APC Back-UPS ES 525: Specifikacije in standardne napake

Kaj potrebujete za zaščito računalnika z vseh strani? Protivirusna zaščita, požarni zid in druga programska oprema za zaščito pred virusi. Vendar bo to malo pripomoglo k napetostim ali nenadnim izpadom električne energije. In takšne stvari imajo zelo škodljiv učinek na komponente računalnika. Vendar pa obstaja izhod iz te situacije. Da bi naprava ostala nedotaknjena in varna, so izumili vire neprekinjenega napajanja. Sposobni so ne le izravnati napetost na njenih skokih, temveč tudi računalnik s popolnim izklopom zagotoviti točno takrat, ko je to potrebno za njegovo pravilno zaustavitev.


Naslednje v članku bomo obravnavali proračun APU Back-UPS ES 525. Kakšne so njegove specifikacije? Kaj je ta naprava? Odgovori na taka vprašanja so vsebovani v tem gradivu.

Nekaj ​​o proizvajalcu

Podjetje ARS je že dolgo znano na domačem trgu. Ustanovljena je bila leta 1981 in se uspešno ukvarjala z izdelavo naprav za zaščito računalnika pred napetostnimi prehodi. Leta 2007 je proizvajalec odkupil koncern Schneider Electric. To je pomenilo nov mejnik v razvoju podjetja in je nadaljevalo s proizvodnjo brezprekinitvenih napajalnikov. Imenovani proizvajalec je na domačem trgu dobro znan po visokokakovostnih izdelkih in demokratičnih cenah. ARS sprosti naprave različnih razredov za zaščito računalnikov različnih kategorij: od šibkih pisarniških računalnikov do zmogljivih strežniških strojev. UPS APC Back-UPS ES 525 samoizdelani za pisarniške stroje z nizko porabo in šibke domače računalnike.


Podjetje ARS je v času svojega obstoja izdalo veliko zanimivih naprav. Vsak drugi računalnik v Rusiji in drugih državah CIS je opremljen z neprekinjenim napajanjem ARS. Ena stvar že govori veliko. Še posebej priljubljena med našimi rojaki so proračunske naprave in funkcije APC Back-UPS ES 525, ki jih bomo obravnavali malo kasneje, med njimi. Medtem pa preidimo na embalažo, videz in obliko naprave.

Vsebina paketa

APC Back-UPS ES 525 neprekinjen tiskalnik se prikaže pred uporabnikom v veliki barvni škatli. Paket prikazuje UPS, njegove specifikacije in potrebne informacije. Inside - naprava sama, niz potrebnih žic, baterija z zaprto zanko, navodila za delovanje v različnih jezikih (vključno z ruskim) in garancijska kartica. Ta paket je standard za proračunski sistem. Nič ni nenavadnega.
Kljub temu pa je ena značilnost. Naprave te ravni se običajno dobavljajo v povsem običajnih kartonskih škatlah. In tukaj - celotna umetniška mojstrovina. To že kaže na visoko stanje proizvajalčevega podjetja, ki skrbi za njegov ugled in poskuša narediti vse na najvišji ravni, čeprav se APC Back-UPS ES 525 nanaša na segmentne naprave nizkega razreda. Ta odnos zelo jasno prikazuje splošno politiko podjetja. In ne more zadovoljiti uporabnikov.

Oblikovanje

Zunanji APCBack-UPS ES 525 je zelo podoben običajnim omrežnim filtrom, ki se uporablja za povezavo računalnika in drugačno periferijo. Samo velikost stropa je veliko večja. Zgornja plošča ima gumb za vklop, LED indikatorje in konektorje za priklop napajanja. Spodaj je prostor za baterije. Na splošno je zasnova te naprave precej standardna. Samo nenavadna oblika. In tako - nič posebnega.
Veliko bolj pomembno je, da je APC Back-UPS ES 525 izdelan iz debele in visokokakovostne plastike. To varuje notranjost naprave pred različnimi mehanskimi poškodbami. Vendar pa razvijalci niso pozabili na hladilni sistem. Prezračevalne odprtine v tem viru neprekinjenega napajanja so dovolj. To je posledica dejstva, da ima veliko obremenitev, kar ima za posledico precejšnjo količino toplote, ki jo potrebujete za izhod, drugače se bo naprava pregrevala in gorila.

