Brezplačen program Dr.Web CureIt! - pregledi

Žal so računalniški virusi eden največjih problemov za sodobne uporabnike računalniških sistemov in skrbnikov omrežij. Ne samo to, da so lahko škodljivi za upravljavca ali omrežje, zato se zdaj ukvarjajo tudi s krajo osebnih ali zaupnih informacij. Za zaščito se uporabljajo posebni protivirusni paketi, ki pa so včasih sposobni premagati grožnje. Zato mnogi uporabniki raje uporabljajo prenosne pripomočke, ki lahko delujejo z nameščenim protivirusnim programom. Dr.Web CureIt je eden najmočnejših in najbolj učinkovitih programov. Mnenja o tem kažejo, da se ta paket obnaša popolnoma pravilno v katerem koli sistemu in v prisotnosti protivirusne programske opreme drugih proizvajalcev, ki je lahko prisotna v sistemu kot skener za polni delovni čas.


Dr.Web CureIt! za okna 7 in višje za mobilne sisteme - kaj je to?

Aplikacija je tako imenovana prenosna različica razširjene izdaje glavnega paketa. Lahko ga namestite na kateri koli sistem, vključno z različico operacijskega sistema Windows ali mobilnim operacijskim sistemom, kot je Android (ali pa ga ne namestite, ampak ga uporabite takoj).
Res je, da morate videti razliko. Ker je to prenosni pripomoček, ki ga je mogoče uporabiti brez namestitve, tudi če je v operacijskem sistemu Windows nameščen protivirusni skener, Android nima takih stvari. Ta operacijski sistem ne podpira zagona prenosnih aplikacij. Zato je dodatek Dr.Web CureIt! za "Android" v tem primeru ne bomo upoštevalikontekstu.


Orodje Dr.Web CureIt! Healing: prenos in zagon

Ker je paket sam v ruskem razvoju, ki ni slabši od programske opreme podjetja Kaspersky Lab (mimogrede tudi ruski razvijalec) in je podoben večini od njih, vendar ima nekatere pomembne razlike.
Praviloma se z nekaj izjemami izplačuje program Kaspersky Anti-Virus (razen nekaterih najpreprostejših pripomočkov, ki so omejeni z zmogljivostmi). Za razliko od njih, "zdravljenje" Dr.Web CureIt korist! je na voljo za prenos popolnoma brezplačno, in v obliki prenosne različice (kako delati z njim, bo povedal malo kasneje). Kot veste, je dovolj, da prenesete program ali arhiv iz uradne strani in nato zaženete izvršljivo datoteko. V tem primeru lahko sistem zahteva prisotnost skrbniških pravic (s tem se morate strinjati ali najprej odpreti datoteko EXE v imenu skrbnika).

Katere grožnje predstavljajo protivirusno odkrivanje

Zdaj obstaja nekaj besed o virusih in grožnjah, ki jih lahko odkrije (ali pozdravi) Dr.Web CureIt. Pregledi uporabnikov in strokovnjakov na tem področju kažejo, da prenosna aplikacija popolnoma mirno definira in izolira viruse drugačne usmerjenosti delovanja.
Med prvimi in najpomembnejšimi grožnjami, ki jih Dr.Web CureIt prepozna, je protivirusen, zato je treba poudariti naslednje:
 • viruse;
 • črvi;
 • Trojanci;
 • korenski kompleti;
 • oglaševanje, šale in vohunska programska oprema;
 • krekerji sistema in osebni podatki;
 • potencialno neželeni ali zlonamerni programi.
 • Če je prva jasna, lahko zadnjo postavko trdimo. Dejstvo je, da včasih lahko pride do težav. Antivirus Dr.Web CureIt! Začne se obnašati popolnoma neustrezno, podobno kot storitve Windows Defender in SmartScreen, ki začenjajo blokirati namestitev ali zagon aplikacij, ki se nanašajo na dvomljivega izdajatelja, pomanjkanje digitalnega podpisa ali potrdila (ali zapadlega certifikata izdajatelja) itd.

  Sistem zahteve

  Glede programskega okolja in "železa", na katerem lahko deluje Dr.Web CureIt! Za Windows 10 je vse tukaj skromno. Za normalno zagon in pravilno delovanje prenosne aplikacije potrebujete le 2-jedrni procesor, ki podpira arhitekturo i686 in novejšega, prostega diskovnega prostora 160 MB prostega pomnilnika 360 MB. Mimogrede, da bi se izognili konfliktom, morate neposredno pred uporabo pripomočka onemogočiti vse optimizatorje programov, ki so na voljo v sistemu.
  V nekaterih primerih, ko zaženete program, obstaja sporočilo, da ni pomembnih posodobitev sistema. Namestiti jih morate v istem središču za posodobitve programa Windows, ki bo zahteval ročno iskanje za iskanje (vrstica na levi v angleški različici Check for Updates). Ko jih najdejo, ostane samo, da jih integrirate v sistem in po ponovnem zagonu znova zaženete pripomoček.

