Avto sprejemnik Alpine CDE-9880R: navodila, opis, vezja in pregledi

Dober radijski sprejemnik je jamstvo za visoko kakovost zvoka v avtomobilu. Ni pomembno, kako so kakovostni zvočniki. Če "glava" ni na isti ravni, potem ni potrebno pričakovati kakovostne reprodukcije. V domačih prostorih je največja priljubljenost kasetofonov Sony in Pioneer. Tisti, ki želi še bolj prihraniti, kupi kitajske "mehurčke" neznanih podjetij. In samo enote so srečni lastniki visoko kakovostnih naprav iz Alpine. Ta znamka je na Zahodu splošno znana. Vendar pa naši izdelki tukaj niso zelo priljubljeni. Vpliva na visoko ceno. Kljub temu je smiselno razmisliti o "proračun" možnost - avto sprejemnik Alpine CDE-9880R. Razlikuje se po demokratični ceni (v primerjavi z drugimi modeli).


Malo o podjetju

Alpine Electronics je japonsko podjetje, ki od leta 1967 proizvaja avdio naprave za avtomobile. V tem času ni bilo nobenih reklamacij glede kakovosti izdelkov tega proizvajalca. Glavna industrija proizvodnje - glavne naprave (avtomobilski sprejemniki). Japonski snemalniki so le vir novih tehnologij in lepih "čipov" za voznike. Nekoč je to podjetje razvilo prvi daljinski upravljalnik magnetofona za pritrditev na krmilo. Alpine CDE-9880R nadaljuje tradicijo legendarnega japonskega proizvajalca in se ponaša s kakovostjo in napredno tehnologijo.
Težava je v tem, da izdelki te družbe v Rusiji in državah SND niso bili izjemno priljubljeni. Vpliva na visoke stroške finalaizdelka Ampak visoka kakovost je vredno. V Rusiji, le en uradni distributer tehnologije "Alpine". In to ni zelo dobro, saj se poleg avtomobilskih sprejemnikov podjetje ukvarja tudi s proizvodnjo akustičnih sistemov, LCD zaslonov, ojačevalnikov, sprejemnikov, DVD predvajalnikov (za avtomobile), navigatorjev in še veliko več. Alpine je vodilni svetovni proizvajalec avdio opreme. Alpine CDE-9880R je živa potrditev.


Videz in oblikovanje

Oblikovalci iz "Alpine" so se lotili zasnove avtoradia z japonsko natančnostjo. Naprava izgleda prepričljivo. Je nekoliko večji od standardnih "glav" drugih proizvajalcev. Avto sprejemnik Alpine CDE9880R je izdelan iz plastike, stiliziran za kovino. To daje podobi še večji pomen. Na levi strani je kontrolnik glasnosti in niz tipk za preklapljanje radijskih postaj, shranjenih v pomnilniku naprave. Obstajajo tudi gumbi za vključitev, izbor vira igre in drugi potrebni elementi. Pod zaslonom so gumbi za nastavitev vrstnega reda predvajanja. Na desni strani je gumb za nastavitev zvoka. Vsi elementi imajo barvno osvetlitev ozadja.
Alpine CDE-9880R je opremljen z visoko kakovostnim LCD zaslonom z belo LED osvetlitvijo. Prikazuje vse potrebne informacije (vključno z oznakami za cirilico). Zaslon je prekrit z bleščečim steklom s premazom proti bleščanju. Zato je branje oznak priročno tudi pri neposredni sončni svetlobi. Ko ponoči uporabljate radijski snemalnik, prižgite zatemnilnik, ki zasenči zaslonudobna svetlost. To se izvede s svetlobnim senzorjem. Vendar ne deluje vedno pravilno. To so težave vseh senzorjev. Nič ni izrednega. Zdaj pa pojdimo na dolgočasne številke in upoštevamo tehnične lastnosti naprave.

Specifikacije

Alpine CDE-9880R ima naslednje tehnične lastnosti. Frekvenčno območje - od 5 do 20.000 Hertz. To je zelo dober rezultat za avtoradio. Nazivna moč - 50 W. To pomeni, da se lahko kasetofon popolnoma uporabi brez ojačevalnika. Število kanalov - 4. Način ojačevalnika - stereo. Obstajajo ločeni vhodi za povezavo sprejemnika, subwooferja in DVD predvajalnika. Priključki na avtomobil - standard DIN. Zaradi tega je združljiv. Toda zaradi dimenzij naprave bo treba v nekaterih avtomobilih (predvsem domačih) razširiti vrata za radijski snemalnik. Razmerje signal-šum je 105 decibelov. To je dober rezultat.
Značilnosti CD predvajalnika so standardne za take naprave. Sposoben je brati avdio formate MP3, WMA, AAC. Standardi so čitljivi diski - CD-R, CD-RW. Nič nadnaravnega. Za takšen denar bi lahko dodali bralnik DVD-jev. Ampak to je samo Alpski CDE-9880R. Prilagajanje vsakega kanala mora biti tudi. In to je v redu, ker isti signal ni vedno na kanalih. Kar se tiče drugih značilnosti, je "Alpine" zelo podoben podobnim izdelkom "Pioneer". Čeprav to stane na red velikosti višje.

