Snemanje MX - Kaj je to?

Zapis MX ali zapis izmenjevalnika pošte je vrsta vnosa v sistemu domenskega imena, ki določa poštni strežnik, ki je odgovoren za prejemanje e-poštnih sporočil iz imena domene prejemnika in vrednost preferenc, ki se uporablja za določanje prednosti pošiljanja pošte. Zbirka zapisov izmenjevalca pošte v imenu domene kaže, kako naj se e-pošta preusmeri s protokolom SMTP (Simple Mail Transfer Protocol).

Zapis MX: Pregled tehnologije

Zapisi o virih so primarni informacijski element sistema DNS. Razlikujejo se po identifikaciji tipa (A, MX, NS) in razredu DNS (Internet, CHAOS). Zapisi imajo dodeljen datum poteka (življenjsko dobo), kar kaže, kdaj naj se informacije, ki jih hranijo, posodabljajo z avtoritativnega imenskega strežnika. Zapisi o virih so organizirani v DNS na podlagi njihovega celotnega imena domene prejemnikov e-pošte (del imena po simbolu @).

Običajne informacije o uporabni obremenitvi zapisa MX so polno ime domene poštnega vozlišča in vrednost preference, ki bi morala biti prikazana neposredno v eni ali več zapisih naslovov.

Ko je e-pošta poslana prek interneta, pošilja posrednik (MTA) sistem domenskih imen za zapise MX za vsako domeno prejemnika. Ta zahteva vrne seznam gostiteljev strežnikov za izmenjavo pošte, ki prejemajo vhodno korespondenco za to domeno. Pošiljatelj nato poskuša namestiti povezavo SMTP.


Osnove določanja prednostnih nalog

V najenostavnejšem primeru ima lahko domena samo en poštni strežnik. Na primer, če MTA pogleda zapise MX za example.com in strežnik DNS odgovori le na mail.example.com s številom ugodnosti, bo 50 MTA poskušalo poslati pismo določenemu strežniku. V tem primeru je lahko število 50 poljubno celo število, ki ga dovoljuje specifikacija SMTP.

Kadar pa se za zahtevo MX vrne več kot en strežnik, določimo prednostno številko za vsak vnos relativno prednostno določeno strežnika. Ko oddaljeni odjemalec (običajno drug poštni strežnik) išče ime domene MX, prejme seznam strežnikov in njihove prednosti. Najprej je treba preveriti kateri koli strežnik z najmanjšim številom ugodnosti. Če želite zagotoviti zanesljiv prenos pošte, mora biti odjemalec SMTP sposoben preveriti vse ustrezne naslove na tem seznamu, dokler poskus dostave ni uspešno zaključen.


Porazdelitev obremenitve med nizi poštnih strežnikov

Metoda, ki se uporablja za distribucijo dohodne pošte po nizu strežnikov, mora vrniti isto številko preferenc za vsak strežnik v nizu. Pri določanju, kateri strežnik ima enako prednost za pošiljanje pošte, jih mora pošiljatelj po naključju razdeliti na več izmenjevalcev pošte za določeno organizacijo. Strežniki z več strežniki se obravnavajo drugače, ker v tem primeru vsaka randomizacija velja za strežnik imen. To se nanaša predvsem na težave pri usmerjanju. DrugiVrste prenosov strežnika je mogoče rešiti z uporabo strežnika proxy SMTP.

Varnostna kopija

Ciljni strežnik, to je tisti, ki ve, kako dostaviti uporabniški poštni predal, je ponavadi najboljši. Strežniki z nižjo prioriteto, ti varnostnimi ali sekundarnimi zapisi MX, običajno shranjujejo sporočila v čakalno vrsto in čakajo na pojav glavnega strežnika. Če sta oba strežnika povezana z omrežjem ali sta nekako povezana drug z drugim, bo varnostna kopija MX preusmerila pošto na glavni izmenjevalnik pošte. Rezervna kopija deluje kot skladišče.

Kako konfigurirati zapis MX: Prednost

Mail se pošlje strežniku Exchange z najmanjšim številom ugodnosti (najvišja prednost), zato mora imeti zapis izmenjevalnika pošte, ki se uporablja za usmerjanje, najmanjšo prednostno število, običajno enako 0.

Prednost določa vrstni red, s katerim naj se strežniki povežejo (če je podanih več strežnikov z različnimi prednostnimi nalogami). Najprej bodo preverjeni strežniki z najvišjo prioriteto in najmanjšim številom koristi. V DNS zapisih je običajno nastavljena in podana nastavitvena številka.

Napake pri namestitvi

Običajna napaka pri naročanju prednosti zapisa MX v domeni je, da je namenjena povečanju verjetnosti dostave pošte. Vendar pa ta prednost zagotavlja enostavna uporaba več zapisov z enakimi koristmi.
Druga razširjena napačna razlaga naročila MX-prednost je, da je namenjena zagotavljanju prehoda na drug vir.v primeru preobremenitve strežnika. Čeprav se lahko uporablja na ta način, je slab način upravljanja virov, ker namerno ustvarja preobremenitev, ne izkorišča v celoti razpoložljive strojne opreme in ne omogoča preverjanja zapisa MX. Dodelitev iste vrednosti vsem strežnikom, ki so na voljo, daje enako prednost, lahko pomaga preprečiti preobremenitvene situacije in s tem zmanjša prepustnost sistema z zmanjšanjem zamude.

Protokol SMTP

Protokol SMTP vzpostavlja omrežje shranjevanja in posredovanja podatkov, če pa so domene, poštni strežniki brez povezave, pošiljanje strežnikov zahteva čakalno vrsto za sporočila, namenjena za to domeno, da se poskusi pozneje. Vendar teh strežnikov za posredovanje ni mogoče sporočiti, da so avtonomni domenski strežniki zdaj na voljo, in ugotavljajo, da je domena na voljo samo, če se izvede naslednji poskus, ko se pošljejo odložena sporočila.
Zamik med tem, kdaj so domači strežniki povezani z omrežjem in ko so odložena sporočila dokončno dostavljena, lahko variira od minut do nekaj dni, odvisno od urnika ponovnega pošiljanja, ki ga pošljejo strežniki. Težava je v tem, da imajo varnostne kopije edinstveno kvalifikacijo, ki jo je treba razrešiti, in vam ne omogočajo preverjanja zapisa MX domene.

Sorodne publikacije