Whirlpool podjetje: proizvajalec (država) gospodinjskih aparatov

Če v času Sovjetske zveze, proizvajalec gospodinjskih aparatov je bil eden, zdaj iz velikega števila blagovnih znamk kupcev zrele v očeh že na vhodu v trgovino. Nekatere blagovne znamke so znane najbolj, na primer, Krasnoyarsk "Birus" ali Minsk "Atlant". Druge, predvsem novoustanovljene kitajske družbe, niso znane niti s svetovalci. Vendar pa obstajajo blagovne znamke, ki so že dolgo na ušesu, vendar se ne predstavljajo, ne poznajo vsakogar. Ena od teh podjetij je Whirlpool. Država-proizvajalec, modelska linija, zanesljivost in kakovost tehnologije - vse to zanima kupce. Poglejmo si še Whirlpool.
Kratka zgodovina blagovne znamke

Zgodovina razvoja te znane ameriške družbe sega v čas ustanovitve Upton Machine Co, ki se je ukvarjal s proizvodnjo električnih pralnih strojev. Leta 1929 se je podjetje združilo z devetnajstimi sto čistilci. Do leta 1950 je podjetje proizvajalo samo pralne stroje in nato začelo s proizvodnjo sušilnih naprav. Od tega trenutka se začne hitra rast in širitev podjetja. Leto kasneje je bila kupljena tovarna v Ohiu, še štiri leta kasneje pa se je začela izpis hladilnikov in klimatskih naprav pod blagovno znamko Whirlpool. Do začetka XXI stoletja je bilo podjetje eno od štirih največjih proizvajalcev gospodinjskih aparatov v Ameriki. Na poti do uspeha je prevzela veliko konkurenčnih podjetij, vključno z znanimi evropskimi podjetji, kot je Indesit. Do danes podjetje zaposluje več kot 100 tisoč zaposlenih, neIzdelke Whirlpool lahko najdete v manj kot 170 državah po vsem svetu. Država proizvajalka v začetku XX. Stoletja je bila ena - ZDA.
Trenutno se obrati podjetja nahajajo po vsem svetu.


Kaj naredi "Virpul"?

Trenutno proizvodni program podjetja ni omejen na pralne in sušilne stroje, kljub dejstvu, da je proizvodnja velikih gospodinjskih aparatov prevladujoča usmeritev družbe. V kabinah trgovin najdete klimatske naprave, zamrzovalnike in celo mikrovalovne pečice iz Whirlpoola. Država-proizvajalec je odvisen od določene vrste opreme.

Kje proizvajajo pralni stroji "Virpal"?

Poglejmo podrobnejše značilnosti modelov Whirlpool. Država porekla pralnih strojev - Slovaška. Tam, v majhnem mestu Poprad, je na voljo tekoči sklop sodobnih modelov. Vzpostavlja se veliko pomembnih vozlišč (na primer varilni bobni). Vsak sestavljeni stroj se neposredno na transporterju preveri glede električne varnosti, tesnosti in puščanja. Vzorčne kopije se pošljejo v laboratorij. Tam se dodatno preučujejo na ravni vibracij in vidijo, koliko ciklov lahko stroj deluje. Kljub evropski zbirki so kupci srednjega razreda še vedno cenovno dostopni za večino modelov, kot je Whirlpool AWS 51012. V tem primeru cena ne vpliva posebej na državo izdelave.
Poleg tega je družba napovedala odprtje nove proizvodnje pralnih strojev v Rusiji. Načrtovana je izdaja najbolj priljubljenih modelov v Slovenijiozko telo.

Značilnosti pralnih strojev "VIRPUL"

Podobno kot vsaka druga znamka si podjetje "VIRPUL" prizadeva izstopati zaradi svojega inovativnega razvoja. Na primer, modeli sodobnih pralnih strojev imajo funkcijo "6. občutek". Pod tem izrazom, agregat senzorjev dela, program priznavanja vrste in količine tkanine, samodejni izbor načina pranja.
Wave Motion je še ena znana značilnost Whirlpoola. Proizvajalec države ima visoke cene električne energije, zato so raziskovalci razvili poseben algoritem vrtenja bobna, ki lahko učinkovito preprečuje umazane madeže v hladni vodi. Med drugim je v tem pristopu stvar daljša, prijetna za oko s svetlostjo barv. V vertikalnih nakladalnih strojih se uporablja Zen tehnologija. Njegovo bistvo je, da je remenski pogon zamenjan z direktnim pogonom (taka tehnologija je na voljo v Eljeah). Na ta način naprava deluje bolj tiho in z manj vibracijami.

