Sintetizator Casio CTK-3200: pregled, pregledi

Ob predaji otroka v glasbeno šolo se starši zavedajo, da se bodo prej ali slej ukvarjali z nakupom glasbila. Če je ta klavir in mesto v stanovanju dovolj, potem lahko za malo denarja kupite zajetno in težko, vendar tradicionalno akustično napravo. V drugih primerih je vredno razmisliti o nakupu kompaktnega klavirja in sintetizator Casio CTK 3200 je lahko dobra izbira.

Lahek in funkcionalen

Treba je omeniti, da je ta model opremljen s tipkovnico, ki je občutljiva na silo pritiska - to je velik plus, saj ni vsak proračunski sintetizator podoben. Izvajalec lahko izbira med dvema tipoma dinamične občutljivosti in izbere optimalno za sebe. CTK 3200 ima tudi obliko same tipkovnice: zelo podobna je resnični akustični klavirski tipkovnici, ki ne prispeva le k udobni igri, temveč tudi doda trden, profesionalen videz splošnemu videzu sintezatorja.


Pregled

Casio CTK 3200 ponuja 400 uporabnikov. Ta seznam vključuje klasične in sintetične različice zvoka. Polifonijo predstavlja 48 not - ne preveč, toda za glavne naloge je dovolj. Sintetizator je opremljen s funkcijo samodejnega spremljanja, v kateri je 150 stilov, ki odpirajo možnosti za improvizacijo in poznavanje različnih glasbenih zvrsti. Digitalni učinki niso moč Casio CTK 3200. Povratne informacije uporabnikov so v tem načrtu soglasne: samo en odmev ni dovolj, in je močnoomejuje tako umetnika kot tudi možnost uporabe orodja.


Poučevanje in pisanje

Sintetizator ima funkcijo postopnega učenja, ki temelji na načelu rednega pouka z živim učiteljem. Ta sistem vključuje tudi elemente, namenjene glasbenemu razvoju, zato bo zelo koristen za začetnike. Prisotnost vgrajenega USB-izhoda vam omogoča, da povežete orodje z računalnikom in ga uporabite kot polnopravno bakreno tipkovnico. Poleg tega se doda funkcija seaminga. Zaradi tega uporabnik dobi možnost, da posname manjše dele iz zunanjih virov, nato pa jih uporabi pri izvajanju določenih ali drugih melodij. Lahko so na primer vokalne linije ali violina solo. To je velika prednost, saj večina naprav iste cenovne kategorije nima enake "sposobnosti" kot sintetizator Casio CTK 3200.

Značilnosti

Akustična klavirska tipkovnica je predstavljena z 88 ključi, v CTK 3200 pa je skrajšana - samo 61 tipk, vendar ne pozabite na dve vrsti občutljivosti na dotik. Čeprav je največja polifonija 48 glasov, je za nekatere glasove to število prepolovljeno. Reverb od 1 do 10 lahko popolnoma izključite. Voice Pad olajša izgubo vzorcev, shranjenih v pomnilniku. Obstajajo tri prednastavitve za melodične vzorce in eno za boben. Sintetizator lahko prevzame funkcijo metronoma (poteze v kapi od 2 do 6 korakov - od 30 do 255).
Ločena beseda zahteva tudi postopno usposabljanje. Razen možnostiponavljanje, glasovno vodenje na aplikaciji, beležnica in ocena učinkovitosti, virtualni učitelj lahko ločeno razstavi stranke za levo ali desno roko in šele nato se pridruži dvema stranema. Faze usposabljanja so štiri, prva in druga - "Poslušaj" in "Pazi", tretji in četrti - "Zapomni" in "Avto". Spremljava vključuje 150 ritmičnih vzorcev. Obstajajo še druge uporabne funkcije, kot so prenos na 12 poltonov v eni in drugi strani, kot tudi uglaševanje od 4155 do 4659 Hz, kar je koristno pri igranju z vetrovnimi instrumenti.

