Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 310-15ISK - pregledi lastnikov, lastnosti in funkcij

Na sodobnem trgu je veliko proračunskih zvezkov. Vendar pa vsi ne ustrezajo razvpitemu razmerju "kakovost-kakovost". Izbira bolj ali manj primernega modela se včasih zdi precej zapletena. Če pa podrobno preučite vse specifikacije prenosnega računalnika in ga primerjate s kabli, lahko razumete veliko. Priznana vodilna v proizvodnji proračunskih prenosnih računalnikov je Lenovo. In to je res. Samo ta proizvajalec ponuja razmeroma močne in visoko kakovostne modele po primerni in neobičajni ceni. To je do takih naprav, ki pripada tudi Lenovo IdeaPad 31015ISK. Mnenja o njem so večinoma pozitivna. Vendar jih bomo pogledali kasneje. Kot tudi tehnične značilnosti naprave. Medtem bomo spomnili glavne mejnike razvoja in oblikovanja družbe Lenovo.


Pogovorimo se o proizvajalcu

Družba Lenovo je bila ustanovljena na Kitajskem leta 1984. Do takrat je IBM prilagodila osebne računalnike za uporabo na Kitajskem. Družba je tudi aktivno uvozila računalnike. Leta 1990 je bil zbran prvi osebni računalnik "Lenovo". Od takrat naprej je družba nadaljevala z zbiranjem svojih osebnih računalnikov. Leta 2010 je Lenovo dosegel tako impresiven uspeh, da je lahko z vsemi svojimi dolgovi in ​​zaslugami odkupil legendarno blagovno znamko IBM. Kot rezultat, v liniji mobilnih računalnikov Lenovo pojavil tako legendarni seriji ThinkPad in IdeaPad - zapuščina kupili IBM. To je dovoljenoZaženite prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 31015ISK. Mnenja o tem, mimogrede, so precej dobri.


Toda glede doseženega se proizvajalec ni ustavil. Relativno nedavno je podjetje odkupilo znamko Motorola. Legendarni proizvajalec je potonil v dolg in ni našel nič drugega kot prodati svoje poslovanje kitajskemu velikanu. Zdaj lahko "Lenovo" proizvaja pametne telefone pod blagovno znamko "Moto". Ampak "Motorola" ne bodo. Toda z osebnimi računalniki in prenosniki od proizvajalca je vse v redu. So zanesljivi, produktivni, vredni denarja in zlahka tekmujejo s priznanimi merilniki (kot je HP). To je točno to, kar je Lenovo IdeaPad 31015ISK Laptop. Mnenja o tej kreaciji bomo obravnavali malo kasneje, vendar se za zdaj obračamo na tehnične značilnosti naprave.

Oblika in materialni primer

Torej, kako izgleda Lenovo IdeaPad 31015ISK? Črna, glede na uporabniške ocene, se zdi bolj resna. To je klasika. Črni prenosni računalnik se bo dobro ujemal z domačim okoljem in v pisarni v sredo. Toda brez žlice, seveda ni bilo mogoče dobiti katrana. Pokrov je izdelan iz plastike, ki po mnenju uporabnikov zelo pametno zbira prah in prstne odtise. Obstajajo različice barve. Ampak samo za zgornji pokrov. V notranjosti se plastika trudi pretvarjati, da je polirana kovina. Toda to je zelo slabo zanj. In ta plastika je enostavno stisnjena. Tipkovnica je standardna, tip otoka, z namensko digitalno ploščo. Pod tipkovnico je sledilna ploščica ogromne velikosti, z namenskimi tipkami (kot pri miški). Panel takšne velikosti, ki ga zelo pogrešamtežko je. Nad tipkovnico je samo gumb za vklop in par LED diod - nič odveč. Ta oblika je celo privlačna. Prenosnik izstopa med svojimi sošolci, ki so običajno preobremenjeni z različnimi neuporabnimi elementi. Okrog zaslona je sijajni okvir. Zaslon je tudi sijajen. To seveda ni slabo, vendar se prstni odtisi in prah zbirajo zelo hitro. V čast inženirjev Lenovo, je treba opozoriti, da je ta laptop prišel ven veliko tanjši od svojega proračuna kolega. In omogoča bolj udobno uporabo. Zdaj pa preidimo na strojno polnjenje.

"Železni" prenosni računalnik

In zdaj najbolj zanimiv. Kaj je pod pokrovom v Lenovo IdeaPad 31015ISK? Ocene pravijo, da sta dve različici naprave različni glede na vrsto procesorja. Poglejmo tistega, ki je močnejši. Osnovni procesor uporablja Intel Core i7 Skylake. Ima štiri jedra in osem niti. Največja urna frekvenca je 3 gigaherc. To je resna moč za prenosni računalnik. Količina RAM-a je 6 gigabajtov. Poleg tega se na matični plošči razstavijo 4 gigabajti, druga 2 pa kot izmenični modul. Grafiko prenosnika predstavljata dva video adapterja naenkrat: vgrajena Intel HD Graphics 520, ki teče ob lansiranju ne posebej zahtevnih aplikacij, in diskretni nVidia 920 MX z 2 gigabajti pomnilnika, ki se poveže z zagonom težkih 3D programov in iger. Preklapljanje med video karticami poteka s tehnologijo nVidia Optimus. Pogon je predstavljen s trdim diskom velikosti 1 terabajt in hitrostjo vrtenja 5400 vrt /min. Na voljo je tudi brezžični internetNajnovejša generacija Bluetooth adapterjev, DVD pogon in potrebno število vmesnikov. Operacijski sistem uporablja Windows 10 Home Edition. Točno isti OS je opremljen z Lenovo IdeaPad 31015ISK belega prenosnika. Mnenja o njej so zadržana-pozitivna.