Specifikacije

Tukaj smo dobili najbolj zanimivo gradivo o prekinjevalcih iz APC. Številke, seveda, lahko veliko povejo, vendar se ne primerjajo z resničnimi pregledi. Zdaj pa ne gre za to. Zato so zahtevani napajalni prekinilci 300 W. Je veliko ali malo? Recimo to, dovolj za pisarniški računalnik. Toda nič več. Življenjska doba baterije pri polni obremenitvi je 4 minute. Pri polovični obremenitvi - 15 minut. Maluato, seveda, toda za pravilno zaustavitev računalnika je čas dovolj.
Kaj so druge tehničneznačilnosti APC Back-UPS ES 525? Baterija se na primer polni pet ur (to pomeni, da se izprazni v nekaj minutah), ima vse vrste zaščite. Obstaja celo zaščita telefonske linije, ki je potrebna za tiste, ki uporabljajo povezavo. Tehta do osem kilogramov UPS skupaj z baterijo. To je odličen rezultat. Večina njegovih "kolegov" je veliko težje.

Programi, vključeni v napravo

Tako kot vsaka družba, ki spoštuje svoje stranke, ARS vstavi škatlo z nezaključenim programskim pogonom. S tem korakom lahko programsko upravljate delo APC Back-UPS ES 525.
Program vam omogoča nastavitev niza nastavitev naprave. Na primer, določite, katera komponenta računalnika raje naenkrat izklopite in brez katere lahko računalnik opravi veliko dela. To vam omogoča rahlo povečanje časa delovanja naprave iz neprekinjenega napajanja. Seveda gre za delo z baterijo. Poleg tega ima programska oprema zelo informativen monitor, ki prikazuje trenutno stanje neprekinjenega napajanja (temperatura, napetost, itd.).

Znane težave

Brezprekinitveno napajanje - tudi tehnologija. In vsaka tehnika, kot je znano, ima sposobnost prekiniti v najbolj neprimernem trenutku. No, v tem primeru so težave iste vrste in so podvržene enostavni diagnostiki. Na primer, v UPS-u, zbrani v Indiji, je šibka točka - akumulatorska baterija. Pogosto ne uspe (pušča). Znan je tudi problem, da APC Back-UPS ES 525 niuživa pri prehodu na samostojno napajanje. Čeprav to ni mogoče imenovati resen problem. Zvočni signal naprave lahko vklopite z nizom programov, ki so priloženi napravi. Druga težava je življenjska doba baterije. Služi lahko tri leta. Na njenem viru je konec. To je škoda, seveda, vendar je ni težko nadomestiti.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Ocene so zelo koristne pri izbiri naprave določene vrste. Še posebej, ko gre za komponente računalnika. To je tisto, ki je sposoben povedati, kako se naprava obnaša v realnih pogojih in ali dejanske lastnosti ustrezajo tistim, ki jih je navedel proizvajalec. V primeru APC Back-UPS ES 525 je vse v redu. Napovedi razvijalcev o življenjski dobi baterije so v celoti uresničene. Poleg tega mnogi lastniki opozarjajo, da je računalnik sposoben delovati z baterijo za neprekinjeno napajanje veliko dlje, kot je navedeno v specifikacijah. Torej, včasih je bila življenjska doba baterije v načinu polnila 20 minut. Lastniki prav tako upoštevajo odlično zbiranje, materiale in splošno kakovost izdelka. Prav tako je presenečena tudi programska oprema, ki je sposobna konfigurirati UPS in prikazati celovite informacije o njenem stanju v tem trenutku. Večinoma so vsi uporabniki zadovoljni s svojim nakupom.

Negativne povratne informacije lastnikov

Kje smo brez "grelnikov"? Ne nahranite teh tovarišev s kruhom - pustite samo negativno povratno informacijo o izdelku. Toda med njimi so tudi precej primerni ljudje, kikonstruktivne kritike. Najpogostejša pritožba z APC Back-UPS ES 525 je, da je baterija že zelo šibka. In to je del resnice. Še vedno se mnogi pritožujejo zaradi neuspešne oblike primera. Pravijo, da je neprekinjeno napajanje preveč okorno. Njegova namestitev vključuje nekatere težave. In to je načeloma res. Toda trditve o dolžini trajanja baterije, številu vtičnic ali pomanjkanju LCD zaslona ne moremo imenovati konstruktivno. To je proračunska naprava! Takšne možnosti so pravica naprav srednjega cenovnega segmenta in premijskih virov neprekinjenega napajanja.

Na koncu

je APC Back-UPS ES 525 poceni naprava z vsemi posledicami. Odličen je za zaščito pred nihanjem napetosti in nenadnim izpadom moči pisarniških računalnikov z nizko porabo energije. Z njim lahko uporabljate tudi domače stroje primerljive moči. Vendar vam ni treba več čakati. Zmogljiv UPS in je dražji.

Sorodne publikacije