Pnevmatike Michelin Latitude Cross: pregled, specifikacije in pregledi

Michelin je večkrat dokazal visoko kakovost svojih izdelkov, kar so potrdili številni testni pogoni. To velja tudi za gumo Michelin Latitude Cross, ki je s svojimi edinstvenimi značilnostmi osvojila srca številnih lastnikov crossoverjev in terenskih vozil. Gre za to poletno gumo, o kateri bomo razpravljali v članku. Upoštevali bomo njegove značilnosti, učinkovitost in povratne informacije od navadnih voznikov in strokovnjakov. Ampak vse je v redu.

Od mesta do gora

Mnogi vozniki avtomobilov pokličejo univerzalni avtomobil Michelin Latitude Cross. Kljub dejstvu, da ga proizvajalec predloži v kategorijo letnih, se lahko delno izkorišča in v snegu, kar označuje oznaka M + S. Pnevmatike se dobro obnašajo ne le na čistem in gladkem mestnem asfaltu, ampak tudi na neravnem terenu. Prva stvar, ki pritegne pogled, ko gledamo nove pnevmatike Michelin, je njihov videz. Še posebej je eleganten v velikih velikostih. Toda ta guma ne izgleda le odlično, ampak tudi "dela", kot je potrebno. Te informacije potrjujejo visoke ocene preskusov, opravljenih na testni vožnji, kjer se pnevmatika preizkuša v različnih pogojih, od suhega asfalta in zaključka z umazanijo. Pravzaprav se pnevmatike lahko štejejo za vse sezone, vendar so ruske regije še vedno primernejše za žrebčarna. Michelinove pnevmatike se lahko uporabljajo do 0 stopinj Celzija.Guma je mehka, tako da pri nizkih temperaturah se ne raztrga, vendar je to očiten plus, saj strojkasneje lahko delate tudi z drugimi vozniki, saj se izogibate dolgim ​​čakanjem na pnevmatiko. Toda zamuda zamenjave ni predolga, vendar so Francozi uporabljali spojino za blago evropsko podnebje.


Vrednost denarja

Pnevmatike Michelin Latitude Cross so odlična izbira za vsak SUV, čeprav je cena francoskih pnevmatik še vedno nekoliko nad povprečjem. Ker je ravnilo predstavljeno v 20 velikostih, je cenovni razpon precej širok. Na primer, pnevmatike 205 /70R15 stanejo približno 25 tisoč evrov za celoten sklop. Cena enega kolesa je približno 6500 rubljev in več. Toda gume R18 bo stala že 40 tisoč za komplet, zato bo eno kolo stalo 10 tisoč rubljev. V primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami v tem cenovnem razredu so "francoski" dražji za približno 15%. Ampak moj denar Michelin pnevmatike stojijo.
Pregledi voznikov potrjujejo visoko zmogljivost gume. Odporna je na odrgnine, zagotavlja maksimalno vodljivost v vseh vremenskih razmerah in je primerna za uporabo tako na cesti kot na težkem terenu. To je daleč od vseh prednosti Michelinove linije. Ima svoje slabosti, vendar v primerjavi s prednostmi postanejo nevidne in nepomembne.

Pnevmatike, odporne proti obrabi

Pnevmatike Michelin Latitude Cross se lahko štejejo za resnično dobre le zato, ker so zelo počasi oblečene. To je posledica posebne spojine, ki so jo razvili francoski inženirji. Kljub mehkosti gume teče zelo in zelo lepo. Popolna sezona amortizacije obrabe je praktično neopazna. To ne velja samo za videz pnevmatike, temveč tudi za njene obratovalne lastnosti. Stroj je nadzorovan, kot da je na njej le gumo. Jasno je, da se tak rezultat lahko doseže le s sorazmerno čistim delovanjem. Na primer, v razmerju 80/20. Kjer je prva vrednost vožnja na asfaltu, druga pa na šibki neprehodnosti. Toda tudi to velja za odličen rezultat v primerjavi s konkurenti v tem cenovnem razredu.

Vzorec tekalne plasti je asimetričen. To zagotavlja odlično vodljivost na vseh vrstah cestnih površin, od suhega in mokrega asfalta do umazanije in ledu. Čeprav imajo blazinice tekalne plasti povprečno velikost v primerjavi z drugimi udarci AT. To nakazuje, da se v globokem blatu povzpnemo na poletne pnevmatike Michelin Latitude Cross še vedno ni vredno, saj obstaja velika možnost, da se zatakne. Če bolj natančno pogledate vzorec tekalne plasti, lahko tam najdete zimske lamele. Zato je vožnja na teh pnevmatikah mogoča tudi pozimi, še posebej, če je avtomobil poln pogon in če je glava na ramenih. Pnevmatika na snegu in ledu pri svojih značilnostih zaostaja za pnevmatikami z žeblji, avto pa se počuti precej samozavestno. Če je mesto relativno čiste ceste, se lahko enostavno premikate.

