240 Hz monitor: kaj izbrati? Pregled najboljših modelov in pregledov

Računalnik je brez monitorja neuporaben. Ta komponenta sistema omogoča normalno delo uporabnika. Vendar pa je to pomembno za multimedijsko, tudi za računalniške igre. 240Hz monitor je sanje vsakega človeka, ki redno uporablja računalnik za kakršen koli namen, ki zahteva dolg poudarek na zaslonu.

Udobje

Monitorji so različni. Od moralno zastarelih in izjemno primitivnih zaslonov s kino, do neverjetno jasnih ukrivljenih zaslonov, debelih le nekaj milimetrov. V dobi konveksnih zaslonov okrog 240 Hz, monitor ni niti sanjal. Takrat preprosto ni bilo. Morala sem biti zadovoljna s tem, kar je bilo. Zaradi nepopolnosti tehnologije so stari zasloni povzročili veliko škodo uporabniku. Zasloni se hitro magnetizirajo, potegnejo prah in se svetijo. Za njih je bilo neprijetno in neprijetno delati. Najpogosteje, po dolgem zasedanju na računalniku, so oči in glava bolele. Toda starost teh monitorjev je konec. Zamenjali so jih z naprednejšimi, a tudi zastarelimi monitorji na tekočih kristalih. Niso se svetili, vendar se niso mogli pohvaliti z dobro stopnjo osveževanja. V najdražjih modelih je dosegel 60 Hz.


Ploščati zasloni so potrošniki všeč in ta tehnologija se hitro razvija. V samo nekaj letih so se pojavili ne le različni zasloni, temveč tudi zelo dobre matrike. Posebna ekskluzivna linija igralnih monitorjev je vedno posedovalavisoko frekvenčno posodobitev. Danes so najbolj udobni, priročni in varni zasloni 240 Hz monitorji.

Varnost

Vsi monitorji s tako impresivno stopnjo osvežitve so najvarnejši na trgu. Premikanje okvirjev je tako hitro, da ga človeško oko ne vidi. Že po 60 Hz je težko videti razliko v frekvenci z očmi. Med 100 in 240 Hz ta razlika sploh ni opazna, vendar je kljub temu res. Slika izgleda zelo gladko. Njena ostrina in nerodnost izgine. Tudi najhitrejši prizori bodo jasno in udobno vidni.


Poleg tega večina teh zaslonov temelji na tehnološki matrici. Zastarela matrika TF skoraj nikoli ni nikjer uporabljena. Najbolj priljubljen je IPS. Zaradi prenosa barve, svetlosti in ostrine slike je postala priljubljena med mnogimi ljudmi. Ni slabša od njega in matrika s tehnologijo Amoled. Najnaprednejši 240 Hz monitorji na trgu temeljijo na ukrivljenih matrikah. Mnogi verjamejo, da je to samo tržni trik, vendar je to daleč od primera. Vsi ti ljudje so narobe.

Ukrivljena svetloba

Ukrivljenost zaslona odpre uporabnika občutek delnega potopitve. Jeziki o virtualni resničnosti ne gredo, toda občutek obsega slike ima moč. Zelo široki monitorji bodo vplivali na periferni vid osebe. Poleg tega zavoj idealno ponavlja okroglost človeškega očesa. To vam daje možnost, da preživite veliko več časa na zaslonu brez resnih posledic za vaš vid. Ukrivljeni svet ima zelo malo slabosti, večinomanekatere prednosti.
Visoka pogostost posodabljanja monitorja se uporablja le v korist. Slika na tem zaslonu ni popačena, tudi če ločljivost ni združljiva. Iz tega razloga številne igre ne bodo vplivale na celotno površino zaslona, ​​temveč bodo uporabljale samo osrednji del. Odvečna površina je pobarvana v popolni, sočni in neopazni črni barvi. Pomanjkanje samo dveh je visoka cena monitorja in nezdružljivost s polovico iger.

Popoln svet iger

Računalniške igre - pomemben del življenja mnogih ljudi. Med igranjem bi se rad čim bolj potopil v igro. Na žalost tega ni mogoče preskusiti s poceni zaslonom. Veliko je odvisno od slike, da jo zanemarimo. 240Hz igralni monitorji so izdelani posebej za igre na srečo. Vendar pa je to tržni trik. Največji proizvajalci elektronike na svetu dobro zaslužijo igralce. Previsoka cena takega zaslona je določena z blagovno znamko in zasnovo. Dovolj je, da kupite redni monitor z zadostno hitrostjo osveževanja.

