Antivirus "Norton": pregledi strokovnjakov in uporabnikov o programu

Zaščitni izdelki programske opreme s splošnim imenom Norton iz ameriškega podjetja Symantec, ki velja za enega od ustanoviteljev protivirusnih tehnologij, je že dolgo znano na trgu takšne programske opreme. Mnogi jih namestijo na domače računalnike in pisarniške terminale. Vendar, če ste prebrali ocene o antivirus "Norton", opisane v tem članku, lahko najdete popolnoma protislovne izjave. Nekateri ga hvalijo, drugi kričijo, kaj svet pomeni. Kaj je posledica takšnega dvoumnega odnosa do linije teh izdelkov programske opreme?

Norton Security Antivirus: Splošne informacije

Danes je Norton Security najbolj priljubljena varnostna programska oprema, ki so jo razvili Symantecovi strokovnjaki. Ta izdelek vam omogoča uporabo več vrst zaščite osebnih računalnikov in tudi dejanja po meri, ki se izvajajo z njimi, saj ponujajo več vrst osnovnih.


Takoj je presenetljivo, da brezplačne različice tega protivirusnega paketa sploh ne obstajajo, in katera koli od treh predlaganih na uradni strani je shareware in se lahko uporablja kot poskusna različica za trideset dni, po katerem se predlaga, da se uredi letno ali dvoletno naročnino. Hkrati lahko vsakdo izbere najprimernejši za svoje potrebe tarifni paket (Standard, Delux in Premium).
Ni treba posebej poudarjati, da imajo vse različice med seboj precej različne razlike,Večinoma to velja za nekatere napredne funkcije, kot so varnost, uporaba spletnega portala za določanje skupnih parametrov za več terminalov in dostop do skladišča v oblaku približno 25 GB za varnostno kopiranje podatkov.


Poleg tega je standardna sprememba namenjena za vgradnjo na samo en računalnik ali prenosni računalnik, dva pa sta lahko nameščena na pet oziroma deset naprav. Vendar pa je za vsak paket, kot je navedeno v uradnem viru, zagotovljena storitev Promise za zaščito pred virusi - odstranitev virusov s strani strokovnjakov podjetja-razvijalca v celotnem obdobju naročanja, kot tudi zajamčena donosnost sredstev v primeru, da ni mogoče odstraniti nobene grožnje. Kaj pa o protivirusnih pregledih Norton Security so vsi tisti, ki ga uporabljajo (ali so ga uporabljali v praksi?) Presenetljivo je, da so misli o tem programskem izdelku lahko zadovoljne diametralno nasprotno. izdelek
Verjamemo (in to potrjujejo mnenja številnih strokovnjakov), namestitev za uporabnike operacijskega sistema Windows izgleda nekoliko nenavadno, v postopku namestitve pa se skoraj nič ne spremeni, vendar je to samo na prvi pogled. "Norton" zapušča večinoma le uporabnik, ki je med njegovo namestitev le ni povsem jasen.
Na enem od prvih korakov morate deaktivirati skupnost Norton Community Watch, tako da nato uporabnik programnjihovi predlogi in poročila niso motili. Po potrebi lahko spremenite namestitveno pot in na zadnji stopnji si ogledate nameščene komponente.
Kar zadeva sistemske zahteve, protivirusni pregledi za Norton Security za Windows XP (na primer) kažejo, da teče na 32-bitnih sistemih, tudi pri drugem servisnem paketu (in ne s tretjim), zahteva samo 256 MB RAM-a, v prisotnosti zastarelega procesorja s frekvenco 300 MHz! Prostor na trdem disku, zaseden po namestitvi, je približno 300 MB. Za poznejše sisteme je tudi zmogljivost sistema nizka. Dovolj je imeti procesor s frekvenco 1 GHz, RAM na ravni 1-2 GB za različice 32 in 64 bitov.

Norton Antivirus: strokovni pregledi programa in varnostne nastavitve

Po namestitvi programa ni potrebno nič posebnega, saj so predvidene možnosti za zaščito osebnih računalnikov, ki so privzeto nastavljene, optimalne.
Poleg namestitve jedrnih komponent antivirus brez izjeme uporablja lastna sredstva v vseh spletnih brskalnikih, kar zagotavlja boljšo zaščito. Vendar se temu žal ne bo mogoče izogniti. Po drugi strani pa je morda to na bolje. Vendar pa glede na pričevanja in uporabnike in strokovnjake antivirus pogosto blokira zanesljive vire in tudi zgreši grožnje. V zvezi z viri obstajajo jasna priporočila glede potrebe, da se nekatera področja dodajo na seznam izjem. Tudi s prehodom groženj lahko trdite (misli so jasno razdeljene). Vendar pa mnogi ugotavljajo, da je minimumŠtevilo možnosti omogoča navadnim uporabnikom, da uporabljajo to programsko opremo.

Kaj je najbolj nadležno uporabnike

Nazadnje, antivirusni pregledi podjetja Norton pogosto vsebujejo jezno kritiko razvijalcev zaradi tega, ker ta programski izdelek nalaga preveč sistemskih virov. Očitno je to opazno na zastarelih sistemih, kot sta XP in Vista. Vendar pa obstajajo tisti, ki ne morejo biti zadovoljni z uspešnostjo, saj menijo, da je delo antivirusa v ozadju popolnoma nevidno. Največji problem pa je popolna odstranitev sumljivih datotek brez potrditve ali pošiljanje v oblak za preverjanje. Mnenja o antivirusu "Norton" v večini primerov kažejo, da je to nekaj za fotografije. Dejansko se takšen problem pojavlja v standardni različici, za katero ni varnostne kopije grafičnih podob v oblaku. Toda s spremembo bonusa takih težav tam.

Vprašanja o odstranjevanju programa

Pri odstranjevanju protivirusnega programa tudi enotnost med uporabniki ni. Zdi se, da jezne objave o nezmožnosti popolnega odstranjevanja antivirusnega programa in blokiranja celo njegovih glavnih datotek pustijo le tistim neizkušenim uporabnikom, ki sami ne razumejo, da je treba vse protivirusne programe v celoti odstraniti, ko se sistem zažene v varnem načinu.

Poleg tega se standardna sredstva sistema, kot je oddelek programov in komponent, ne priporočajo v nobenih okoliščinah (boljše)uporabite bodisi vgrajen namestitveni program z vsemi funkcijami ali poseben program, kot je iObit Uninstaller. Toda odklepanje datotek s strani Anlokerja, ki jih mnogi poskušajo uporabiti precej pogosto, v tem primeru je popolnoma neuporabna, kot tudi ročno čiščenje registra po uporabi sistema Windows.

Kakšen je rezultat?

Tveganje in upoštevanje stališč uporabnikov in strokovnjakov bi se moralo strinjati s tem, da je malo verjetno, da bi podjetje, ki je bilo v središču ustvarjanja protivirusnih paketov, lahko imelo ogromne izkušnje, ki so za njim, in da bi objavilo na vrhu neustreznega programskega izdelka, ki bi ogrozila njen ugled. In vse negativne, ki jih lahko najdemo v pregledih, so pogosto tisti uporabniki, ki ne razumejo bistva konfiguracije in uporabe tega protivirusnega programa. Edina škoda je, da ni brezplačnih različic tega paketa. To se lahko imenuje precej negativno.

Sorodne publikacije