Verimatrix (kodiranje) - kako je?

V večini ljudi ima beseda »torrent« danes povezavo, povezano z umestitvijo nezakonite vsebine in vprašanjem avtorskih pravic. Enako se dogaja z razvojem IPTV. Sodobni imetniki pravic so zelo zaskrbljeni zaradi varstva pravic do lastne vsebine.

Varstvo pravic

Nedavni incident z enim od ponudnikov v Tomsku je pripeljal do premisleka o pomembnosti zagotavljanja varnosti zakonitih lastnikov kodiranja vsebine. Poleg tega je Tomsk podružnica "MegaFon" uživala ogromno popularnost, ki se ukvarjajo z nezakonito oddajo približno 85 kanalov, za katere je bilo njegovo delo ustavljeno. To je posledica dejstva, da niso bili kodirani s tehnologijo Verimatrix, ki ščiti vsebino pred kopiranjem in ponovnim prenosom s strani drugih uporabnikov.


Kaj to pomeni? To vprašanje je pomembno tako za uporabnike kot za podjetja, ki zagotavljajo storitve IPTV. Spodaj je podrobno pojasnjeno, kaj je Verimatrix.

Kaj je to?

Verimatrix je priznana voditeljica med rešitvami, ustvarjenimi za zagotavljanje vsebin, ki jih ponujajo ponudniki digitalne televizije. Podjetje uporablja tridimenzionalni inovativni pristop za dostavo multimedijskih vsebin na različne naprave. Na splošno je bila ta tehnologija prva na svetu v smislu varnosti jezikovnega videa. Danes se večina imetnikov avtorskih pravic strinja s prevajanjem vsebine le, če je po Verimatrixu kodirana. Ponudbe za kodiranjerešitve in glas. Če operater danes vstopi na trg z Verimatrixom, je lahko precej močan konkurent. Ker so plačana dovoljenja te družbe zelo razširjena, lahko imetniki avtorskih pravic zaslužijo znaten dobiček.


Kako deluje?

Kodiranje Verimatrixa temelji na tehnologiji, imenovani VCAS (video nadzorni sistem), ki je primerna za večino omrežij: IPTV, internetna TV, DBV, hibridna in mobilna TV. Tehnologija je bila razvita z uporabo mednarodnih standardov za varnost in varstvo podatkov (HLS, AES, PKI, SSL, itd.), Kar zagotavlja zanesljivo zaščito vsebine. Modularna zasnova, dobra prilagodljivost in fleksibilnost omogočajo, da se ta tehnologija ne uporablja samo za ponudnike z majhnim številom naročnikov, ampak tudi za velike telekomunikacijske operaterje z omrežji z več načinom.
Osnovno načelo kodiranja Verimatrixa je podpora zaščiti vsebine pred ogledom in uporabo neregistriranih naročnikov, prav tako pa odpravlja možnost kopiranja in distribucije vsebine. Zaščita podatkov temelji na enotnem sistemu za shranjevanje, generiranje in upravljanje protokolov dostopa, kot tudi za oddajanje namenskega kanala na določen sistem. Kodiranje Verimatrix je dovolj prilagodljiv in udoben v procesu namestitve in uporabe, saj ni vezan na omejitve arhitekture drugih komponent sistema in ne zahteva spremembe naročniške naprave. Danes je sistem integriran z velikim številom STB modelov (več kot 200)Podpira tudi druge vrste naprav, ki se izvajajo na različnih platformah (iOS, PC /Mac, Android, Smart TV, STB (HLS).

Ključne značilnosti

Kot že omenjeno, kodiranje Verimatrix uporablja tehnologijo VCAS za internetno televizijo. Njegove glavne značilnosti so naslednje:
 • Spletni odjemalec ViewRight podpira široko paleto naprav, odprtih za HLS;
 • Zaščita pred nepooblaščenim nepooblaščenim kopiranjem in nadaljnjo distribucijo vsebin se izvaja s tehniko nalaganja vodnih žigov, imenovanih VideoMark;
 • visoka razširljivost s podporo za več omrežij 3G /4G, širokopasovne povezave, Wi-Fi in tako naprej;
 • podprte video formate: MPEG-2 DivX, MPEG-4 /H. 264 VC1;
 • podprt format kodeka: tok MPEG-2;
 • Šifriranje vsebine VOD se izvaja samodejno ali ročno z uporabniku prijaznim vmesnikom.
 • Tehnični vidiki