Shema

Včasih potrebujete vezje avtomobilskega sprejemnika, da bi odpravili kakšno napako ali ravno prav.priključite kasetofon. In če upoštevate nenaklonjenost naših državljanov, da v primeru okvare stopijo v stik s servisnimi centri, je preprosto potrebno imeti shemo Alpine CDE-9880R. Na žalost ni ničesar podobnega naboru. Zato bomo morali te informacije poiskati sami. Sliko lahko najdete v članku.
Vendar pa ni priporočljivo kopati v notranjosti te enote. Ne samo, da je v tem primeru izgubljeno uradno jamstvo, zato je možno narediti takšne stvari, da bo kasetofon in sploh zavrnil delo. To so Japonci. Vsi so izračunani do milimetra in so sestavljeni z visoko precizno opremo. Alpine CDE-9880R je zelo privlačen izdelek. Zato se je bolje obrniti na strokovnjake.

Navodilo

Za netreniranega uporabnika ima pomembno vlogo navodila za uporabo. Morate vedeti, kako namestiti avtoradio in ga priključiti. Alpine CDE-9880R ni izjema. Navodila za uporabo so vključena v dostavo. V celoti je napisana v ruščini. Besedilo je jasno in preprosto. Prisotne so potrebne ilustracije. Ker je Alpine zelo resno podjetje, bi bilo nespametno domnevati, da bo potencialne kupce pustil brez priročnika o kakovosti poslovanja.
Med drugim priročnik vsebuje tudi priporočila za varno uporabo izdelka, kot je Alpine CDE-9880R. Navodilo tudi obvešča stranko o tveganjih, povezanih z poskusi nepooblaščenega popravila izdelka. Toda v njem so tudi zelo koristne informacije o pravilni povezavi zunanjih naprav(igralci, pametni telefoni itd.). To je zelo koristno za nepripravljenega voznika.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Nenavadno je, da so pozitivne in negativne ocene o tem snemalniku približno enake številu. Ljudje so zadovoljni z vsemi, označujejo nerealno raven kakovosti po uporabi kitajskih "nadzornih plošč". Prav tako mnogi občudujejo neprekosljivo kakovost zvoka (zlasti z dobrimi zvočniki). Zabeležena je precej premišljena in priročna razporeditev kontrol. Tudi podpora multimedijskih gumbov za upravljanje in možnost priključitve ločenega daljinskega upravljalnika s sposobnostjo pritrditve na isto kolo. Na splošno so lastniki opisali veliko prednosti. Vsi se ne štejejo.

Negativni odzivi

Vendar pa obstajajo tisti, ki tega izdelka sploh niso marali. Glavna pomanjkljivost, po njihovem mnenju, je visoka cena ob upoštevanju tako skromnih funkcij. Ni format podpore brez izgube kakovosti FLAC, radio tuner slabo ulov, ne morete povezati pametni telefon Android prek Bluetooth (samo izdelki Apple). To so najpogostejše pritožbe. Da, funkcionalnost za tako ceno je majhna. Toda iz nekega razloga nihče ne upošteva kakovosti zvoka in splošne zmogljivosti avtoradia. In to tudi stane veliko. Kljub temu večina potrebuje bogato funkcijo. Pripravljeni so celo dati prednost kakovosti zvoka. Potem ne potrebujejo alpskih izdelkov. Tu so bolj primerne "glave" iz "Pioneerja". Alpski izdelki pa so bolj zaupanja vredni. Čeprav sta oba proizvedena na Japonskem.

Na koncu

povzamemo rezultate. Avtomobilski sprejemnik Alpine CDE-9880R pripada proračunskim napravam podjetja (čeprav je to premijski pripomoček) in se ponaša z vsemi funkcijami, ki jih potrebuje sodobni voznik. Toda glavna stvar je, da "glava" zagotavlja najvišjo kakovost zvoka (v tandemu z dobrimi zvočniki). Tisti, ki cenijo kakovost, niso grozni in cenovni.

Sorodne publikacije