Kako odpreti spor na eBayu: navodila korak za korakom in nakup namigov

Na žalost se vsi ne zavedajo, kako naj sprožijo spor na eBayu. Medtem, ne vedno naročil iz te strani pridejo v času in ustrezne kakovosti. Da bi zaščitili kupce iz takšnih situacij, so ustvarjalci strani razvili celoten program, ki pomaga vrniti denar. Spregovorimo o tem podrobneje.

Kaj morate vedeti?

Preden začnete spor na eBay, morate razumeti lokalne pogoje. Ker je spletno mesto angleško govoreče, bi bilo bolje, če bi kupec vsaj tekoče govoril angleško, vsaj na osnovni ravni. Če ne govorite angleško, vam bo ta članek pomagal. Začnimo torej s tem, kako začeti spor na eBayu, ne da bi se spuščali v podrobnosti. Stran je razvila celoten program za kupce, ki vam omogoča, da rešite težave in jih zaščitite. To se imenuje eBay varstvo kupcev, ki je program za varstvo potrošnikov. Glavno orodje za reševanje sporov je primer, torej spor. Prav tako je spor v elektronskem prostoru. Kako deluje spor? Obstaja nesporazum, ki ga kupec ne more rešiti s prodajalcem. Če slednji ne stopi v stik s kupcem, kupec odpre svoj račun na spletnem mestu in naslovi reševalni center eBay. To se imenuje središče, ki omogoča problemske situacije. Zdaj morate začeti spor. Mimogrede, v tem trenutku je treba navesti razloge za spor.


Po tem, ko je prišlo do spora na eBay, je mesto začelo delovati. Uprava ponuja kupcu in prodajalcu kompromis. Če kupcu ta možnost ni všeč,nato se spor prenese v oddelek za zahtevke, to je pritožbo /zahtevek. Po prevajanju uprava strani podrobno raziskuje problem in izda končno razsodbo o rezultatih.

Kdaj lahko sprožim spor?

Odpiranje spora na eBay se lahko zgodi iz dveh razlogov:
 • Izdelek je prišel v napačno kakovost ali ne ustreza opisu prodajalca.
 • Proizvod ni prispel pravočasno.
 • Poleg tega obstajajo ločene postavke, ki jih zajema program varstva potrošnikov. Poglejmo jih več.

  Kakšen je program?

  Uprava eBay je pripravljena zaščititi svoje stranke samo v primerih, ko je vino prodajalca očitno. Preden začnete reševati težavo, služba za podporo preveri skladnost z zahtevami:


 • Izdelek ni bil iste kakovosti ali ne.
 • Plačilo je bilo opravljeno prek PayPal, Plačilo, Skrill, Payeer. Mimogrede, večina plačil gre skozi PayPal.
 • Izdelek je bil kupljen prek trgovalnega mesta eBay. Očitno je to najbolj nadzorovan predmet.
 • Blago je treba plačati naenkrat. Uprava ne sprejme spora, če je kupec plačal pristojbino v več tehnikah.
 • Kdaj program ne deluje?

  V nekaterih primerih odprtje spora na eBay ni mogoče. In to ima svoje razloge:
 • Kupec je izdelek kupil za napako pod drugim vtisom ali po naključju. Kupec je spoznal napako, vendar še vedno odpira spor. V tem primeru obstaja možnost vračila blaga.
 • Postavka je bila poslana tretji osebi. Na primer, če je bilo blago prejeto v Angliji, nato pa poslano v Rusijo, potem pa v ruskokupec ne more več delovati kot varnostni program.
 • Obstajajo dejstva, ki kažejo na poskus zavajanja uprave mesta. To je lahko dogovor s prodajalcem o nelojalnem znižanju cene, da bi se izognili davkom ali v zgodovini kupca že obstaja veliko sporov. Vse to se nanaša na sumljiva dejanja in vodi v zaprtje računa, in opozarjajo v tem primeru, da uprava ne bo.
 • Nekatere kategorije blaga ne vključujejo spora o eBayu glede vračila denarja. To vključuje nepremičnine, storitve, avtomobile, lokacije za prodajo.
 • Blago, kupljeno na veleprodajni spletni strani.
 • To niso vsi razlogi za zavrnitev spora. Celoten seznam si lahko ogledate na samem spletnem mestu v opisu programa.

