Pregled pametnega telefona Blackberry 9780: opis, specifikacije in pregledi

Kljub dejstvu, da je začel vladati svetu, ogromen telefonov na dotik BlackBerry 9780 - pametni telefon za tiste, ki predvsem vrednost informacij in želi popolnoma zaščititi pred očmi in ušesi drugih ljudi. To je kompaktna Qwerty tipkovnica, ki je prijetna za oblikovanje in je bila izdana leta 2010. Kaj še dobiva v ljubezni do drugih, kakšne so njegove tehnične lastnosti, prednosti, slabosti, kaj je sposoben - iz tega članka se lahko naučimo.

Ohišje

Prva stvar, ki se začne s telefonom za pregled BlackBerry 9780, je njegov videz, in sicer telo. To je klasičen monoblok s polno funkcijsko tipkovnico, ki v vaši roki prijetno leži. Večina pametnih telefonov je izdelanih v črni barvi, vendar obstajajo bele različice.


V napravi ni nič posebnega. Ohišje je narejeno iz najenostavnejše plastike. Res je, da ima del zadnjega pokrova gumirano prevleko "pod kožo", ki izboljša otipne občutke, ko je naprava v rokah. To je precej čudna rešitev, nekaj se ne prilega v glavo, saj telefon vsebuje pokrov, ki skriva vse. Toda tisti, ki ne želijo nositi prevleke, bo vredno omeniti, kako udoben je pametni telefon v dlani. Mimogrede, tekstura te "kože" je bolj povezana z naravnim, za razliko od prejšnjega modela.

Vizualna komponenta

Majhen telefon je videti nenavaden in celo nekoliko star. Skupaj je njena linija najbolj praktična po velikosti - le 60 milimetrovširina, 109 v višino in 14 v debelini. In to pri teži 122 gramov. In to je udobno v roki, in ne moti žep.


Na sprednji strani naprave, poleg tipkovnice, o kateri bomo govorili kasneje, je zaslon, zvočnik (pod katerim je naslikan logotip) in majhna dioda, ki se odziva na sporočilo in nas opominja na potrebo po polnjenju telefona. Za hrbtom so poleg čarobnega pokrova jasno vidne tudi kamera in bliskavica. Mimogrede, obstaja dvojnik logotipa. Nič več. Kar zadeva vse ostalo, je racionalno nameščen na stranskih straneh naprave. Zakaj je racionalno? Zato, ker tako postavite priključek pod polnilnik in standardne slušalke - to je briljantno, saj se bo prah in smeti manj zamašila. Res je, da je vprašanje praktičnosti uporabe slušalk, a pomanjkljivost tega zagotovo ni vredna. Tam najdete gumb za glasovni ukaz. Na nasprotnem robu se tipka za glasnost in tipka za fotoaparat počutita udobno. Na vrhu sta dva gumba - zaklepanje in utišanje naprave.

Tipkovnica

Telefon BlackBerry Bold 9780 se razlikuje od večine pametnih telefonov s tipkovnico in tipkami - tipkovnico Qwerty. Tipke so kot valovi, ki se odmikajo od središča. Za polno besedilo morate uporabljati obe roki. Ker je razvijalec v Kanadi, telefon ni prvotno pripravljen za prvo cirilico, zaradi česar je vseh pet ključev podvojenih črk. Med tipkovnico in zaslonom je tipka za upravljanje. Ti vključujejo ne le sprejem in zavrnitev klica,Pritisnite menijsko tipko in gumb za vrnitev, pa tudi optično igralno palico, ki je povezana s potrditvenim gumbom. Ker ni zaslona na dotik, je krmilna palica edina pomoč pri krmarjenju po meniju. Sprva veliko ljudi ni všeč, vendar se v nekaj dneh vse druge naprave zdijo nepraktične brez te stvari.

Baterija

BlackBerry 9780 je zelo dobra baterija. Njena zmogljivost je 1500 mga. Z mirno uporabo lahko "živi" približno tri dni brez polnjenja. Če vsak dan povečate obremenitev na polurno komunikacijo, se življenjska doba dela zmanjša za polovico.

Zaslon

Telefon BlackBerry 9780 ima TFT zaslon z ločljivostjo 480 x 360 slikovnih pik in podporo 65 tisoč barv. Ko govorimo o praktičnosti, ta vrsta matrike močno oslabi uporabo pametnega telefona na sončen dan na ulici v telefonu, občutljivem na dotik. Ne morete reči o zaslonu v BlackBerry 9780. Pod neposredno sončno svetlobo se slika ne zatemni, ostrina se ne zmanjša. Zaslon diagonala je le 244 palcev.

Kamera

Kljub trditvam s 5 milijoni slikovnih pik s samodejnim ostrenjem in bliskavico, so slike povprečne kakovosti, vendar je videoposnetek bolje odstraniti - preveč zrnat in nejasen. Vmesnik fotoaparata je zelo preprost. Levo je pregledovalnik posnetkov. Nato lahko najdete možnost za dodajanje lokacije. V centru je ključ, ki vam omogoča fotografiranje. Desno je nastavitev bliskavice in razdelek, imenovan "Pohištvo", ki vam omogoča fotografiranje v zaprtih prostorih in na prostem.Prenos barv je sprejemljiv. To je upravičeno z dejstvom, da je cena BlackBerry 9780 - v času izdaje, je nekoliko presegla 20.000 ruskih rubljev. Zdaj je veliko nižja.

