Best SWF Editor: Pregled programa

Večina uporabnikov računalniških sistemov se tako ali drugače sooča z animacijo Flash. V tej obliki, veliko risank, pasic na straneh ali celo preproste igre na spletu. Toda kaj so SWF datoteke in kako so ustvarjene ali urejene, če je treba narediti kakšne spremembe v končnem projektu? Ta in druge stvari bodo šle še dlje.

Kaj so datoteke SWF?

Le malo misli o tem, kaj dejansko predstavlja datoteko animacije SWF datoteke, saj meni, da je to običajen video.
Pravzaprav so datoteke same sestavljene iz prvotnega formata FLA, kar je projekt, v katerem lahko vidite in spremenite prvotno strukturo. To seveda zahteva nekaj urejevalnika za SWF datoteke. Kaj pa? Danes je ustvarjanje in urejanje Flash-animacije ustvarilo toliko programov, da jih je precej enostavno zamenjati.


Kako odpreti datoteko SWF?

Nekaj ​​kasneje se vrnemo k urednikom. Medtem razmislite, kako odpreti datoteko SWF v najpreprostejši situaciji. Vsaj dve različici: bodisi uporabite nekakšen programer, ki podpira to obliko (KMPlayer), ali zaženite predvajanje v brskalniku.
V drugem primeru je za pravilno reprodukcijo obvezen pogoj prisotnost nameščenega vtičnika Flash Player podjetja Adobe ali njegovega analognega v obliki razširitve Macromedia Flash, ki je na splošno enaka.

Načelo urejanja dokončanega flash filma

Zdaj nekaj besed o tem, kako na splošno urediti končni projekt.Urejevalnik projekta SWF najbolj primitivnega tipa preprosto ne bo odprl datoteke, ker je končna datoteka SWF, kot je bilo že omenjeno, prevedena in vsebuje najmanj informacij o prvotni strukturi.


Zato je treba pred uporabo najpreprostejšega urejevalnika SWF datotek končano datoteko najprej prevesti, tako rekoč, v berljivi obliki. Z drugimi besedami, treba ga je preoblikovati v prvotno FLA. V ta namen se uporabljajo posebni pripomočki, ki bodo posebej navedeni.

Najboljši uredniki za ustvarjanje animacij iz nič

Vendar pa se lahko za ustvarjanje videa (in ne za njegovo urejanje) v začetni fazi uporabijo najpreprostejši programi in celotni programski paketi profesionalne ravni. Vsi ti ne bodo opisani, toda med predvidenimi programi lahko izberete nekaj najbolj priljubljenih:
 • Alligator Flash Designer.
 • SWiSH Maks.
 • Adobe Flash Professional.
 • Corel R. A. V. E.
 • Sony Vegas Pro.
 • Alligator Flash Designer

  Ta SWF-urednik v ruščini iz vseh naslednjih predstavitev je najlažji in je namenjen predvsem hitremu ustvarjanju animiranih pasic, ki se bodo uporabljale na spletnih mestih.
  Za novega spletnega oblikovalca ni na voljo veliko orodij, vendar obstaja okoli sto trideset različnih učinkov, sposobnost ustvarjanja animiranega besedila, risb ali vstavljanja zvoka. Vmesnik za rob je preprost in jasen, zato je ta aplikacija zelo primerna za obvladovanje osnov ustvarjanja animacij tega tipa.

  SWiSH Max

  Ta urejevalnik animacijskih datotek je zelo podoben prejšnjemu uporabniku, čeprav za začetnika izgleda malo bolj zapleteno.
  S svojo pomočjo lahko ustvarite bolj profesionalno delo dobre kakovosti. Vsak uporabnik ga bo lahko razumel, ker aplikacija sama zagotavlja video vadnice, ki pojasnjujejo osnove ustvarjanja animacij.

  Adobe Flash Professional

  Urejevalnik datotek Adobe Flash SWF je profesionalni programski paket, ki ga ne moremo obvladati prvič.
  V svojem arzenalu je toliko orodij, da lahko po mnenju mnogih profesionalnih spletnih oblikovalcev in animatorjev uresničijo vsako fantazijo. Mimogrede, če pogledate svetovne ocene programske opreme v tej smeri, so Adobe Flash serije CS in CC definitivno vodilne.
  Corel R. A. V. E.
  Imamo še enega profesionalnega SWF urejevalnika z zmogljivostmi, primerljivimi s prejšnjim paketom podjetja Adobe.
  Najbolj zanimivo je možnost risanja dvodimenzionalnih objektov, določanje njihovega gibanja v vnaprej določeni poti, vezanje na določeno pot, ustvarjanje dvojnega animiranega objekta za spremembo velikosti, barve ali lokacije, po katerem program samodejno izvede potrebno transformira in animira sliko. Seveda to ni daleč vse, kar lahko ta aplikacija. Proučevanje in občudovanje vseh novih in novih možnosti je lahko zelo dolgo.