Michelin Latitude Cross: Pregledni seznam

No, zdaj malo o njihovih lastnih francoskih modelih. Mud Catcher - to je natanko to, kar je oblikovalec tekalne plasti imenoval proizvajalec. Michelinov Cross Cross se ponaša z asimetričnim vzorcem. Zagotavlja udobnopotujejo ne samo na trdno in celo cestno tkanino, ampak tudi tam, kjer je cesta odsotna. Razvijalec je zaradi velikega števila elementov tekalne plasti imel veliko rezalnih obrazov. Takšno konfiguracijo najdemo povsod na zimskih pnevmatikah. Ta rešitev je omogočila bistveno povečanje oprijema s cestnim robom, ne glede na vrsto. Komplet blokov tekalne plasti je rešil problem zaviranja na spolzkih površinah. Zdaj se lahko zavorna pot tudi na mokri travi imenuje optimalna. Poleg tega morate povedati nekaj besed o gumijasti zmesi. Francozi so razvili spojino z imenom Terrain-Proof. Uporabljali so ga že prej, večinoma za težke stroje. Po izboljšavah je bilo mogoče uporabiti in za osebne avtomobile brez izgube kakovosti.

Čudno je, da se gumi ponaša z odlično stabilnostjo menjalnega tečaja. Pnevmatike se obnašajo precej predvidljivo, tudi pri visokih hitrostih in se popolnoma upirajo akvaplaningu. Čeprav ni priporočljivo leteti v luži s hitrostjo 120 km /h, je situacija drugačna. Če pogledamo na tekalno plast, lahko vidite široke drenažne kanale. Pravzaprav je to nujno za pnevmatiko, ki jo bo upravljala terenska vožnja. Konec koncev, kako učinkovito se bo vrgel gramoz in umazanijo iz mesta stika, in prepustnost je odvisna. Poleg tega je spojina popolnoma v nasprotju z odrezki in udarci, kar potrjujejo številni testi.

Glavne koristi gume

Preskus Michelin Latitude Cross je pokazal odlične rezultateveč vrst cestnih površin. Strokovnjaki razlikujejo naslednje pozitivne lastnosti pnevmatik:
 • Odpornost proti odrgnjenju. Ta parameter je treba najprej postaviti, saj je izjemno pomemben za pnevmatike, ki se včasih gibljejo zunaj cest. Proizvajalec postavi Michelin Latitude Cross kot 70/30. Večina teka je torej asfaltna, vendar tudi tekaški tereni ne postanejo problematični. Odlična možnost za izlete v državo ali naravo ob vikendih.
 • Spremljajte visoke hitrosti pri visoki hitrosti. Pri vožnji z avtomobilom iskanje ceste ni označeno niti s hitrostjo 150 kilometrov na uro.
 • Povečana vrvica. Bočnica pnevmatike vzdrži resne udarce in je odporna na reze. Torej se lahko premikate po skalah in globokih jamah, toda pazite, da ne boste motili.
 • Učinek akvaplaninga prihaja po 120 km /h, kar je načeloma zelo dobro za pokrov takšnega načrta.
 • Lahko se uporablja kot sezonska. S snegom se popolnoma zruši, na ledu se obnaša povprečno, toda s previdno vožnjo je precej spopad.
 • Na stranskih stenah je zaščita pred robniki.
 • Prednosti pnevmatik Michelin Latitude Cross, katerih značilnosti se nam zdijo kar nekaj. Zato je ta vrsta gume primerna za skoraj vse. Odlično se kaže kot agresivna in zmerna vožnja po asfaltu. Če seveda ni nobenih cest, je bolje pogledati v smeri drugih vrst pnevmatik, saj Michelin v tem primeru ni najboljša izbira.