Operacijski sistem

Pametni telefon ima svoj sistem BlackBerry OS 6.0. Ta različica je bolj izpopolnjena in optimizirana za optično sledilno ploščico (joystick). V udobju uporabe tega operacijskega sistema se skoraj ne razlikuje od običajnega "Android" ali "IOS".
Odlična vgrajena programska oprema nakazuje, da so kanadski razvijalci BlackBerry 9780 in drugi modeli želeli ustvariti telefone, ki so bili dampinirani v računalnikih. Ta zaključek lahko dosežemo z večopravilnostjo naprave, ki je zelo enostavna za uporabo. Sistemski vmesnik je jasen in ergonomičen. V napravi so namigi, ki vam bodo pomagali hitreje obvladati ta čudež.

Koledar in stiki

Čeprav programi BlackBerry 9780 potekajo gladko in gladko, so mnogi zajeli koledar in stike. Kot prvi je zelo priročen in praktičen. Beležko lahko ustvarite z nekaj kliki. Stiki na pametnem telefonu popolnoma poudarjajo stanje naprave. Njegov namen je za poslovneže. V skladu s tem, vse na najvišji ravni, od sinhronizacije z računalnikom in drugimi napravami, ki se konča z velikim številom vrstic za zapiske in informacije o osebi v stiku.

Sistem sporočil

Na napravi lahko hkrati uporabite do 10 nabiralnikov. Za vsako od njih na namizju lahko ustvarite ločeno ikono. In vse črke "pushatsya" samo po sebinapravo za vsako obdobje, ki ga določi lastnik. Kaj to daje? Ekonomičnost baterije in možnost, da dobite zahtevani dokument brez dostopa do interneta, saj je bil prenesen vnaprej. Ker so črke sinhronizirane tudi s strežnikom, lahko izbrišete med dvema možnostma - samo iz naprave ali celo iz varnostne kopije. Če govorimo o neposrednem sporočanju, potem ima ta operacijski sistem program, imenovan "Weber". To je način, kako ostati v stiku s svojimi najdražjimi in ne z ljudmi, ki imajo v lasti BlackBerry 9780. Značilnosti programa BlackBerry Messenger niso slabše od vrste šifriranja drugih znanih programov. Ena pomanjkljivost - morate imeti vse naprave te blagovne znamke.

Aplikacije in mape

Lepo je, da lahko programe BlackBerry Bold 9780 "zložite" v mape kot v Android 6.0. V mapi aplikacije so tisti, ki pomagajo pri pregledovanju dokumentov z besedilom. Edini pogoj - ne bodo naredili popravkov zanje, iz neznanega razloga ni vpisan v sistem. Igre se ne morejo obravnavati kot prednost tega telefona, saj praktično ne obstajajo. In tiste, ki so precej žalostne in enolične. Iz razpoložljivih aplikacij za socialno mreženje - samo Twitter in Facebook. Drugih ni in jih je težko namestiti. Toda tisti, ki so, delajo brezhibno. Obstaja celo LED sinhronizacija.

Navigacija in GPS

Zemljevidi v Blackberries 9780 so podobni standardnim "Googlings", vendar z nekaj razlikami. Na žalost je vgrajena aplikacija zelo funkcionalna.

Mediji

V tej številki bi se rad zahvalil razvijalcem. Vseenostavno in razumljivo. Kakovost pritožb ne povzroča. Samo majhen zaslon trese, kar ni zelo priročno za ogled fotografij in še več filmov. Igralec na daljavo spominja na to, kar je ponavadi sistem v iphone.

Pomnilnik

Native memory v napravi ni toliko. Samo 512 megabajtov. Darilo prihaja z 2 gigabajtno pomnilniško kartico, čeprav je načeloma mogoče razširiti na 32. Kaj je všeč, je možnost zamenjave pomnilniške kartice brez prekinitve povezave s telefonom.

Paket

V polju, razen za telefon z vstavljeno pomnilniško kartico, lahko najdete:
 • Slušalke s precej prijetnim zvokom.
 • Polnilnik z adapterji za različne države.
 • Kabel za sinhronizacijo.
 • Kritje je dobre kakovosti.
 • Proizvajalec daje vse in še malo več. Lepo

  Recenzije

  Da bi razumeli, ali je ta telefon slab, morate primerjati njegove slabosti s koristmi. Da bi to naredili, spoznajte povratne informacije tistih, ki so ga uporabljali, in jih cenili. Izgleda, da je BlackBerry 9780 dober, da je dizajn in udobna tipkovnica. Zaslon lahko dodate na seznam minusov. Zvok je dober na telefonu, ko pa gledate video posnetek ali poslušate svoje najljubše skladbe, lahko jasno slišite rožljanje - značilen zvok za zaklepanje zvočnika. Tudi prijetno vmesnik predvajalnika ne usklajuje situacije. Izboljšan operacijski sistem BlackBerry OS 6.0 se šteje za veliko boljši od vseh prejšnjih različic, vendar do sodobnega še vedno ne dosega. Kamera v napravi je očitno šibka, vendar baterija lahkozavideti vsakemu drugemu pametnemu pametnemu telefonu. Telefon je pozicioniran kot model poslovnega razreda. Ni padca ironije ali prevare - odlično deluje za delo z dokumenti (tu ni urejanje) in prenosi datotek. Varstvo osebnih podatkov je tudi stvar spoštovanja. To je telefon za tiste, ki vedo, kaj hočejo. Primeren je za ljudi, ki ne lovijo sodobnih "lopatic" in upoštevajo prednost enostavnosti uporabe in zanesljivosti.

  Sorodne publikacije