Trgi zakonov

Ko razmišljamo o nakupu takšnega nadzornika kakovosti, vsak kupec začne z obračanjem revij in mest proizvajalcev. Na splošno so povsod vsi proizvodi enaki in to je velik problem. Kateri monitor izberete? Veliko jih je, vsi se razlikujejo po vrednosti, vendar med njimi niso zagotovo poceni. Obstaja le nekaj osnovnih nasvetov, ki jih morate upoštevati.
 • Samo proizvajalec s časovnim preizkusom. Če obstaja izbira med kitajskimi proizvajalci in dražjiJaponski ali evropski - najbolje je izbrati drugo možnost. Nakup drage opreme ni mogoče shraniti. Kitajski izdelki, čeprav cenejši, vendar odstotek pomanjkanja je veliko višji, in odstotek vračanja blaga slabe kakovosti - nižje.
 • Nikoli ne sledite oglaševanju. Oglaševanje ni motor napredka, ampak način prodaje blaga po višji ceni. Zato je treba izbrati tiste modele, ki zaostajajo za eno generacijo. Lahko so veliko cenejši.
 • Večkrat preverite združljivost. Lastnikom šibkih računalnikov ni treba razmišljati o monitorju s frekvenco 240 Hz. Slabi sistemi niso združljivi s tako zahtevno grafično izhodno napravo. V najboljšem primeru bo monitor deloval s frekvenco do 60 Hz, v najslabšem primeru pa sploh ne bo deloval.
 • Običajni širokokotni monitorji so veliko cenejši od ukrivljenih. Razlogi za to so očitni in ležijo na površini. Upogibanje matrice in proizvodnja je dražja in bolj povpraševanja. Zato so monitorji s konvencionalno matrico cenejši.
 • Kako izbrati monitor? Vsakdo, ki bi ustrezal vsaj 3 svetom. To ne bo zagotovilo 100% jamstva, ampak bo znatno zmanjšalo tveganje neuspešnega in izjemno dragega nakupa.

  Benq

  Benq je priljubljen proizvajalec elektronike iz Tajvana. Podjetje je že vrsto let na globalnem trgu in je uspelo pridobiti zaupanje milijonov uporabnikov. Stotine tisoč najbolj pozitivnih ocen ji dajejo ime in to ni čudno. Ta proizvajalec ima zelo majhen odstotek pomanjkanja, veliko novih, sledi sodobnim trendommodelov. Predvsem inovacije so vplivale na naprave za izhod informacij. Benq 240Hz monitorji so izdani že dolgo nazaj. Seveda, večina modelov - redni super široki monitorji, obstajajo pa tudi ukrivljeni. Ja, to so zelo dragi primeri.

  Kid XL2540

  Benq Zowie XL2540 igralni monitor sploh ni "dojenček", zlasti v smislu stroškov. Vendar pa je veliko manjši od številnih zaslonov enega izmed njih. Njegove dimenzije so impresivne, pa tudi ločljivost zaslona. To je stara, vendar vsakdanja vsakdanjik, 1920h1080. Monitor ni ukrivljen, je ravna in sploh ni široka. Za delo, ne ustreza več kot absolutno, ampak za igralce - to je to. Poleg tega, lahko namestite na straneh zaslona posebne zaščitne vizirje, ki bodo pomagali potopiti uporabnika v igranja. Matrix - TN, ki ni zelo dobra. Na trgu so že več let na voljo sodobnejši monitorji. Strošek te kopije se giblje okoli 25.000 rubljev. Za mnoge se to zdi poceni, vendar je taka vsota za standardno ločljivost, zastarelo matrico in najbolj običajen prikaz je draga. Igrače Benq Zowie XL2540 privlači pogostost posodobitev. Kljub vsem slabostim je odličen monitor. Visoka frekvenca, minimalistična zasnova, zaščitni vizirji, stara, vendar izboljšana matrika - to je tisto, za kar ga sprejemajo igralci na srednji ravni.

  Popularni modeli

  Poleg modela obstajajo tudi drugi, ki niso manj priljubljeni. Konkurenca za "otroka" je:
 • DELL U3415W je ultra široka pošast. Dodeljuje se ogromna poraba energije in stane do 50.000 rubljev. Neverjetnozahtevne sistemske komponente.
 • ASUS ROG Swift PG258Q - zaobljen, neverjetno jasen, patetičen in ogromen. Deluje samo z močnimi osebnimi računalniki. Stane približno 60.000 rubljev.
 • ViewSonic XG2530 ni tako drag kot prejšnji modeli. Stane samo 30.000 rubljev. Majhna in lepa. Ločljivost in diagonala sta standardna. Na podlagi matrike TN. Najboljši tekmovalec Zowie XL2540.
 • Mnenja

  Navadeni smo na dejstvo, da so vsi pregledi subjektivni pogled na predmet. Vendar ne v tem primeru. Presenetljivo je, da so pregledi enaki. Negativne povratne informacije o monitorjih s frekvenco 240 Hz, od Benq in drugih znamk, so zelo majhne. Izgubljeni so v pozitivnem. Naprave te ravni ne morejo biti slabe. Da, vedno so slabosti, vendar niso kritične.

  Sorodne publikacije