  Velike slabosti

  Še vedno ni idealnih pnevmatik, čeprav v letu 2006zagotovo se bodo pojavili v bližnji prihodnosti. No, doslej se vsak proizvajalec trudi, da bi njegova guma postala čim bolj kakovostna. Nekdo postane boljši, drugi slabši. Na podlagi znane blagovne znamke, uporabljenih komponent in tehnologij ter nekaterih drugih ekonomskih vidikov se oblikuje končna vrednost izdelka. Vse to na dejstvo, da je glavni minus cena, ki je samozavestno držala nad povprečjem. Seveda je za kakovostno blago treba plačati. Vendar se ne strinjajo vsi.
  Vendar je pri varovanju pnevmatik pomembno dejstvo: potuje približno 70 tisoč kilometrov. Če prevedete v letne čase, je večina približno 5 let. V tem primeru se lahko tak nakup imenuje smotrno in stroškovno učinkovito, saj bo v tem času dvakrat zamenjana druga vrsta gume.
  Obstajajo še nekatera druga vprašanja. Na primer, premikanje z gosto umazanijo, ko drenažni kanali niso dovolj učinkoviti in se hitro zamašijo, kar vodi do zmanjšanja učinkovitosti gume. Rezultati testov kažejo tudi, da kratka zavorna pot na mokrem asfaltu ni zadostna. Čeprav, če upoštevate dejstvo, da pnevmatika ne pripada avtocesti, potem je vse v normalnem območju. Negativni odzivi so izjemno redki. In ni vedno vredno pozornosti nanje. Na primer, nekdo govori o slabem uravnoteženju pnevmatik, vendar to sploh ni tako. Čeprav je možno in nekatera odstopanja od norme, ki jo je določil proizvajalec. Toda v primerjavi z užitkom dobave gume na cesti, je to malenkost.

  Zavorne lastnosti in ravnanje

  Ne glede na sezonsko naravo gume mora zagotavljati najkrajšo možno zavorno pot. To je izjemno pomembna značilnost za vsako avtomobilsko pnevmatiko, saj se pogosto na cesti odločajo vsi centimetri. Kot glavni tekmec za Michelin Latitude Cross so bile izbrane pnevmatike Hankook Optimo K406, ki so v istem cenovnem razredu. Takoj želim povedati, da so Michelinove dirke zmagale, čeprav z majhno maržo. Prvi test je bil izveden na suhem asfaltu - običajnem "okolju" poletnih pnevmatik. Michelin se je lahko ustavil pri 2.756 metrih, Hancock pa za 2806 metrov. Meritve so bile izvedene pri hitrosti zaviranja 80 km /h do 5 km /h. Vrzel, kot vidite, je relativno majhna. Ampak še vedno je vredno točke v korist "francoske reprezentance". Toda pri zaviranju na mokrih asfaltnih pnevmatikah je Michelin že za meter prejel nasprotnika. Od hitrosti 70 km /h do 10 km /h je Hancock uspel ustaviti na 2486 in Michelin - 238 metrov.
  Druga pomembna značilnost pnevmatik je vodljivost. Ravno zaradi domnevnega obnašanja gume na različnih cestnih površinah so odvisni voznik in pešci. Preizkusi so bili izvedeni na avtomobilu Tucson, ki je znan po energetsko intenzivnem in mehkem vzmetenju ter krmiljenju. Autoexperts so nastavili svojo izvorno velikost s spreminjanjem samo vrste gume. Objektivno je težko oceniti izboljšave pri ravnanju, vendar bi bil glede na občutke avtomobil "boljši" za 10-20%, kar je že zelo dobro. V zvezi z značilnostmi off-road, potem obstajajo kot svojeslabosti in prednosti. V blatu pnevmatika dela na jarku, vendar na mokri travi ali pesku - na 5 točkah. V zadnjem primeru se velikost blazinic tekalne plasti in široki drenažni kanali shranijo.

  Kaj pravijo navadni avtomobilisti?

  Rezultati testa ne morejo nadomestiti dejanskih povratnih informacij voznika na internetu. Dejstvo je, da so lastnosti, ki jih proizvajalec še vedno ne zahteva. Zato pogosto vozniki postanejo prvi pravi testerji ene ali druge vrste gume. Kar zadeva Michelin Latitude Cross XL, so v večini primerov pozitivni. Med glavnimi prednostmi gume, ki jih odlikujejo vozniki, je navedeno naslednje:
 • Tiho in elastično.
 • Zagotavlja visoko stopnjo stabilnosti deviznega tečaja.
 • Odporna na obrabo. Po mnenju voznikov, tudi stalna vožnja pri hitrostih nad 100 km /h za Michelin ni problem. S tako hitrostjo lahko preide več kot 100 tisoč kilometrov.
 • Dobro deluje z nalogo na mokrem cestnem tlaku.
 • Vendar pa obstajajo pnevmatike in njihove slabosti, ki tudi ne pozabite zapomniti voznikov. Izgledajo takole:
 • precej visoki stroški;
 • nizka učinkovitost umazanije;
 • ozek odtočni kanal.
 • Pravzaprav v večini primerov obstajajo pozitivni pregledi. Michelin Latitude Cross res zasluži pozornost. Skoraj vsi vozniki so bili zadovoljni, o tem pa je že veliko povedal. Čeprav takšne pnevmatike pri avtomobilih z majhno zračnostjo še vedno niso priporočljive, saj so praktično brez pomena.

