BMW 116i: specifikacije, značilnosti in pregledi

Znani nemški koncern BMW je leta 2005 začel proizvajati originalni BMW 116i. To je petvratna hatchback z edinstvenim dizajnom. Pogon je nameščen vzdolžno spredaj, ima štiri valje in sistem za distribucijo plina DOCH. Pri razvoju stroja je bilo uporabljenih veliko inovativnih tehničnih rešitev. Upoštevajte značilnosti in značilnosti tega avtomobila.

Zunanjost

Razvijalci BMW 116i ponujajo avtomobil v več opremi. Še posebej svetel videz se je pojavil v modifikaciji "Sport Line Eidyshn", ki je izšla leta 2013. Zunanjost je bila svetla, nepozabna, z očitnim namigom na agresijo in dinamiko. Elegantnost linij karoserije poudarja spektakularno masko hladilnika in sesalnika zraka, izdelano v črnem sijaju. Zaščita radiatorja je dobila večji korak med rebri, katerih število se je zmanjšalo na osem kosov. Spodnji del je vizualno razširjen s kromiranimi vložki. Vse nianse v kompleksu dajejo merilo za podobnost s športnim avtomobilom. Doda agresijo osrednjemu nosilcu, je videti kot super hitrost avtomobila. Za avtomobilom ni nič manj športen zaradi dvojne izpušne cevi, originalnega dušilnika in kromiranih vložkov.

Notranjost

Ni skrivnost, da BMW 116i pripada elitnemu razredu. Zato je notranjost primerna zanj. Notranja oprema je impresivna nič manj kot zunanja oblika. Notranjost je vzdržljiva v dinamičnih barvah.
Črn sijaj se odlično ujema zrdeče vložke, izgleda povsem naravno in ne reže oči. Izdelava je izdelana po podrobnostih, vključno z okvirjem kartic in armaturne plošče. Naslanjači so narejeni v športnem stilu, oblečeni v mehko krpo ali usnje. Salon ima polno "mleto meso": klimatsko napravo, naslonjač in nastavitev volana, ogrevana ogledala, klimatsko napravo. Upravljalni elementi so nameščeni čim bolj udobno za voznika.

BMW 116i: tehnične značilnosti

V nadaljevanju so navedeni parametri tehničnega načrta za proizvodnjo tega avtomobila za obdobje 2007–2011:
 • vrsta karoserije - hatchback;
 • polna teža /opremljena - 134/176 ton;
 • Mejna hitrost - dvesto pet kilometrov na uro;
 • polmer vrtenja najmanj 54 metrov;
 • zmogljivost prtljažnega prostora - 1150 litrov (največ);
 • dolžina /širina /višina - 423/174/142 m;
 • sprednja /zadnja proga - 148/149 m;
 • odmik od ceste - 145 centimetrov;
 • pospešek od nič do sto kilometrov - 102 sekund;
 • menjalnik - mehanik ali stroj s šestimi koraki;
 • vrsta pogona - zadaj;
 • pnevmatike 195/55 R16;
 • Zavorni sistem - izvedba s prezračevanjem na disku.
 • Poleg tega je treba opozoriti, da je neodvisno vzmetenje BMW 116i pred sprednjo stranjo opremljeno s stabilizatorji ("MacPherson"). Podobno zadnje vozlišče - neodvisen tip, multi-motor - tudi opremljeno s stabilizacijskimi regulatorji stabilnosti.

  Elektrarna

  Treba je opozoriti, da je bil v prvih različicah BMW 116i motor ekonomičen, imel je štiristransko razporeditev, distribucijo plina variatorja. Njegova močbilo je okoli sto petnajst konjskih moči. Kasnejše spremembe je prejel motor z Valvetronikom in Twin Power Turbo. Takšna zasnova je povečala dinamiko avtomobila.

  Splošne značilnosti agregata:
 • tip - bencinska enota z neposrednim vbrizgavanjem goriva;
 • lokacija - vzdolžna čelna;
 • obseg delavca - tisoč šeststo kubičnih centimetrov;
 • agilnost - šest tisoč vrtljajev na minuto;
 • hod bata - 756 mm;
 • kompresijsko razmerje - 12;
 • število ventilov - šestnajst kosov.
 • Parametri motorja omogočajo pospeševanje avtomobila na stotine v desetih sekundah. Pri 53 litrskih rezervoarjih je poraba goriva v mešanem načinu približno šest litrov na sto kilometrov.

  Značilnosti

  Rad bi se osredotočil tudi na opremo in elektroniko avtomobila. Opremljen je s sodobnim avtomatskim menjalnikom Steptronik. Ta osemstopenjski menjalnik izboljša upravljanje vozila z največjim udobjem za voznika.
  Zanimive in edinstvene elemente so tudi lahki legirani šestnajst palčni diski BMW 116i. Izdelane so s tehnologijo Star-spoke, v kombinaciji z varnimi pnevmatikami pa bistveno povečajo stabilnost in dinamiko avtomobila. Poleg tega lahko opažamo naslednje podrobnosti:
 • parne ksenonske svetlobne elemente;
 • žarometi za pranje;
 • večnamenski športni volan;
 • parktronic;
 • vijaki-skrivnosti.
 • Avtomatsko prestavno polje je treba podrobneje obravnavati, kot je opisano v nadaljevanjuPozitivna značilnost BMW 116i je v veliki meri odvisna od tega.

