Plinski reduktor "Tomasetto": naprava in regulacija

Z vsakim dvigom cen bencina se povečuje priljubljenost plinskih jeklenk. In če je prej HBO mogoče najti le na poceni avtomobile, zdaj taka namestitev ne oklevajte lastniki poslovnih limuzin in dragih SUV. To je res donosno in ekonomično. Da pa se poraba goriva ne bi bistveno razlikovala od tovarne, je treba sistem redno prilagajati. Izvaja se na takšnem elementu, kot je gonilo. Običajno elemente uporablja družba Thomaset. Kakšen je ta mehanizem, kako je urejen in ali lahko pravilno nastavite svoj HBO? O vsem tem bomo opisali v članku.

Značilnosti

Italija ni znana samo po pizzah in testeninah, temveč tudi po svojih plinskih napravah. "Thomasetto" je vodilni proizvajalec plinskih reduktorjev in drugih HBO sistemov na svetovnem trgu. Kaj je Thomaset Reducer? Je elektromagnetni ventil, ki služi za pravilno razdeljevanje plina. Prav tako ta mehanizem proizvaja segrevanje goriva in njegov dovod v motor. Zaradi toplega antifriza v sistemu se segrevanje izvaja nenehno.


Po izmenjavi toplote postane membrana reduktorja "Thomasetto" primerna za oskrbo s plinom. Konec koncev, propan-butan, v stiku z zrakom, takoj zamrzne. In ni važno kakšna je temperatura "v vodi" - plus 40 ali 30 stopinj Celzija. Lastniki plinskih jeklenk ne slišijo govoric o tem, kako hitro se spremeni v dovodno cev, ko ponovno obogati plin. Kje se to uporablja?mehanizem? Plinska tuljava "Thomasetto" se uporablja za 2 generaciji HBO. Na četrtem gorivu gre skozi ločene curke. Pri tem se funkcija porazdeljenega vbrizgavanja izvaja s samim menjalnikom. To je eden od najdražjih delov v sistemu. Reduktorji "Thomasetto" se lahko vgradijo na motorje z zmogljivostjo od 60 do 200 konjskih moči. Vendar pa mora izbira temeljiti na učinkovitosti samega plinskega elementa. Na njenem telesu je zapisano, na kateri moči se izračuna membranski mehanizem.

O konstrukciji

Naprava reduktorja "Thomasetto" predvideva prisotnost naslednjih elementov:
 • Filtriraj fino čiščenje.
 • Priključek za dovod plina je s premerom šest milimetrov.
 • Elektromagnetni ventil.
 • Vijak, ki je odgovoren za prazno gorivo (običajno iz medenine).
 • Odcepne cevi za dovod toplega antifriza ali tosola.
 • Membranski občutljivi vijak (izdelan iz plastike).
 • Pribor za goriva s premerom 19 milimetrov.
 • Zamašek za odvajanje kondenzata (ni na voljo pri vseh modelih).
 • Primer

  Vsi sestavni deli reduktorja "Thomasetto" so zaprti v aluminijastem ohišju. Slednji je sestavljen iz dveh delov, ki sta med seboj pritrjeni z vijaki.
  Mehanizem je zasnovan tako, da se toplotni kanali nahajajo med polovicama gonila. Nimajo prve stopnje splošne membrane. To se izvede tako, da se prepreči morebiten prodor goriva v hladilni sistem v primeru obrabe gumijastega elementa membrane. Toda če se ta težava pojavi, bi morala bitiuporabite komplet za popravilo plinskega reduktorja "Thomasetto". Njegova cena je približno 700 rubljev. Vsebuje vse potrebne elemente - filtre, membrane, pokrove in vijačne mehanizme.

  Življenjska doba, življenjska doba

  Povprečni vir zmanjšanja te znamke je od 150 do 200 tisoč kilometrov. Papirni filter je priporočljivo zamenjati vsakih 20.000 kilometrov. Toda, če je bil vlije niskokakovostni plin, se lahko čistilni element že prej zamaši z grafitnimi čipi. Če torej stroj začne neprestano teči na plinu, morate najprej pregledati ta element. Enkrat na vsakih šest mesecev je priporočljivo odpreti čep za odvajanje kondenzata. Gre za črno oljno suspenzijo z abrazivnimi delci. Prisotnost kondenzacije se ne more imenovati dober znak v reduktorju in da HBO deluje normalno, je treba to tekočino redno prazniti.

