Avto Porsche 959: fotografija, opis, specifikacije

Porsche je nemški proizvajalec športnih avtomobilov, ki je zelo priljubljen na svetovnem trgu. Podjetje se ukvarja tudi s proizvodnjo vsestranskih ljudi in SUV-jev, vendar so njegovi športni modeli le vihar emocij pri voznikih z vsega sveta. Glavna značilnost celotne linije Porsche je zanesljivost. Ta beseda popolnoma odraža, kaj danes delajo privrženci Ferdinanda Porscheja. Zdaj pa ne bi želel govoriti o sodobnih strojih, ampak o modelih, katerih vrh je dosegel vrh v 90-ih. In to je Porsche 959.

Malo zgodovine

Torej se je ta model začel razvijati že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je Porscheju bilo potrebno homologacijo za udeležbo na velikih dirkah. Preprosto povedano, avto je bilo treba izpopolniti do določenih standardov in sprostiti približno 200 kosov v serijski proizvodnji za civilno prebivalstvo.


Že dolgo v krogu proizvajalcev in oblikovalcev so se pojavili hudi spori glede Porscheja 959. Niso mogli niti določiti pogonskega sistema in mnogi ga niso želeli uvesti v proizvodnjo. Ob koncu šestih let je bil avtomobil še vedno predstavljen potrošnikom. Takrat so bili taki vrhunski dirkalni avtomobili za življenje na splošno redki. In kupci so se veselili novosti. Leta 1987 je Porsche 959 prodal.

Videz kultnega avtomobila

Dizajn je zasnoval tak strokovnjak, kot je Luigi Kolany. Morda se zdi, da je do neke mere prepisal podobo slavnega Porscheja 911. Ampak zPodrobnejši pregled kaže popolnoma nov dosežek v takratni avtomobilski industriji. Posebna pozornost je bila posvečena telesu, saj so ga želeli narediti močnejšega in odličnega, vrednega predstavljanja dirkalnega avtomobila. Zaradi inženirjev in oblikovalcev posebnega leta, fantazija ni bila načrtovana, saj je bil Porsche 959 dobesedno "privezan" s tehnične strani. Nenavadno v tistem času je bila skoraj popolna oprostitev od ostrih vogalov. Celoten avto je "racionaliziran", poseben rozin pa doda odbijač, ki se rahlo zavzema zaradi razvitega dovoda zraka. Zelo natančno premišljeno oblikovanje v smislu prezračevanja. Ker je avtomobil zasnovan kot dirkalna, je še posebej pomembno, da se motor pri visoki hitrosti ne pregreje.

Notranjost

Iz notranjosti vse ni videti tako agresivno kot v zunanjosti. Za zgornjo fotografijo Porsche 959 si lahko ogledate to. Ni takšnega preloma in razburjenja, salon je bolj kot klasika za profesionalne tekmovalce, brez okraskov in dodatnih instalacij. Da bi dosegli visoko dinamično zmogljivost, oblikovalci niso dodali dodatnih elementov, in na splošno so želeli čim bolj raztovoriti avto, napolnjen z različnimi tehnološkimi dosežki. Zato je z uporabo kevlarja, tako znotraj kot zunaj, uspelo dodati enostavnost oblikovanja, saj je ta material petkrat močnejši od jekla, vendar z enakimi časi in lažjimi. Tako je bila končna teža športnega avtomobila oblikovalcem zmanjšana na 1450 kg

Zver zunaj - zver z notranje strani

Pod kapuco elegantneŠportni avto Porsche 959 Rally je tako močan kot njegov potomci s 450 konjskimi močmi. Vse specifikacije so bile izbrane posebej za izpolnjevanje zahtev FIA.
Skupina "B", ki naj bi "delovala" 959., je v dobesednem pomenu besede neusmiljena, toda največja v prostornini motorja je še nastavljena - ne več kot 4 litre. Ta šestvaljni agregat ni slabši od svojih tehničnih kazalnikov tudi do sodobnih modelov športnih avtomobilov. Štiri ventila na valj in vodno hlajenje ne omogočajo pregrevanja pri visokih hitrostih. Najbolj presenetljiva stvar v zgodovini tega avtomobila - z vso svojo maksimalno pripravljenostjo na sodelovanje v dirki "B" je bila prepovedana, vendar je ekipa Porsche osvojila prvo mesto v tako velikih dirkah, kot sta "Paris-Dakar" in "Rally of the Pharaohs".

Podvozje

Omeniti je treba, da je ta tema tudi opis Porscheja 959. "Zver" s štirikolesnim pogonom ima odličen oprijem na cesti, ki ga odlično prenaša z visečimi in neenakimi površinami. V tem času je bil nameščen nov sistem Porsche-Steuer Kupplung. Odgovorna je za porazdelitev navora. Na primer, med redno vožnjo je tovor padel na zadnjo os in je bil 40:60, toda za neke vrste izredne razmere bi lahko enostaven manevar naložil 80%.

Inteligentna sklopka, ki jo posamično proizvaja Porsche v povezavi s šeststopenjskim menjalnikom, zagotavlja hiter in gladek zagon. Bolide pospeši do 100 km /hv 3,7 sekunde, tudi za danes ni slaboindikator in največja hitrost je 314 km /h. Porsche 959 funkcije vzmetenja so prav tako vredne. Naprava sama je zanimiva - ima tri določbe, kar je bilo tudi redko 80-ih: način "Sport" (124 mm) in dva vmesna (150 mm in 175 mm). S takimi značilnostmi je bil avto dan v dirko Pariz - Dakar. Samo na začetku ni uspelo, da bi eksperimentalni motor dosegel zahtevane parametre, zato je bil motor nameščen od 911. leta. Dejansko je podjetje v tem reliju dvakrat poskušalo zmagati, vendar to ni bilo mogoče. In šele tretjič, ko so postavili motor za 600 konjev in dvojni turbopolnilec, so tekmovalci osvojili zasluženo prvo mesto.

Moderna vrednost modela

Ta razvoj ni cenjen zaradi redkosti, ampak kot popoln dirkalni avto nekateri lastniki poskušajo izboljšati vse kazalnike do sodobnih zahtev. Ta model ni zelo razširjen, ne samo zato, ker so bili izdani za nekaj več kot dvesto izvodov, ampak tudi zaradi omejitev pri prodaji (na primer v ZDA jim je bilo na splošno prepovedano prodajati in do danes redko pridejo).
Na ruskem trgu je kopija ocenjena na približno 30.000.000 rubljev v svoji osnovni opremi, toda ves razvoj za poklicne dirke bo včasih dražji. Zanimivo je, da je nekoč, po nekaterih poročilih, Porschejev proizvajalec s svojo željo, da potisne model 959, zaslužil manj kot izgubo, s ciljem sodelovati in zmagati na svetovnih dirkah. Vsak razvoj motorja in izboljšanje tekočih sistemov sta bila dragafinančnega načrta, časovni viri pa so bili veliko. Toda zdaj, za vsak športni avto, so stalne dražbe.

Sorodne publikacije