Acer Aspire 5560 Notebook: specifikacije, testiranje, pregledi

Proizvajalci računalnikov vedno iščejo nove zamisli in tehnologije, ki lahko omogočijo ustvarjanje bolj praktičnih in poceni naprav, ne da bi jim odvzeli visoko produktivnost in energetsko intenzivnost. AMD je prišel do tehnologije Fusion, ki vam omogoča, da ustvarite enotno informacijsko polje, ki združuje grafiko, krmilnik pomnilnika procesorja, nameščen na en sam čip. Takšna napredna rešitev je postala ena od glavnih značilnosti podjetja in vstopila v prenosni računalnik Acer Aspire 5560 - napredni prenosni računalnik, zasnovan za delo z multimedijskimi vsebinami z velikim portfeljem za prihodnost. V bistvu, avto lahko pripišemo "gaming laptops" s samo eno opozorilo, da njegova starost ne bo omogočila začetek bolj sodobnih AAA-razred igralnih projektov. Z bolj preprostimi nalogami se naprava popolnoma spoprijema in verjetno bo ustrezala večini potrošnikov, še posebej, ker je računalnik poceni.

Torej si poglejmo, kaj predstavlja Acer Aspire 5560. Značilnosti prenosnega računalnika, rezultati testov in povratne informacije lastnika.

Paket

Tukaj je vse preprosto - standardni minimalistični set. V polju najdete:
 • Naprava za polnjenje za napajanje iz električnega omrežja.
 • Akumulatorska baterija.
 • Pravzaprav sam Acer Aspire 5560.
 • Značilnosti naprave za lažje zaznavanje smo se odločili, da podamo informacije v obliki spodnje tabele. Tehnični podatki

  \ t Acer Aspire matična ploščaAMD Quad-Core A8 AMD Quad-Core A8 AMD Hudson-2  Procesor  Frekvenca vsakega 1800 MHz (2500 s pospeškom)  grafika  AMD Radeon 6620G vgrajena, 6650 diskretna (1 GB video pomnilnik) 32)


  spomin (operativen)  6 gigabajtov  trdi disk )

  500 GB, 5400 rpm  Operacijski sistem Acer Aspire 5560  Windows 7 Domov
  )


  Prikaz  156 palcev, ločljivost 1366 x 768 točk  Baterija  4400 mA * h (6 sek yy)  Dimenzije  383x253x33 milimetri  Teža  2600 gramov

  zasnova in materiali

  Videz prenosnika kot celote je podoben v prejšnjih modelih serije. Posebnost se lahko imenuje le nova barvna rešitev - svetlo modra barva z globokim odtenkom. Pokrov je narejen iz mat plastike z komaj opaznim reliefom na celotni površini. Zaradi olajšave je ohišje zaščiteno pred majhnimi praskami, odrezki in prstnimi odtisi. Poleg tega ta material izgleda trdno in drago, v nasprotju s poceni sijajne plastike. Pokrov ima dve kompaktni zanki. Kljub svoji velikosti, so zanesljivi, zaslon naj bo tako varen, da ne ovira dviganja pokrova.

  Delovno območje prenosnega računalnika je izdelano iz podobne plastike, ki se uporablja na zgornjem pokrovu, vendar brez olajšave, to je gladko. Na splošno je ohišje močno, odporno na manjše poškodbe. Luft in škripanjePrimera ni v vsakdanji uporabi. Dno je izdelano iz mat plastike. Obstaja tudi pokrov s predalom, ki odpira dostop do RAM-a in trdega diska.

  Komunikacije

  Računalnik je opremljen s standardnim kompletom priključkov in brezžičnimi vmesniki. Na desni strani naprave lahko zaznate:
 • DVD pogon.
 • Dva vrata USB 3.0.
 • Vsa druga vrata so se osredotočila na levo stran:
 • Vtični priključek za polnilnik.
 • Klasična omrežna vrata (Ethernet).
 • 35-mm priključek za slušalke.
 • Enaka vrata za mikrofon.
 • Še en USB 3.0.
 • Vrata HDMI za povezavo s televizorjem.
 • Klasična VGA vrata za povezavo s monitorji zadnje generacije.
 • Tudi na sprednji plošči se nahaja "čitalec kartic", ki bere najsodobnejše pomnilniške kartice. Brezžični vmesniki imajo Wi-Fi 80211 b /n /g in Bluetooth 3.0.