  Enkrat v 30 tisoč kilometrih je treba prilagoditi gonilo. To bo pomagalo stabilizirati prosti tek, odpraviti napake pri overclockingu. In kar je najpomembneje - za zmanjšanje porabe goriva. Možno je izvesti regulacijo reduktorja "Thomasetto" z lastnimi rokami. Kakor je - povejmo spodaj.

  Neodvisna nastavitev

  V menjalniku, ne glede na model in zmogljivost, sta na voljo dva vijaka za nastavitev. Prvi je odgovoren za prosti tek, drugi pa za količino plina, ki prehaja skozi kanale. Kako nastavim nastavitve? Začeti se mora s segrevanjem avtomobila. Menjalnik mora biti dobesedno vroč. To nam bo dalo natančen rezultat. Potem panastavite hitrost na območju tisoč na minuto.
  Sedaj odprite pokrov motorja in se povzpnite na vijak za hitrost prostega teka. Ima medeninasto osnovo. Ta vijak mora biti trdno privit. To naredite z razdeljenim izvijačem na delujočem motorju. Običajno je vijak zavit pet zavojev. Morate se počutiti, ko se spremeni vedenje avtomobila. Motor mora biti rahlo zasukan. Twist mora biti gladko, dokler se motor ne ugasne. Če želite obrniti in ne pade, lahko pogazovyvat z roko, nadzor kabelske zaslonki. Če imate elektronski pedal, vprašajte pomočnika, da klikne na pedal. Prosimo, upoštevajte: pri nastavitvi reduktorja "Thomasetto" v jeklenki mora biti vsaj deset litrov plina.

  Kaj sledi?

  Pri naslednjem koraku odvijte vijak nazaj, dokler ne miruje. Običajno zavijejo eno polno in eno četrtino. Tahometer s puščico na armaturni plošči vam bo pomagal ugotoviti. Idealni dokazi - od 800 do 1000 vrt /min. Če je motor stabilen in se ne trojni, je bila nastavitev v prostem teku uspešna.

  "Vijak pohlepa"

  Ampak to še ni vse. Prav tako moramo vzpostaviti točilni avtomat, ki vpliva na porabo goriva. Ne morete ga močno zategniti, saj bo to povečalo stroške. Ampak "utišanje" ni priporočljivo - moč avtomobila bo občutno padla. Kako to narediti prav? Najprej morate najti "vijak pohlepa". To je plastična šesterokotna tuljava, ki se nahaja na graduaciji19-milimetrska cev. Torej, toplo motor in začeli gladko zavrtite vijak, pogazovyvaya dušilnega ventila. Idealno je, da puščico merilnika vrtljajev držite pri treh tisoč vrtljajih na minuto. Istočasno privijte vijak do naslona. Potrebno je vrtenje, dokler se ne spremeni znak motorja.
  Prosimo, upoštevajte: če imate uplinjač, ​​sesanja ne morete uporabiti za vzdrževanje enakomerne hitrosti na območju treh tisoč. Aktiviran je samo pedal za plin. V skrajnem primeru namestimo izvijač pod plinski kabel pod pokrovom.
  Takoj, ko začutite, da so se zavoji začeli spuščati, morate odviti "vijak pohlepa" s polovičnim prometom. Če se motor še vedno potaplja, še bolj oslabite žerjav. In tako dolgo, dokler motor ne začne delovati v svojem vnaprej določenem območju. Ne vijačite preveč. Motor bo deloval pravilno, vendar lahko poraba goriva pri takšni nastavitvi naraste do ene in pol krat in gospodarstvo bo neuporabno. Takoj, ko so okvare izginile, ne zavrtite več vijakov. Za boljše uglaševanje lahko testirate vožnjo in vidite naravo avtomobila na bencin in plin. V idealnem primeru mora biti obnašanje in sprejemanje stroja enako.

  V zaključku

  Tako smo ugotovili, kako je urejen menjalnik "Thomasetto" in kako ga pravilno prilagoditi z lastnimi rokami. S pravilnim pozicioniranjem obeh vijakov lahko s HBO dosežete maksimalno varčno porabo goriva.

  Sorodne publikacije