Infografika: kako narediti, predloge, primere

Infografika - sprejem, ki je v zadnjem času postal vse bolj priljubljen. Če besedilo manjka, bo grafikon ali infografika pomagala. Kako narediti slike s to metodo prenosa informacij? Odgovor na to in druga vprašanja boste našli z branjem članka. Torej, kako se naučiti infografike?

Koncept

Infografika je odličen način za posredovanje informacij. Še posebej za sodobne uporabnike, ki zelo neradi porabijo svoj čas za branje obsežnih besedil, vendar jih grafični prevozniki dobro zaznavajo. Prihranite čas in moč bralca - vse to vam omogoča doseganje infografike. V kakšnem programu bomo opisali malo nižje.


Infografika je lažja in hitrejša, lažja za izmenjavo, preprosta za opravljanje. Poleg tega, glede na statistiko, informacije v obliki slike opozarjajo na večje število uporabnikov. Prijetno bonus je, da ustvarjanje infografike ni tako zapleteno. Po želji je mogoče obvladati brez večjih časovnih izdatkov.

Nasveti za začetnike

Ustvarjanje infografike ni enostavno, če pa ste začetnik, ki nikoli ni bil vključen v izdelavo take stvari, boste našli koristne naslednje nasvete. Torej, kakšno je načelo take metode kot infografike? Kako narediti jasne in informativne slike? Korak 1. Ugotovite, kaj točno želite prenesti bralcu, in kakšen namen sledite. Dodelitev glavnih točk v vseh informacijah - to je infografika. Vzorci, okvirji slik bodo temeljilije na tem.


Korak 2. Naslednje informacije je treba čim bolj poenostaviti. Če je podatkovno polje preveliko, ga razdelite na razdelke, od katerih ima vsaka ločeno sliko ali graf.
Korak 3. Najenostavnejša predstavitev informacij je infografika. Kako pojasniti? Izberite najboljšo obliko vizualizacije za vsako prejeto podatkovno polje. Razlike med njimi bodo pomagale le utrditi informacije, ki so predstavljene bralcem. Poleg tega, infographics, predloge, ki so na voljo na spletnih virov v velikem številu, je bolje, da se spomnimo, če je pravilno izbral svojo barvo gama. 4. Ko sestavljate infografike, vedno navedite vire podatkov in njihovo avtorstvo. Pomembno je omeniti, da za ustvarjalnost in okvirje za domišljijo ni meja, vendar je bolje, da se naučimo, kakšne vrste infografike obstajajo in kaj bomo naredili.

Vrste infografike

Tako so vsi infografiki razdeljeni na 4 vrste. Navodila za infografiko. S tem tipom lahko prikažete zaporedje dejanj, ki pojasnjujejo določen postopek ali študijo iz nekega razloga. Postavitev celotnega niza informacij pomaga charter shemam ali grafičnim podobam. Pri vsakem priročniku se ta vrsta uporablja precej široko. Dinamična infografika. Ta vrsta je namenjena odražanju dinamike procesa ali razvoja. Najpogosteje se uporablja za vizualizacijo družbene ali gospodarske uspešnosti.
Statična infografika. Kako izdelati vizualne numerične podatke in znanstvena dejstva ter njihovo medsebojno povezavoglede na druge? Naredite statične infografike. Praviloma imajo obliko grafikonov, diagramov, diagramov in drugih preprostih oblik.
Video infografika. Je eden najnovejših trendov v smeri infografike, ki pomaga gledalcu vizualizirati kompleksne večnivojske informacije. Lahko združi praktično vso raznolikost smeri vizualizacije podatkov, ki jih zaradi njihovega branja fiksira v človeški um. Praviloma se v prvem pregledu spomni približno 80% informacij. Ta vrsta infografike je ena najbolj učinkovitih v smislu zaznavanja in razumevanja gledalca. Omeniti je treba, da se v infografiji precej pogosto prepletajo več njenih tipov. In kako narediti infografike berljive?

Osnovna pravila se berejo infografsko

 • V infografiki je treba prevladovati veliki, celostni in monokromatski elementi.
 • Bolje je, da se izogibate elementom, ki nimajo nobenih informacij, ampak služijo le za dekoracijo - lahko zavedejo bralca.
 • Slika mora imeti sidro - to je element infografike, ki ga bo naredil vidno in razumljivo.
 • Najbolje je, da omejite svojo paleto, saj bo raznolikost barv zmedla bralca in ne bo pustila, da se osredotoči na kateri koli element.
 • Zato je zdaj čas, da pregledamo glavne spletne vire, s katerimi lahko ustvarimo kompetentne infografike, ne da bi imeli kakšno posebno znanje na tem področju.

  Service # 1 - easel.ly

  Ta storitev je namenjena poenostavitvi oblikovanja infografskih podatkov,z vnaprej pripravljenimi predlogami. Deluje na principu "povleci in spusti": v delovno območje povlečete bloke informacij, tako da kurzor prikaže potrebno obliko in velikost. Edina "vendar" - informacije ne bodo prikazane v obliki grafikonov in diagramov, uporabnik bo moral vnesti namerno strukturirane podatke. Dodate lahko tudi svoje slike, fotografije, ikone in drugo. Vsaka predloga spletnega mesta ni nič več kot izhodišče v vašem projektu. Vsi elementi prihodnje infografike - da je ozadje, graf, da je blok informacij - zamenljivi. Kateri projekt se lahko shrani v priročnem formatu JPEG in PDF. Registracija na storitev je neobvezna.

  Service # 2 - infogr.am

  Ta storitev je za uporabnika ena najbolj prijaznih. Nestabilno, njegovo ime je podobno slavni Instagram znamki: ustvarjalci strani so izhajali iz ideje poenostavljenega vmesnika. Če želite ustvariti infografijo na tej storitvi, morate bodisi iti skozi postopek hitre registracije bodisi se prijaviti s profilom v storitvi Twitter ali Facebook. Nato morate izbrati eno od šestih predlog, ki jih ponuja storitev. Čeprav je vmesnik tega vira angleško govoreč, lahko začetnik razume algoritem delovanja. V procesu izdelave infografike za že zaključeno predlogo lahko dodate potrebne fotografije, videoposnetke, grafikone in grafikone. Podatke boste morali urediti v tabeli, ki spominja na strukturo dokumenta Excel. Da se prikaže, morate dvakrat klikniti na grafično polje.

  Sorodne publikacije