  Začetni čas

  Da bi kupec lahko vrnil svoj denar, mora sprožiti spor na podlagi pogojev eBay zaradi programa zaščite. Zdaj je trideset dni od datuma ocenjenega ali dejanskega datuma dobave blaga. Mimogrede, čas obračunavanja se imenuje, kar je prodajalec navedel kot zadnji datum dobave. Pomembno je, da se ta trenutek zabeleži v razdelku Dostava, to je Dostava. Če v oddelku prodajalec ni določil predvidenega časa, uprava mesta sam določi datum. Praviloma je to sedmi dan po plačilu blaga s strani kupca. To je v primeru ugotovitve obeh strank v eni državi. Ko kupec in prodajalec iz različnih držav, eBay uprave postavlja trideset dni. Na splošno je čas za začetek spora eBay približno šestdeset dni.
  Če so trije delavciČe se prodajalec ne odzove na spor ali ga ne želi dovoliti, lahko kupec pri upravi spletnega mesta zaprosi za posredovanje in odločitev. Zaradi tega bo treba spor pretvoriti v zahtevek. Kako začeti spor na eBayu in pogoje, ki smo jih obravnavali na splošno. Zdaj je vredno omeniti pomemben trenutek. Ko je kupec odprl spor, ima trideset dni časa, da predloži spor. Če v tem času uprava ni bila obveščena o rešitvi spora ali prenosu na pritožbo, se spor samodejno zapre.

  Izključitev

  Včasih območje povečuje trajanje spora, vendar le s težkimi. Med njimi:
 • Povečan čas dostave za počitnice v državi.
 • Počasne poštne storitve.
 • Pojav nesreč, ki jih je povzročil človek, ali naravnih nesreč.
 • Sprememba zakonov in državnih aktov.
 • Nacionalna nesreča.
 • Rešitev v sporu

  Spor glede eBay o vračilu denarja je mogoče rešiti na več načinov.
 • Delni vračilo. Prodajalec povrne samo del plačanega zneska. To velja v primeru, ko je povratna pošiljka nedonosna, izdelek ima manjšo škodo ali pa so potrebna popravila.
 • Popolna vrnitev. Pobudo lahko razkrije prodajalec in lahko vztraja pri upravljanju spletnega mesta. Če je blago že pri kupcu, ga slednji vrne na lastne stroške in prodajalec plača denar.
 • Zamenjava blaga. Kupec pošlje blago nazaj in namesto tega prodajalec pošlje novo. Prodajalec najpogosteje pošlje blago po prejšnjemDostavljeno, vendar se lahko strinjate in pošljete številko za sledenje paketu.
 • Če ni izdelka

  , smo že razstavili pogoje za začetek spora na eBay. Zdaj pa govorimo o situacijah, ko kupec ni dobil blaga. Kaj storiti v tem primeru?

  Kupec mora spor odpreti prek Centra za reševanje konfliktov in se s prodajalcem obrniti s prodajo. Slednji je dolžan kupca obvestiti o oddaji pošiljke, navesti številko za sledenje pošiljke ali vrniti denar za blago in dostavo. Če prodajalec ni odgovoren ali kupec ni zadovoljen s svojimi dejanji, ima pravico prenesti spor na pritožbo. V tem primeru se bo spletno mesto samo odločilo o določeni situaciji. Kako se bo to zgodilo? Uprava eBay bo izvedla posebno preiskavo, v kateri bodo glavni dokazi informacije, ki jih bo posredoval prodajalec in kupec. Preverite, ali obstaja pisna potrditev dostave s podpisom kupca. Res je, da se zahteva le, če izdelek stane več kot 750 $. Ko uprava ugotovi, da blago ni bilo dostavljeno, bo kupec vrnil denar za blago in dobavo.

  Če izdelek ni tisti

  Kako odpirati spor, če je blago prišlo, vendar se opis ne ujema? Prav tako se morate obrniti na center za reševanje konfliktnih situacij in začeti spor. Prodajalec pa je dolžan odgovoriti kupcu in ponuditi rešitev. To je lahko zamenjava blaga, vračilo blaga ali vračilo njegove celotne vrednosti. Ko kupec ne zadovolji prodajalčevega posla, kot tudi pogoje odločitvezaradi sporne situacije ali prodajalca sploh ne želi komunicirati, je spor sprožen v pritožbi in uprava mesta že sprejema dokončno odločitev.
  Med postopkom bo osebje eBay preučilo opis izdelka, podatke, ki jih je dal prodajalec in kupec. Med preiskavo včasih ni mogoče natančno določiti, ali opis proizvoda. Če se to zgodi, mora kupec vrniti blago prodajalcu in dobiti denar.

