Kako odstraniti ozadje okoli slike v Photoshopu?

Pri delu z grafičnimi datotekami je pogosto potrebno odstraniti ozadje okoli predmeta. To je lahko posledica vstavitve tega foto elementa v kompozicijo ali želje po zamenjavi ozadja slike. V zvezi s tem se pojavlja priljubljeno vprašanje: "Kako odstraniti fotografije iz ozadja v Photoshopu?"

Odstranitev enobarvnega ozadja

Glede na vprašanje čiščenja ozadja na fotografiji je treba posebej razmisliti, kako v Photoshopu hitro odstraniti ozadje, ki ima homogen ton. S tem se izognete dodatnemu delu, ki je potrebno pri odstranjevanju barvitega dela slike.


Preden odstranite potreben fragment fotografije, ga morate označiti. Obstaja na ducate različnih načinov za to, vendar če želite poudariti nekakšen odtenek barve, potem v "Photoshopu" obstaja posebno orodje, ki vam omogoča, da to storite čim prej. Če v meniju za hitri dostop izberete točko menija "Izberi", morate najti element "Barvni razpon". V oknu izberete orodje kapalke in kliknete ozadje, ki ga želite označiti. S pomočjo menjalnikov ostane le nastavitev izbranega območja in kliknete "Da". Rezultat teh dejanj bo izbor vseh področij fotografije, ki vsebujejo izbrano barvo. Za brisanje morate pritisniti tipko "Del" na tipkovnici. Ta metoda je ena izmed najlažjih, kakovostno rešenih nalog, saj v "Photoshopu" odstranite ozadje.

Čarobno čiščenje

AnalognoTo brisanje ozadja je orodje za brisanje, ki lahko to dejanje izvede še hitreje. To storite tako, da izberete "Magic Eraser" in enkrat v ozadju kliknete v ozadje - na njenem mestu bo šahovsko ozadje, ki simbolizira prisotnost transparentnega dela fotografije. Pomanjkljivost tega pristopa je pomanjkanje nadzora nad območjem, ki bo odstranjeno, v nasprotju z uporabo hitre dodelitve.


Da bi zagotovili nadzor nad tem, kako odstraniti ozadje v Photoshopu brez posledic za preostanek fotografije, je vredno uporabiti drugo "čarobno orodje, ki deluje pod istim zgovornim algoritmom, vendar opravlja izbiro namesto brisanja. Takšna orodja. in opravljajo enaka dejanja - "čarobna palica" in "hitra izbira". Edina razlika je, da "palica" zahteva korak po korak izbira barve, izbira pa vam omogoča, da držite kazalko na velikem območju slike naenkrat.

Način hitre maske

. 14] Prejšnji pristopi so odgovor na vprašanje, kako odstraniti belo ozadje.V Photoshopu je poleg enobarvnih planov možno tudi čiščenje in večbarvnost, ki se lahko pojavi, če je pokrajina neurejena, saj odstrani ozadje iz Photoshopa.
Obstaja tudi več načinov za natančno brisanje zahtevanega dela fotografije. Prva je uporaba hitre maske. Maska je poseben mehanizem, ki uporabniku omogoča slikanje s pomočjo orodij za risanje, s katerim barva območje, ki ga želite osvetliti. Za hitropreklopite na "Hitro masko", samo kliknite na črkovno črko Q. Potem s čopičem in gumi morate barvo fotografirati, ki jo morate izbrisati. Ko se s pritiskom na isto tipko vrnete v običajen način, bomo opazili, da bo zahtevano območje slike označeno, da ga boste izbrisali, še vedno boste morali klikniti na že prepoznavni Delov ključ.

Odstranjevanje ozadja z uporabo Lassoja

Če predmet, okoli katerega želite označiti ozadje, ima precej jasne meje, potem obstaja še en primeren način za odstranitev ozadja v Photoshopu. V ta namen uporabite orodje Lasso. Uporabniku je na voljo v treh vrstah. Prvi ima isto ime, "Lasso" - to vam omogoča, da samovoljno vodenje črte prihodnjih dodelitev območja. S svojo pomočjo ni lahko natančno določiti potrebnega dela, zato se pogosteje uporabljata še dve različici orodja.
Naslednja je "Straight Line" - lahko nariše selekcijsko območje z ravnimi črtami. Na ta način lahko narišete jasen rez, na primer okoli stavb ali kotnih geometrijskih oblik. Za bolj kompleksne elemente, kot je človeška silhueta, uporabite "Magnetni Laso". Zaradi svojega algoritma delovanja se premika vzdolž obrisa predmeta in ga definira s pomočjo barvnih razlik - dokaj je približno držati kazalec miške okoli elementa fotografije.
Zaradi uporabe Laso bo sam element poudarjen. Za izvedbo odstranitve je treba izbiro obrniti s pritiskom naKombinacija Ctrl + I. Potem lahko odstranite ozadje nazaj.

Drugi načini

Treba je omeniti, da lahko ugotovite, kako odstranite ozadje v "Photoshopu", in najdete več različnih načinov. Vendar pa večina od njih delujejo zelo težko, kar vam omogoča, da odstranitev jasnejši. Vendar pa je mogoče doseči dober rezultat s preprostejšimi sredstvi, ko smo na njem porabili malo več prizadevnosti in prizadevnosti, celo prihranili nekaj časa.

Sorodne publikacije