Napajalniki 750W: Pregled, funkcije, nasveti za izbiro in ocene proizvajalcev

Napredni uporabniki računalnika vedo, da je napajalnik alfa in omega katerega koli računalnika. Od tega je odvisno, kako močne komponente lahko namestite v sistemsko enoto. Sodobni BJ-ji ne izgledajo kot njihovi predniki. Zdaj imajo veliko moč, vendar porabijo precej manj svojih predhodnikov. Seveda je to primer, če govorimo o visokokakovostnih napajalnikih. Za sodoben domači računalnik je dovolj, da kupite 750W napajalnik. Njena moč je dovolj za vgradnjo vse potrebne opreme. To bo ostalo. Ampak kako izbrati "desno" BZ? O tem bomo govorili. Poglejmo najbolj priljubljene modele.


Kako izbrati napajalnik?

Začetni uporabniki PC-ja se morajo trdno spomniti, da je napajanje izbrano v skrajnem primeru. To je po tem, ko so bile vse druge komponente računalnika že izbrane in je izračunana njihova skupna poraba energije. V nasprotnem primeru uporabnik tvega, da ne bo ugibal, da zahtevana moč bloka in nakup ni potreben. Po izračunu dejanske porabe energije komponent računalnika lahko izberete napajanje. Težava je v tem, da je na trgu zdaj veliko modelov različnih proizvajalcev. Kako izbrati pravo napetost 750 W za vaš računalnik?
Najprej morate izbrati proizvajalca. Neznana kitajska podjetja takoj izginejo, kertaka BP bo gorila ob prvi priložnosti. Bolj znane blagovne znamke so seveda dražje, vendar bolj zanesljive. Med proizvajalci so takšni "števci", kot so Corsair, Thermaltake, Chieftec in Cooler Master. So najbolj zanesljive. Če kupite 750W napajalnik od teh proizvajalcev, se prepričajte, da bo deloval odlično in zelo dolgo. Zdaj pa poglejmo posebne modele napajalnikov.


Corsair HX750i

Podjetje je znano po visokokakovostnih pomnilniških modulih. Ampak oskrbe z električno energijo, ona ne proizvaja, ampak samo nadzoruje proces in prodaja BZ pod njegovo oznako. Vendar to ne vpliva na kakovost. Napajalnik Corsair 750W HX750i ima popolnoma modularno strukturo in nizko porabo energije. Izpolnjuje 80-letni Platinum razred varčevanja z energijo. In to je najvišja raven. V notranjosti je kakovostno tiskano vezje z dobro pozicioniranimi elementi. Celoten sklop ožičenja je vključen v BC. So zelo mehke, kar vam omogoča, da jih postavite v telo, kot želite.
Napajalnik 750W Corsair ima precej skromno velikost, kar omogoča, da se namesti tudi v miniaturni Zalman Z1. Kljub temu pa ima dostojno moč in odličen sistem prezračevanja. Če je obremenitev BW 300 W, se hlajenje izvede z vgrajenimi radiatorji. V tem načinu je enota popolnoma tiha. Če se obremenitev poveča, se vklopi 120-milimetrski hladilnik. Njegova hitrost se samodejno prilagodi glede na stopnjo obremenitve. V vsakem primeruto napajanje lahko imenujemo eden najtišjih.

Pregledi Corsair HX750i

Uporabniki, ki so kupili 750W napajalnik, so zelo zadovoljni s prevzemom. O tem izdelku skoraj ni negativnih mnenj. In tisti, ki niso vredni pozornosti, ker jih očitno pišejo tisti, ki ne razumejo ničesar v tehnologiji. Večina lastnikov te napajalne enote ima trdno in zanesljivo ohišje iz debele stene kovin, priročno mesto za kabelske snope in gumb za izklop PS. Že ena stvar je, da imamo zelo kakovosten izdelek. Prav tako uporabniki opisujejo delovanje napajanja. In tukaj ne bodo preskočili na epiteto odobritve. Nekateri trdijo, da jih sploh ne slišijo. Verjetno je skupna moč njihovih PC komponent komaj dosegla 300 vatov. To je mogoče razložiti drugače. Na splošno je Corsair HX750i izpolnil pričakovanja. To je zelo kakovostno, zanesljivo in zmogljivo napajanje.

