Kako povezati digitalno televizijo s starim televizorjem: tehnike in navodila

2019, ki bo kmalu prišel, bo med drugim spremenila prebivalce Rusije in popoln prehod na digitalno oddajanje. Ta inovacija ima svoje pluse in minuse. Ampak v vsakem primeru se bodo ljubitelji prostega časa okoli modrega zaslona prej ali slej soočili z vprašanjem: kako povezati digitalno televizijo s starim televizorjem? V tem članku bomo podrobneje razpravljali o tej temi.

Različne različice

Najenostavnejši, seveda, lastniki televizorjev z vgrajenimi digitalnimi sprejemniki. Ni jim treba zlomiti glave na vprašanje »Kako povezati predpono T2 s starim televizorjem?«. Skoraj vsi modeli plazme in nekateri zasloni s tekočimi kristali imajo vgrajen sprejemnik, ki omogoča gledanje oddaj brez uporabe dodatne opreme. Vse, kar potrebujejo, je že tam.


Televizor lahko pravilno nastavite, tako da sledite navodilom. V drugih primerih morate kupiti dodatno napravo, ki se imenuje sprejemnik ali sprejemnik. Obstaja tudi rusko ime te naprave - televizijska predpona. Ti izrazi se nanašajo na opremo za gledanje digitalnih televizijskih kanalov.

Prednost

Vendar pa imajo lastniki televizorjev, ki nimajo vgrajenega sprejemnika, določeno prednost. Konec koncev, lahko kupijo posebno predpono, ki ne bo le uživala v vaših najljubših programih v odlični kakovosti, ampak tudi posnela, prekinila med gledanjem,digitalni radio in drugo.
Poleg tega ne smemo pozabiti, da so skoraj vsi televizijski sprejemniki hkrati medijski predvajalniki, kar pomeni, da so sposobni predvajati različne avdio in video datoteke, posnete na bliskovnih pogonih.


Kako povezati digitalno televizijo s starim televizorjem?

Že prej je bilo rečeno, da bo za to potrebna posebna predpona. Lahko ga kupite v kateri koli trgovini s strojno opremo. Homeowners pogosto ponujajo te naprave svojim strankam. Če kupite predpono TV, potem ne morete poskrbeti za njeno neodvisno povezavo, saj je takšna storitev običajno brezplačna. Obstaja še ena možnost, ki omogoča povezavo digitalne televizije s starim televizorjem. Lahko sami kupite tuner in povabite strokovnjaka, da ga namesti. Pri razčlenjevanju modela je treba upoštevati, da je treba upoštevati le vzorce, ki so namenjeni za signal formata DVB-T2. To je vrsta digitalne televizije, ki jo je razvila skupnost evropskih proizvajalcev tehnologije. Označevanje T2 pomeni, da je ta tehnologija digitalni prenos signala druge generacije. Od predhodnika se razlikuje po višji kakovosti zvoka in slike. Poleg tega je bila priložnost za oddajanje več televizijskih kanalov. Sedaj se prenašajo s tako imenovanimi multipleksi, to je skupinami. Na ozemlju Rusije je zdaj mogoče brezplačno gledati dva. Ti multipleksi vključujejo na ducate kanalov. Kakovost slike v primerjavi z analogno TV je pomembnaizboljšala. Poleg tega se je območje pokritosti povečalo. Če je bilo prej v naši državi dovolj krajev, kjer gledanje televizijskih oddaj ni bilo na voljo, takih točk na zemljevidu Rusije ni. To je seveda ena od glavnih prednosti te inovacije. Navsezadnje bodo ljudje, ki delajo na primer v Gluhih repih, sposobni slediti vsem novicam. Za uživanje v vseh funkcijah digitalne televizije potrebujete sprejemnik, ki podpira format DVB-T2.

Različni modeli

Tema prehoda na novo televizijo je zdaj več kot pomembna. Že februarja naslednje leto se bo začela prva faza prekinitve analognega govora. To pomeni, da nekateri televizijski kanali ne bodo mogli gledati s pomočjo običajne antene, ki sprejema televizijo. Poleti bo popolna ukinitev starega standarda oddajanja. Zato je zmedeno, kako povezati analogno televizijo s starim televizorjem.

Raznolikost

Na policah trgovin je zdaj velika izbira takšnih naprav. Kateri sprejemnik kupi je odvisen od individualnih potreb vsakega. Če želite gledati svoje najljubše oddaje v realnem času, ne da bi se ustavili, ne da bi snemali program in predvajali glasbo in filme iz bliskovnega pogona, bo najlažji model. Značilno je, da cena naprav te kategorije ne presega tisoč rubljev.

Zanesljivost

Poleg tega strokovnjaki svetujejo, najprej bodite pozorni na modele s telesi na telesu, to je, na katerih obstajajo posebni gumbi zavključevanje in izključevanje, sprememba kanalov itd.
Ta funkcija vmesnika bo uporabna, če se daljinski upravljalnik naprave prekine ali samo izgine v apartmaju. Gumbi, ki se nahajajo na ohišju, bodo koristni, in ko daljinski upravljalnik položi akumulatorje in jih ni mogoče takoj zamenjati.

