Kako odpreti AVI format: najpreprostejša rešitev

Večpredstavnostna vsebina, ki jo predstavljajo MKV datoteke pri neobrazovanih uporabnikih, je nekoliko presenetljiva glede predvajanja. Problem ni v tem, kako odpreti AVI format. Pravzaprav je ne morejo prepoznati vsi sodobni DVD predvajalniki.

Datoteka MPG

Datoteke MPG so najpogostejši video in avdio format, shranjen s stiskanjem, ki se uporablja za standarde MPEG-1 in MPEG-2.
Pravzaprav je vprašanje, kako odpreti AVI-format, rešeno z uporabo ustrezne programske opreme ali "železnega" predvajalnika. Dejstvo, da nekatere stacionarne naprave ne podpirajo tega formata, in ne govorijo. Toda večina sodobnih računalniških programov ga obravnava skoraj vedno. Ponavadi imajo vgrajeno podporo.


Kako odpreti AVI format

V najenostavnejšem primeru, recimo, pravkar nameščen operacijski sistem, je ogled teh datotek zelo preprost. Windows ima za to aplikacijo Media Player.
Ker pa je sistem "čist", je treba namestiti dodatne kodeke in dekoderje, da si ogledajo datoteke formata. Najbolj znan paket danes velja za K-Lite Codec Pack v različnih različicah vsebine. Ko ga namestite, morate opozoriti le na vse nameščene in podprte komponente, potem pa bo vprašanje, kako odpreti AVI format, sam po sebi izginilo. Privzeto je nameščen kateri koli predvajalnik programske opreme aliuporabljeno kot dodatno orodje, se bo brez težav spoprijelo z njim. Dvokliknite datoteko ali uporabite meni programa, ki je namenjen uporabi ali ogledu vsebine datotek.


Prednosti programov drugih proizvajalcev pred operacijskim sistemom Windows

Toda, kot veste, Windows s svojim predvajalnikom še zdaleč ni popoln. Tudi kakovost reproducirane vsebine pušča veliko možnosti. Zato večina strokovnjakov razmišlja o uporabi programske opreme tretjih oseb, ki je npr. Zoom Player.
Ta programska oprema velja za univerzalno, ne samo zato, ker lahko danes reproducira skoraj vse znane avdio in video formate, ampak tudi zato, ker pri namestitvi ni potrebno namestiti dodatnih kodekov in dekoderjev, saj je celoten paket že vključen. v inštalater. Seveda se lahko za predvajanje datotek nad določeno obliko uporabljajo tudi drugi izdelki programske opreme. Odličen za istega predvajalnika VLC, funkcionalno prejšnji program ni slabši. Toda, če pogledate Windows, izgubijo, v primerjavi s temi aplikacijami, vsaj iz razloga, da na začetku, brez namestitve dodatnih komponent za reprodukcijo vse multimedijske vsebine, niso izračunane. Zato morate poiskati nekakšen program tretje osebe, ki bi lahko izgubil vse, kar želite. In seveda, samo dva od tukaj opisanih igralcev nista omejena. Nič manj zanimivi so izdelki, kot so Jet Audio, Real Player, Power DVD ali kaj drugega.

Sorodne publikacije