Potrebujete zaščitno steklo na telefonu? Kako lepiti zaščitno steklo?

Tehnični napredek ni vzpostavljen: telefoni, ki so bili prej sposobni poklicati, zdaj združujejo veliko število funkcij, brez katerih si ne predstavljamo več življenja. Za naše "favorite" se prodaja ogromen nabor dodatkov: pokrovi, zaščitna očala in filmi, pisalo na vtičnici za slušalke, obeski - samo ne štejejo. Nekaj ​​tega - samo okras, nekaj - nujnost. Slednje velja tudi za zaščitno steklo na telefonu. Kako lepiti in kakšne funkcije opravlja? In ali je res potrebno?

Zakaj morate?

Pred razumevanjem, kako pravilno položiti varnostno steklo na telefon, je vredno razumeti, zakaj je sploh potrebno. S svojimi funkcijami je steklo enako kot film, vendar slednji lahko zaščiti zaslon pred praskami, v primeru padca verjetnosti, da je rezultat srečen zelo majhen. Očala, ki so na voljo za prodajo, so kaljena, tako da če telefon grozi, da bo zlomil eno, bo celoten udarec vzel sam.
Lahko se razbije, koščki se lahko razpadejo, sicer pa bo vse v redu - zamenjava je veliko cenejša kot celoten zaslon. Obstaja še ena vrsta zaščite, ki je na voljo samo na Kitajskem - tekoče steklo. Nanaša se na zaslon kot običajen lak, po sušenju pa bo po zagotovilih proizvajalca lahko zaščitil zaslon in vodo. Dejansko ta premaz poveča občutljivost senzorja in vizualno poveča svetlost zaslona, ​​vendar ne izvaja zaščitnih funkcij.sploh Ta vrsta zaščite ni vidna na zaslonu. Zato vedno več ljudi postavlja vprašanja o tem, kako zaščititi zaščitno steklo na telefonu, telefonu ali napravi katerekoli druge družbe, da bi prihranili denar pri popravilih.

Kje se prilepi?

Torej, kako zalepiti zaščitno steklo na zaslonu telefona? Najprej je najbolje, da ne improvizirate, temveč sledite navodilom, ki so na paketu. Poleg tega je pogosto v krajih, ki prodajajo takšne dodatke nalepke, na voljo kot dodatna storitev (za plačilo najpogosteje). Če ste se odločili, da je preveč enostavno, nadaljujte s samolepenjem.

Potrebna oprema

Torej imamo na telefonu varnostno steklo. Kako ga zalepiti? Najprej morate zbrati vse potrebno za to enostavno operacijo. V celotnem kompletu s kozarcem je nujno vlažen in suh prtiček - ena površina za razmaščevanje, druga pa odstrani prah in majhne odpadke.
Za odstranjevanje prahu boste potrebovali lepilni trak ali lepilni trak, vendar bo steklo mogoče predhodno pritrditi, prilagoditi ga določenemu pametnemu telefonu (najpogosteje je steklo univerzalno, zato ga je treba pravilno prikazati na zaslonu ob upoštevanju posebnosti določenega modela).

Priprava zaslona

Kako zlepite zaščitno steklo na telefon "Samsung", iphone, "Lenovo" in druge? Pred začetkom dela je potrebno umiti roke z milom - pomagalo se bo znebiti odvečne maščobe. Poleg tega morate očistiti delovni prostor.
Nato je zaslon razmaščen (za to morate uporabiti enega od brisač v kompletu, če je tako)nimajo jih, dovolj, da navlažite bombažni disk z alkoholom ali žganimi pijačami - morate ga zelo skrbno obrisati, ne da bi se razvezali. Presežek alkohola se odstrani s suho krpo, vlije tudi prašni delci (najstabilnejši bo moral zagrabiti, preprosto pritisniti na prašno mesto) in drgniti madeže.

In lepljenje

Tako smo pripravili zaslon. Zaščitno steklo na telefonu kot lepilo? Prvič, če je umazan, ga briše tako kot zaslon. Po tem bi morali držati steklo za robovi tako, da se ne bo spet umazal, iz njega odstraniti film, ki zapira lepilni sloj.
Medtem ko držite steklo čim bližje zaslonu, morate najti optimalen položaj za to (morate poravnati glavni gumb in dinamiko), medtem ko si lahko pomagate z ozkimi trakovi traku, ki jih lahko prilepite ob predvideni rob stekla. Ko izberete pravilen položaj, se steklo pritisne na zaslon.

Odstranjevanje napak

Torej smo ugotovili, kako zaščititi zaščitno steklo na telefon Lenovo ali kateri koli drug pametni telefon. Kaj pa, če bi se zračni mehurček pojavil pod njim? V tem primeru morate krpo tesno pritisniti na steklo in ga držati gor in dol, kot da bi pritisnili pretiran zrak. V primeru prahu, ki se lahko tudi zlepi pod njim, je dokaj ravna (na primer kreditna kartica), da zgrabite rob stekla in ga nato skrbno odstranite.
Če odstranite prehitro in brez prevelike previdnosti, lahko poškodujete plastiko in lepilni sloj,to bo v vsakem primeru moralo kupiti novo. Ko ga odstranite in ga držite z lepljivo stranjo navzdol (če je steklo obrnjeno, se prah in madeži takoj pritrdijo na lepilo, in da ga očistite - ni težko), je treba drgniti zaslon iz smeti (možno in s pomočjo lepilnega traku, majhne koščke, ki jih je mogoče enostavno odstraniti) po tem, ko je steklo po vseh navodilih ponovno zlepljeno.

Ne držite!

Toda kaj morate storiti, če kupite varnostno steklo na telefonu, kako veste lepilo in še vedno ne drži na zaslonu? V tem primeru obstajata dve različici takšne "neposlušnosti" dodatne opreme: zaščita in /ali zaslon sta bila slabo pripravljena (jasno je, da boste v tem primeru morali ponoviti celotno operacijo, strogo upoštevajte navodila), ali steklo ne ustreza določenemu modelu pametnega telefona in se ne drži - zaradi robov, ki jih prizadenejo štrleči deli telefona (isti gumb za zagon).
V vsakem primeru, če iz kakršnega koli razloga ni nalepljena takoj ali ni odklopljena, je treba, začenši znova, ponoviti poskus, nato pa se v primeru okvare, če je to mogoče, posvetuje s strokovnjakom, ki lahko navede napake. , če so.

Sklep

Tako zaščitno steklo ni le alternativa filmu. To ne bo omogočilo, da se zaslon zruši pri padcu celo z višine človeške rasti - sama zaščita lahko razpoči, toda glavna stvar je, da pametni telefon ne bo trpel. Izvedeni so bili posebni preskusi, ki so pokazali, da zaščitno steklo ne bi preživelo razen neposrednega kladiva - ampak trkas tako silo, ki je v resničnem življenju zelo malo verjetna. Zamenjava celotnega zaslona (in najpogosteje je zamenjana, ker je običajno ni mogoče razstaviti stekla in samega senzorja) bo stala približno polovico stroškov telefona, zaščitno steklo pa - včasih cenejše, in ga lahko zamenjate sami, ne da bi preplačali tega strokovnjaka. Da bi se izognili škandalom, uporabite to vrsto zaščite, ki bo prihranila vaš pametni telefon in živce.

Sorodne publikacije