  Pogoji vračila

  Ko smo odprli spor s prodajalcem, smo ga zapisali, vendar pod kakšnimi pogoji se vrnjeno blago še ne objavi. Zato so pravila vračanja naslednja:
 • Prodajalec mora blago sprejeti na naslov, naveden v opisu.
 • Postavka se vrne v enakem stanju, kot je bila prejeta.
 • Če po vrnitvi pogoji za nadomestilo za poštne stroške niso predvideni, kupec to plača sam. V določenih okoliščinah lahko stran sam plača nadomestilo. Ko nabavna vrednost preseže 750 evrov, se lahko vrne samo s pisnim potrdilom o prejemu. To pomeni, da je prodajalec dolžan podpisati kurir na računu.
 • Carinske dajatve se plačujejo iz žepa prodajalca.
 • V nekaterih primerih blaga ni treba vrniti:
 • Če prodajalec ni navedel svojega natančnega naslova.
 • Izdelek ni varen.
 • Prodajalec je kršil svoje pogoje vračila.
 • Operacija ni potekala pod pogoji programa varstva kupcev.
 • Takoj ko prodajalec potrdi, da je blago prišlo, kupec vrne denar za blago in za dostavo. Najpogosteje sredstvaPreneseno v PayPal. Možna rešitev problema bo delna vrnitev, ki bo pokrila razliko tipa "pričakovanje /realnost". V tem primeru blaga ni treba vrniti. Če kupec domneva, da je ponarejen izdelek ponaredek, ga ni mogoče vrniti. Glavna stvar je, da obstajajo dokazi špekulacij. Administracija eBaya bo vrnila znesek, ki je bil plačan za izdelek, in ga bo ta odtujil. Mimogrede, najpogosteje se dostava plačuje tudi s strani. Pomembno je vedeti, da takšnih izdelkov ni mogoče ponovno prodati na eBay ali drugih spletnih mestih.

  Vračanje denarja

  Že razstavili smo, kako začeti spor, če parcela ni prispela. Govorili so tudi o tem, kaj kupec dobi v tem primeru. Med drugimi možnostmi je bila donosnost blaga in dobava. Oglejmo si ta trenutek bolj podrobno. Denar se vrne zaradi spora preko PayPala. Če kupec tam nima računa, ga morate ustvariti. Če želite to narediti, morate uporabiti e-pošto, ki je priložena računu eBay. Pomembno je, da je to račun, s katerega je bil spor odprt. Če tega ne storite vsega, se bo denar vrnil v obliki kupona za poznejše nakupe znotraj spletnega mesta. Ko kupec plača s kartice, vendar prek PayPala, bo denar preveden z uporabo povratne transakcije v roku 10 dni.

  Nianse programa za varstvo potrošnikov

  Vsak program ima svoje odtenke, ki jih je treba preučiti pred sodelovanjem. EBay Program za zaščito kupcev ni nobena izjema, zato morate jasno razumeti, kaj lahko pričakujete. Zato program določa: \ t
 • Uprava eBay ima pravico sprejeti končne odločitve o sporih.
 • eBay lahko zagotovi osebne in kontaktne podatke eni stranki v sporu in drugi.
 • Uprava lahko pomaga pri pogajanjih, če kupec in prodajalec govorita različne jezike.
 • Spletna stran lahko neodvisno odpre spor in ga odobri v imenu kupca.
 • Program kupcev ne zagotavlja nobenih jamstev za kupljeno blago.
 • V program zaščite je vključeno tudi blago, poslano prek programa globalnega ladijskega prometa.
 • Upravljanje spletnega mesta lahko samostojno popravi napake zaradi vpisa ali odpisov, če so se med vračanjem pojavile napake.
 • Če je spor zaključen

  Ljudje so pogosto zainteresirani za začetek zaprtega spora. Na voljo je malo informacij o tem omrežju in za to obstajajo razlogi. Izkazalo se je, da je nemogoče odpreti zaprt spor. Če se zgodi, da je spor že zaprt, potem je nesmiselno iskati rešitve. Ko ljudje iščejo informacije o tem, kako spet sprožiti spor, izgubijo čas. Navsezadnje en sporazum vključuje odprtje samo enega spora. Odpre se lahko na spletnem mestu ali prek PayPala. Slednje se lahko uporabi le, če je bilo plačilo tam.

