Kako povezati telefon z računalnikom prek WiFi? Značilnosti postopka

Čeprav je računalniška pismenost razširjena, še vedno ne morejo rešiti veliko tehničnih težav. Če ste zainteresirani za povezavo telefona z računalnikom prek WiFi, morate prebrati informacije v tem članku. Ta postopek je preprost. Glavna stvar je, da je bil WiFi modul. Če je v računalniku, lahko povežete druge naprave, kot so tablični računalnik, pametni telefon ali prenosni računalnik.

Opredelitev

Kaj je WiFi? To je brezžični sistem, ki omogoča dostop do spleta. Za prenos podatkov uporablja radijske kanale. Da bi ta sistem deloval, je potrebna dostopna točka. V domovih za ta namen pogosto postavijo usmerjevalnik, ki v prostorih zagotavlja stalen dostop do globalnega omrežja. WiFi se šteje za priročno funkcijo, saj vam omogoča uporabo omrežja z več napravami in ne iz ene, kot se dogaja z vodilnim internetom.

Kje začeti?

Preden se naučite povezati telefon z računalnikom prek WiFi, morate razumeti, za kaj se bo uporabljalo to omrežje, saj je to običajno za sinhronizacijo prenosnih računalnikov in dostop do interneta z različnimi metodami. Slednje je bolj zapleteno. Z uporabo preprostih nasvetov lahko dosežete želene cilje.

Najlažja možnost

Če ima uporabnik sodoben prenosni računalnik in pametni telefon, je povezava naprav preprosta in enostavna. Če želite to narediti, morate narediti nekaj stvari:
 • Omogočina vaši računalniški funkciji WiFi.
 • Aktivirajte možnost brezžičnega iskanja.
 • Ko je telefon označen s prenosnim računalnikom, "zamenja" peno.
 • Toda ta metoda ne bo delovala, če računalnik nima ustreznih gonilnikov. Če želite odpraviti to pomanjkljivost, morate namestiti programsko opremo na prenosni računalnik. Na primer, po dodelitvi naslova IP iPhoneu s programom AirDroid ga morate vnesti v naslovno polje računalnika. Ta sinhronizacija je končana.
  Pošiljanje podatkov, ko morate poslati podatke na osebni računalnik, lahko sproži vprašanja o tem, kako povezati telefon z računalnikom prek WiFi. Zgoraj omenjeno metodo lahko uporabite, če želite shraniti na multimedijsko kartico ali digitalne datoteke v pomnilnik telefona.

  Ko kopirate imenik na trdi disk, ne boste mogli najti vsebine vsebnika. Za to je potreben poseben program, katerega uporaba bo v celoti odgovorila na vprašanje, kako povezati telefon z računalnikom prek WiFi.

  Neomejen internet

  Za uporabo brezžične tehnologije WiFi sta na voljo dve možnosti. Prva povezava z omrežjem poteka ne glede na usmerjevalnik, ki je prepoznan kot dostopna točka. Če želite uporabiti drugo metodo, se za to uporabi računalniška strojna oprema.

  Uporaba usmerjevalnika

  Kako povezati telefon z računalnikom prek interneta za internet? V ta namen uporabljamo posebno programsko opremo, ki jo je treba predhodno prenesti na pametni telefon. Samo operacijski sistem mora biti Android. Če bodrugo, potem morate namestiti programsko opremo drugega proizvajalca.
  Na primer lahko vzamete »ES Explorer«. Ta program je brezplačen, nameščen prek storitve Play Market:
 • Ko je namestitev končana, morate najti razdelek LAN.
 • Nato prenesite funkcijo SCAN.
 • Nato poiščite lokalni računalnik.
 • Kliknite gumb "Ustvari".
 • In določite možnosti povezave.
 • Potem lahko uporabnik pregleda datoteke in zapise, ki se nahajajo v pomnilniku telefona. Računalnik bo lahko izvajal druga dejanja - uporabo računalniških map na mobilni napravi. Treba je opozoriti, da je to zelo priročno storitev, ko, na primer, v družini enega računalnika.

  Kaj še je treba upoštevati

  Preden se povežete z uporabnikom, morate prednastaviti LAN: omogočite možnost iskanja za različne profile omrežja. Označiti morate samodejno iskanje in onemogočiti zaščito z geslom.
  V mapah pametnega telefona ne sme biti nobenih omejitev. Odstraniti jih je treba tako, da jih lahko prosto uporabljate. Če je omrežje zaznano in strani niso odprte v omrežju, to najpogosteje pomeni, da naprava ni pravilno konfigurirana. Na splošno, prisotnost usmerjevalnika v sobi omogoča uporabo interneta na kateri koli napravi. Samo pravilno konfigurirati in povezati.

  Druga metoda

  Kako povezati telefon z računalnikom prek WiFi brez usmerjevalnika? Morate prenesti VirtualRouter Plus. Ko je odprta, morate navesti ime povezave, vnesitegeslo in delovno omrežje.
  Uporabnik mora klikniti gumb Start Virtual. Po tem bo na voljo na internetu, saj bo prenosnik služil kot usmerjevalnik. Vendar pa mora biti računalnik povezan z omrežjem s kablom.

  Zaključek

  Ko preberete zgoraj navedene metode, boste razumeli, kako povezati telefon z računalnikom prek WiFi. Windows 7 in druge različice operacijskega sistema lahko delujejo v obe smeri. Zaradi tega bodo uporabniki lahko dostopali do interneta na dveh napravah.

  Sorodne publikacije