PHP: parse_url - analiza lokatorja virov

Funkcija vam omogoča, da samodejno izvedete osnovno pretvorbo URL-ja in zabeležite njeno vsebino v asociativno polje. Matrika prejme glavne komponente univerzalnega lokatorja virov. Analiza in uporaba vsake komponente URL-ja opredeljuje programerja, saj je to potrebno za doseganje želenega rezultata.

Obseg funkcije

Funkcija PHP parse_url () vam omogoča, da pridobite pomembne informacije: protokol, vrata, ime domene mesta, niz parametrov in druge podatke, ki jih vsebuje URL. Najprej je pomembno tudi zahtevano ime domene, pa tudi niz parametrov. Glavna funkcija funkcije je oblikovanje asociativnega niza s ključi: shema, gostitelj, pristanišče, uporabnik, prehod, pot, poizvedba in fragment. Če imata uporabnik in komponenta posebno aplikacijo, sta ime domene in ime domene zelo pomembna.


Tema razčlenjevanja je v zadnjem času zelo iskana, toda pred analizo vsebine katerega koli spletnega vira je pomembno, da se njegov URL identificira preko PHP parse_url (): določi ime domene in njeno geografsko lokacijo.
V domenskem območju je ime domene edinstveno in služi kot ključ do vsebine spletnega vira, geografija pa omogoča, da vzdržujete statistične podatke o državah, iz katerih prihajajo stranke. Komponente poti in poizvedbe lahko pomagajo določiti analizo strukture strani spletnega mesta, raziščejo razloge (besedilo zahteve), s katerimi je določen obiskovalec prišel na spletno mesto.
V tem primeru je funkcija parse_url () uporabljena za dve različici dejanskih URL-jev. Vidite, kako priročno je pridobiti vse komponente izhodanizi, razvrščeni po elementih matrike.

Analiza prihodov strank

Analiza internetnih prostorov - zanimiva in praktično koristna lekcija. Dejansko se ukvarjajo z zbiranjem komercialnih podatkov, praktično izvajanje znanstvenih raziskav. Funkcija PHP parse_url () velja za vsakega lastnika mesta v kontekstu preučevanja baze strank in njenih potreb.
Običajno so ukrepi za razširjanje informacij o lastnih sredstvih povezani s stroški denarja in posredovanjem informacij na spletnih mestih tretjih oseb. Lastniku nič ne preprečuje, da bi zagotovil povezavo do svojega vira, ki je edinstvena v vsakem primeru. S funkcijo PHP parse_url () lahko lastnik sledi stranskim tokovom iz vseh virov, na katerih je gostil informacije.

Sorodne publikacije