  Tipkovnica in sledilna ploščica

  Začetek pogovora o vhodnih organih, začnite s tipkovnico. Tipkovnica Acer Aspire 5560 temelji na lastniški tehnologiji FineTip z ločeno digitalno enoto. Na tipkovnici je 103 tipke. V obravnavani napravi se uporablja otoška tipkovnica. Med tipkama je kratka razdalja. V tem prostoru lahko dobite majhne odpadke in prah, ki ga je zelo težko očistiti, vendar ima ta rešitev ugoden učinek na hitrost in udobje uvedbe. Tipke so srednje in dokaj stabilne. So stisnjeni ne preveč ostro, ne dobite obesil in ne sodijo v telo.Platforma, na kateri temeljijo tipke, se ne upogiba, ne škripi in ne propade, kar še enkrat poudarja kakovost oblikovanja.
  Pod tipkovnico je kompaktna (kot pri večini klasičnih prenosnikov Windows) sledilna ploščica. Sledilna ploščica podpira kretnje z večkratnim dotikom, vendar niso zelo občutljive. Če pokrivate sledilno ploščico, se vam ne mudi, da jo prekrijete z odtisi in delitvami, prst pa zdrsne po plošči. Za hiter pomik na desno od glavnega delovnega območja sledilne ploščice je specializiran drsni trak. "Miške" tipke so narejene v obliki gugalnice, torej so združene v eno.

  Zvok in kamera

  Zvok v računalniku ustreza dvema majhnima zvočnikoma, nameščenima na dnu prenosnega računalnika (tik pod zaslonom). So kompaktni, vendar dovolj zmogljivi, da zadovoljijo zahteve nezahtevnih uporabnikov. Podoben zvočni sistem je odličen za gledanje filmov ali igranje iger. Če želite organizirati disco, žal, to ne bo delovalo, poslušanje glasbe v teh zvočnikih je neprijetno. Bas je odsoten kot razred (to velja za nizke frekvence na splošno). Visoke frekvence so hrapave pri največji glasnosti. Nad zaslonom je sprednja kamera. Njegova največja ločljivost je 1,3 milijona slikovnih pik, vendar le, če se uporablja za ustvarjanje slik. Snemanje videoposnetkov poteka z ločljivostjo 640 x 480 slikovnih pik. Kakovost slike ni impresivna. Dinamični prizori zavirajo in mažejo. V temi je digitalni šum. Če želite komunicirati v Skype, bo primerna, vendar le, če je na voljodobra notranja razsvetljava in statični položaj prenosnika.

  Zaslon

  Acer Aspire 5560 je opremljen s 15,6-palčnim zaslonom. Velikost je klasična, vendar zaradi tankih okvirjev okoli zaslona ustvarja občutek, da se bo prikazovalnik več kot verjetno pojavil. V mnogih pogledih je ta občutek posledica dejstva, da se dimenzije pokrova in prenosnega računalnika v celoti zmanjšata. Ločljivost zaslona je 1366x768 slikovnih pik (standardni zaslon HD). To dovoljenje očitno ni dovolj za udobno delo v sodobni realnosti. Na zaslonu je manj informacij, poleg tega pa je skoraj nemogoče postaviti več oken poleg njih za popolno delo. Nizka ločljivost negativno vpliva na zaznavanje besedila in majhne elemente vmesnika, samostojni piksli hitijo v oči in napnejo vid. BrightView ima sijajni zaključek, zaradi česar se na zaslonu prikaže dodatno bleščanje, vendar se indikatorji svetlosti in kontrasta znatno povečajo. Vidni koti so standardni. Pravokoten je odličen prenos barve, vendar najmanjše odstopanje vodi do nepotrebne inverzije. Maksimalna svetlost zaslona je 165 nits, kar seveda ni najboljši indikator v segmentu, vendar bo doma dovolj, da ga prihranimo. Poleg tega se svetlost ne razprši v posameznih delih zaslona in skoraj celotna površina ostane na najvišji ravni. Pri močnem soncu ali v primeru neposredne sončne svetlobe je zaslon slep in postane neberljiv. Kontrast, kljub sijajnemu zaključku, ni impresiven (črna barvaizgleda sivo). Prenos barv je na splošno realističen, prav tako kot ravnotežje beline.