Vhodi in izhodi

Casio CTK 3200, kot je navedeno zgoraj, je opremljen z izhodom USB za povezavo z računalnikom. Poleg tega je priključek za pedal za vzmetenje, sostenuto, mehak ali ritem - to je standardni "jack". Izhod za slušalke je predstavljen kot standardna stereo vtičnica, zato gospodinjskih slušalk ni mogoče povezati s telefonom ali računalnikom. Vendar pa bo problem rešen z adapterjem, ki ga lahko za majhno količino denarja kupite v kateri koli trgovini z glasbili ali radijskem inženirstvu. Na voljo je stereo mini vtičnica za avdio vhod. Napajanje Casio CTK 3200 je možno bodisi iz omrežja, bodisi iz šestih ogljiko-cinkovih baterij na osnovi AA ali iz alkalnih baterij. Pri zadnji uporabi sintetizatorja je približno tri ure. Za varčevanje z energijo pri delu z baterijami se orodje izklopi šest minut po zadnjem pritisku na tipko in pri delu z omrežja - v pol ure. Naprava je opremljena z dvema 10-palčnimi zvočniki z močjo 2 W.Tehta okoli 3,5 kg, tako da, če se umetnik nenehno premika ali igra na ulici, potem je za to cenovno kategorijo najboljša izbira sintetizator Casio CTK 3200.

Mnenja

Model je bil izdan že pred časom, tako da so imeli lastniki čas, da ga ocenijo in poudarijo prednosti in slabosti. Prva se običajno nanaša na preprostost vmesnika: nadzorna plošča je intuitivna, priročna in da so funkcijske tipke razdeljene v odseke in prikazane so vse potrebne informacije.
Prav tako lastniki opozarjajo na enostavnost sintetizatorja: kompakten je, zlahka je nameščen na zadnjem sedežu stroja. Povprečna teža prenosnih računalnikov je nekaj več kot dva kilograma in ta sintetizator tehta le kilogram, tako da ga lahko vzamete kjerkoli. Veliko ljudi se zaveda pomena funkcij, občutljivih na dotik - to je velika prednost proračunskega orodja in polne velikosti ključev. Med slabostmi uporabnikov je celoten nabor kovinskih lutk, ki nimajo zapisov, pomanjkanje digitalnih učinkov (razen reverba) in vgrajenih zvočnikov. Akustični sistem zagotavlja skupno zmogljivost le štirih vatov, in če je to za domače razrede in lastnike apartmajev dovolj, potem prostornejša soba, ki jo sintetizator ne bo mogel pokriti. To težavo lahko rešite samo s povezovanjem dodatnih zunanjih zvočnikov.

Oblika in komplet

Ohišje sintetizatorja je izdelano iz visoko kakovostne mat plastike brez barvnih sprememb - možna je le črna. Na plastičnem ostanejosledi prstov, vendar jih je mogoče zlahka odstraniti z rahlo vlažno krpo ali alkoholno blazinico. Skupaj s sintetizatorjem kupec dobi napajalnik in mladiček. Priročna torbica, stojalo in različni pedali morajo biti kupljeni posebej. Vendar ima pedal standardni vhod, zato je možno uporabiti analogni signal iz drugega sintetizatorja, kar je najpomembneje, da se ujema s polarnostjo. Preprosto preverjanje: če pritisnete na pedal, se zvok pokvari in nadaljuje po sprostitvi, zato se polarnost ne ujema.

Zaključek

Casio CTK 3200 je odlično kompaktno orodje. Cena za to se začne od deset tisoč rubljev, to je sintetizator je nekoliko presegel proračun, vendar je znesek precej dober za napravo s takšnim nizom funkcij. Skoraj noben model v tej cenovni kategoriji ne more uporabniku dati enakih zmožnosti kot CTK 3200. Postala bo koristna pridobitev za tiste, ki ne želijo motiti sosedov dan ali noč, saj lahko vedno priključite slušalke in predvajate polno glasbo, ampak samo zase . Enostaven za prevoz, bo ustrezal tako koncertni glasbenik in ljudi, nenehno spreminjajo svoje prebivališče. Orodje je kompaktno, ne zavzema veliko prostora niti s stojalom, tako da ne bo motilo niti v majhnem stanovanju.

Sorodne publikacije