stran, kot se je izkazalo, je prav tako nemogoče spremeniti, da ne omenjam prekinitve povezave na glavni strani animacije, kar je zelo neverjetno nadležno. Sinhronizacija kot taka ni prisotna. Poleg tega je nekoliko nejasno, zakaj so razvijalci zavrnili uporabo običajnih vročih tipk in njihovih kombinacij, in so nastavili svoje kombinacije. Končno, če primerjate brskalnik "Vivaldi" s svojim nadrejenim v obliki "Opera", razvijalci niso predvideli uporabe vgrajenega odjemalca VPN. Vendar, če lahko ustvarjalci delajo na teh pomanjkljivostih, lahko z gotovostjo rečemo, da ima ta programski izdelek zelo prihodnost.

Sorodne publikacije