  Kodiranje Verimatrix uporablja sisteme za upravljanje digitalnih podatkov (DRM), ki omogočajo nadzor nad tem, kako lahko ljudje porabijo vsebino. Lastniki avtorskih pravic in lastniki videoposnetkov običajno povzročijo, da distributerji (ponudniki) uporabljajo določene sisteme DRM za zaščito vsakega dela vsebine. Glede na zahteve glede avtorskih pravic Verimatrix ni vedno potreben. Včasih zadostuje, da zagotovite osnovno zaščito z overjanjem na osnovi žetona ali preprosto šifriranje AES, brez zapletenih delitev licenc in upravljanja politik. Poenostavlja postopek ogleda videoposnetkov za končne uporabnike, vendarnekoliko zmanjša varnost vsebine.
  Zakaj lahko zdravilo Verimatrix povzroči težave? To je posledica dejstva, da morate za ogled videa v tem kodiranju namestiti določen vtičnik. To se imenuje Verimatrix Viewrighttm Plugin in lahko deluje na katerem koli od sodobnih spletnih brskalnikov. Ponudniki video vsebin jih praviloma zagotavljajo brezplačno.

  O uporabi in razvoju tehnologije

  Družba Verimatrix je specializirana za zagotavljanje in povečanje prihodkov za multiservisne in multi-screen digitalne televizijske storitve po vsem svetu. Podjetje, ki je razvijalo to tehnologijo, je prejelo številne nagrade, saj Verimatrix Viewright Plugin omogoča kabelskim operaterjem, satelitskim TV, IPTV in OTT, da ekonomično razširijo svoja omrežja in ustvarijo nove poslovne modele. Kot priznan vodja v rešitvah za uveljavljanje avtorskih pravic družba uporablja svoj inovativni 3-dimenzionalni varnostni pristop za zagotavljanje visokokakovostnih vsebin v številnih napravah z novimi kombinacijami hibridnih omrežij. Trenutno je vtičnik na voljo za namestitev na katero koli mobilno platformo operacijskega sistema (v sodobnih različicah).
  Perspektive
  Ohranjanje tesnih odnosov z velikimi studii in organizacijami v smislu standardizacije in sistema partnerskih odnosov omogoča Verimatrixu, da poleg varnosti vsebin zagotovi tudi edinstven pogled na video industrijo, saj operaterji uvajajo nove storitve, ki izkoriščajo ugodnosti. distribucijo povezanihnaprave.

  Kje se uporablja?

  Tako je širjenje internetne televizije in mobilnega video dostopa hkrati konkurenčen izziv in številne nove priložnosti za operaterje digitalne televizije. Verimatrixova arhitektura zagotavlja konvergenco varnosti, ki temelji na novem nastajajočem trgu s proaktivnim pristopom k varnosti in rasti prihodkov. Trenutno je kodiranje bolj osredotočeno na operaterje digitalne televizije z IPTV, hibridnimi ali DVB omrežji. VCAS združuje varnostne metode za ta upravljana omrežja na podlagi standardov za dostavo internetne televizije na osebne računalnike, telefone, tablične računalnike in naprave STB. Ne glede na težave pri zamenjavi omrežja za ponudnike storitev jim tehnologija lahko pomaga optimizirati operativne stroške in uporabiti širšo mrežo svojih storitev. Kljub temu, da je tehnologija v glavnem zasnovana za zaščito internetnega videa, se trenutno uporablja tudi kodiranje Verimatrix na satelitu. Zlasti v Rusiji ga uporablja ponudnik, znan kot "Satellite MTS TB".

  Ali lahko prekinete to kodiranje?

  Kako lahko uporabnik dostopa do šifriranih kanalov? Pravna pot je le ena: plačati storitve ponudnika. Vendar pa se zaradi visokih stroškov pogosto uporabljajo emulatorji ali piratske kartice. Ta nezakonit način vam bo omogočil brezplačen dostop do videoposnetka. Hkrati so se ta sredstva začela povečevati tudi zaradi velikega povpraševanja po njih. To je pripeljalo do majhne koristitakšnih ukrepov. Poleg tega piratske kartice, ki so na voljo za prodajo, ponujajo zelo omejen dostop do video vsebin. V zvezi s tem je prišlo do šifriranja Verimatrix, ki vam omogoča popoln dostop do ogleda videa. Kaj to pomeni? S preprostimi besedami je to pogled na podatkovni paket, ki ga številni končni uporabniki zagotavljajo s pomočjo ene kartice. Poleg tega je takšno povezavo mogoče konfigurirati ne samo na internetu, ampak tudi v lokalnem domačem omrežju. Plačilo se izvede na eni kartici in se ustrezno razdeli vsem priključenim naročnikom. To omogoča določeno stopnjo izogibanja tehnologiji Verimatrix. Kaj to pomeni? Za povezavo sprejemnika s strežnikom potrebujete le nekaj strojne opreme in nekaj tehničnega znanja. Ponudniki internetnih storitev lahko odkrijejo tako nezakonito povezavo, vendar je to posledica nekaterih težav.

  Sorodne publikacije