  Produktivnost in spomin

  Srce "avtomobila" je posodobljen čip AMD Quad-Core A8. To je quad-core procesor iz družine Liano, frekvenca vsakega od jeder doseže 1.800 MHz. Ko vklopite Turbo Boost, se ta vrednost poveča na 2500 MHz. Procesor je zasnovan v skladu s 32-nanometrsko procesno tehnologijo in ima 1 MB predpomnilnika druge ravni za vsako jedro. Zmogljivost procesorja je dovolj za nemoteno delovanje samega operacijskega sistema in za izvajanje zahtevnejših aplikacij, vključno z igrami s kompleksno 3D grafiko.
  V različnih sintetičnih preskusih je predelovalec pokazal naslednje rezultate (primerjava z najbližjim konkurentom na nižji stopnji je podana): sintetični testi

  Testni dodatek  AMD Quad- Core A8  Konkurenčna rešitev 1  Konkurenčna rešitev 2  Super Pi
  138)

  2984 sekund  25 sekund (Celeron B810)  32 sekund (Intel Core i3-380UM)  Cinebench (pod rezultatom je boljši)  6158 točk  5832 točk


  Brusni kamen, MFLOPS

  22170 točk  22896 točk (Intel Core i3350M)  20575 točk (Intel Core i3330M)

  Kot rezultat testiranja vgrajenega sistema za ocenjevanje sistema Windows 7 so bili pridobljeni naslednji rezultati: Sistemski test Windows 7

  Procesor  6,9  RAM  7.2  Grafika (vmesnik Aero)  5.3  Grafika v igrah  6.3  Trdi disk


  220) 5.9

  Procesor dopolnjuje dve grafični kartici. Eden je AMD Radeon HD 6620G, drugi je AMD Radeon HD6650. Pogosto so takšne rešitve opremljene z igralnimi prenosnimi računalniki. Diskretna grafika podpira vse trenutne standarde, vključno z DirectX 11 Shaderjem 5.0 in OpenGL2.0. Možna je izhodna slika prek HDMI in DisplayPort. Sodelujejo napredni napredni algoritmi za glajenje 3D slik. Integrirani video podsistem iz AMD deluje v tandemu z diskretno rešitvijo. Zaradi tega pristopa se zmogljivost v igrah podvoji, vendar le, če igra podpira knjižnice DirectX 11. Obstajajo trije načini delovanja:
 • z vgrajeno grafiko (za sistemske in nezahtevne aplikacije).
 • Z diskretno grafiko (za igralne aplikacije in aplikacije, ki zahtevajo veliko virov).
 • Kombinirani način CrossFire (za težke igre DirectX 11).
 • Z vgrajenim pripomočkom AMD System Monitor lahko preklopite način in izvedete več o tem, katera kartica deluje na določeni točki. Količina RAM-a doseže 8 gigabajtov v najdražji konfiguraciji. Privzeto je testna konfiguracija nastavljena na 6, za dodatek pa je treba zamenjati eno od vrstic (dostop do njih se odpre z dna naprave). 8 gigabajtov je standardna količina za danes in dovolj je za udobno delo s sistemom in profesionalno programsko opremo. Odličnoštevilo programov, ki se izvajajo, ne "obesi" sistema in zavihki se ne bodo naložili iz pomnilnika, ko odpirate nove strani. Laptop ima zmogljivost trdega diska do 500 gigabajtov. Oblika trdnega diska - 25 palcev. Vmesnik - SATA-II. Hitrost trdega diska je le 5.400 vrt /min. Danes je to najnižji indeks prodanih trdih diskov. Obdelava podatkov na računalniku pri tej hitrosti je prepočasna, zato boste morali zamenjati ali dodati trdi disk s pomnilnikom formata SSD. Sam trdi disk je tih, vibracije skoraj ne čutijo. Za njegovo zaščito je nameščen trdni senzor G-Force, ki lahko z nenadnim premikom ustavi vrtenje. Dejstvo je, da, ko laptop pade ali ko spremeni svoj položaj v prostoru, lahko disk praska, uniči shranjene podatke. G-Force rešuje pred podobnimi incidenti.