  Kaj storiti?

  Če je kupec nezadovoljen z izidom spora, bo iskal rešitve problema. To je vredno samo tipkanje v iskalno polje "Kako odpreti spor, če je obramba konec?" In prvi rezultat iskanja bo predlog za plačilo na ključ. Obrnite se na banko, ki vam je izdala kartico, inpodajte izjavo. Obravnavala ga bo posebna služba v 30-50 dneh, nato pa bo sprejeta odločitev. Mimogrede, ta algoritem delovanja bo koristen tistim, ki ne vedo, kako naj začnejo spor, če je čas potekel.

  Pritožba

  Program varstva kupcev zagotavlja možnost ugovarjanja odločitvam na kraju samem. Če kupec ni sprejel odločitve, se lahko pritoži v 45 dneh po odločitvi. Za reševanje konfliktnih situacij se boste morali obrniti na center in predložiti dodatne materiale o zadevi. Peticija se bo ponovno pregledala in če bo kupec še vedno našel pravico, bo vrnil ves denar.

  Odpri spor

  Pred začetkom spora je dobro razmisliti. Takoj pred tem morate ugotoviti, kako vrniti denar, ne da bi sprožili spor. Možno je, da se bo prodajalec srečal v zasebnem pogovoru in da ne bo imel konflikta. Ampak, če je vaša odločitev nespremenljiva, se spomnite vseh pomembnih trenutkov programa zaščite.
 • Če blago ni pravočasno prejeto, potem ni nujno, da takoj začnemo paniko in sprožiti spor. Tudi ko blago ni prispelo v dveh tednih, potem ni treba takoj poklicati na internetu "Kako odpreti spor, če je minilo 15 dni." Najprej se prepričajte, da datum mednarodne dobave ni končan. Naslednji korak bo pogovor s prodajalcem. Naj pove, kdaj je poslal blago in kako. Zgodi se, da prodajalci pošiljajo blago drugemu podjetju, se motijo ​​s številko za sledenje ali pošljejo kasneječrto Vse trenutke je mogoče rešiti v osebni korespondenci in morda bo potreba po sporu izginila.
 • Ta izdelek se ne ujema z opisom. Preden začnete spor, preverite, ali so zahtevki utemeljeni. Razmislite tudi o tem, kako boste v opisu dokazali neskladnosti uprave mesta. Koristno bo fotografirati pravi izdelek.
 • Prodajalec ne pride v stik. Pogosto se bodo vsa vprašanja reševala z osebno korespondenco, vendar se zgodi, da kontakt ni vprašal. Da se ne bi zgodilo, je treba dialog pravilno oblikovati. Vse pritožbe posredujejo mirno, vljudno in razumljivo, predlagajo načine za rešitev spora in preučijo možnosti, ki jih je napisal prodajalec. Spomnimo se, da pošiljanje blaga nazaj na kupca na svoje stroške, zato je vredno razmišljati o, morda, lažje delno vrniti denar. Večina prodajalcev je pripravljena na dialog in mirno iskati načine za rešitev spora.
 • Za plačilo blaga je bilo potrebno veliko časa. V takšnih razmerah je vredno žuriti, ker če se to zgodi, se spor ne bo več reševal.
 • Sedaj podrobno predstavimo zaporedje dejanj.