  Preskusni program

  Zanimivo je, da razvijalec sam predlaga, da preveri program Dr.Web CureIt !. Ocene uporabnikov, ki so prišli na spletno mesto test.com, kjer lahko vidite, kako se obnašaantivirusni program v tej konfiguraciji. Samo poglejte statistiko.
  Pravzaprav je samo skeniranje, tudi če ga prenesete v računalnik, redna izvedljiva datoteka s končnico .com, katere glavno besedilo vsebuje 64 bitov.

  Metoda ugotavljanja potencialnih groženj

  Pripomoček uporablja več osnovnih metod, ki jih je mogoče uporabiti za presojo prodora kakršne koli grožnje sistemu:
 • primerjava podpisov (usklajevanje z strukturo baz podatkov o virusih);
 • analiza izvajanja virusne kode (vedenjska analiza);
 • hevristična analiza (identifikacija možnih znakov virusa na podlagi potrjenih študij);
 • z uporabo emulacije izvedbe (post-vedenjska analiza).
 • Statistika

  Ko se odkrije potencialna grožnja, aplikacija pošlje podatke za analizo svojim strežnikom. To je tako jasno.
  Vendar pa le malo ljudi ve, da so najprej na začetku samega pripomočka in ob prisotnosti aktivne internetne povezave podatki o konfiguraciji sistema poslani viru razvijalca. To pomeni, da razvijalec te protivirusne programske opreme prejme informacije o vašem procesorju, RAM-u, nameščen operacijski sistem z vsemi gesli in registracijskimi kodami, konfigurira parametre sistemskih omejevalnikov, kot so požarni zid, pametni zaslon ali branilec, itd. Dr.Web CureIt je lahko nevarno! Povratne informacije od uporabnikov, mimogrede, pričajo o istem. Kaj se dogaja? Ne samo, da je deseta različica sistema Windowsvohunje, kar lahko, tako da antivirusni paket počne enako.

  Uporaba pripomočka v praksi

  Kar zadeva praktično uporabo, je vse enostavno. Izvedemo datoteko iz nepakiranega arhiva (če je bila prenesena v ta obrazec), nato pa bomo morali namestiti najnovejšo različico programa. Za Dr.Web CureIt Antivirus! Najnovejša različica je na voljo neposredno iz zagonskega okna.
  Če ta pristop uporabnika ni nekaj dobrega, lahko obiščete uradno spletno stran razvijalca in tam prenesete posodobitev (mimogrede, kot tudi posodobitev zbirke podatkov podpisov).

  Posodobitve programov in podatkovnih baz

  Ko je program nameščen na internetno povezavo, program na začetku zažene modul za samodejne posodobitve za komponente programa in njegove knjižnice, pri čemer ustvarja mape za posodobitev protivirusnih baz podatkov in karantene). In šele takrat je posodobitev podatkovne baze virusov. In potem veliko uporabnikov kriči, da so, pravijo, začela prenosni skener in zavira. Razumite, da čeprav program ne posodablja svojih modulov ali podatkovne baze o nedavnem pojavu virusov, ne morete niti sanjati o popolnem čiščenju vseh znanih groženj.

  Sklepi

  Na splošno (to priznavajo vsi, tudi Kaspersky Lab), je ta pripomoček v svoji prenosni obliki eno od najmočnejših sredstev za odkrivanje, izolacijo ali uničevanje vseh vrst groženj. Res je, če program spopadajo z virusi, potem govoriti o vplivu na grozote računalniškega sistema, kot Malware in Adware ni potrebno.To je razumljivo - pripomoček sam po sebi ni zasnovan za to, ampak je škoda. Ne, seveda lahko blokira nekatere elemente takih izvršljivih programčkov, vendar ne vseh. V tem pogledu je uporaba programa kot osnovnega zaščitnega izdelka zelo nenavadna. Lahko in je včasih treba uporabiti, vendar le občudovati, da se ne splača iz preprostega razloga, ker program ne more vedno pravočasno posodabljati podatkovnih baz, zaradi česar se povečuje obremenitev omrežnih virov (zlasti za tiste uporabnike, ki imajo na voljo. promet je omejen). V drugih primerih tudi ne igra vlog, vendar lahko prenos posodobitev v sam program ali njegove baze zahteva veliko časa. Mimogrede, za odstranitev Dr.Web CureIt! Od stacionarnega lokalnega ali omrežnega računalnika ni tako preprosto. Če želite to narediti, seveda ne potrebujete skrbnika sistema, temveč nekaj potrebnega znanja, da imate vse, kar potrebujete.

  Sorodne publikacije