Prenosni računalnik je opis, značilnosti in vrste

Tu se bomo seznanili s pojmom "osebni računalnik". To ime za umetni stroj bo obravnavano na ravni opredelitve izraza. Prav tako bo pozornost namenjena opisu funkcionalnega namena in raznolikosti vrst. Spregovorimo o pomanjkljivostih in prednostih osebnega računalnika v primerjavi z namiznimi računalniki in enim od podjetij, ki so v lasti Kitajske in tesno sodelujejo z Rusko federacijo - Lenovo.

Uvod

Prenosni računalniki so funkcionalne naprave, ki so razdeljene na prenosne računalnike in prenosne računalnike na eni od stopenj njihove klasifikacije. Prenosnik je osebni računalnik, ki ga je mogoče enostavno in enostavno prenesti. Ohišje prenosnega računalnika vključuje sistem tipičnih komponent računalnika. Lahko je na primer zahtevana tipkovnica, zaslon, kazalna naprava (touchpad) in baterija. Trajanje dela se giblje od 2 do 15 ur.


Leptops so široka definicija, ki je označena kot prenosni računalniki in netbooki, pametne knjige. Skupina prenosnih računalnikov najpogosteje vključuje prenosne računalnike, ki so bili izvedeni v obliki sklopnega faktorja (standard, ki določa parametre velikosti določenih naprav). Prenosni računalnik in USB-pogoni ter vrata so tesno povezani. Ker lahko z USB-jem računalnik napolnite tako, da se priključite na skupno ali pripravljeno napajanje, ga prenesete, shranite, kopirate in še veliko več.

Zgodovinski podatki

Ustvarite prvi avtomobil, ki bi imel velikost beležnice, strploski monitor, ki se lahko poveže z brezžičnimi omrežji, je leta 1968 predlagal vodja laboratorija raziskovalcev pri Xeroxu, Alan Key.
Leta 1982 je bilo izdano naročilo za izdelavo prvega prenosnega računalnika na svetu. To je naredil U. Mohridge, stranka pa je bila NASA. Uporabili so ga v programu Space Shuttle. Prenosnik je imel procesor Intel8086, ki je deloval na 8 MHz. Leta 1990 je Intel predstavil prvi specializirani procesorski sistem za prenosni računalnik - Intel 386 SL. Imela je tudi akumulator, opremljen z mehanizmom za zmanjšanje napetosti, ki je povečal čas uporabe mobilne naprave.

Funkcionalni namen

Prenosni računalnik (k-p) je naprava, ki je sposobna izvajati enake naloge, kot jih opravlja namizni računalnik. Vendar, če je cena enaka, bo prenosni računalnik manj zmogljiv kot njegov "nasprotnik". Prenosnik vključuje vse namizne sisteme, vendar so miniaturirani in optimizirani, kar z dolgoročno uporabo zmanjšuje porabo energije. Ta stroj lahko služi tudi kot domači multimedijski center za zabavo, napravo. To lahko storite, na primer s priključitvijo prenosnega zvočnika na računalnik. "Kako to storiti?" - lahko zaprosi osebo, ki ne pozna podobnih strojev. Za ta postopek je dovolj, da vzamete kabel z vtičem, ki prihaja iz zvočnika in ga priključite na priključke na ohišju računalnika. Običajno ti "komunikacijski kanali" izstopajo v zeleni barvi ali poleg njih prikažejo ikono za slušalke. Na podlagida je sistem za povezavo in nastavitev po uvedbi vtiča v konektor popolnoma avtomatiziran, potem bo dovolj, da prilagodite prostornino samega k-r.

Prednosti prenosnega računalnika

Prenosniki imajo številne prednosti pred namiznimi računalniki:
 • imajo majhno težo in dimenzije, kar jim omogoča, da jih nosijo in uporabljajo kjerkoli.
 • Na podlagi zgoraj navedenega razumemo tudi, da subjektu ni treba imeti zunanje povezave, ker je stroj opremljen z vsem, kar je potrebno za delovanje, vključno z baterijo.
 • Prenosnik se lahko poveže z brezžičnimi omrežji.
 • V skupnem znesku so vse prednosti prenosnega računalnika pred mirujočo pogubo, imenovano mobilnost.

  Prenosni in namizni računalnik

  Na vprašanje, ali gre za prenosni računalnik (prenosni računalnik), je pomembno, da se seznanite s številnimi slabostmi, ki jih ima ta stroj v primerjavi z namiznimi mizami. Med glavnimi težavami, povezanimi z mehanizmom naprave, so:
 • Prisotnost nizke maksimalne zmogljivosti, ki je posledica velikosti prenosnika. Zmanjšanje delov telesa in zahteva poseben pristop k hladilnemu sistemu, saj imajo vsi sestavni deli sistema stroge omejitve glede odvajanja toplote, kar že zmanjšuje njihove proizvodne zmogljivosti na namizne mize. Ne glede na to, kako visoka je zmogljivost stroja, bo prenosni računalnik še vedno prinesel svojega "nasprotnika". Obstajajo tudi drugi razlogi, kot je uporaba mobilnih različicgrafično kartico
 • Problem združljivosti različnih operacijskih sistemov. Temelji na dejstvu, da proizvajalec prenosnih računalnikov, ki redko izvaja družinsko podporo, zgoraj omenjene sisteme. Poleg tega ti stroji pogosto izdelujejo posebne komponente, ki prav tako povečujejo verjetnost težav z združljivostjo operacijskega sistema.
 • Med drugimi pomembnimi vprašanji je tudi vprašanje kakovosti vgrajenih komponent, hladilnega sistema, povečanja možnosti okvare. Pomembno je tudi, da se spomnite kompleksnosti, povezane z popravilom osebnega računalnika, in verjetnostjo izgube kraje ali običajne izgube.
 • O okvarah

  Prenosni računalnik (prenosni računalnik) ima vrsto možnih problemov. Lahko je na primer pregrevanje. Uporabniki so zelo pogosto pri tej težavi. To je najpogosteje posledica zapletov v sistemu prostega pretoka zraka. Da bi se izognili takšnim težavam, morate uporabiti posebne podpore, ki omogočajo boljši delovanje ventilatorja vašega stroja.