Značilnosti zaslona

Kaj bo zaslon Intel IdeaPad 31015 z zaslonom Intel? Pregledi lastnikov zaslona so zelo razočarani. In res je, da je v prenosniku nameščen slab zaslon, ki temelji na TN-matriki, z zelo slabimi koti gledanja in izjemno nizko ločljivostjo - 1366 s 768 točkami. Zaslonska diagonala je 156 palcev. V primerih, zaslon dobro opravi svojo glavno nalogo - prikazuje informacije. Toda za resnejše vaje je ni mogoče uporabiti. Tisti, ki profesionalno delajo s fotografijo, ne bodo zadovoljni s takšnim zaslonom. Igralci prav tako ne bodo navdušeni, saj je odzivni čas matrike zelo velik. V izjemno dinamični igri boste videli divjo "zanko". Za brskanje po spletu, delo z dokumenti ali gledanje filmov pa bo takšen zaslon primeren. Samo njegova svetlost je zelo nizka. Zato, na sončen dan na ulici običajno uporabljajo laptop ne bo delovalo. In škoda. Zdaj pa preidimo na življenjsko dobo baterije.

Življenjska doba baterije

Kaj je baterija v tem prenosnem računalniku? V skladu s specifikacijami ima baterijo 3687 magije in moč 30 vatov na uro. Kaj to pomeni, če govorite normalen jezik? To pomeni, da pri gledanju videa pri udobni svetlosti in glasnostidovolj za največ 4 ure. Vendar pa s pomočjo vključitve posebnih načinov varčevanja z energijo, zmanjšanje svetlosti naprave na minimum in umetno omejitev frekvence procesorja lahko doseže povečanje v 1-2 urah. Včasih življenjska doba baterije, seveda, ta laptop ne sije. Ampak ne pozabite na njegovo moč. Ni presenetljivo, da s temi parametri že dolgo »ni živel«. To je še vedno običajen rezultat.

Pozitivne povratne informacije od lastnikov

Torej, kaj so ocene strank o Lenovo IdeaPad 31015? Ni treba posebej poudarjati, da so uporabniki večinoma zadovoljni s prevzemom. Velika večina lastnikov tega prenosnika se ponaša z zmogljivostjo in odličnim videzom. Veliko čast gre za dokaj velik trdi disk. Prav tako lastniki opozarjajo, da laptop deluje dobro celo leto po nakupu. To ni presenetljivo, saj so se izdelki "Lenovo" vedno lahko pohvalili z zanesljivostjo. Uporabniki upoštevajo tudi dober hladilni sistem. Nihče drug ni pregrel prenosnika. To pa velja le, če se bo redno čistilo pred prahom in umazanijo. Če tega ne storite, lahko enostavno uničite tudi najbolj kul hladilni sistem. Nenavadno je, da se je laptop izkazal za dober v igrah. Tudi World of Tanks v srednjih nastavitvah je precej igriv. Prenosni računalnik odlično deluje v določenem obdobju avtonomije. Dokaz za to je veliko število pozitivnih ocen.

Negativne povratne informacije lastnikov

Mnenja o Lenovo IdeaPad 31015ISK so na splošno negativna.kakovost zaslona zaslona in trajanje baterije. Zaslon, po mnenju uporabnikov, je resnično poreden. Tudi pri šibkem kotu nagiba na zaslonu ni mogoče upoštevati ničesar. In kar je najpomembneje, vsi lastniki se pritožujejo zaradi nejasnega utripanja zaslona. In to je res. Pri 50 hektarjih človeško oko zelo slabo zaznava ta fliker. Kot rezultat, dolgo časa za delo na laptop ne deluje. Na žalost mora biti ta težava. Tudi negativne pripombe so bile podane glede na trajanje baterije prenosnega računalnika. S takimi parametri (po mnenju uporabnikov) naj bi prenosni računalnik deloval iz baterije za nekaj ur dlje. Ampak to ni tako pomembno kot svetleč zaslon.

Zaključek

Pregledali smo Lenovo IdeaPad 31015ISK 15 6. Upoštevani so bili tudi pomembni pregledi. In kakšna razsodba? Če ne bi bilo utripanja zaslona, ​​ki je imelo škodljiv učinek na organe vida, bi se ta prenosni računalnik lahko priporočil vsem in vsem. In zato je bolje, da se vzdržite nakupa, če ste dragi očesu.

Sorodne publikacije