TD-W8951ND Router iz TP-Link. Področja uporabe, oprema, tehnične specifikacije in postopek prilagajanja

Napredne tehnične specifikacije in demokratična cenovna oznaka usmerjevalnika TD-W8951ND so odlična rešitev za izvajanje računalniških omrežij doma ali v pisarni. Ključna značilnost je razpoložljivost izhodnih vrat ADSL /ADSL + formata, ne pa RJ-45. To pomeni, da usmerjevalnik sprejema vhodni signal po telefonski liniji in ne uporablja zvitih par. Gre za odhod na napravo v prihodnjem jeziku.

Zaključek. V katerih primerih je bolje uporabiti takšno omrežno vozlišče?

Ta obrazec je opremljen z kompletom TD-W8951ND:
 • Router.
 • Vmesniški kabel za vzpostavitev omrežnega sistema dolžine 1 meter.
 • Trden disk z najnovejšo dokumentacijo in potrebnim kompletom programske opreme.
 • Navodila za uporabo.
 • Napajanje.
 • Kupon z garancijskimi obveznostmi proizvajalca.
 • Na ravni strojne in programske opreme ta rešitev za povezavo s svetovnim spletom uporablja ADSL signal, ki se, kot je bilo že omenjeno, prenaša samo po telefonskih žicah. Zato se lahko tak usmerjevalnik uporablja v pisarni ali doma. V tem primeru se informacije prejmejo preko telefonske linije. Še enkrat, računalniška omrežja, ki se izvajajo z njim, so lahko samo vstopna raven. Za nekoga več tehničnih specifikacij zagotovo ne bo dovolj.


  Nastavitve usmerjevalnika

  V TP Link TD-W8951ND strokovnjaki in uporabniki opozarjajo na naslednje specifikacije tehničnega načrta:
 • vhodni priključek RJ-11 s formatom ADSL signala ali celo ADSL +.
 • Štiri specializirana konektorja RJ-45. V tem primeru so informacije že posredovane v formatu Ethernet s hitrostjo 100 Mb /s. Z njihovo pomočjo je mogoče uresničiti vodilni del omrežja.
 • Ena zunanja antena s stopnjo ojačenja 5 dB. Uporablja se pri ustvarjanju brezžičnega omrežja Wi-Fi. V tem primeru lahko hitrost prenosa informacij v vrhunskem načinu doseže 150 Mbps.
 • Vsi ti parametri omogočajo TD-W8951ND, da ustvari popolno začetno omrežje doma ali v pisarni.


  Postopek konfiguracije. Testiranje zmogljivosti

  Nastavitev TD-W8951ND se začne s prejšnjo povezavo. V ta namen s pomočjo zvitega para povežite usmerjevalnik in omrežno kartico računalnika. Napajalnik morate priključiti tudi v vtičnico, kabel pa na priključek za napajanje usmerjevalnika. Po tem vklopite računalnik in omrežno vozlišče. Ko končamo postopek prenosa prvega, ga zaženemo v katerem koli brskalniku. Pojdite na nadzorno ploščo usmerjevalnika z vnosom naslova 1921681.1. V naslednjem oknu vnesite ključno besedo admin v vsako od vnosnih polj. V oknu z nastavitvami vmesnika gremo na zavihek Nastavitev vmesnika in ga premaknemo na zavihek Internet. Opredeliti mora tiste parametre, ki so določeni v pogodbi o storitvah od ponudnika. Lahko jih določite tudi v podpornem centru. Po tem jih rešimoKliknite zavihek Shrani. Naslednji korak pri nastavitvi TP-Link TD-W8951ND je opravilo nastavitev brezžičnega omrežja v istem razdelku, vendar na kartici Wireless. Podaja kanal, na katerem deluje omrežje, njegovo ime in dostopno kodo. Prav tako ne pozabite določiti vrste šifriranja AES, metoda za varnost omrežja pa je WPA2.
  Nato pojdite na zavihek Maintnance. Potem izberemo zavihek Administration in določimo varnostno kodo za prijavo in skrbnika. Spremembe shranimo in zapustimo usmerjevalnik za nastavitev vmesnika.

  Stroški omrežnega sistema. Povratne informacije o uporabnikih

  Trenutno je TP-Link TD-W8951ND uradno odstranjen iz proizvodnje, vendar je povsem mogoče, da ga kupite v novi državi iz zalog. Ob istem času, bo njegov strošek približno 1600 rubljev. Če ste pozorni na trgovanje platforme na internetu, ki prodaja rabljene računalniške komponente, potem lahko kupite tako usmerjevalnik za 300-450 rubljev. V korist te rešitve lastniki vključujejo naslednje:
 • Zanesljivost.
 • Postopek enostavne namestitve in delovanja.
 • Zadostna oprema.
 • Nizki stroški.
 • Značilnosti.
 • Samo ena je dejstvo, da se RJ-11 uporablja kot vhodna vrata. Toda podpora za najpogosteje uporabljene RJ-45 danes in jezik ne more biti. Po drugi strani pa je treba razumeti, da gre za proračunsko rešitev, ki je namenjena izvajanju specializiranih računalniških omrežij. Njihova ključna značilnost je format vhodnega signala ADSL, ne Ethernet. Zato je primerno kupiti takšno napravosamo, če obstaja pogodba s ponudnikom, ki izda dohodno telefonsko linijo.

  Zaključek

  TD-W8951ND je zelo specializirana rešitev. Za izvedbo notranjega dela računalniškega omrežja ima vse potrebne tehnične parametre. Vendar pa prisotnost vhodnih priključkov RJ-11 znatno omejuje obseg uporabe take naprave. Najpogosteje uporabljen priključek RJ-45 za preklop na globalni splet. Zato je takšen usmerjevalnik primeren le, če uporabljate ADSL povezavo, ki jo najdemo predvsem v cenikih Rostelecoma.

  Sorodne publikacije