Za izkušenega uporabnika

Če je poleg gledanja televizorja v običajnem načinu, bralec potreben tudi druge dodatne funkcije sprejemnika, potem morate pogledati dražje modele. Ali nameravate posneti svoje najljubše TV oddaje? Nato se morate prepričati, da naprava podpira MPEG-2 z manjšim razmerjem stiskanja kot priljubljeni, vendar ne tako visokokakovostni format MPEG-4. Poleg tega je bolje, če je izbrana naprava sposobna samostojnega delovanja, to je brez priključitve na televizor. Ta funkcija je primerna, če želite posneti program, ki se predvaja pozno ponoči. V tem primeru lahko izklopite sliko in zvok ter nastavite čas prikazanega programa. Naslednje tehnike bodo storile vse za vas. Potrebno je samo razumeti, kako priključiti digitalni sprejemnik na televizor in imeti potrebno količino bliskovnega pogona.
Za njim bo zapis. Te trenutke si mora zapomniti oseba, ki se zanima za priključitev stare televizije na digitalno televizijo. Poleg tega ljubitelji glasbenih strokovnjakov svetujejo, da bodite pozorni na modele z možnostjo predvajanja formata wav (zapis z nizkim razmerjem stiskanja). Ljubitelji glasbe morajo biti prepričani, da so na sprejemnikuObstaja stereo izhod, ki bo omogočil priključitev sistema zvočnikov na napravo. Ne pozabite na dimenzije sprejemnika. Če ga boste pogosto prevažali iz enega kraja v drugega, je najbolje, da prekinete svojo izbiro na bolj kompaktnih modelih. Na voljo so celo modeli, katerih velikosti omogočajo, da jih nosite v žepih za oblačila.

Antena

Preden neposredno preidemo na vprašanje, kako priključiti sprejemnik T2 na stari televizor, je še ena pomembna točka, ki spomni bralce. Prenos ni mogoč brez antene. To je lahko soba ali skupna (ki se nahaja na strehi stavbe in služi več apartmajev naenkrat). Ko izberete katero od dveh zgoraj naštetih možnosti, se prepričajte, da naprava podpira signal za območje decimetra. To ni nujno nova antena. Televizijske oddaje v decimetrskem razponu so se v naši državi začele pred več kot dvajsetimi leti. Zato so antene, ki so sposobne sprejeti tak signal, v skoraj vsakem domu.
Značilni del kroga je znak, da je namenjen za območje decimetra. Če govorimo o zunanjih, skupnih antenah, potem so skoraj vse primerne za gledanje televizije v novi digitalni obliki, s prisotnostjo sprejemnika.

Povezava

Ko je tehnika že kupljena, je vprašanje: kako povezati predpono DVB-T2 s televizorjem? Na tem računu bodo podana nadaljnja podrobna navodila. Ko razpakirate napravo, vstavite baterije v daljinski upravljalnik. Nato morate napajalnik priključiti na napravo. Navodila so navadno prisotnaShematski diagram, ki kaže, kako to narediti. Naslednji korak je priključitev televizorja na kabel za prenos zvoka in slike. V starih televizorjih kineskopovyh (do 25 let dela) na hrbtni strani, praviloma obstaja priključek, imenovan "glavnik" priljubljena. Najlažji način je povezati sprejemnik, ki ima isti izhodni priključek. V tem primeru ima kit praviloma kabel, ki se lahko uporablja za povezavo teh dveh naprav.
Kako priključiti digitalno predpono DVB-T2 na televizor, če ima drugačno vrsto reže, kot je »tulipan« ali »HDMI«?
Tudi v tem primeru obstaja dokaj preprost izhod. Res je, da zahteva malo stroškov. Vse, kar morate storiti, je, da odidete v trgovino z elektroniko ali v radiotelefon in kupite kabelski adapter od "tulipanov" ali "hdmi" do "glavnikov". Podobno je treba upoštevati tudi v mnogih drugih primerih. Na primer, če ima bralec TV s priključkom "tulipan" in so na sprejemniku enake reže, potem morate le eno napravo priključiti na drugo (vsak vtič je vstavljen v priključek, ki ustreza barvi).
Nekateri uporabljajo staro sovjetsko tehniko. Praviloma se razlikuje po moči in nezahtevnosti. Toda za delo s sodobnimi napravami to žal ni namenjeno.
Ampak še vedno lahko tako interakcijo antične tehnologije z novo.

Kako povezati TV tuner DVB-T2 s staro sovjetsko televizijo?

Kupiti morate napravo, imenovano RF Modulator, in je nekakšen adapter za antensko vtičnico.
PodobnoNaprave so bile v devetdesetih letih 20. stoletja opremljene s slavnimi igralnimi konzolami Dandy.

Preostali ukrep

Vprašanje, kako povezati digitalno televizijo s starim televizorjem, je bilo že v celoti obravnavano v prejšnjih poglavjih. Zadnji koraki so ostali. Pri priključitvi predpone na televizor morate anteno priključiti na sprejemnik. Po tem morate vklopiti televizor in sprejemnik. Z uporabo daljinskega upravljalnika iz sprejemnika morate iti v meni in izbrati točko samodejnega iskanja kanalov. Ko najdete vse programe, lahko začnete gledati digitalno televizijo.

Sorodne publikacije