Thermaltake Toughpower Grand (TPG-0750M) 750W

Ta napajalnik spada v premium kategorijo. Cena je seveda primerna. Toda ta mojstrovina je vredna svojega denarja. Glavni "čip", ki ima v lasti 750W Thermaltake napajalnik (ta model), je svetla trikolorna osvetlitev, ki bo vsak računalnik naredila individualnega in edinstvenega. Vendar pa to sploh ni v osvetljevanju, temveč v tem, kako deluje. Težave s tem problemom ni. Ni čudno, da se nanaša na vrhunske naprave. Njena specifična moč je 750 W. Kot del napajanja je na voljo popolnoma brezšumni hladilnik s premerom 120 milimetrov. Ohišje bloka je narejeno iz debele kovineto napravo zelo otežila. Toda to je normalno.
Skupaj z napajanjem je priložen komplet mehkih žic, navodila v ruskem jeziku, garancijski list in napajalni kabel. To je standardni sklop. Napajalnik Thermaltake 750 W ima razred energetske učinkovitosti 80 stopinj, kar je nekoliko nižje od prejšnjega. To pomeni, da bo porabila malo več električne energije. Vendar pa razlika ni tako kritična, da bi ji posvetili pozornost. V vsakem primeru je to napajanje eden najboljših na sodobnem trgu računalniških komponent. In to ni enostavno.

Mnenja o Thermaltake Toughpower Grand (TPG-0750M) 750W

Tisti, ki so kupili 750W napajalnik, niso veliko. To je razumljivo. Ni vsakdo pripravljen plačati takšnega denarja za BP. Toda tisti, ki so tvegali, niso obžalovali denarja, porabljenega za joto. Napajalnik deluje dobro. O tem izdelku sploh ni negativnih mnenj. Vsi lastniki opozarjajo na njegovo tiho delo, izjemno zanesljivost in hladen videz. In veliko je všeč programski opremi, ki prihaja z blokom. Omogoča vam, da spremljate stanje BZ v realnem času v živo, kar je pomembno za tiste, ki so navajeni, da v celoti nadzorujejo vaš računalnik. Takšen napajalnik je primeren za vsakogar. Tudi "obrnil" za igralce in "fantje". Barvno svetlobo lahko po želji izklopite. V ta namen ima BZ poseben gumb.

Cooler Master G750M (RS-750-AMAAB1)

Vendar je to napajanje 750 W proračunska kategorija. Opazna je tudi po videzu in nizki teži. Ima tudi delmodularna struktura. Nekatere njegove žice niso odstranljive. Za mnoge bo ta možnost optimalna. Kljub temu je sposoben zagotoviti nemoteno delovanje zmogljivega igralnega računalnika. Ni tako tih, kot njegovi dražji kolegi, vendar je poceni. V kompletu z BC je na voljo komplet potrebnih povezovalnih kablov, vijakov in navodil. Nič ni več. Toda za proračunsko ureditev je to dovolj.
Ta BZ je veliko cenejši od skoraj podobnega napajalnika 750W Chieftec. Zaradi tega je zelo priljubljen pri večini uporabnikov. V notranjosti napajalnika je 120-milimetrski ventilator, ki samodejno prilagaja svoje vrtljaje glede na obremenitev. Vendar ga ni mogoče imenovati tiho. Ampak za tako denar tihi ventilator v bloku ne more biti. Napajalnik je izdelan iz kakovostne kovine normalne debeline in je opremljen z odprtinami za odvod zraka. To je nekakšen dodatek k hladilnemu sistemu.

Ocene o Cooler Master G750M (RS-750-AMAAB1)

Lastniki tega zelo napajalnega napajanja. Toda pregledi so nekoliko dvoumni. Ta izdelek ima približno enako število pozitivnih in negativnih ocen. Med njegovimi prednostmi je cena, enostavna namestitev in uporaba, visokokakovostni materiali in velika moč. Prav tako uporabniki ugotavljajo izjemno zanesljivost ZDA. No, veliko. Negativne strani: delno modularna zasnova, hrupni hladilnik, pomanjkanje programske opreme. Vendar pa so te slabosti zlahka spregledane s ceno BP in njenimi pozitivnimi lastnostmi.

Zaključek

Torej, pregled napajalnikov 750W se je končal. Kot lahko vidite, je današnji trg sestavnih delov tako premijski modeli iz "metrov" žanra, kot tudi proračunske različice za tiste, ki ne želijo plačati. Kaj izbrati - je v celoti odvisno od vas. Vendar je priporočljivo, da izberete model dražji. Bolj zanesljiv je.

Sorodne publikacije