Naprava USB ni zaznana: kaj storiti?

Nekateri uporabniki včasih dobijo napako, ko skušajo povezati in uporabljati naprave USB (bliskovni pogoni, zunanji trdi diski), kar pomeni, da ta naprava USB ni prepoznana. Zakaj je takšna reakcija na napravo, je vsekakor težko reči. Poskusimo ugotoviti, kaj je razlog za to vedenje operacijskega sistema in kako popraviti napake pri povezavi.

Naprava USB ni prepoznana. Zakaj je takšen neuspeh?

Začnimo z dejstvom, da noben sistem Windows ni imun na pojav kratkotrajnih napak, ki lahko vodijo v takšne situacije.
Res je, da Windows ne prepozna pogona USB ali druge naprave, na primer tiskalnika ali optičnega bralnika. Vendar pa v najenostavnejšem primeru to ni povezano z vozniki. Sama sistemska napaka, ko se lahko poveča obremenitev procesorja in RAM-a, je lahko glavni vzrok takšnega pojava. Ampak včasih je dovolj, da preprosto ponovno priključite napravo (na primer, odstranite pomnilniški ključ USB iz vrat in ga ponovno vstavite). Nenavadno je, da takšna dejanja pogosto pomagajo. Možno je, da bo naprava, ko bo ponovno povezana, znana po ponovnem zagonu OS. Vendar to ni najpomembnejši problem. V nekaterih primerih Windows 7 naprave USB ne prepozna iz povsem drugih razlogov, o katerih bomo še razpravljali.


Spreminjanje pristanišč

Eden od dejavnikov, ki vplivajo na delovanje katere koli odstranljive ali priključene naprave, je merilo za uporabo ustreznega vmesnika. Na primer, če je isti pogon zasnovan izključno za uporabo z USB 3.0Če ga povežete z vmesnikom USB 2.0, ne boste dosegli ničesar.
Zaključek je očiten: samo spremenite vrata, ki jih uporabljate (običajno je na računalniku več konektorjev, vrata tretje različice vmesnika pa so obarvana modro).

Naprava USB ni zaznana: kaj storiti z gonilniki?

Vendar pa je glavni problem odsotnost ali napačna namestitev gonilnikov za samo napravo, čeprav sistem, ko je povezan, praviloma samodejno prepozna napravo in samodejno namesti gonilnike.


Če naprava USB za operacijski sistem Windows 7 ni prepoznana po prvi povezavi, lahko uporabite izvorni pogon gonilnika (lahko jih pošljete neposredno v napravo za pogone flash, tiskalnike, pametne telefone ali tablične računalnike). Če takega diska ni, ne morete niti znova namestiti ali posodobiti gonilnikov v upravitelju naprav (Windows še vedno ne bo našel ničesar ali vam bo povedal, da je nameščen najprimernejši gonilnik). To je posledica dejstva, da je privzeto iskanje v njegovi lastni bazi podatkov, za nekatere nestandardne naprave pa potrebna programska oprema za upravljanje morda ne bo. V tem primeru morate voznike poiskati na internetu tako, da obiščete spletno mesto proizvajalca opreme. Če je naprava v upravitelju naprav vidna, vendar je označena kot neuporabna naprava, jo preprosto poiščite z informacijami o identifikatorjih VEN in DEV, ki jih lahko najdete na kartici podatkov, tako da ga nastavite kot zaslonoprema za identifikacijo parametrov.

Vprašanja o gonilnikih za krmilnike USB

Toda težave, ko naprava USB ni prepoznana, je tudi zadnji del medalje. Bistvo tukaj je, da je glavni vzrok lahko nedejavni gonilnik samega krmilnika USB, zaradi česar so lahko vmesniki, povezani z napravo, in samo pristanišče banalno, da so nezdružljivi.
V tem primeru je potrebno preveriti stanje krmilnika v upravitelju naprav. Če želite prikazati vse skrite naprave (v sistemu je lahko več krmilnikov USB). Ni vredno posodobiti gonilnikov ali jih znova namestiti za nedelujoče naprave. Najbolje je, da jih posodobite za vse sistemske pogone, ki so pomembni za vmesnik USB. Običajno ta pristop pomaga tudi pri posodabljanju iz podatkovnih baz lastnega sistema. Če to ne daje ustreznega učinka, lahko znova uporabite iskanje identifikatorjev, opisanih zgoraj.

Virusi

Virusi lahko povzročijo situacije, ko sistem sporoči, da naprava USB ni prepoznana. Premostitev njihovega vpliva lahko vpliva na stanje voznikov in sistemskih storitev. Kot je že jasno, je v tem primeru potrebno opraviti popoln računalniški pregled za grožnje z uporabo prenosnih skenerjev namesto rednih protivirusnih programov.
Vendar je najboljša možnost razmisliti o uporabi diskovnih pogonov, imenovanih Rescue Disk, ki imajo svoje lastne zagonske zapise, ki omogočajo uporabo izmenljivih medijev z njimi na krovu, da se začnejo pred nalaganjem operacijskega sistema. Za skeniranjeBolje je, da izberete vse diske, vključno z zagonskim programom Windows, in skrite particije, tako da zahtevate poglobljeno preverjanje veljavnosti. Samo v tem primeru je zagotovljeno, da bodo virusi (če seveda obstajajo) najdeni in nevtralizirani. Prednost takšnih pripomočkov lahko imenujemo dejstvo, da lahko najdejo tudi tiste viruse, ki so zelo globoko ukoreninjeni v RAM.

Kaj bi lahko bilo več?

Nazadnje je treba opozoriti, da same naprave ali vrata ne morejo delovati zaradi poškodb. Kako narediti v tem primeru? Poskusite preprosto povezati drug podoben pripomoček ali uporabite druga vrata. Načeloma ta vprašanja niso bila obravnavana, saj je bil glavni poudarek na programskih težavah.
Kar zadeva tiskalnike USB, je mogoče, da je storitev tiskanja prekinjena v sistemu ali pa je ustrezna komponenta sistema Windows preprosto onemogočena. Poskusite znova zagnati ustrezne storitve in ponovno zagnati sistem in tiskalnik. Ampak tukaj je pomembno razumeti, da če je videz situacije povezan z virusnimi učinki, je zelo dobro, da taki ukrepi brez predhodnega preverjanja sistema ne bodo privedli do ničesar. In na drug način, kot ste že opazili, so predlagane rešitve za odpravo takih napak preproste in so v glavnem povezane izključno z vozniki. Zato lahko kot prvi korak naredite samo njihovo nadgradnjo ali ponovno namestitev (lahko celo odstranite napravo iz sistema, tako da bo ob ponovnem zagonu namestila gonilnike sami).

Sorodne publikacije