ASUS N56VZ: pregled, specifikacije, fotografije

Vsakič, ko Intel predstavi novo linijo procesorjev, so proizvajalci enega za drugim predstavili nove računalnike, izdelane na podlagi novih žetonov. Prav ta ročni kolesnik posodobitev, ki so ga sprožili inženirji Intel, je leta 2012 povzročil nastanek posodobljene linije računalnikov iz ASUS-a. Takrat se je pojavil prenosni računalnik ASUS N56VZ, ki je bil lansiran na podlagi nove platforme z osupljivo tehnično opremo. Takrat je ASUS uspel ustvariti najbolj obetaven in napreden multimedijski "avto". V tem pregledu bomo podrobneje preučili napravo.

Tehnične značilnosti

Za lažje zaznavanje so podatki predstavljeni v obliki tabele

Matična plošča ASUS N56VZIntel HM76 Express

)

ProcesorIntel Core i7-3619QM, 2300 do 3300 MHzPomnilnik RAM6 gigabajtov (razširljiv na 8) DDR3ROM pomnilnik500 GB, hitrost 5400Zaslon15.6 palcev, 1920 x 1080 slikovnih pikgrafična kartica
Nvidia GeForce GT650MBaterija56 vatov * leto


)
Del programske opreme Okna

Zadeva in komunikacija

Ohišje naprave, za razliko od prejšnje generacije naprav, je izdelano iz aluminija. Zahvaljujoč uporabi dražjih materialov, je laptop videti veliko bolj predstavljiv. Tudi kovina v telesu je veliko manjša in ne zbira odtisov. Delovno območje je izdelano tudi iz grobih kovin, kot je Apple MacBook. Vsepodrobnosti prenosnega računalnika se med seboj ujemajo, ni škripanja in zamud.

Kar zadeva komunikacijske vmesnike, potem uporabniki čakajo na soliden komplet, ki bi bil vreden celovitega multimedijskega prenosnika. Na levi strani prenosnega računalnika so: VGA, omrežna vrata, HDMI vrata, 2 USB 3.0 priključka. Na desni strani je avdio vhod (mikrofon), avdio izhod (slušalke in zvočniki), 2 vtičnici USB 3.0, priključek za napajanje. Sprednji del prenosnika skriva pogon za branje pomnilniških kartic SD.

Tipkovnica in sledilna ploščica

ASUS iz te generacije prenosnih računalnikov je bil končno povezan s svojimi poskusi na razporeditvi tipkovnice. Tipkovnica ASUS N56VZ ima klasično postavitev, ki se je navadila na večino potrošnikov. To je tipska otoška tipkovnica, ki po privzetku omogoča hitro in čim bolj stabilno in udobno tiskanje. Ključi so ploski, brez depresij na točki pritiska, vendar na svoji skromni višini te globine sploh niso potrebne. Na splošno je izkušnja z uporabo tipkovnice izjemno pozitivna, čeprav se zdi, da v multimedijskem stroju ni najbolj potreben element.

Pod tipkovnico se nahaja masivna (po standardih Windows prenosnika) sledilna ploščica, ki jo je treba obrniti. Kovinski premaz zagotavlja gladko drsenje po površini zaslona na dotik. Še eno zadolževanje se lahko šteje za prisotnost podpore za prilagodljive geste, kot je na MacBook, kjer se izvaja na ravni operacijskega sistema.

Zaslon in zvok

V ASUS N56VZNameščen je sijajni 15,6-palčni zaslon. Ločljivost matrike je 1920 x 1080 slikovnih pik. Takšna resolucija zadostuje za udobno delo z več programi "ob bok", besedilo postane bolj jasno in prijetnejše za oči. Sijajni premaz zagotavlja visoko stopnjo svetlosti in bogat barvni prenos, vendar odsotnost polarizirajoče plasti onemogoča uporabo prenosnega računalnika pri izpostavljenosti soncu. Raven svetlosti in kontrasta je, mimogrede, višja od ravni velike večine konkurentov istega segmenta naprav. Edina stvar, ki je zelo frustrirajuča, je minimalni kot gledanja. Najmanjši naklon pretvori sliko v negativni zaslon.
Zvok primera je še boljši. ASUS-ov lastni stereo sistem, ki je sposoben proizvesti žive in prodorne frekvence zgornjih in srednjih frekvenc, ustreza predvajanju zvoka. Za globino zvoka in basa se ujema s subwooferjem, ki se poveže z računalnikom s kablom USB (očitno iz tega razloga toliko USB vrat na tem prenosnem računalniku).

Učinkovitost in avtonomnost

Specifikacije ASUS N56VZ so impresivne. Srce naprave je najnovejši procesor Intel pod kodnim imenom Ivy Bridge. Frekvenca ure za to ponovitev doseže 2300 MHz v normalnem načinu in 3300 MHz v načinu pospeševanja za Turbo Boost. Zmogljivost procesorja je še danes dovolj za delo s kompleksnimi programi, ki zahtevajo velike vire, sodobnimi igrami in profesionalno programsko opremo. Za igralno zmogljivost je združljiva grafična kartica Nvidia GeForceGT650M Mobilna različica priljubljenega video procesorja, čeprav slabša od modela za odrasle, še vedno lahko navduši oboževalce, da igrajo igre razreda AAA.

Procesor dopolnjuje 6 gigabajtov OPERATING memory in trdi disk do 500 gigabajtov. Glavni problem je dejstvo, da prenosnik uporablja klasični trdi disk s hitrostjo 5400 vrt /min, medtem ko so moderne naprave že dolgo opremljene s SSD-ji. Klasični trdi disk upočasni računalnik in zahteva zamenjavo, po možnosti od prvega dne po nakupu. Med prehodom sintetičnega testa, vgrajenega v Windows 7, so računalnik presenetili naslednji rezultati:

Ocenjena opremaTočkeCPU7,6RAM RAM7,7Grafična kartica (Aero vmesnik)7.1Grafična kartica (v igrah)7.1ROM spomin5.9

Tako zahtevno in močno železo porabi veliko energije. Prenosnik ima standardno šest-celično baterijo z zmogljivostjo 56 vatov * uro. Med neodvisnimi preskusi se je izkazalo, da je prenosni računalnik sposoben delovati:
  • 6 ur počitka;
  • 2 uri pri največji obremenitvi;
  • približno 3 ure v mešanem načinu delovanja.

    Namesto zaključka

    je težko odkriti vsaj eno pomanjkljivost v tako močnem računalniku (trdi kot trdi disk, vendar ga je mogoče zamenjati). Tudi zdaj, ko praznuje peto leto, je še vednoizgleda kot prepričan 4-ku, in je pripravljen služiti novemu lastniku enako. Definitivno vreden nakupa, kljub visoki ceni. Najti nekaj podobnega v tem razredu in ne biti razočarani bo zelo težko - dober bonusni izdelek.
  • Sorodne publikacije