Sistem blok igre poceni: opis, nasveti za izbiro

Ta člen bo zagotovil smernice o tem, kako izbrati ali kako sestaviti nizkocenovno sistemsko enoto za igre. Številne računalniške platforme, velik seznam modelov procesorjev, grafičnih vmesnikov in drugih komponent danes otežujejo to nalogo. Ampak, oboroženi s priporočili, opisanimi v tem materialu, bo enostavno in enostavno izbrati točno konfiguracijo, ki vam bo ustrezala.

Izbira platforme

Prvi korak pri izbiri sistemskega bloka igre je izbrati priključek procesorja. To je potiskanje od te izbire in morali boste izbrati jeklene komponente računalnika. Zdaj veljajo 4 vtičnice:


 • FM2 +.
 • AM3 +.
 • LGA2011 - 3.
 • LGA1151.
 • Prvi priključek za procesor FM2 + je usmerjen v nišo proračunskih, pisarniških in multimedijskih sistemov. Kot osnovo za igralni avtomat je popolnoma neprimerno upoštevati. Socket AM3 + je veliko bolj primeren za te namene. Toda tukaj so bili procesorji te platforme nazadnje posodobljeni leta 2012. V tem času so imeli resno zastarelost. Kot rezultat, takšni čipi niso povsem primerni za izvajanje igre PC. Procesorski priključek LGA 2011-3 ponuja samo visoko zmogljive procesorje, ki so primerni za drage in zmogljive računalnike. Kot rezultat, dostopna in produktivna računalniška platforma z modernim "železom" se lahko zbira le na podlagi LGA1151. To je tovtičnico in priporočljivo je, da danes prenehate z izbiro potencialnega lastnika nove igralne sistemske enote.


  Izberemo model centralnega procesorja
  . Hkrati morajo dve podobni sistemski enoti ustrezati dvema pomembnima zahtevama: cena naj bo čim nižja, vendar mora biti hitrost na sprejemljivi ravni in vam omogoča, da zaženete vse moderne igrače. V zadnjem primeru je treba dodati, da morajo biti parametri izhodne slike čim boljši. Minimalne tehnične specifikacije in podobna raven zmogljivosti v okviru igralne platforme so procesorji družine Core i3. To je na njihovi podlagi in potrebno je organizirati igralne računalnike začetne ravni. Podobne specifikacije so v tem primeru, procesorji 61006300 in 6320. Toda s stroški prvega od njih je veliko nižja, in to je na svoji osnovi bo najbolj primerno za zbiranje takšnega računalniškega sistema. Če proračun dopušča, potem lahko sprejmejo dražje spremembe čipa, zaradi tega se bo povečala hitrost računalnika.

  Sistemska plošča

  Enota za sistemske igre, ki je poceni, bi morala temeljiti na poceni, hkrati pa precej funkcionalni matični plošči. Seveda, v okviru vtičnice LGA1151 je podjetje "Intel" ponudilo veliko različnih cen tako za funkcionalnost kot za sisteme logike sistema. Najbolj dostopna med njimi je H110. Njegove zmogljivosti so povsem dovolj za ustvarjanje igralniškega sistema začetne ravni. Obstajata dve reži za OPERATIVNI pomnilnik (to je, celo 16Na računalnik lahko namestite GB RAM-a) in obstaja tudi ena reža za namestitev digitalnega grafičnega pospeševalnika. Prav tako je treba dodati, da Core i3-6100 ali katerikoli drugi čip v tej družini prihaja z zaklenjenim multiplikatorjem in nekako overclock procesor tega razreda je nemogoče na običajen način. Zato ni posebnega smisla plačati za takšno možnost, ki se v prihodnosti ne bo uporabljala. Kot primer, lahko prinese model ASUS H110M - K s stroški 3000 rubljev. Lahko pa ste pozorni na matične plošče in vse druge proizvajalce, razen na Biostar. Bolje je izključiti izdelke zadnjega podjetja, ker se njegovi izdelki ne razlikujejo v povečani zanesljivosti.

  Grafični adapter

  Hkrati bi morala biti produktivna in poceni igralna sistemska enota. Cena in zmogljivost grafičnega pospeševalnika sta v tem primeru ena od glavnih vlog. Točno na to in ni priporočljivo shraniti. Čeprav imajo GeForce 1050 in Radeon RX460 najmanj zmogljivosti, je še vedno bolje, če prijavite isto 50 $ in kupite grafično kartico GeForce 1050Ti ali Radeon RX470. Za prvo grafično kartico bodo morali dati 10.000 rubljev, in za drugo - 12.000 rubljev. Vendar bo to preplačilo na koncu pripeljalo do tega, da se bo število FPS v igračah znatno povečalo. Na primer, ASUS grafična kartica modela STRIX-RX470, ki spada v serijo ROG in ima 4 GB, se lahko zažene.