  Avtonomija in ogrevanje

  Najvišja temperatura, ki jo zabeleži temperaturni senzor, vgrajen v računalnik - 98 stopinj. V povprečju se ta kazalnik ohranja pri 84 stopinjah. V tem primeru hladilni sistem deluje pri polni moči in draži od hrupa. Temperatura telesa na delovnem območju doseže 44 stopinj na ključnem območju WASD, kar bo velik problem za igralce. V spodnjem delu se ohišje segreje na 47 stopinj, kar pomeni, da bo delo s prenosnikom na kolenih zelo udobno. Akumulator Acer Aspire 5560 ima 6 delov. Njegova zmogljivost je 48 W * (4400 mAh). Baterija je določena z novim mehanizmom, zaradi tega, kar je postaloTežje je dobiti, zato se bo zmanjšala verjetnost, da bo letela sama od sebe. Ne glede na to, ali se uporablja diskretna grafika ali ne, se rezultati avtonomije ohranijo na približno enaki ravni (pod obremenitvijo). Preizkusni program Battery Eater je pokazal naslednje rezultate:
 • V klasičnem testnem načinu (maksimalna svetlost, omogočen način visoke zmogljivosti, omogočen Wi-Fi, prioriteta diskretnega video podsistema) je računalnik trajal 52 minut.
 • V načinu branja (40% svetlost, omogočen način varčevanja z energijo, omogočen Wi-Fi, prednostni vgrajeni video podsistem) je računalnik živel 5 ur.
 • V načinu predvajanja HD-videa (maksimalna svetlost, maksimalna glasnost, "uravnotežen" način delovanja, računalnik s podporo Wi-Fi je trajal 2 uri.

  Reviews

  Večina uporabnikov je zadovoljnih z računalnikom. "Stroj" je bil opisan kot hiter in zanesljiv, operacijski sistem teče gladko, težke igre se ne upočasnjujejo in delajo z visokimi grafičnimi parametri. Aspire 5560 se tudi ne razlikuje veliko (vsaj do. \ T Prednameščena programska oprema in posebni gonilniki.) Žal so bile številne naprave sproščene iz tovarniških napak. Prišlo je do težav s pregrevanjem. Med zaščito včasih trdi disk odpove. resne težave z Acer Aspire 5560.BIOS včasih noče zagnati, to pomeni, da prezre pritiskanje tipke F2. Ta težava je rešena z odstranitvijo trdega diska med zagonom (tako da ni popolnega sistema, ki bi lahko motil zagonski BIOS).

  Namesto zaključka

  Tako je skoraj cena Acer Aspire 5560 iger na srečo precej nižja od drugih podobnih rešitev (najnovejše številke v ruski maloprodaji na 15.000 rubljih) - po eni strani ni zelo opazno in značilno. Po drugi strani pa je zelo zmogljiv in sposoben rešiti vse multimedijske naloge. AMD-jev vgrajeni čip se ukvarja z njegovimi nalogami, hkrati pa prinaša podobne rešitve kot Intel. Kljub temu pa bodo po ceni podobni procesorji bistveno imeli koristi od bolj produktivnih konfiguracij iz Intela (tudi nekaterih proračunskih). Na splošno, laptop izkazalo precej lepo in produktivno, seveda, zasluži pozornost množičnega občinstva. Pros:
 • Kakovostno stanovanje.
 • Udobna tipkovnica.
 • Zmogljiv grafični video podsistem.
 • Proti:
 • Težka procesorska toplota.
 • Manjkajoče serije in napake v BIOS-u.
 • Počasni trdi disk, ki ga je treba spremeniti.
 • Sorodne publikacije