Zakaj je Wi-Fi na telefonu onemogočen? Vzroki in rešitve

Danes si ni mogoče predstavljati nobenega stanovanja, nobene pisarne brez lastne mreže datotek. Prisotnost usmerjevalnika - to ni luksuz, ampak vsak dan. Toda vsak uporabnik prej ali slej naleti na težavo, ko je Wi-Fi na telefonu izklopljen. Zakaj se to dogaja? Tehnični je problem ali pa samo pomanjkanje uporabe? Članek bo opisal glavne vrste napak in kako jih odpraviti.

Težave s povezavo

V 99% primerov je vzrok za povezavo z wi-filejem naslednji:
 • napačno delo usmerjevalnika.
 • Napake v nastavitvah wi-fay.
 • Prisotnost programov tretjih oseb, nameščenih na napravi.
 • Nepravilno nastavljene nastavitve telefona.
 • Pravilna diagnoza bo pomagala rešiti težavo. V večini primerov lahko to storite sami, ne da bi se obrnili na pomoč strokovnjakov. Počasno delo z internetom, na primer, lahko pove, da je prišlo do preobremenitve omrežja, ker je priključenih preveč naprav.


  Vsi spodnji nasveti za odpravljanje težav bodo odgovorili na vprašanje, zakaj se Wi-Fi na vašem telefonu nenehno deaktivira na telefonu kot uporabniki Android in iOs, kot tudi drugi sistemi.

  Nastavitve napak

  Najprej je treba paziti na konfiguracijo dostopne točke va-datoteke. Pravilno delo lahko preverite v meniju usmerjevalnika, do katerega lahko dostopate prek brskalnika. Če želite to narediti, morate poznati uporabniško ime in geslo, ki sta napisana na samem usmerjevalniku ali če staste že spremenili, morate sami ugotoviti ali ponastaviti nastavitve. Takoj ko prejmete dostop do menija, je treba ugotoviti parametre brezžičnega načina, kot so:
 • širina kanala (nastavljeno od 5 do 40 MHz).
 • Izbira kanalov (nastavljiva samodejno, vendar jo lahko izberete sami).
 • Hitrost prenosa (nastavljena na najvišjo vrednost).
 • Regija (lahko je vzrok problema, vendar zelo redko, zato je bolje, da se ta postavka ne spremeni).
 • Priporočljivo je preveriti usmerjevalnik že ob nakupu, saj so napake na tej stopnji pogosto zaznane.


  Vse je prikazano pravilno, vendar zakaj se va-datoteka na telefonu izklopi? Pojdite na naslednji element.

  Neveljavna operacija usmerjevalnika

  Če uporabljate nastavitveni meni usmerjevalnika, ni bilo mogoče ugotoviti, zakaj je Wi-Fi v telefonu onemogočen, morate preveriti delo usmerjevalnika. Pravilnost dela bodo kazalci pokazali uporabniku. Običajno so trije ali štirje, odvisno od modela, in vsi morajo goriti ali utripati:
 • Prehrana. Pri različnih modelih se barva lahko razlikuje (zelena, modra, vendar ne rdeča). Vendar mora vedno goriti, ne utripati.
 • Sistemski indikator - nujno utripa.
 • Indikator WAN je indikator razpoložljivosti internetnega omrežja.
 • Indikator WLAN - Označuje, da se brezžično omrežje izvaja na samem usmerjevalniku.
 • Sledijo vrata LAN, ki se povezujejo z žičnim kablom. Ne vplivajo na delo wi-fai.
 • Obstaja tudi usmerjevalnikgumb za vklop, ki omogoča ponovno zagon naprave. Za mnoge ta tehnika pomaga.

  Prisotnost programov tretjih oseb, nameščenih na napravi

  Virusi - eden glavnih problemov interneta. Zaradi njih se Wi-Fi na telefonu občasno izklopi. Zakaj se to dogaja in kako se temu izogniti? Če obstaja sum, da je bila naprava izpostavljena virusnemu napadu, je priporočljivo namestiti enega od številnih protivirusnih programov in zagnati skeniranje. Program sam najde viruse, ki so mu znani, in jih odpravi.
  Toda takšni programi zaščite so pogosto sami problem za dostop do interneta. Zato ni nujno, da je antivirus vedno omogočen.

  Nepravilno nastavljene telefonske nastavitve

  Če ima vaša naprava nelicencirano ali razpokano programsko opremo, ne smete biti presenečeni, da je datoteka wif onemogočena. Za Samsung, iz nekega razloga, ta problem se pojavi vsaj. Verjetno zato, ker proizvajalec napravi v celoti zagotavlja visoko kakovost. Tudi v tem primeru lahko uporabnik naključno ali posebej spremeni tovarniške nastavitve. To težavo lahko rešite le s popolno ponastavitvijo na prvotne nastavitve. Pri "native" vdelani programski opremi se težave z datoteko wai pojavljajo zelo redko, saj niso predmet učinkov tretjih oseb. Toda v tem primeru bo uporabnik izgubil vse svoje podatke, zato je treba shraniti pomembne informacije pred ponastavitvijo.
  Težave s povezavo Wi-Fi lahko pogosto rešite sami. Toda fizične motnje in popravila lahko trajno poškodujejo napravo. ČeDostopne metode niso uspele ugotoviti, zakaj je Wi-Fi onemogočen na telefonu, se obrnite na tehnične podporne centre.

  Sorodne publikacije