Lost Sound on Windows 10 Kaj storiti?

Po izdaji operacijskega sistema Windows 10 Microsoft dejavno poskuša prenesti vse uporabnike na nov operacijski sistem. Medtem pa mnogi lastniki precej občutljivih osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov doživljajo nekaj težav po posodobitvi sistema na trenutno različico. Toda take proze trivia ne skrbi Redmond Corporation, in tehnična podpora storitev je tiho. Najpogostejša težava po prehodu na "prvih deset" je pomanjkanje zvoka v slušalkah ali zvočnikih. To ni presenetljivo, saj daleč od vseh avdio čipov še vedno prejemajo podporo proizvajalca. Kaj naj storim, če izgubim zvok v sistemu Windows 10? Oglejmo si to vprašanje podrobneje.

Možni vzroki problema

Pomanjkanje zvoka v "ducatih" ima lahko več razlogov. Največkrat pa je pomanjkanje gonilnikov za opremo v tem operacijskem sistemu. Sedaj proizvajalci niso posebej pripravljeni podpirati zastarelih komponent. Zato je iskanje voznikov včasih precej problematično. Vzrok je lahko tudi okvara krmilnika zvoka. Tukaj je na splošno težko narediti karkoli (razen zamenjave zvočnega čipa). Toda slednje je zelo malo verjetno. Če po namestitvi Windows 10 zvok izgubil, potem z visoko stopnjo verjetnosti problem v programski opremi. Konec koncev, na "sedem" vse delal odlično.

Vendar pa je v primeru nepravilnega delovanja gonilnikov mogoče onemogočiti krmilnik. Ta težava, čeprav jo povzroča programska oprema, je strojna oprema. In tukaj je proizvodnja le ena - zamenjava čipa. Obstaja tudi možnost, v kateri so nameščeni vsi gonilniki, vendarzvok v slušalkah je izgubljen v operacijskem sistemu Windows 10. To je zelo pogosto pri uporabi večnitnega avdio izhodnega vezja. Tukaj morate natančno nastaviti programsko opremo, ki je priložena gonilniku. Kaj storiti, če v "ducatu" ni zvoka? To je nekoliko nižje.

Namestitev gonilnikov

Preverite, da je pomanjkanje gonilnika preprosto. Pojdite v Upravitelj naprav. Če je namesto imena zvočne naprave napis "HDA-enabled device", ni gonilnikov. Da bi našli gonilnike, ki jih potrebujete, se morate obrniti na proizvajalca naprave (v primeru prenosnih računalnikov) in ne na ločeno komponento. Če ikona zvoka v operacijskem sistemu Windows 10 manjka, lahko v tem primeru pomaga tudi namestitev ali posodabljanje gonilnikov.

Ko je potreben gonilnik najden, ga je treba prenesti. Namestitev je kot običajno. V tem ni nič nadnaravnega. Po namestitvi komponente morate znova zagnati računalnik, da bodo spremembe začele veljati. Po nalaganju operacijskega sistema naj vrne ikono zvoka (če je ni bilo) in se pojavi sam zvok. To je odgovor na vprašanje o tem, kako narediti, če se zvok izgubi v operacijskem sistemu Windows 10.

Nastavitve programske opreme

In čeprav je po namestitvi gonilnikov zvok izgubljen na Windows 10? Kaj storiti v tem primeru? Poskusite konfigurirati programsko opremo, ki je bila priložena gonilniku. Pogosto morate nastaviti zvočni izhod v večnitnem načinu. Takšen problem se pojavi v Ljubljanipredvsem od lastnikov prenosnih računalnikov. Če želite to narediti, morate iti v program za nastavitev zvoka (vsak proizvajalec se imenuje drugače) in poiščite nekaj podobnega "Možnosti mešanja". Tam morate izbrati "Nastavitve" in z metodo "znanstvena oznaka" narediti sistem zvočnikov.
V nekaterih programih, ki so priloženi vozniku, obstaja posebna grafična oznaka reže, skozi katero se trenutno predvaja zvok. Če se osredotočite na to sliko, lahko prilagodite zvočni adapter tako, da deluje. Če se zvok izgubi na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10, potem lahko zgornje manipulacije pomagajo. Glavna stvar je ugotoviti, zakaj ni zvoka. In če namestitev gonilnika ni pomagala, potem je problem v programski opremi ali v samem krmilniku.

Če zvok izgine po posodobitvi operacijskega sistema

Prav tako se zgodi, da zvok izgine po naslednji posodobitvi "desetine". To je posledica dejstva, da so bili gonilniki samodejno posodobljeni s komponento. Poleg tega niso prišli do tega upravljavca. Kaj naj storim, če izgubim zvok po nadgradnji na Windows 10? Tukaj bomo pomagali povrniti voznika. To je zelo preprosto: pojdite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite želeno napravo. Nato morate izbrati "Lastnosti", izberite zavihek "Driver" in kliknite gumb "Rollback". Po tem morate ponovno zagnati računalnik ali prenosni računalnik.
Če ta postopek ni pomagala, lahko napravo odstranite in znova namestite gonilnik. Te težave lahko včasih povzročijo napačno posodobitev za Windows 10. Čezvok izgine in voznik povlek ne pomaga, nato pa v istem "Device Manager" na "Driver" zanka, kliknite na "Odstrani napravo" gumb in znova zaženite računalnik. Zdaj morate namestiti gonilnik naprave, ki ste ga prenesli vnaprej, in nato znova zagnati računalnik. Po teh manipulacijah mora zvok delovati, kot bi moral biti.