Kje so hladilniki, ki jih proizvaja "VIRPULA"?

Na začetku so bili na mizah primerni samo nestandardni modeli s širino in globino 70 cm z zgornjo lego zamrzovalnega predela v Braziliji.
Hladilniki, zbrani na Poljskem, so zdaj vedno bolj na trgu. Praviloma so to zelo zahtevni proračunski modeli. Z nakupom kontrolnega deleža v Indesitu je geografijo dopolnila druga država proizvajalka. Whirlpool hladilniki so že proizvedeni v Rusiji (Lipetsk), na podlagi obstoječe predprodukcije.

ZnačilnostiHladilniki "ViPul"

Tukaj uporabljamo tehnologijo "6. občutek". Več senzorjev, ki beležijo temperaturo po prostornini fotoaparata in se hitro odzovejo na vse spremembe v dovodu hladnega zraka. Veliko modelov uporablja sistem Full Flow Multi Flow. Po tej tehnologiji se hladni zrak napaja skozi številne odprtine na zadnji steni. Tako se temperatura izravnava skozi celoten volumen komore in naravna temperaturna razlika se izloči.

Kje so zamrzovalne komore "Virpul"?

To je še ena priljubljena smer v proizvodnji gospodinjskih aparatov, v katero se ukvarja podjetje. Kraj izdelave je odvisen od posebne vrste mehanizma. Rusija proizvaja široko zahtevane proračunske modele, na primer zamrzovalnik Whirlpool WVT 503. "Made in Italy" - to oznako lahko najdete na vrhunski tehnologiji, kot je WVES 2399 NF IX.

Značilnosti zamrzovalnikov

Serija modelov zamrzovalnikov, izdelanih pod to blagovno znamko, je precej široka. Vključuje tako samostojne vertikalne enote kot horizontalne lari. Modeli se razlikujejo po velikosti, zmogljivosti, številu zabojev in celo nadzoru.
Tu se uporablja tudi tehnologija "Šesti smisel" podjetja "ViPul". Pri odpiranju vrat fotoaparata in spreminjanju temperature se hladni zrak, kjer je to potrebno, vnese v polico. Nekateri modeli uporabljajo sistem No Frost. Ta tehnologija omogoča delovanje zamrzovalne komore brez odmrzovanja, saj v njem ni zamrznitve ledu.

Ocene tehnike "ViPul"

Že dejstvo, da je podjetje eno izmed vodilnih mest na trgu gospodinjskih aparatov, pravi visoka kakovost izdelka. Kljub dejstvu, da so tovarne podjetja razpršene po vsem svetu, vključno s Kitajsko in Indijo, to ne vpliva na kakovost izdelkov. Tehnologije so edina v celotni proizvodnji. Poleg tega je postopek montaže avtomatiziran, kar zmanjšuje vpliv človeškega dejavnika. Odločitev o umestitvi proizvodnje te ali tiste vrste tehnologije v upravljanje države se upošteva ob upoštevanju kombinacije dejavnikov. Na primer, v Rusiji ni smiselno proizvajati sušilnih strojev, v državi z mrzlim podnebjem pa klimatske naprave. Takšna tehnika bo bolj povpraševanje drugje. Ne glede na državo Whirlpool je proizvajalec, povratne informacije o izdelku so vedno dobre. Oprema je funkcionalna, cenovno ugodna in izdelana v interesu potrošnika. Veliko število programov in možnosti, ne glede na model razreda, vam omogoča izbiro optimalnega načina delovanja.
Različne tehnike vam omogočajo, da izberete pravo možnost za vsako torbico in okus.

Kje drugje zbira tehnologija "ViPul"?

Seveda pa takšnega velikega podjetja ni mogoče omejiti le na ločene hladilnike in pralne stroje. Podjetje proizvaja tudi vgradne aparate vseh vrst: pečice, kuhalne površine, nape in še več. Po želji lahko kupec v celoti sestavi kuhinjski komplet enega podjetja "Virpul". Vse vgrajeno vključno s pralnimi stroji, gre v tovarno v Italiji,To je posledica visokih stroškov.
Wirpool in Kitajska nista bili spregledani. V tej državi zbirajo mikrovalovne pečice in split sisteme. Nekateri pomivalni stroji so opremljeni tudi na Kitajskem. Običajno so to proračunski modeli, kot je ADP 450 WH. Toda tehnologija je dražja, namenjena bolj premožni populaciji, proizvedena na Poljskem.

Sorodne publikacije