  Steptronik

  Preizkušanje menjalnika obravnavanega vozila je postalo pravi užitek. Pomembno je omeniti, da je to edini avtomatski menjalnik, ki je bil nameščen na osnovno različico majhnega avtomobila. Razvijalci so povečali število hitrosti, hkrati pa zmanjšali agilnost motorja pri omejitvi hitrosti. Ta rešitev je omogočila doseganje večje porabe goriva in zmanjšanje hrupa delovnega motorja.


  Sprememba hitrosti je tako zvest in tiha, da je sledenje tej funkciji mogoče le s spremembo števila vrtljajev, prikazanih na kazalniku na informativni plošči.

  Tuning

  Nemški avto BMW 116i se izvaja zelo kakovostno, elegantno in praktično. Vendar pa ni popolnosti. Zato nekateri lastniki poskušajo nadgraditi avtomobil. V bistvu gre za vgradnjo uteži, ekskluzivnih odbijačev in drugih končnih elementov. Naprednejši in nemirni obrtniki uglašujejo motor in si prizadevajo za povečanje moči s sto štirideset na sedemdeset konjskih moči. Pri rekonfiguriranju krmilne enote je mogoče povečati učinkovitost pogonske enote in skrajšati čas pospeševanja na indikator največje hitrosti.
  Klasičen videz restylinga vključuje povečane diske, posodobljeno izpušno cev, aluminijaste pedale, različne blagovne znamke nalepk in predpražnikov.

  Dinamika in praktičnost

  Prestižni in kompaktni avtomobil BMW 116i, katerega tehnične značilnostiomogočajo, da ga postavite kot priročno, gospodarno vozilo z dobro dinamiko, ima več prednosti. Prisotnost razširjene avtomatizirane škatle in pogonske enote s turbinskim kompresorjem omogoča, da majhne avtomobile povezujemo ne samo kot mestni avtomobil v družinski lasti, ampak tudi kot agresiven predstavnik športnih avtomobilov. Na splošno se lahko premišljeno vozilo z zmogljivim dirkalnim avtomobilom tekmuje samo po videzu. Za cesto, ni zelo primerna, ampak pri vožnji po mestu mimo večine konkurentov. Glavni prednostni stranki sta dobičkonosnost, okretnost in oprema vozil. Precej velik prtljažnik za prtljago vam omogoča prevoz trdnega tovora, premišljena zasnova kabine pa omogoča udobno namestitev petih potnikov.

  Prva serija

  BMW F20116i je postal eden prvih v seriji izdelkov. Karoserija avtomobila je ergonomska, kar poudarja povečane zračne odprtine in močne linije vzdolž strani vozila. Ozke luči LED se popolnoma ujemajo s splošno zunanjostjo, vključno z dvojnimi kromiranimi rešetkami. Volumetrične niše koles in široka zadnja proga poudarjata samozavestni stik avtomobila s površino ceste. Zadnji svetlobni elementi so izdelani v prepoznavni stilizaciji, ki ima obliko L. Za podrobnejši pregled BMW v prvi seriji dokazuje svojo ekskluzivnost, praktičnost in visoko kakovost. Voznikov sedež je čim bolj priročen in funkcionalen. Okrasni sijajni in kromirani vložkisalon ponovno poudarja eleganco vozila. Motor v tem modelu ima prostornino 16 litrov, ekonomičen in pospeši "železni konj" na dvesto kilometrov na uro.

  BMW 116i: pregledi

  Po pregledu lastnikov zadevnega avtomobila lahko rečemo, da nemška kakovost in pedantnost nista padla. Nemški avtomobil se je izkazal za kompakten, trajnosten, ekonomičen in dinamičen. Večina uporabnikov se pozitivno odziva na to spremembo. Potrošniki opozarjajo na eleganco oblik telesa, udobno in lepo notranjo opremo, praktično vzmetenje, dobre zavore in zanesljiv motor. Kljub vsem prednostim BMW 116i so ocene dobile tudi negativne povratne informacije. Glavne pritožbe so osredotočene na slabo vzdržnost pri vožnji po zasneženih cestah. Pogon zadaj zahteva natančno vožnjo po problemskih poteh, sicer avtomobil pogosto gre na drsnik, ki je pri gostem prometnem toku precej nevaren pri visoki hitrosti. V preostalem delu vsi glavni elementi izrabljajo svoj vir za skoraj sto odstotkov z ustrezno oskrbo in oskrbo.

  Politika oblikovanja cen

  Obravnavano vozilo očitno ne sodi v proračunsko kategorijo. Vendar pa so lahko proizvajalci v majhnem avtomobilu uvedli maksimalno "polnjenje", ki je odgovorno za upravljanje, varnost, udobje in dinamiko. Poleg tega je avto dobil elegantno športno zunanjost. Auto BMW 116i, katerega cena se začne od milijona rubljev za nov model druge serije, so v povpraševanju v različnih delih sveta. To je trebaNemška kakovost, odlična zmogljivost in odlična oblika. Rabljene avtomobile te kategorije lahko kupite po naročilu ceneje, odvisno od prevoženih kilometrov, montaže in stanja.

  Zaključek

  BMW 116i car "- tehnika ni namenjena ljubiteljem ogromne moči in nori hitrosti. Ta avtomobil je primeren za ljudi, ki cenijo udobje, eleganten dizajn in zmerno vožnjo. Pri mestnih ulicah je vozilo skoraj popolnoma prilagojeno, predvsem zaradi okretnosti in vrvja. Auto, poleg dobrih tehničnih parametrov, ima spektakularno podobo in prijetno notranjost.

  Sorodne publikacije