Težave s strojno opremo

Včasih, če je Windows 10 izgubil zvok, ga lahko povzročijo lastnosti strojne opreme krmilnika. Najvarnejša možnost - avdio čip preprosto ne more delovati z "ducat". V tem primeru se bo moral "vrniti" na starejšo različico operacijskega sistema. V idealnem primeru - do tistega, kjer je zvok deloval brezhibno. Prav tako je možno, da priključek ne poveže slušalk ali sistema zvočnikov. Pomagala bo le zamenjava ustreznega priključka. Toda to je malo verjetno, saj bi se problem pojavil na starem sistemu.
Med napakami v strojni opremi je treba obravnavati problem s samim avdio čipom. Lahko se imenuje programsko zaradi pomanjkanja potrebnih gonilnikov. Čip je lahko fizično poškodovan zaradi nepravilne uporabe operacijskega sistema. In tukaj nič ne more pomagati, ampak nadomestiti zvočni čip. Če je Windows 10 izgubil zvok, se morate vrniti na prejšnjo različico operacijskega sistema in preveriti delovanje krmilnika. Če ne deluje, ga zamenjajte.

Če v določeni aplikaciji ni zvoka

Če zvok ni samo v Aimp ali Skype, to pomeni, da vsaka aplikacija uporablja zvočno kartico v monopolu.način. Če želite preveriti, morate na nadzorni plošči odpreti lastnosti zvočne opreme in skrbno pregledati vse zavihke. Če je tako, onemogočite monopolni način za ta program. Po tem bi moral zvok delovati dobro. Vendar včasih tega ni mogoče storiti. Najpreprostejša možnost za odpravo situacije je, da odstranite program, ki je zagrabil absolutno moč nad avdio vmesnikom.

Težave uporabnikov začetnikov

Začetniki uporabniki računalnika pogosto zmanjšajo hrup v nadzorni plošči na minimum zaradi nepazljivosti. In potem ne vedo, kaj storiti, da bi vrnili glas operacijskemu sistemu. Prav tako se zgodi, da je uporabnik samo izklopil vse zvoke, tako da ga niso motili. In potem ne ve, kako bi vse vrnil. Beležka začetnika: Če je Windows 10 izgubil zvok, je prva stvar preveriti stopnjo glasnosti. Potem - se zvok sploh vklopi. In šele nato preide na bolj zapletene in aktivne ukrepe.
Pogosto uporabniki začetnika ne morejo ugotoviti, zakaj ni zvoka. V tem primeru vam bo pomagala komponenta sistema "Diagnostika in odpravljanje težav". Dovolj je, da zaženete čarovnika za iskanje težav in da bo zaznal vse, kar računalniku ne omogoča predvajanja zvoka. Če gonilnikov ni, bo moral operacijski sistem to prijaviti. In potem lahko naredite manipulacije, ki so bile opisane na samem začetku gradiva. S tem bo uspelo celo začetnik.

Če nič ne pomaga

Če se vsi zgoraj navedeni načini vrnejooperacijski sistem nima nič skupnega z zvokom, problem je definiran v samem zvočniku. V delavnici boste morali nositi prenosni računalnik ali osebni računalnik. Nekateri poskušajo popraviti sam krmilnik, vendar ne prinaša dobrih rezultatov. Bolje je zaupati strokovnjakom, ker imajo vso potrebno opremo. In izkušnje, ki jih ne izposojajo. Samopopravilo tako kompleksne komponente se lahko izkaže za zelo žalostne posledice. Ni potrebe, da bi sprejeli neumno tveganje. Da bi laptop ali PC v rokah "stric Vasy", ki obljublja, da se določi vse "za mehurček", tudi, ne bi smelo biti, ker so lahko rezultati še bolj žalostno. Bilo je primerov, ko je bil avdio čip okvarjen v prenosnem računalniku, in po posegu je morala osi tega "ljudskega obrtnika" spremeniti celotno matično ploščo. Z vsemi posledicami. Zato je zaupanje posameznikov zelo neumno. Bolje je porabiti določen znesek, vendar se prepričajte, da bo vse opravljeno kvalitativno.

Zaključek

Zdaj veste, da če je Windows 10 izgubil zvok, potem lahko obstaja več razlogov za ta problem. Ampak metode za popravilo situacije ne manj. Najpomembneje je razumeti, zakaj ni zvoka. Če ima program korenine programske opreme, lahko s skoraj 100-odstotno verjetnostjo popravite situacijo. Če je težava v krmilniku, se ne bo rešila sama. Nositi morate prenosni računalnik ali sistemsko enoto. V večini primerov se vse dobro konča, ker je zvočni čip precej živa komponenta, zelo težko ga je "ubiti". Glavna stvar je vedeti, kaj in kako. In to smo razstavili nekoliko višje.

Sorodne publikacije