  Drug problem je lahko vdor tekočin ali nastajanje kondenzata. Da bi se izognili kondenzaciji, je potrebno, na primer, po vnosu naprave v hladnem okolju v toploto, dati čas, da se ogreje (30-40 minut) in odstranimo odvečno tekočino z naravnim uparjanjem. Voda in druge razlite snovi na tipkovnici lahko resno poškodujejo celoten sistem računalniških delov. Poskusite se temu izogniti! Druga težava je s trdimi diski. Prvič, to je posledica dejstva, da je toMehanizem v prenosniku občasno doživlja žiroskopski učinek. To se na primer zgodi, ko napravo brez skrbi prenaša.
  Prenosni osebni računalnik je prav tako izpostavljen procesu zamašitve tipkovnice. Prah, delci odpadkov, drobtine hrane in drugi majhni delci lahko prodrejo skozi ključe. Proaktivno čiščenje tipkovnice je treba opraviti z metodo pihanja.

  Sistem in naprava

  \ t
  Prenosni računalniki so v bistvu osebni in vrhunski računalniki. Vendar pa zahteva po kompaktiranju vseh sestavnih delov sistema povzroča prisotnost različnih funkcij v njihovi napravi. Na primer, karoserija je izdelana iz visoko trdne plastike, v notranjosti pa je prekrita s posebno folijo. To naredimo za izolacijo električnih komponent pred vplivom elektromagnetnih polj, ki obdajajo napravo. Hladilni sistem je oblikovan iz hladilnika (naprava vzame zrak iz sistema odprtin za prezračevanje) in številnih radiatorjev. Tudi ohišje je lahko kovinsko, kar mu omogoča, da postane velik izmenjevalnik toplote. Prisotnost takšnega stanja povzroča redko uporabo navijačev. Elementi naprave, ki niso sistemski, so lahko enaki za prenosne in namizne računalnike. Lahko so na primer prenosni zvočniki za vaš računalnik. Ta dodatna oprema je sestavni del prenosnega računalnika, ne pa tudi namizja. V obeh primerih pa so potrebni zvočniki za uporabo funkcije predvajanja zvoka. Obstajajo tudi druge značilnosti te opreme, povezane z vprašanji prehranjevanja,zaslon, procesor, pomnilnik, pogoji shranjevanja in naprave za vhodno-izhodne operacije.

  Tablet

  Prenosni tablični računalnik je poln velik stroj, kot je prenosni računalnik, ki je združljiv z IBM-om .PC. Tablete so opremljene z zasloni na dotik, ki omogočajo izvajanje pisala ali prsta na zaslonu. Ne zahtevajo uporabe miške ali tipkovnice. Vendar pa lahko tipkovnica v obliki virtualne in "tok" na zaslonu. Ta družina osebnih računalnikov se razlikuje od večine drugih, predvsem združljivosti strojne opreme z IBM-ovimi računalniki. Tudi operacijski sistemi, ki se uporabljajo na tablicah, so skupni Microsoft Windows, Apple in Linux. Ti osebni računalniki imajo nabor lastnih nastavitev, na primer vgrajen program za prepoznavanje rokopisa, imajo zaslonsko tipkovnico, prepoznajo jezik itd.

  Vrste osebnih računalnikov

  Obstaja veliko število klasifikacijskih enot, ki označujejo tovrstne računalnike:
 • prenosni računalnik z velikostjo diagonale 14 do 16 palcev;
 • Globokotonci.
 • Prenosni računalniki ultra prenosnega tipa.
 • Ultra knjige.
 • Netbooki.
 • Proračunski prenosniki.
 • Prenosni računalniki srednjega razreda.
 • Prenosni računalniki za igre na srečo.
 • Poleg podatkov, glavnih in najbolj znanih vrst, bo koristno vedeti o obstoju poslovnih prenosnih računalnikov, multimedijskih, varnostnih in slikovnih prenosnih računalnikov. Obstajajo tudi mobilne delovne postaje in prenosni prenosniki (tablični računalniki).

  Lenovo

  Prenosni računalniki v lasti družbe Lenovo, katerih glavna specializacija in dejavnosti so osredotočeni na ozemljein Kitajsko.
  LenovoGroupLimited je družba v lasti Kitajske. Proizvaja osebne predmete in druge vrste elektronike. Po produktivnosti je največje podjetje na svetu z deležem izdelkov na trgu več kot 20%. Po številu mobilnih telefonov je na petem mestu v svetu. Peking ima sedež v Hongkongu in Hong Kongu. Glavni raziskovalni centri se nahajajo v Pekingu, Šanghaju in Shenzhenu (LRK). Tudi njihove podružnice so na Japonskem in v Združenih državah. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in lansiranjem mobilnih, namiznih, netbook, strežnikov, monitorjev, video kartic, video projektorjev in še veliko več.

  Sorodne publikacije