  Sony Vegas Pro

  Ta video paket v predložitvi zagotovo ni potreben. O njemcelo tisti, ki sploh nikoli niso delali z multimedijami te vrste, ne vedo. Seveda, to ni SWF urednik kot tak, ampak orodja za ustvarjanje animacije v njem so in povsem vredna pozornosti. Program vam omogoča ustvarjanje in urejanje animiranih video posnetkov (v tem primeru je poudarek na njih) z uporabo več kot 200 učinkov, urejanje je mogoče opraviti na podlagi 8-bitnega načina, v fazi finalizacije pa izboljšati kakovost preklopa na 32-bitni. Tukaj lahko uporabite barvne filtre za odpravo neskladnosti v različnih delih, nastavite hitrost pripisovanja zgodb 30 sekund ali več in nastavite različna razmerja, vključno s transformacijami in prehodi med njimi (4: 316: 916: 10) in Na splošno je dovolj orodij.

  Dodatna orodja Flash

  Ko govorimo o ustvarjanju in urejanju animacij, ne moremo obiti stran in nekaj dodatnih pripomočkov, ki bi lahko bili potrebni za delo. Zlasti to zadeva končno preoblikovanje datoteke SWF v izhodni format projekta FLA z dekompiliranjem (formatiranjem kode), pa tudi nekaterimi dodatnimi orodji, ki se uporabljajo za izboljšanje kakovosti slike in zmanjšanje velikosti končne datoteke brez izgube kakovosti. Med najpomembnejšimi aplikacijami lahko opazite naslednje:
 • Flash Decompiler Trillix.
 • Sothink SWF Dekompilator.
 • Flash Optimizer.
 • Sparkle SWF Optimizer.
 • Flash Decompiler Trillix

  Program za začetnike bo moral pretvoriti datoteko SWF v FLA, tako da bo projekt mogoče odpreti celo v samem začetku.preprosti urejevalnik in naredite potrebne spremembe.
  V bistvu gre za napredni pretvornik z zmožnostmi urejevalnika, v katerem je mogoče spreminjati "na let". Lahko se uporablja tudi za serijsko pretvorbo. In to je storjeno brez namestitve Adobe in Macromedia plugins.

  Sothink SWF Decompiler

  Ta program - tudi decompiler-urednik, čeprav, plačan. Njegove možnosti so zelo zanimive. Namenjen je za hitro ustvarjanje ali urejanje transparentov, videoposnetkov in celo flash iger.
  Za začetnike aplikacija predvideva razpoložljivost posebnega "poveljnika", ki temelji na izbiri vrste in strukture prihodnjega projekta iz obstoječih predlog. Poleg tega lahko delate z izvorno kodo, uporabite različne filtre, učinke ali ustvarite vektorske slike v posebnem okolju WYSIWYG.

  Flash Optimizer in Sparkle SWF Optimizer

  Ti dve majhni pripomočki, kot smo že razumeli iz naslova, so neke vrste optimizatorji, ki zmanjšajo velikost končne datoteke SWF, da bi prihranili prostor, ne da bi pri tem izgubili kakovost. Še posebej bodo koristne vsem tistim, ki svoje delo prepletejo na internetu ali se ukvarjajo z ustvarjanjem transparentov in spletnih flash iger. Glede na uradne strani razvijalca, ti pripomočki vam omogočajo, da stisnete in zmanjšate velikost prvotnega objekta za kar 70%. Imajo več vrst optimizacije z uporabo avtomatske konverzije po opravljeni nalogi zahtevanih parametrov.

  Kaj je treba uporabiti?

  ​​Končno, najpomembnejše vprašanje je: "Kaj morate izbrati iz vsega tega?". Mi mislimo začetnike in animatorjespletni oblikovalci začnejo z najlažjim orodjem. Za tiste, ki vsaj rahlo razumejo ustvarjanje in urejanje DPS, brez dvoma primerna strokovna orodja. Tu je izbira uporabnika. Vendar pa, če želite, in preučiti osnovne informacije, ki so v večini predstavljenih aplikacij, da se naučijo, kako delati z njimi je lahko zelo preprosta. Toda kateri urednik je boljši? Pravica do lastništva dlani razvoja Adobe, čeprav drugih urednikov in decompilers ne bi smeli diskontirati.

  Sorodne publikacije