  RAM

  Poceni enote sistema za igre morajo biti doslejObvezno mora vsebovati najmanj 8 GB pomnilnika RAM. Vrsta uporabljenega pomnilnika OPERATIVE mora biti DDR4. Prav pri uporabi takih trakov in ostrih krmilnikov pomnilnika znotraj okvira LGA1151. Če opazite, da je DDR3 zastarel kot del igralnega sistema, lahko pride do težav z združljivostjo, ki bodo povzročile, da procesor ne bo uspel. Ponovno, prisotnost 2-kanalnega krmilnika OPERATING memory v CPU kaže, da je bolje uporabiti namesto 1 8-gigabajtnega sodčka 2 modula po 4 Gb. To bo sčasoma povzročilo dodatnih 5% na uspešnosti. Frekvenca modulov mora biti hkrati 2133 MHz. Strošek niza 2 trakov s tako frekvenco do danes je 2500-2600 rubljev.

  Disk podsistem

  Čeprav je načrtovana izgradnja ali nakup sistemske enote poceni, vendar pa mora diskovni podsistem nujno vključevati pogon SSD ali trdi disk. Priporočamo, da prvi uporabljate samo za namestitev programske opreme, ki zahteva najvišjo hitrost. To je operacijski sistem, igrače in še ena najpomembnejša programska oprema. Drugi element diskovnega podsistema je najprimernejši za shranjevanje osebnih podatkov ali za "shranjevanje" igrač. SSD z velikostjo 120 GB bo stala 2500 rubljev in zmogljivost trdega diska 2 TB - 2500-3000 rubljev.

  Napajanje, ohišje in hladilni sistem

  Na ohišje in na blokV tem primeru se napovedujejo povečane zahteve. Prvi bi moral imeti dodatno hlajenje, kar bi izključilo možno pregrevanje računalniških komponent. Te zahteve ustrezajo enotam igralnega sistema ASUS. Je na njih in priporočljivo je, da se odločitev ustavi. Na primer, mogoče je kupiti ASUS model TA8-C2 za 2500 rubljev. Moč napajanja v takšnem sistemu mora biti 550W. Te zahteve so popolnoma skladne z LW-6550HG podjetja HuntKey in stane približno 1800 rubljev. Prav tako je treba opozoriti, da ta izdelek spada v energetsko učinkovito serijo in ima oznako Green Star.

  Monitor, tipkovnica, manipulator in akustika

  To je načeloma že sestavilo enoto vstopnega sistema za igre na srečo. Sestavni deli sistema tipkovnice, miške in zvočnikov so izbrani po lastni presoji. Hkrati se zanašamo na njihovo vrednost, kakovost in uporabnost. V tem primeru monitorju predloži posebne zahteve. Njena diagonala naj bo vsaj 24 palcev, ločljivost izhodne slike pa naj bo le 1920 x 1080 px. Tudi v svoji osnovi bi morala ležati IPS - matrika. Na primer, lahko prinesete VP247H iz ASUS-a. Stane zdaj okoli 9000 rubljev.

  Povzetek

  V tem gradivu je bilo opisano, kako zgraditi ali izbrati poceni sistemsko enoto za igre. Popoln seznam priporočenih komponent takšnega sistema je podan v spodnji tabeli.Konfiguracija sistema za vstopne ravni iger v tem trenutku

  Št.
  Cena, rublji  1.


  )
  Procesor


  Core i3-6100  6000  2.
  )


  Sistemska plošča  ASUS H110M - K  3000


  ASUS STRIX-RX470 ROG 4Gb  12000 98)


  4.  OPP  2 x 4 Gb DDR4-2133  2600  5.  SSD - pogon  120 GB 126)


  2500  2Tb  ASUS TA8-C2  Napajanje  HuntKey LW-6550HG  1800  9.  Monitor  ASUS VP247H  9000  Skupaj:  42400
  )
  To je trenutno minimalna konfiguracija igre. Iz nje lahko pridete z dodatnimi priključki in močnejšim sistemskim blokom. Prav tako je treba opozoriti, da tabela ne določa perifernih naprav in akustičnega podsistema. Lahko jih izberete po lastni presoji.

  Sorodne publikacije