  Postopek

  Pogosto kupci ne vedo, kako odpreti konzolo v sporu. Torej se morate najprej prijaviti v svoj račun na eBay. Na domači strani boste našli podporo za stranke (podpora strankam). S klikom na ta gumb boste preusmerjeni na stran za podporo. Obstajata dva zapisa, iz katerih morate izbrati:
 • Postavka ni bila prejeta ("Nisem prejel elementa").
 • Ta izdelek se ne ujema z opisom ("Moj izdelek se ne ujema z opisom prodajalca").
 • Izberete, kaj je primerno za vašo težavo. Takoj, ko kliknete na eno od vrstic, boste dobili stran z informacijami o tem, kako ravnati v situaciji. Tukaj, glavna pravila programa zaščititi kupce iz mesta in PayPal. Po pregledu lahko kupec sproži spor s klikom na gumb Odpri zadevo. Naslednja stran vam daje možnost, da izberete lot za spor. Če slika problematičnega izdelka že obstaja, kliknite nanj. Ko slika manjka, jo lahko najdete po iskanju po imenu ali številki. Stran odpre naslednjo stran, na kateri lahko kupec vidi dostavo. V ta namen mora prodajalec zagotoviti številko za sledenje, če ne, potem kupec klikne na spor. Mimogrede, lahko izberete izdelek za spor preko vaše osebne pisarne (Moj eBay). Nasprotno, iščemo akcijski stolpec (Akcije), v katerem izberemo dodatne akcije (Več dejanj). Na seznamu izberite rešitev (Reši težavo). Takoj, ko kliknete na vrstico, boste takoj odprli stran, kjer boste morali izbrati težavo. Ko se odločite, kliknite na že znani gumb "odprti spor". Relativno nedavno je spletna stran uvedla novo funkcijo. To izhaja iz dejstva, da če želite stopiti v stik s prodajalcem, morate najprej odgovoriti na vprašanje "Kaj je razlog za pogovor?". Če izberete »Nisem še prejel artikla« ali »Izdelek, ki sem ga prejel, ni opisan«, se bo spor samodejno odprl. Zato najprej izberite drugo postavko (Drugo) in komunicirajte. Da bi bil spor odprt, morateizpolnite obrazec. Če želite to narediti, morate izbrati element, ki natančno opisuje težavo (v čem je težava?). Navedene so naslednje možnosti:
 • Blago je poškodovano med dostavo (poškodovano pri pošiljanju).
 • Poslal sem napačen izdelek (to je napačen element).
 • Izdelek je pokvarjen ali poškodovan.
 • Pomanjkanje delov izdelka ali zlomljenih predmetov (manjkajo deli ali kosi).
 • Ponarejanje ali ponarejanje (ponaredek ali ponarejanje).
 • Proizvod je neuporaben (neuporaben). To vključuje blago, ki je bilo naročeno za določen čas, vendar je prišlo kasneje.
 • Elementi seznama niso primerni (Težava ni prikazana zgoraj).
 • Nato se prikaže okno, v katerem izberete možnosti za pomoč pri upravljanju. Torej, na vprašanje "Kako vam lahko eBay pomaga?", Lahko izberete eno od možnosti:
 • Želim polno vračilo.
 • Izdelek želim dobiti od prodajalca (še vedno želim izdelek od prodajalca). V tem primeru morate počakati na blago, če prodajalec pošlje drugo isto. Možno je, da boste imeli naenkrat dva lota.
 • Ko kupec navede, da želi izstopiti iz spora, mora pustiti kontaktne podatke. Praviloma nihče ne uporablja telefona, zlasti v mednarodnih transakcijah, vendar lahko pokažete pripravljenost za dialog. Napisati sporočilo prodajalcu. Na kratko morate navesti bistvo nezadovoljstva in priložiti povezavo do fotografije, ki ste jo prejeli. To sporočilo bo nato prebralo uprava spletnega mesta, če pride do spora. Zadnji korak je ponovno potrditi začetek spora. To je tose izvede s pritiskom na gumb "Odpri primer". Ko bo spor sprejet, bo na e-pošto kupcu prišlo pismo s spletnega mesta s podrobnostmi spora. Potem se morate samo s prodajalcem povezati in počakati na odločitev zadnje uprave spletnega mesta. Vsak korak prodajalca vam bo znan, ko boste prejeli e-pošto.

  Zadnje podrobnosti

  O tem, kako začeti spor, smo že govorili in ugotovili, da tega ne moremo storiti. Vendar obstaja še nekaj točk, ki bi jih moral vedeti vsak potencialni kupec na eBayu. Če je kupec že odprl veliko polemik, se lahko blokira na mestu ali omeji zaščita programa. Vse zaradi vedenja uprave je sumljivo. Tudi če se je kupec v vseh sporih izkazal za prav. Pomislite, preden začnete spor. Morda ste zmagali, toda tukaj lahko izgubite priložnost za nakup na spletni strani. Na splošno, da bi se izognili konfliktom, pazljivo izberite prodajalca. To je natančen pristop k primeru, ki preprečuje veliko število težav, povezanih s podobnostjo, pogoji dobave in zanesljivostjo prodajalca. Ostaja le upanje, da konfliktne situacije ne bodo pokvarile užitka virtualnega nakupovanja.

  Sorodne publikacije