  Ali je vredno?vzeti

  Pregledali smo tehnične in izvedbene specifikacije Michelin Latitude Cross. Opis gume je mogoče kopati za vedno, vendar je še vedno bolje, da se odločite, ali je vredno kupiti ali obiti stran. Veliko je odvisno od zastavljenih ciljev. Če ste lastnik limuzine, potem podatkovne pnevmatike verjetno ne boste potrebovali. To je posledica dejstva, da je guma namenjena za vgradnjo na crossover in SUV. Na voljo je v velikosti XL in ima ojačane stranske stene, ki se ne bojijo robnikov in kosov. In na osebnem avtomobilu, kjer je zračna razdalja komaj 15 palcev, je malo verjetno, da bo uspelo osvojiti grob teren.
  Kar zadeva SUV, če je družinski proračun to dovoljen, je nujno potrebno. Dejstvo je, da je odlično za asfalt in terensko vožnjo. Druga stvar je temperaturni režim, v katerem se uporablja pnevmatika. Avtomobilisti opozarjajo, da ohranja svoje operativne lastnosti na +30 ° C. Po tem začne gumena mešanica plavati, prekomerna elastičnost in izguba nadzora in jasnosti med vožnjo. Podobno je tudi pri minusnih temperaturah. Ko termometer pokaže -30 ° C in nižje, moramo biti zelo previdni. Na primer, prve minute gibanja, ko je pnevmatika hladna, se praktično ne upočasni. Zato se za pogoje na Daljnem severu slabo prilega, v regijah, kjer je tudi norma +35 ° C. V drugi, bratje potrebujejo, brez razmišljanja. Visoke obratovalne lastnosti in odpornost na poškodbe - vse to bo stalo poceni, vendar je vredno. Poleg tega za naslednjih 5let lahko pozabite na nakup poletnih pnevmatik, in če je mesto čisto cestah, potem je "Michelin" lahko varno uporabljati kot polni delovni čas.

  Povzamemo

  Mnogi strokovnjaki to univerzalno pnevmatiko imenujejo. Vse zato, ker združuje lastnosti cestnih pnevmatik in pnevmatik za terensko vožnjo. Vzemite na primer akustično udobje. To je eden od parametrov, na katerega večina motoristov namenja pozornost pri izbiri poletnih pnevmatik. S tem ni težav, kar je pravzaprav čudno. Konec koncev je pnevmatika zasnovana tako, da vozi na neprehodno, zato ima precej velike tekalne plasti, ki se prav tako nahajajo asimetrično. Bloki tekalne plasti so ukrivljeni, kar zmanjša hrup. Na poti dobimo zmogljivost terenskih pnevmatik z udobjem avtoceste. Ali ne sanjajo o milijonih voznikov? Če vsem tem dodamo moč pnevmatike, potem postane resnično univerzalna. Odločilno vlogo je imela spojina Terrain-proof, ki jo je podjetje prej uporabljalo v HP-jevi liniji. Zahvaljujoč temu dodatku, ki je močno povečal moč molekul v svežnju, je pnevmatika postala učinkovitejša, da bi se uprla eroziji kamnov. To omogoča, da avtobus premaga vse zapise v teku, ko se tekmeci ne morejo boriti. Ampak kot že omenjeno, morate plačati za to. Zato, da bi 40 tisoč za nabor koles iz 18. radija ali 60 na R20 ne more privoščiti za vsakogar. Čeprav je smiselno zbrati denar in se odločiti za takšen nakup. Avtomobilistom je všeč pnevmatike Michelin Latitude Cross - povratne informacije so živa potrditev.Slabosti gume niso tako velike in večina od njih je nepomembna, včasih pa sploh ni pomembna. Prednosti v francoskih pnevmatikah so veliko večje. Vendar ne pozabite, da je guma sestavljena posebej za blago podnebje. Zato je bolje uporabiti ta Michelinov model kot poletje. Nordijskim regijam v Rusiji je bolje posvetiti pozornost skandinavskim znamkam, ki so tudi poceni, vendar so bolje prilagojene ostrim podnebnim razmeram. Za osrednji del države je Michelin odličen in ga lahko uporabljate skoraj celo leto, in če niste ljubitelj agresivnega jahanja na ledu in snegu, lahko pnevmatiko uporabljate kot polni delovni čas in se prepričate na cesti.

  Sorodne publikacije